2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Canım şunu söyleyeyim. Anneliğin hazırlığı olmuyor. Ben çok çocuk baktım geçmişimde. Ablamın oğluyla geceli gündüzlü 1,5-2 ay geçirdim ama hiçbiri aynı olmuyor. Sadece sağlam psikoloji istiyor doğum sonrası. Bunu da sağlayacak çevrendekiler ve sensin. Anne olmak bambaşka. Herkesin anneliği başka :)

Evet diğer anneler bizden daha tecrübeli olabilir ama herkesin yaşadığı şey farklı.. Ve ben kendi tecrübemi yaşamak isterim. Şöyle yap böyle yap cümlelerinden hoşlanmıyorum ama öneride bulunanları dikkate alıyorum.

Bazen ben de çok düşünüyorum bu yüzden uyuyamıyorum, çok uykum olmasına rağmen. Sonra da diyorum ki filozof mu olacaksın yat uyu

ben kendimi bildim bileli hep kabızımdır.kayısı komp. içmeye üşenmişimdir.eğer kızıma etki edecekse hemen içmeye başlayayım.inş. bizimkisinde de etkili olur.

slm kızlar nasılsınız kuzucuklar nasıl, bugün kv ye gitcez 1,5 ayı geçti gideli ama hiç gitmek istemiyorum eşim hergün konuşur tlf da anneciğiyle torunu özledik gayri diyip duruyolar ama benden bütük eltimin çoçuklarını 4 yıl görmemişler çocuklar gitmişte kapıyı açıp içeri almamışlar bende pek inanmıyom özlediklerine gayri bide kp aynı durur diyo kızıma bakıp aynı durur bu büyümemiş, zaten hamileyken ben ii beslenmemişim çocuk ondan küçük doğmuş, sanki ben istermiydim küçük doğsun yeni doğum yapmışım yan odada ben dedim çok yemek ye de oda beni dinlemedi böyle küçük doğduda gıcık oluyorum şimdide sevgi gösterileri eşimde sağolsun tam ana kuzusu napsamda soğutsam annesinden yaa

Aslında herşeyin nedenini, çözüm yollarını biliyoruz ama kendimize anlatamıyoruz çoğu zaman çünkü beynimiz 2 ye bölünmüş durumda. Eskiden hep kendimiz için yaparken herşeyi, eksizksiz ve tam olarak; şimdi ise hem yapamayacağımız korkusu, ve de bir minik canlıya bakma korkusu bizi alıkoyuyor güzelikleri yaşamak için. ama tabiki zamanı var herşeyin.
ben çok evime düşkündüm mesela, işime de öyle. ve de kendime de tabiki. ama şimdi eskisi gibi yapamamak ve de bir başkasına -eşime yada anneme- muhtaç olmak zora koşuyor herşeyi. ama inşaallah bir oturabilsinler, dertlerini anlatabilsinler arkadaşın dediği gibi 1 yaşına kadar sabır.. sağlıkla inşaallah

Ya bi de ben şu kv ve kp olaylını anlamıyorum. neden onları gerçekten kendi ana-babamıza hissetiğimiz sevgiyi hissedemiyoruz ve de gösteremiyoruz.. offf ne kadar çok şey sorguluyorum ben

meraba arkadaşlar ara ara yazsamda sürekli yazılanları okuyorumm hepimiz bebeklerimizi sağlıkla büyütelim arkadaşlar bebeğim 3.5 aylık oldu.sürekli salyası akıyor ayrıca elide ağzından cıkmıyor biraz huzursuzlugu var acaba dişle alakalı olabilirmi?
ayrıca bebeğim beni cok yoruyor sureklı tepiniyor hareket ediyor o kadar hareket ediyorki ayagında corap tutamıyorumm pantolonu bıraz genıs olsa cıkarıyor herkesinmi bebeği böle

ay canııım yazık sana yaa ana kuzusu koca hiç çekilmez heralde
benmki hiiiiiiiiiçç sevmez allahtan anasını babasını.ben de
benimki anacı değil karıcı

senin bebişin de hayırlı olsun canım
dişle alakalı olduğunu zannetmiyorum canım bildiğim kadarıyla herkesin bebesinin eli ağzında salyası akıyo,benm kızın da
benm kızım da pek hareketli hiperaktif olcak heral gerçi artık çocuklr hep hareketli...

benim kızımında eli sürekli ağzında.emerken bile beni bırakıp elini emmeye çalışıyor.salya desen sürekli çeşmeler açık.sürekli önlük değiştiriyorum.

günaydın kızlar.
benim oğlumda sürekli elini emiyor hatta bazen abartıp iki yumruğunu ağzına sokmaya çalışıyor sokamayıncada sinirleniyor.
bebek arabasına ihtiyacımız vardı.geçen gün gittik almaya arabalar bana çok ağır geldi kullanamam diye baston puset aldım.çok rahat ve hafif kolayca katlanıyor.babam söz vermişti istediğin arabayı beğen ben alacağım diye çok da masraf etmek istemedim.165'e aldık bize yeter ilerisi için Allah Kerim.

canım..ozıtıfım galıba...dogum sonrası doktorumda bana oyle demıstı.."hayatta gördüğüm nadır pozıtıf ınsanlardan bırısın,o yüzden de bütün işlerın rast gıdıyor.."
çok mutlu olmustum bu cumleyı duydugumda...

ay bende gıremıyorum sık sık....ya bebek aglıyor yada baska bırsey oluyor...ama takıp etmeye calısıyorum topıgımızı...

aynen benim oğluş da öle.. çok gülüyoruz hatta. salyalar, komik aktif hareketler, kakasını yaparken büyük insan gibi sesler çıkarmalar, çıngırağınla oynarken kızmalar ve de kahkahaları .. çok tatlı artık maaşallah ben de annem gidince pantalonunu da bazen çoraplarını da çıkarıyorum artık sıcaksa odamız ..

biz arabalar her yerde 1000 lira civarındayken ben netten 550 ye aldım. çantası, araba koltuğu ve de çantası dahil. çok güzel, kullanışlı ama ağır. markası exor baby vip.. ama ben de büyüsün az daha puset alacağım heryere taşıyabilmek için. siz de güle güle kullanın

kızlar benim oğlan atık sık sık emmeleri bıraktı. göğüslerim çok şişiyor. normal mi acaba ? 2 saate zor dayanan çocuk şimdi emmek için baya ara veriyor. bu sütleri ne yapacağım ben ??

kızlar slm umarım sizler ve bebişleriniz iiyisinizdir ben we kızım iiyiz allaha şükür
yazamadğım süre içinde ara ara girip baktım kayınwalidemlerde net olmadğı için we hala orda kaldığımz için sıkıntı yaşıyorum ama allahıma binlerce kez şükürler olsun ew aldık taşıdık we yawaş yawaş yerleştiriyoruz inşallah haftasonuna kadar ewime geçerim çok şey oldu 1,5 ay içinde inşallah anlatarım ewe geçtikten sonra herşeyi ben mutluym umarım sizlerde mutlusunzdr rabbim ewi olmayan herkese nasip etsin öptüm sizleri we bebişleri

Son düzenleme:

hayırlı olsun canım sevındım adına bizde bir oturuyoruz inşallah yazın kendı evımıze geçicez

bende sık sık bılgısayara oturamıyorum . facetekı gruba ne guzel gıryordum cepten ama kapandı benım kızımında sık sık elı ağzında sinir oluyorummmmmmm ve dun kahkaha attı ilk defa vıdeoya çektım hemen cedde yapıodum ayaklarıyla normalde gulerdı sadece ses çıkartırdı . hastaydı iyileşti kızım şu kaka problemıde kalksa geçen 6 günden sonra yaptı fakat fıtıl atınca çok yapıodu o zaman o kadar çok yapmadı ertesı gun yapmadı dünde akşam fıtıl attım uyudu sabah kalktı masaj fılan yaptım çıkardı çok yaptı düzelsın artık ya tüm bebişlere allah şifa versın allahım daha beterlerınden korusun

slm
nasıl geçiyor günler?
Aşı günü gelen yokmu aranızda bizim yarın aşımız var.inşallah ateşlenmeden geçiririz..geçen aşısında fitil yapmıştım çok panikledim çünkü ateşi çıkarsa diye ama bu sefer ateşi çıkmadan bişey yapmıycam. ateşlenirse fitil yada calpol veririm..doktorada gidicez aylık kontrolü...

aynen elleri hep ağzında...tükürükleri sürekli akıyor..ve bizim birde kusmamız var yani süt kesmiği gibi fazlası çıkıyor..artık önlük yetişmiyor yıka kurut...bu mışamba gibi önlükler var onlardan alayım diyorum en azından silersin kalır boynunda..
kaka problemide zor tabii inş.düzelir oda ama bağırsakları tam düzene girmedi ondan dolayıdır..bazen çok yapıyorlar bazen benimkininde yapmadığı oluyor.rezene filan veriyormusunuz..ben yapmadığı günlerde kızıma rezene veriyorum gün içinde yapıyor hemen. sizde için...kayısı kompostosu filan yiyin bebeğinizede faydası olur..

rezene önceden verıyordum uzun zamandır vermıyorum . mılupanın var vermeye başlım tekrardan önceden gaz olur dıye yemıyordum kayısı vs. şimdi yapıp içiyorum inşallah düzelir :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…