- 27 Nisan 2010
- 593
- 79
-
- Konu Sahibi teknekazintisii
- #30.801
diş falan görünmüyor tatlım henüz, ama kan oturmuş gibi diş etleri. eşim az önce aşıya götürünce dr. a da göstermiş diş jeli vermiş. Bu arada 2 iğne yapmışlar 1 koldan 1 bacaktan, çok ağladığı için boyunu ölçememişler ama kilosu 8.250 çıktış geçen ay 9.200 dü, nerdeyse 1 kilo vermiş.
bu arada kızlar siz devam sütü veriyormusunuz ??? ben devam mamasını ( hani şu ölçekli olup suyla karıştırılanları ) bıraktım, normal süt olanlarından veriyorum. Bazende keçi sütü veriyorum. acaba ondan mı oldu kilo kaydı anlamadım :44::44:
çok moralim bozuldu ama ben zaten zayıf diye düşünürken bide kilo vermiş üstünee.
slm ocak anneleri öncelikle yeni yılınızı kutluyorum Allah bizlere ve bebişlerimize sağlık sıhhat huzur ve mutluluk versin inşallah.doğum günü olanlarıda ayrıcadoğum günlerini kutluyorum benim oğlumda 4 ocakta bir yaşına girecek inşallah çarşamba günü doğum günümüz.hamileyken takip ederdim burayı doğumdan sonra gelemedim işede ara verince evde hiç fırsat yoktu ama ister istemez döndüm işe.burada bebeklerimizin gelişimini takip ediyoruz benim oğlumda yürümüyor daha hatta emeklemiyor bile tırtıl gibi sürünüyor ancak kanepeden duvardan tutuna tutuna geziyor kendi tutunarak kalkabiliyor ama yürüyemiyor.bu aralar rahatsız bende hiç bir şey yediremiyorum hatta iki üç gecedir beni bile emmiyordu bu gece aldı çok şükür ben oğluma biberon vermedim hiç şimdi süt vermek istiyorum devam sütünden. biberonu alır mı acaba aranızda biberonu sonradan veren varmı nasıl alıştırdınız onu merak ediyorum.
merhaba arkadaşlar,
dogum günü cocuklarını kutluyorum,nice mutlu senelere...bizimde 5 ocak doğum günümüz..oğlumun her dogum gününde anneside bir yaş yaşlaniyor..:)o büyüyor diye seviniyorum bende yaşlaniyorum diye üzülüyorum ne garip..:))
ikimizde oğlak burcuyuz umarım iyi anlaşiriz oğluşumla,şimdiden baya bi baskın çıkıyo...:)
takip ettiğim kadari ile devam sütünden inek sütüne geçme aşamsi yaşiyorsunuz,ben bu konuda ne doktorumuza danıştım nede ienk sütü vermeyi denedim,ne yapcagimi bilmiyorum.zaten devam sütünüde gunde ortalama 350-450 cc arası içiyor,bide süte geçersem ve sevmesze diye korkuyorum..sonra devam sütünüde içmek istemezz animallahh..doktorlarınıza daniştinizmi,1 yaştan sonra inek sütüne geçebilirmiyiz acaba,birde kutu sütlerini vermek dogru olurmu? günlük şişe sütüde her yerde bulunmuyor..ne yapmalı ?
kilo veren bebişe de çok üzüldüm inan sizi çok iyi anliyorum,cunku bizde hiç şöle dolu dolu 800 gr -1 kg hiç bi ay alamadık,hep 500 hatta bu son aylarda 200 gr falan
bu aralar burnu dolu gibi sanki genizinden hırıltı geliyor gece rahat uyuyamiyor ve sürekli uykusunun içinde mızmızlaniyor,bende soğk algınlıgı şurubu başladim 2 gündür umarim iyi gelir..ne damla damlatiyor burnunaa nede burnunu temizletiyor nasil yapcam bilemiyorum...ateşi hep 37 ile 37.5 bizim oğlanın aama şu son 1 kaç gündür 38 leri gördübende korkuyorum hemen ateş düşürücü veriyorum
soğuk alginligi için sizin uyguladiginizz ilaç dışında farkli yöntemler varmi?
ve artik bal vermeye başladiizmi?
sevgiler,
slm bugünlerde dişi çıkacak galiba çok huysuz ve iştahsız kaşıkla beslemek imkansız hale geldi kaçıyor resmen bende biberona mı alıştırsam dedim su için biberonu var şu saplı olanlardan ona koyuyorum yassı uçlu emziği var ama pek içemiyor oyun oynuyor genelde.bende yaşına geldiği için süt içsin istiyorum ama sade içemez bal yada cici bebe mi katsam acaba.tatlı olursa içer belki.
yarın kuşumun doğum günü:)))
ya birde benim oğlum katı şeyler yiyemiyor taneli çorbalar ekmek gibi.boğazında delikmi yoktur nedir yutamıyor çıkarıyor hemen sizin bebekleriniz yiyebiliyormu
denizin doğum günü kutlu olsun.nice yaşlara...
denizin kilo vermesine çok üzüldüm.tartımda bir yanlışlık olmasın,çünkü 1 kilo epey fazla.
ben devam sütü veriyorum.junior (çocuk) devam sütüne başladık.emziriyorum ama yeterli olmaz belki diye ondan da veriyorum,ölçekli suyla hazırlanandan.arada da inek sütüne alıştırmaya çalışıyorum.işe başlamama çook az kaldı
benim oğlum da bir aydır iştahsızdı ve uykusu iyice problemli hale gelmişti.diştendir umarım geçicidir diyordum.bugün elimle bir kontrol ettim,9. dişimiz patlamışinşallah iştahı düzelir.benim oğlum bizden özenerek artık bardak kullanmak istiyor.önceden sulukla içerdi suyu,şimdi bardak istiyor.ben sütü direk veriyorum,içine bişey katmadan,alışacaksa böyle alışsın diye.zaten şimdiye kadar hiç şekerli bişey yemediği için alışık değil,bal verdiğimde tükürüyor.
tatlım, 10 gün önce dr. u tarttığında 8.600 gelmişti bende tartı farkı var die çok dikkate almamıştım açıkcası. bide dr. u sadece badisiyle ölçtü, sağlık ocağında üstübaşıyla tartıyolar o yüzden olabilir dedim makul geldi o gün bana ama şimdi daha önce 9.200 çıktığı tartıda bu sefer 8.200 çıktıı çok garipp. Çok iştahsız olduğu saatlerce bişi yemediği zamanlarda bile kilo almıştı gram gramda olsa.
benim kızımda doğduğundan beri biberon kullanmasına rağmen dün akşamdan beri inat etti almıyor, eliyle ittiriyorr sıpaa. ben işteyken babası denemişş az önce süt vermeyi yine içmemiş, sonra oda sütü bi kaseye boşaltıp içine cici bebe, çavdarlı mısırlı kahvaltılık, pekmez falan koyup biraz koyu kıvamda hazırlamış. Koca kaseyi bitirmiş adamcağız bile şaşırmış bu kadar nasıl yedi die
bu arada doğum gününüz şimdiden kutlu olsun, mutlu huzurlu yıllarınız olsun inşallah.
canım önce sütü sade dene,ebru şallı sütü baldan önce tarçın katarak vermeye çalışın demişti.
bilmiyorum tarçınlı alırmı?bal'ın dediği gibi bizimkide biberonu red etti bi ara,tek tek kaşıkla veriyordum
neden istemiyorlar anlamıyorum.bide içecekleri miktar günde ne kadar bilmiyorum.1 su bardağı fazla gibi
1 çay bardağı mı acaba,onuda zorla içirmek lazım.yani kendi adıma konuşuyorum.bizimki çok iştahsız.
biberonla dene bazı bebekler hafif uykuya dalarken içiyor.bizimki uykulu bile biberonu red ediyor nasıl bi çocuk anlamadım.
canım şimdiden doğum gününüz kutlu olsun.
püreliye alıştırmadıysanız ondan olmuştur.daha doğrusu taneli derken ne demek istediğini anlamadım
mesela bizimki bezelye yemeğini yiyemez.çatalla ezip verebilirim ancak.ama ekmeği,tavuğu yutabiliyor.pirinç,tel şehriye çorbalarını içebiliyor.
elimle verdiğimde mantıyıda yutuyor ama 1-2 tane sadece.acaba bir kase mantı yediğini görebilecekmiyim
yani iştahlı bir bebek olsa güzel olacakta bi türlü iştahımız gelmedi.
anladım canım.bana da mantıksız geldi.sonuçta daha yürümeye başlamadı.
hiçbir şey yemeyen bir çocuk da değil.iyi kötü yiyor.bide her zamanki gibi yiyor.önceki aylara göre bi değişiklikte yok.
neden böyle oldu anlam veremedim.tartı da problem var desem.aynı tartı heralde.her zaman ölçtürdüğünüz.
birde oğlumun doğduğu ilk haftalar, doktor bize ağlarken tartıya koymayın demişti.farklı çıkıyormuş kilosu.
tartılırken çok gerilirim o yüzden.az çıkıp moralim bozulurdu.
hoşgeldin.bebişinin doğum günü kutlu olsun.
bugün doğum günümüz bıdığım tam bir yaşında bu zamanlar yeni görmüştüm küçücük kara kıllı birşeydi şok olmuştum:)))şimdi ise çok tatlı yakışıkklı birşey oldu ALLAH bütün bebişleri annelerine babalarına bağışlasın inşallah.sağlıklı mutlu huzurlu hayırlı bir ömür versinbenim oğlum da bir aydır iştahsızdı ve uykusu iyice problemli hale gelmişti.diştendir umarım geçicidir diyordum.bugün elimle bir kontrol ettim,9. dişimiz patlamışinşallah iştahı düzelir.benim oğlum bizden özenerek artık bardak kullanmak istiyor.önceden sulukla içerdi suyu,şimdi bardak istiyor.ben sütü direk veriyorum,içine bişey katmadan,alışacaksa böyle alışsın diye.zaten şimdiye kadar hiç şekerli bişey yemediği için alışık değil,bal verdiğimde tükürüyor.
doğum günü dileğin için teşekkür ederiz tatlımm :)
Tartıda bi yanlışlık olacağını sanmıyorum canım ama emin ol öyle olmasını çok isterdim :):) ben toz olanını hiç denemdim, zaten deniz 2 gündür biberon almıyor deliritiyor benii.inanırmısınız dün en son saat 7 de bir kase kaşık maması yedi ve şu saate kadar ağzına bişşi sürmedi. Gece defalarca kalkıp süt ısıttım, yokkkk almıyor 2 fırt çekip ittiriyor biberonu. Bu gidişle daha zayıflıcak die çok üzülüyorum.
bide annem gözü gibi bakıo kızıma, şimdi o da ameliyat olacak idareten hısım akraba bakacak bütün düzeni bozulacak çocuğun
inşallah bizin bu iştahsızlığımız da diştendirmaşşallahh 9 dişiniz olmuş bilee bizim halaa 4 tanecikk
canım sen emzirmiyormusun kızını.iştahsızlık diştendir muhtemelen benim oğlanında dört dişi var daha oda çok iştahsız ben dişe bağlıyorum hata iki gece emmeyi reddetti uykuda bile veriyorum almıyor çıldırdım resmen ama şimdi alıyor şükür ama çok az emiyor biriki dakika hemen.zaten gündüz işteyim.benimde annemle kız kardeşim bakıyor dün annem hiç birşey yemedi dedi üzüldüm inşallah en yakın zamanda çıkar şu dişlerde bizde bebişlerde rahatlar
hoşgeldin.bebişinin doğum günü kutlu olsun.
Merhaba arkadaşlar,
Uzuuun zamandır yazmıyordum. Doğum günü olan bebeklere güzel yaşlar diliyorum. Ömürleri uzun, sağlıklı ve mutlu geçsin inşallah. Bizim de 3 gün sonra ama biz 22'sinde kutlama yapacağız. Ablam şehir dışında onun da katılmasını istediğim için..
Bu arada çok büyük bir sürpriz oldu ve hamile olduğumu öğrendim 10 gün önce. Şu an 6 haftalık hamileyim
bebeklerınnızın dogum gunlerı kutlu olsun...
bızımde 5 ocaktı dogum gunumuz..kutladık akrabalarımızla..
Merhaba arkadaşlar,
Uzuuun zamandır yazmıyordum. Doğum günü olan bebeklere güzel yaşlar diliyorum. Ömürleri uzun, sağlıklı ve mutlu geçsin inşallah. Bizim de 3 gün sonra ama biz 22'sinde kutlama yapacağız. Ablam şehir dışında onun da katılmasını istediğim için..
Bu arada çok büyük bir sürpriz oldu ve hamile olduğumu öğrendim 10 gün önce. Şu an 6 haftalık hamileyim
Merhaba arkadaşlar,
Merhaba arkadaşlar,