• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

rezene önceden verıyordum uzun zamandır vermıyorum . mılupanın var vermeye başlım tekrardan önceden gaz olur dıye yemıyordum kayısı vs. şimdi yapıp içiyorum inşallah düzelir :44:

rezene beinm kızımı çok rahatlatıyo mesela, gaz sancısı çektiği zamanlrda çok faydasını gördüm..

sütüm azaldığı için dün kayısı kompostosu yptım, sütede yararı var, kabızlığıda çok ii geliyo.. inşallah en kısa zamanda düzelir ..:26:

rezene beinm kızımı çok rahatlatıyo mesela, gaz sancısı çektiği zamanlrda çok faydasını gördüm..

sütüm azaldığı için dün kayısı kompostosu yptım, sütede yararı var, kabızlığıda çok ii geliyo.. inşallah en kısa zamanda düzelir ..:26:

yanlış anlaşıldı galıba rezene gaz yapmıyor sadece ben önceden veriyodum uzun zamandır vermıyorum. kayısıyı ben yemıodum gaz yapıodu dıye kuru fasulye vs. ama artık yıyeceğm gaz sancısı olmuyor artık . rezenede vereyım yıne yapmazsa zeytınyağ içirecem önceden halıs z.yağı içirdim sadece gaz çıkardı bı dahkıne yapmazsa eğer normal z.yağı içirecem

1-2 gündür giremiyordum,bir misafir bir misafir sormayın gitsin.3 gün üst üste misafir geldi,benim hep böyle olur zaten,durur durur birden bastırır.
ben bu kızımla ne yapacağım bilmiyorum arkadaşlar yaa,ne zamn eve biri gelse ya da biz bir yere gitsek (genelde kayınv. gideriz zaten) inanılmaz huyu değişiyor.yeme içmemiz sorun zaten,iyiden iyiye koyuveriyor kendini.tam düzene sokuyorum derken baştan başlıyoruz.
bugün sabaha karşı 6 da süt içti,üstünden tam 8 saat geçti ancak 100cc daha verebildim.oruç gibi duruyor öyle.normal mi sizce bu kadarı,kabullendim gerçi normal olmasa da ama aç duruyor diye içim rahat etmiyor.

bu arada dün saçımı kestirdim,ohhh dünya varmış,kısalttırdım bi güzel,inşallah dökülmesine fayda eder biraz olsun.

We_ra cım,burdasın gördüm:)))
ya ben geçenlerde rüyamda gördüm seni.bikaç gün önce.hastane gibi bir yerin bahçesinde yürüyoruz,bebeklerimizin emme sorunlarını konuşuyoruz.bi dr eninde sonunda emecekler yok başka bir seçenek falan diyor:)))ayy çıldırıyorum galiba.
ama bu rüyanın gazıyla biraz şansımı deneyim dedim,sabah uykunun arasında şöyle bi üç beş dk emdi kızım,gözünü açınca hemen bıraktı tabi:))özlemişim emzirmeyi yaaa.....

çıldırmak üzereyim kızım pazar gününden beri mızmız kucaga gelmek istiyo karnı tok kakasınıda yapıyo değiştiriyorum hemen emdikten sonra gazıda çıkıyo cumartesi kv ye gittik kucaktan indirmedi kucagamı alıştı bilmiyorum bi yeri agrıdıgını sanmıyorum kucaga gelince neşesi yerinde başlıyo elini emmeye yada ses çıkarmaya ne yapıcam bilmiyorum

çıldırmak üzereyim kızım pazar gününden beri mızmız kucaga gelmek istiyo karnı tok kakasınıda yapıyo değiştiriyorum hemen emdikten sonra gazıda çıkıyo cumartesi kv ye gittik kucaktan indirmedi kucagamı alıştı bilmiyorum bi yeri agrıdıgını sanmıyorum kucaga gelince neşesi yerinde başlıyo elini emmeye yada ses çıkarmaya ne yapıcam bilmiyorum

canım üzülme,büyüdüler artık sıkılmaya başlıyorlar,yeni şeyler görmek istiyorlar.benim kızım da öyle,hep kucakta gezdirin istiyor.deli gibi uykusu geliyor ama yatmak istemiyor,yıkıyor ortalığı kucağa alınca susuyor.hatta yatak odasına gidince ağlıyor geceleri,karanlıkta da öyle.ışığı açıp uyutuyorum.ışık açık olunca direnebileceğini düşünüyor sanırım:)

canım üzülme,büyüdüler artık sıkılmaya başlıyorlar,yeni şeyler görmek istiyorlar.benim kızım da öyle,hep kucakta gezdirin istiyor.deli gibi uykusu geliyor ama yatmak istemiyor,yıkıyor ortalığı kucağa alınca susuyor.hatta yatak odasına gidince ağlıyor geceleri,karanlıkta da öyle.ışığı açıp uyutuyorum.ışık açık olunca direnebileceğini düşünüyor sanırım:)

uyanıga bak sen :)
alışkın değilim ben benim kızın mızmızlıgına konuşuyorum ninni söylüyorum baştan gülüyo sonradan başlıyo aglamaya sadece kucak istiyo off ev işi yapamadım ev battı gidiyo ev sobalı oldugu için sadece salonda herşey misafir gelse rezil oldum off

benim kızım da hiç ağlamazdı.7-8 saat aç durur yine de ağlamaz düşün yani:)1 haftadır falan başladı ağlama nöbetleri.en çok da gece uykusuna yatmadan önce ağlıyor ma öyle böyle değil,yıkıyor ortalığı.sonrakucağ alınca homur homur sesler çıkarıp elini emmeye çalışıyor..napıyım gülüyorum ben de.benim evim de brbat.2 gün önce temizlikçi vardı sözd,şimdi baksan 1 aydır süpürülmemiş dersn.napıyım baş edemiyorum...

benim kızım da hiç ağlamazdı.7-8 saat aç durur yine de ağlamaz düşün yani:)1 haftadır falan başladı ağlama nöbetleri.en çok da gece uykusuna yatmadan önce ağlıyor ma öyle böyle değil,yıkıyor ortalığı.sonrakucağ alınca homur homur sesler çıkarıp elini emmeye çalışıyor..napıyım gülüyorum ben de.benim evim de brbat.2 gün önce temizlikçi vardı sözd,şimdi baksan 1 aydır süpürülmemiş dersn.napıyım baş edemiyorum...

normal o zaman benim bebişi zor uyandırırdık az önce bende aldım kucagıma başladı elini emmeye okadar tatlıki rahatına dicek yok
valla bende temizlikçi yok olsada seninki gibi işe yaramaz sobalı ev kötü günde iki üç defa süpürge açıyorum yemek yapmaya çalışıyorum ve bebeişle ugraşıyorum derken kendimden geçtim artık

ben de geçtim inan...tek lüksüm duş almak.bazen ona bile fırsat bulamıyorum 3-4 gün geçiyor aradan.
dün kuaföre gidip saçımı kestirdim,o kadar yorulmuşum ki adam saçlarımla uğraşırken göz kapaklarım düşüyordu.bi de şaşırdım öyle fönlü falan görünce kendimi:)))hey gidi günler.haftada 2 kere kuaföre gittiğim olurdu eskiden.geçecek inşallah bu günlerde ne diyelim...

benim temizlikçi de öyle işte,ayda 2 defa çağırayım diyorum,ona bile vakit bulamıyorum bazen.daha doğrus belki biçok şeye vakit bulunur da içimden gelmiyor pek.işte arada buraya takılıp dert yanıyorum:))

ben de geçtim inan...tek lüksüm duş almak.bazen ona bile fırsat bulamıyorum 3-4 gün geçiyor aradan.
dün kuaföre gidip saçımı kestirdim,o kadar yorulmuşum ki adam saçlarımla uğraşırken göz kapaklarım düşüyordu.bi de şaşırdım öyle fönlü falan görünce kendimi:)))hey gidi günler.haftada 2 kere kuaföre gittiğim olurdu eskiden.geçecek inşallah bu günlerde ne diyelim...

ben ona bile gidemiyorum düşün şaçlarımı boyatıcam ama evim şehire uzak kızıma kıyefet bile almaya gidemiyom çok bunaldım evde

ben de 1 aydır diye diye dün gittim,kestirmeseydim zaten olan bütün saçım dökülecekti herhalde,biraz da mecburiyetten oldu.boy faln fazla lüks şimdi,kuaförde 3-4 saat...rüya gibi:)))ben de kısmetsizim,gittim kestirdim saçımı fön falan çektirdim,dışarı çıkınca bir yağmur bastırdı görmelisin:))

kolay gelsin kızlar zor walla yemek yapsak ütü kalıyo temizli yapsak bebişler ağlıyo olan bize oluyo ama napalım geçer inş. bebişlern canı sağolsun
ya kızlar ben bu terden çok bunaldım dr a gitcemde kadın doğumamı dahiliyeyemi gitsem bi akıl verin. 3 aydan sonra hangi vitaminleri kullanıyosunuz bebişlere, bide zap zup nerelerdeki ne zamndır yazmıyo

yesila,
biz sadece devit kullanıyoruz.başka bişey demediler sağlık ocağında falan..
ter konusu çok fena yaa,ben hiç terlemezdim,şu loğusalıkta su gibi oluyordum ama geçti şu an yok.
bilmiyorum ki,ben olsam dahiliyeye giderdim herhalde,kadın doğum korkutuyor beni:))

aynen benim oğluş da öle.. çok gülüyoruz hatta. salyalar, komik aktif hareketler, kakasını yaparken büyük insan gibi sesler çıkarmalar, çıngırağınla oynarken kızmalar ve de kahkahaları .. çok tatlı artık maaşallah:nazar: ben de annem gidince pantalonunu da bazen çoraplarını da çıkarıyorum artık sıcaksa odamız ..

biz arabalar her yerde 1000 lira civarındayken ben netten 550 ye aldım. çantası, araba koltuğu ve de çantası dahil. çok güzel, kullanışlı ama ağır. markası exor baby vip.. ama ben de büyüsün az daha puset alacağım heryere taşıyabilmek için. siz de güle güle kullanın :61:
sağol canım sizde güle güle kullanın.
kızlar slm umarım sizler ve bebişleriniz iiyisinizdir ben we kızım iiyiz allaha şükür
yazamadğım süre içinde ara ara girip baktım kayınwalidemlerde net olmadğı için we hala orda kaldığımz için sıkıntı yaşıyorum ama allahıma binlerce kez şükürler olsun ew aldık taşıdık we yawaş yawaş yerleştiriyoruz inşallah haftasonuna kadar ewime geçerim çok şey oldu 1,5 ay içinde inşallah anlatarım ewe geçtikten sonra herşeyi ben mutluym umarım sizlerde mutlusunzdr rabbim ewi olmayan herkese nasip etsin öptüm sizleri we bebişleri
bizlerde iyiyiz canım.hayırlı olsun eviniz Rabbim ağız tadıyla oturmayı nasip etsin.darısı bizim başımıza.aslında sobalı evden kurtulsam kirayada razıyım.
slm
nasıl geçiyor günler?
Aşı günü gelen yokmu aranızda bizim yarın aşımız var.inşallah ateşlenmeden geçiririz..geçen aşısında fitil yapmıştım çok panikledim çünkü ateşi çıkarsa diye ama bu sefer ateşi çıkmadan bişey yapmıycam. ateşlenirse fitil yada calpol veririm..doktorada gidicez aylık kontrolü...
biz cuma günü karma aşımızın sonuncusunu yaptırdık.1 gün sıkıntılı geçti ateşi çıkmadı gerçi ben aşıdan sonra calpol verdim sık sık ateşini ölçtüm geçti gitti çok şükür.
bu huy bazen benim oğlanda da peydah oluyor.karnı tok,altı kuru,gazını çıkarıyor ama hala huysuz.bebeklerde bazı zamanlarda olabiliyor demekki.
kolay gelsin kızlar zor walla yemek yapsak ütü kalıyo temizli yapsak bebişler ağlıyo olan bize oluyo ama napalım geçer inş. bebişlern canı sağolsun
ya kızlar ben bu terden çok bunaldım dr a gitcemde kadın doğumamı dahiliyeyemi gitsem bi akıl verin. 3 aydan sonra hangi vitaminleri kullanıyosunuz bebişlere, bide zap zup nerelerdeki ne zamndır yazmıyo
valla biz baştan beri d vitamini kullanıyoruz sadece başka bişeyden haberimiz yok.

We_ra cım,burdasın gördüm:)))
ya ben geçenlerde rüyamda gördüm seni.bikaç gün önce.hastane gibi bir yerin bahçesinde yürüyoruz,bebeklerimizin emme sorunlarını konuşuyoruz.bi dr eninde sonunda emecekler yok başka bir seçenek falan diyor:)))ayy çıldırıyorum galiba.
ama bu rüyanın gazıyla biraz şansımı deneyim dedim,sabah uykunun arasında şöyle bi üç beş dk emdi kızım,gözünü açınca hemen bıraktı tabi:))özlemişim emzirmeyi yaaa.....

Canım ya bilgisayar açık ama bakamadım şimdi gördüm yazdıklarını.. Hayırdır inşallah. Ay ne güzel 3-5 dakika emzirmek de hayal gibi. Ben deniyorum ara ara bizimki bana mısın demiyor. En son ne zaman emdi hatırlamıyorum ama emdiğinde gözlerim dolmuştu :)

Back