• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar öbür aşıları yaptırırken size sordularmı.ben özelde yaptırıyorum diye ebe kaç sefer arıyor. yaptırdınmı diye.ben kocaelinin en iyi doktoruna götürüyorum çocuklarımı.özel bir hastane ve sadece bebek ve çocuklar var.ve doktor tavsiye etmiyor.gerek yok diyor.yaptıran yaptırır.gerekli olsa devlet size burakmaz üzülmeyin.benim çocuklarım çok küçük zaten 3 aşı birden vuruluyollar.kaldıramıyolar.tavsiyem bari yaptıracaksanızda aşı yapılmayan aylarda yaptırın.niye aşılar bir ay arayla yapılıyor hiç düşündünüzmü.çünkü bebekler kaldıramıyor.çok ağır geliyor.ben yaptırmıyorum kimse banada niye yaptırmıyosun diye hesap soramaz...

canım ben de kocaelide oturuyorum kocaelinin en iyi doktoruna götğrdüğünü söylemişsin kim acaba biz de doktor arayışı içindeyiz ben konak hastanesine bi de ilgi çocuk sağlığına götürüyoruz

canım aslında gecede 1-2 defa sağıyorum ama sütüm öyle pek akışkan değil malesef.yarım saatten aşağı sağamıyorum,sonra içirmek için de bi o kadar uğraşıyorum.uykum iyice açılıyor,yatınca da uyuyamıyorum.bir de zaten 12 den önce uyumuyor genelde kızım,o uyuyunca ufak tefek işlerim oluyor,onları da yapayım derken bi bakıyorum, gece bitiveriyor.
ama üzülmüyorum,çok şükür Allah beterinden korusun.
sen nasıl yapıyorsun gece sütünü?önceden stokluyor musun?ben gündüzden ayarlasam da gece yine de sağıyorum.

Ben de gece 00.00-01.00 arası sağıyorum sonra sabaha karşı 05.00 gibi sağıyorum bazen beni çok yorarsa ve az içerse daha geç sağıyorum. Derin dondurucuda sütlerim var ama nasıl kullanıcam bilmiyorum. Belki ek gıdalara geçince yoğurt falan yaparım becerebilirsem..

Ben hamilelikten önce ve bir süre de hamilelikte plates yapıyordum. Doğumdan sonra çok zayıf olmama rağmen her yerim bıngıl bıngıl :( Acilen tekrar başlamam lazım ama nasıl olacak bilemiyorum.

Ben de gece 00.00-01.00 arası sağıyorum sonra sabaha karşı 05.00 gibi sağıyorum bazen beni çok yorarsa ve az içerse daha geç sağıyorum. Derin dondurucuda sütlerim var ama nasıl kullanıcam bilmiyorum. Belki ek gıdalara geçince yoğurt falan yaparım becerebilirsem..

Ben hamilelikten önce ve bir süre de hamilelikte plates yapıyordum. Doğumdan sonra çok zayıf olmama rağmen her yerim bıngıl bıngıl :( Acilen tekrar başlamam lazım ama nasıl olacak bilemiyorum.

ben hem şişkoyum hemde bıngıl bıngıl:59: neyse bebişlerimzn canı sağolsun kızlar lcw da 3 alana 1 bedava çok güzel şeyler var bi bakın ben gittim bugün:51:

ahh ah benim kızımda keşke sık kaka yapsa.haftada bir zorla yapıyoruz.bir arkadaşımında kızı arada böyle sık yapıyormuş.sorun yok demiş dr.

benım kızımda aynı geçen dr gıttım yıne kakasınıda sordum dedi normal sende de kabızlık var mı ? dıye sordu . bağırsak çalıştıran şeyler ye dedi kayısı kompostosu vs. bende önceden gaz yapan şeyler yemezdım artık yıyorum 6 gün önce 4 gün ust uste yaptı bugun 6. günuydu yapmayalı kayısı kompostosu içmiştim ve bugun kendılığınden yaptı :)))

Arkadaşlar .............

15 ün içinde feci zayıfladım... eski kilomdayım, ama yüzüm çöktü resmen.. çirkinleştiğimi hissediyorum..

bebişim tam rahatladı, artık dışarı çıkıp gezerim, uykumu alıırım diyordum ne bu şimdi..

moralsizz ve umutsuz hissediyorum bugün kendimi..:43:

acilen toparlanmam ve kendim için bişiler yapmam lazım farkındayım.
:50:
p.tesi kendimde o gücü bulursam ve yoga ya başlıcam tekrar...:18:

moral motivasyon nasıl kazanıcam, resmen depresyona giriyorum... ilkbaharda olurmu böylee..

üzgünüm ama aynen desem :58:

slm kızlar
umarım bebişler ve keyifler iyidir
kızım bir haftadır kulağını koparırcasına çekiştiriyordu orta kulaktan şüphelenip dr a götürdük
kulağının dibinde kir varmış her zaman temizliyorum ama bu gözükmeyen kısımdaymış kaşıntı yapıyormuş dr yıkadıktan sonra pamuğu rulo yap temizle ve okulağın üzerine yatır dedi
aklınızda bulunsun

kilo işine gelince ben hamillelikte 3 kilo almıştım bilirsiniz doğumdan geldiğimde 8 kilo gitmişti şimdi 4 kilo aldım kilomdan memnunum ama vücudum gevşek spor şart ama nasıl yapcam bilmiyorum

doğum sonrası el uyuşmalarım vardı hatırlarsanız fizik tedavi aldım ama geçmedi iki bileğimede ameliyat dediler sinir sıkışması varmış uzun zamandır yazamıyordum bende havadisler böyle

merak ediyorum.
1 kendini doğumdan önceki hayatıyla sürekli bağlantı kurarak bulan,
2 bebek yapmanın anlamsız olduğunu düşünen ve nedenini sorgulayan,
3 artık kendini birçok şeye yabancı hisseden,
4 hiçbirşeyden keyif alamayan,
5 birçok korkusu ortaya çıkmış,
6 bebeğine hep kendisi bakmak isteyen ama aslında bunu yapamayacağını da düşünen
7 yalnız kalmaktan korkan
8 hiçbirşeyin aslında eskisi gibi olmayacağına inanan
9 bütün vücudu bebekle ilgilenmekten iflas etmiş( sırt, bel,boyun,diz ağrısı)
10 ama yine de arada mutlu olan

anneler var mı aramızda ?

slm kızlar
kızım bir haftadır kulağını koparırcasına çekiştiriyordu orta kulaktan şüphelenip dr a götürdük
kulağının dibinde kir varmış her zaman temizliyorum ama bu gözükmeyen kısımdaymış kaşıntı yapıyormuş dr yıkadıktan sonra pamuğu rulo yap temizle ve okulağın üzerine yatır dedi
aklınızda bulunsun

kilo işine gelince ben hamillelikte 3 kilo almıştım bilirsiniz doğumdan geldiğimde 8 kilo gitmişti şimdi 4 kilo aldım kilomdan memnunum ama vücudum gevşek spor şart ama nasıl yapcam bilmiyorum

doğum sonrası el uyuşmalarım vardı hatırlarsanız fizik tedavi aldım ama geçmedi iki bileğimede ameliyat dediler sinir sıkışması varmış uzun zamandır yazamıyordum bende havadisler böyle

geçmiş olsun. hastalanınca bebeklerimiz ne olacak? inş. hasta olmayız hiççççç..

merak ediyorum.
6 bebeğine hep kendisi bakmak isteyen ama aslında bunu yapamayacağını da düşünen

bu yazdıklarının birçoğunu yaşıyoruz canım hepimizde var
benim bulunduğum yerde bebeğimi bırakacak hiç kimse yok kuaföre bile gidemiyorum
annem 4 saatlik eşimin ailesi 18 saatlik uzakta
yeni taşındığım için güvenebileceğim arkadaşlarım yok bebeğime kendim bakıyorum
sinir sıkışması olduğu için sürekli bandajlı ve bileklikli gezmek zorundayım şu an ücretsiz izindeyim 8 yıllık öğretmenlikten sonra evde oturmak çok zor

bu yaşadıklarımız düzelecek buna inanarak sabrediyorum
allah bebeklerimize ve bize sağlık versin

merak ediyorum.

beni tarif ettin resmen... hala bazı şeyleri idrak edemiyorum çok enteresan.. bebeğimm gülümsedikçe çok mutluyum, hasta olur diye endişeliyim, sudan çıkmış balık gibiyim, :18:

yalnız değilmişim, senden değilsin.. eminim bi çok arkadaşda aynı sıkıntılar endişeler yaşıyo.. napıcaz yaa oooooooooofffffff.......

nasıl toparlanıcaz:19:

merak ediyorum.

2. ve 4. maddeler hariç evet. ben varım:)

bu yazdıklarının birçoğunu yaşıyoruz canım hepimizde var
benim bulunduğum yerde bebeğimi bırakacak hiç kimse yok kuaföre bile gidemiyorum
annem 4 saatlik eşimin ailesi 18 saatlik uzakta
yeni taşındığım için güvenebileceğim arkadaşlarım yok bebeğime kendim bakıyorum
sinir sıkışması olduğu için sürekli bandajlı ve bileklikli gezmek zorundayım şu an ücretsiz izindeyim 8 yıllık öğretmenlikten sonra evde oturmak çok zor

bu yaşadıklarımız düzelecek buna inanarak sabrediyorum
allah bebeklerimize ve bize sağlık versin

haklısın .benim annem yanımda olmasına rağmen, hatta beraber yatıp kalkmamıza rağmen hakikaten sudan çıkmış balık gibiyim. neden böyle oldu onu da anlayamıyorum. bu arada aynı dönem öğretmenlerindeniz .:34: ben de ingilizce öğretmeniyim bir meslek lisesinde izmirde. o kadar yoğun çalışmaya, arkadaş grubuma o kadar alışmışım ki.. gerisini sen de tahmin ediyorsundur. ben de raporlarla geçiştirip ücretsiz izin alacağım. eylülde başlamak istiyorum nasipse.. Allah bebeklerimize de bizlere de sağlık versin inşaallah..

merak ediyorum.

bende 2.ve 4. hariç katılıyorum..
canımdan öte o benim için tarifi yok...

Kızlar sağolun bi telaşlı taşınma macerasıdır başımızdan geldi geçti işte inşallah bi daha yaşamayız hiç birimiz... kilolar konuşulmuş ben kilo veremiyorum ya siz vermekten şikayetçisiniz,
bendeki kiloları vereyim size hepinize yetecek kadar oldu emirim sağolsun :)

geçmiş olsun. hastalanınca bebeklerimiz ne olacak? inş. hasta olmayız hiççççç..

canım dıger yazındakı sıkların sadece bebekle ugrasmaktan vucudu ıflas etmıs kısmına katılıyorum..bazı bebekler gercekten cok zor bebektır...her bebegın kendıne has özellıklerı var..oncekı bebeksız hayatınla baglantı kuurmamalısın..artık annesın...ve doktorlar ılk 1 yıl annelerın kendılerıne ozel zaman ayıramayacagını soyler...sonrası çok kolaydır merak etme...
zaman su gıbı akıp gıdecek..bır psıkıyatrıstten yardım almalısın...sadece gorsme amaçlı gıt..bu yazdıgın şıkları tektek ona soylemen sana yardımcı olması ıçın yeterde artar bıle..doktora gıt dıyorum ısrarla..:44:

ben hem şişkoyum hemde bıngıl bıngıl:59: neyse bebişlerimzn canı sağolsun kızlar lcw da 3 alana 1 bedava çok güzel şeyler var bi bakın ben gittim bugün:51:

İnşallah ben de gidebilirim de bakarım :)

slm kızlar
aklınızda bulunsun

Hem bebeğinize hem size çok geçmiş olsun. Ben de nasıl spor yapcam bilmiyorum gerçi günde yarım saat ayırmak zor olmasa gerek ama bazen o vakti denk getirmek zor olabiliyor. Bebişler zamanlama düşmanı :)

ben küstüm gelmiycem. sadece fikrimi söylemiştim:26::84:

Hepimiz burada fikrimizi söylüyoruz, küsmek yok yola devam :9:

benım kızımda aynı geçen dr gıttım yıne kakasınıda sordum dedi normal sende de kabızlık var mı ? dıye sordu . bağırsak çalıştıran şeyler ye dedi kayısı kompostosu vs. bende önceden gaz yapan şeyler yemezdım artık yıyorum 6 gün önce 4 gün ust uste yaptı bugun 6. günuydu yapmayalı kayısı kompostosu içmiştim ve bugun kendılığınden yaptı :)))

Oh gözünüz aydın. İnşallah hiç kaka problemi yaşamazsınız bundan sonra..

merak ediyorum.

Bunların hepsini oğlum doğumdan sonra 21 gün hastanede kalıp eve geldiğinde hissetmeye başladım. İlk 4 gün yalnızdım, eşim gece çalışıyordu, annem hastaydı. Bedeni minik bir bebekle dünya başıma yıkılmıştı. Çok zordu. Sonra annem geldi ama ben psikolojik açıdan düzelmedim. Ara ara gözyaşlarım sicim gibi akıyordu. 2-3 hafta sürdü sonra hem eşimin hem ablamın hem annemin ama en çok kendi telkinlerimle bunu aştım. Şu an bu maddelerin hemen hepsi uzak bana. Geçici bu durum, buna inandığımdan :)

Son düzenleme:
canım dıger yazındakı sıkların sadece bebekle ugrasmaktan vucudu ıflas etmıs kısmına katılıyorum..bazı bebekler gercekten cok zor bebektır...her bebegın kendıne has özellıklerı var..oncekı bebeksız hayatınla baglantı kuurmamalısın..artık annesın...ve doktorlar ılk 1 yıl annelerın kendılerıne ozel zaman ayıramayacagını soyler...sonrası çok kolaydır merak etme...
zaman su gıbı akıp gıdecek..bır psıkıyatrıstten yardım almalısın...sadece gorsme amaçlı gıt..bu yazdıgın şıkları tektek ona soylemen sana yardımcı olması ıçın yeterde artar bıle..doktora gıt dıyorum ısrarla..:44:

teşekkür ederim verdiğin bilgi için de. ben çok acemi bir anneyim. şimdi pişmanım neden hiç araştırmadım. isanlar neler yaşamış bilgilenmediğim için. hazırlıklı değildim neler yaşayacağıma dair. hep amann doğar büyür gözüyle bakmışım ben :))) nedense !!! meğer çok farklıymış.. Maaşallah sana ya. takip ediyorum da ne kadar dayanıklısın. pozitifsin. bravo yani :nazar: bizler de aşacağız inşaallah..

teşekkür ederim verdiğin bilgi için de. ben çok acemi bir anneyim. şimdi pişmanım neden hiç araştırmadım. isanlar neler yaşamış bilgilenmediğim için. hazırlıklı değildim neler yaşayacağıma dair. hep amann doğar büyür gözüyle bakmışım ben :))) nedense !!! meğer çok farklıymış.. Maaşallah sana ya. takip ediyorum da ne kadar dayanıklısın. pozitifsin. bravo yani :nazar: bizler de aşacağız inşaallah..

doğumdan sonra akıl veren çok oluyodu çevremde, şöyle yap, böyle yaparsan daha iyi....annelik yapmış herkes bişi diyo.. pek hosa gitmiyo.:36:. ama bi gerçek var, hayatta herşey tecrübe...

belkide hiç birimiz hayatımızın hiç bi zamanında bu kadar bi sorumluluk almadık.. bu sorumluluk hayatımızı başka bi boyuta taşıdı.. evet artık ANNE yiz...:emir_bebek:

bu sorumluluğa can feda... bu ara herşeyi sorguluyorum, çok düşünmek iyi değil, kendimle ilgili düşünmek dışında kendime ayıracak vaktim yok belkide ondandır ...

Son düzenleme:
Back