• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Aman nazar değmesin, hep böyle keyifli olun inşallah..

Kızlar oğlum son 1 hafta 10 gündür çok fazla kaka yapıyor. Günde 5-6 kez. Genelde rengi sarı.. Normal mi bu kadar çok kaka yapması?

ahh ah benim kızımda keşke sık kaka yapsa.haftada bir zorla yapıyoruz.bir arkadaşımında kızı arada böyle sık yapıyormuş.sorun yok demiş dr.

Kızlar iyi geceler
Bir süredir giremedim , ev sahibimiz bizi evden kovdu tabiri caizse... apar topar ev aradık ve sonunda taşınıp yerleşebildik.. çocukla çok zor oldu..
Ve geceleri uyumayan oğluma yatmadan önceki öğünde mama verince sabaha kadar uyumaya başladı, doğrumu yapıyorum bilmiyorum mama verirken doktotra danışmadım ama bu taşınma telaşının üstüne uyku oldukça iyi geldi :)
Bu arada facedeki gruba benide ekleyinya , hangi arkadaş ilgileniyordu bu işle?:7:

Kızlar iyi geceler
Bir süredir giremedim , ev sahibimiz bizi evden kovdu tabiri caizse... apar topar ev aradık ve sonunda taşınıp yerleşebildik.. çocukla çok zor oldu..
Ve geceleri uyumayan oğluma yatmadan önceki öğünde mama verince sabaha kadar uyumaya başladı, doğrumu yapıyorum bilmiyorum mama verirken doktotra danışmadım ama bu taşınma telaşının üstüne uyku oldukça iyi geldi :)
Bu arada facedeki gruba benide ekleyinya , hangi arkadaş ilgileniyordu bu işle?:7:

merhaba senveben,
kötü olmuş ev sahibinin yaptığı ama neyseki yoluna koymuşsunuz işleri.gece mama verdiğinde uyuyorsa daha öncelerde çocuğun doymamış demektir.yani acıktıkça uyanmış.bence mama vermende bi sıkıntı yoktur.
benim kızım emmiyor artık,sütümü sağarak veriyorum.emerken bizim de öyleydi, çok sık olmasa da uyanıyordu.emerken yorulup uyuyakalıyordu yavrum ben de doydu sanıyordum.şimdi sütü
biberonla veriyorum ve yatmadan önceki öğününün mikatarını yüksek tutmaya çalışıyorum.eğer onu içerse uzun süre uyuyor kızım da.hatta biçok zaman nerdeyse hiç uyanmayacak sabaha kadar,ben kendim kalkıp doyuruyorum.
yani burdaki olay mama ya da sütte değil.çocuğun karnının doymasında.

ah ah bu ev sahipleri ya.. biz de ev sahibi olalım inşaallah...

bu arada biz ilk kez ananemizle birlikte dün şirinyer bornova arası uzun bir minibüs yolculuğu yaptık. bir sorun olmadı allha şükür. gelirken de öyle taksi falan yaptık. uyudu zaten yavrum. ama tek başına yine de uzun uzun yapılmaz hala sanırım. çantaarı falan zor oluyo:9:

ben çok pimpirikliyim sanırım geçen ebru gündeşi dinlemeye 40.günlük bebegiyle gitmiş vatandaş tvde gösterdiler ben hala korkuyorum acaba kızım rahatsız olurmu birşey olurmu diye 40 gün annemlerdeydik kayınvalideme 1 kere gittik aşı sonrası annemin ısrarıyla bi kerede ev bakmak için çıktık dışarıya ozaman gittik annemede geçen hafta gittik bugünde kvye gitcez hemde kendi aabamızla ben hala korkuyorum komşuma bile gitmiyom kızıma birşey olur diye fazla korumacıyım sanırım eşim dün netten bebek arabası sipariş etti alışveriş merkezine gideriz diye ondan biel korkuyom :90::37::17:

merhaba 2006 ocak annesiyim. Allah bebeklerinizi huzurla sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
Şİmdide temmuz annesi olacağım kısmetse.
Temmuz anneleri bölüme isim anketi açtım oylarsanız sevinirim

ben de çok korkuyordum ama yalnız olsam ben de yapamazdım herhalde canım. fakat korkma. benim teyzelerim hep diyor. sakınan göze çöp batar. doğru galiba. havalar soğuktu. korkmamız normal ama artık gerek yok sanırım. ben ağlıyor diye çıkaramıyordum en çok. uyuyorsa bir yere gittiğinde ne güzel işte. :46:

ahh ah benim kızımda keşke sık kaka yapsa.haftada bir zorla yapıyoruz.bir arkadaşımında kızı arada böyle sık yapıyormuş.sorun yok demiş dr.

Herkesin derdi ayrı işte.. Allah hepimizin bebeklerine sağlık versin.

Kızlar iyi geceler

Biz de iki yıl önce kötü evsahibimiz sayesinde 3 günde ev alıp kendi evimize taşındık hiç aklımızda yokken. Sizin taşınmanız daha maceralı olmuş tabi, bebekle hem de.. Maşallah size.. Yatmadan önce mama vermenin kötü bir fikir olduğunu sanmıyorum. Ben de bunu düşünmedim değil. Benimki biberonla anne sütü içiyor. Yatmadan önce çok içmişse 3-3,5 saat uyuyor. Yoksa 2 saat sonra uyanıyor. Sabaha kadar uyuması bizim için mucize olur doğrusu :)
Face grubu kapandı, başka bir grup açıldıysa haberim yok :) Bazen ben mi açsam grup diye düşünüyorum. Orada yazışmanın rahatlığından dolayı tabi :)

ben çok pimpirikliyim sanırım geçen ebru gündeşi dinlemeye 40.günlük bebegiyle gitmiş vatandaş tvde gösterdiler ben hala korkuyorum acaba kızım rahatsız olurmu birşey olurmu diye 40 gün annemlerdeydik kayınvalideme 1 kere gittik aşı sonrası annemin ısrarıyla bi kerede ev bakmak için çıktık dışarıya ozaman gittik annemede geçen hafta gittik bugünde kvye gitcez hemde kendi aabamızla ben hala korkuyorum komşuma bile gitmiyom kızıma birşey olur diye fazla korumacıyım sanırım eşim dün netten bebek arabası sipariş etti alışveriş merkezine gideriz diye ondan biel korkuyom :90::37::17:

Çok pimpirikli olmak da 40 günlük bebekle konsere gitmek de aşırı.. Ben de biraz pimpirikliyim ne yazık ki.. Umarım biraz vazgeçebilirim bu huyumdan..

merhaba 2006 ocak annesiyim. Allah bebeklerinizi huzurla sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
Şİmdide temmuz annesi olacağım kısmetse.
Temmuz anneleri bölüme isim anketi açtım oylarsanız sevinirim

Maşallah 5 yaşındaki bebeğinize.. Yeni gelecek olana da sağlıkla kavuşmanız dileğiyle..

merhaba senveben,
kötü olmuş ev sahibinin yaptığı ama neyseki yoluna koymuşsunuz işleri.gece mama verdiğinde uyuyorsa daha öncelerde çocuğun doymamış demektir.yani acıktıkça uyanmış.bence mama vermende bi sıkıntı yoktur.
benim kızım emmiyor artık,sütümü sağarak veriyorum.emerken bizim de öyleydi, çok sık olmasa da uyanıyordu.emerken yorulup uyuyakalıyordu yavrum ben de doydu sanıyordum.şimdi sütü
biberonla veriyorum ve yatmadan önceki öğününün mikatarını yüksek tutmaya çalışıyorum.eğer onu içerse uzun süre uyuyor kızım da.hatta biçok zaman nerdeyse hiç uyanmayacak sabaha kadar,ben kendim kalkıp doyuruyorum.
yani burdaki olay mama ya da sütte değil.çocuğun karnının doymasında.

canım gece kaldırıyorum demişsin kaç saat uyuduktan sonra kaldırıyorsun?

multitabs kullanan arkadaşlar hangi renk ? şöyle bi sorunum oldu ben daha önce kullandığım vitaminin son kullanma tarihine bakmamışım. geçenlerde tesadüfen baktım mayısta bitiyormuş. ben de gittim yenisini aldım ama çok renk farkı var daha önce kullandığım sarıydı. bu çok açık bi renk sarıya yakın ama o kadar sarı değil. ne bu şimdi. ben bebeğime bozuk ilaç mı verdim bunca zaman :(

rota aşısını da yaptırmaya karar verdik. bi arkadaşın çocuğu alışveriş merkezinde rota virüsü kapmış. pazartesi doktorla görüşelim bakalım.

boy kilo sormuş bi arkadaş bizimki 6200-60. doktorumuz kilosunu pek beğenmedi:( bana iyi geliyodu ama zaten 2. ay aşısından sonra 10 gün iştahı hiç yoktu. o dönem alamadı farkındayım. neyse sağlıklı olsunlar da.

multitabs kullanan arkadaşlar hangi renk ? şöyle bi sorunum oldu ben daha önce kullandığım vitaminin son kullanma tarihine bakmamışım. geçenlerde tesadüfen baktım mayısta bitiyormuş. ben de gittim yenisini aldım ama çok renk farkı var daha önce kullandığım sarıydı. bu çok açık bi renk sarıya yakın ama o kadar sarı değil. ne bu şimdi. ben bebeğime bozuk ilaç mı verdim bunca zaman :(

rota aşısını da yaptırmaya karar verdik. bi arkadaşın çocuğu alışveriş merkezinde rota virüsü kapmış. pazartesi doktorla görüşelim bakalım.

boy kilo sormuş bi arkadaş bizimki 6200-60. doktorumuz kilosunu pek beğenmedi:( bana iyi geliyodu ama zaten 2. ay aşısından sonra 10 gün iştahı hiç yoktu. o dönem alamadı farkındayım. neyse sağlıklı olsunlar da.

Ben de multitabsı başta dolaba koymadan vermişim bir süre öyle kullanıp, öğrenince o ilacı attım. İlaç bozuk olmuyor da faydasız oluyor. Bendeki sarı renk.

Arkadaşın bebeğine acil şifalar. Nasıl kapmış virüsü?

6200 gr ı doktor nasıl beğenmez ya? Bence doktorunuz abartmış biraz. Dediğiniz gibi sağlıklı olsunlar da..

İSTANBUL PARENTİNG CLASS’TAN BEYİN GELİŞTİRİCİ BEBEK OYUNLARI

0-1 AY

Bebeğinizi dike yakın bir pozisyonda kollarını, bacaklarını ve ayaklarını rahatça hareket ettirebileceği şekilde kucağınıza yerleştirin. Bebeğinize, önce yüzünüzü yaklaştırın ve yüzünüzle gülümseyen farklı ifadeler yapın. Daha sonra A4 kağıda çizilmiş siyah-beyaz basit insan yüzü resmini bebeğinize gösterin ve bu resmi yavaşça sağa ve sola taşıyarak 1 dakika boyunca oynayın.

1-2 AY

Bu oyun için bebekler için hazırlanmış bilek çıngıraklarından edinmelisiniz. Bebeğinizi sırt üstü yatırın ve bebeğiniz bileklerine çıngırakları takın. Bebeğinize bakarak “Sen çok tatlı bir bebeksin” gibi bir cümleyi uydurduğunuz neşeli bir melodiyle tekrar tekrar söyleyin. Belirlediğiniz özel kelimeye (örneğin “tatlı” kelimesine) her geldiğinizde önemini belirtmek amacıyla bebeğinizin elini hareket ettirerek çıngırağı sallayın.(Ayaklar için de aynı oyunu oynayabilirsiniz.)

2-3 AY

Bu oyun için sert plastikten yapılmış oyuncak halkalar edinmelisiniz. Her bir elinize birer halka alın ve bebeğinize, kollarıyla ulaşabileceği mesafede bu halkaları sunun. Bebeğinizi tutana kadar halkaları yaklaştırın. Bebeğiniz halkaları tutunca, tuttuğu halkayı diğer tarafından hafifçe bebeğinize doğru itin ve bebeğinize “çek” deyin. Daha sonra halkaları hafifçe kendinize doğru çekin ve bebeğinize “it” deyin. Bebeğinizin ellerini açmasını yardım edin ve ona “bırak” deyin. Bebeğinizin halkaları bırakmasına yardımcı olmak için hafifçe halkaları çekebilirsiniz. Bebeğinizin halkaları yeniden tutmasını teşvik edin ve bırakma işlemini tekrarlayın.

Ben de multitabsı başta dolaba koymadan vermişim bir süre öyle kullanıp, öğrenince o ilacı attım. İlaç bozuk olmuyor da faydasız oluyor. Bendeki sarı renk.

Arkadaşın bebeğine acil şifalar. Nasıl kapmış virüsü?

6200 gr ı doktor nasıl beğenmez ya? Bence doktorunuz abartmış biraz. Dediğiniz gibi sağlıklı olsunlar da..

canım nasıl sarı beyaza yakınmı yoksa baya sapsarımı?:) garip bi soru oldu ama değişik renkte olunca korktum.

arkadaş çocuğunu alışveriş merkezinde çocuk bakıcıları oluyo onlara bırakmış. artık onlar kirli elle falanmı dokundular ne yaptılarsa virüs kapmış. ama aşısı varmış şimdi iyiymiş.

canım gece kaldırıyorum demişsin kaç saat uyuduktan sonra kaldırıyorsun?

genelde 4-5 saat arası kaldırıyorum yağmurcum.aslında bence kesinlikle uyumasında bi sakınca yok ama benim bebiş uyanıkken beslenmiyor malum,sadece uyurken doyurabildiğimden gece uyandırıyorum.zaten yine uyanmıyor,uyku arasında alıp devam ediyor uyumaya.
çok şanslı olduğumu düşünebilirsiniz ama malesef bebiş emmediğinden bütün gece süt sağıyorum:59:

Arkadaşlar .............

15 ün içinde feci zayıfladım... eski kilomdayım, ama yüzüm çöktü resmen.. çirkinleştiğimi hissediyorum..

bebişim tam rahatladı, artık dışarı çıkıp gezerim, uykumu alıırım diyordum ne bu şimdi..

moralsizz ve umutsuz hissediyorum bugün kendimi..:43:

acilen toparlanmam ve kendim için bişiler yapmam lazım farkındayım.
:50:
p.tesi kendimde o gücü bulursam ve yoga ya başlıcam tekrar...:18:

moral motivasyon nasıl kazanıcam, resmen depresyona giriyorum... ilkbaharda olurmu böylee..

genelde 4-5 saat arası kaldırıyorum yağmurcum.aslında bence kesinlikle uyumasında bi sakınca yok ama benim bebiş uyanıkken beslenmiyor malum,sadece uyurken doyurabildiğimden gece uyandırıyorum.zaten yine uyanmıyor,uyku arasında alıp devam ediyor uyumaya.
çok şanslı olduğumu düşünebilirsiniz ama malesef bebiş emmediğinden bütün gece süt sağıyorum:59:

Canım geçecek bugünler lütfen üzülmee.. Bütün gece sağmasan, gecede bir kez sağsan olmaz mı?

Arkadaşlar .............

15 ün içinde feci zayıfladım... eski kilomdayım, ama yüzüm çöktü resmen.. çirkinleştiğimi hissediyorum..

bebişim tam rahatladı, artık dışarı çıkıp gezerim, uykumu alıırım diyordum ne bu şimdi..

moralsizz ve umutsuz hissediyorum bugün kendimi..:43:

acilen toparlanmam ve kendim için bişiler yapmam lazım farkındayım.
:50:
p.tesi kendimde o gücü bulursam ve yoga ya başlıcam tekrar...:18:

moral motivasyon nasıl kazanıcam, resmen depresyona giriyorum... ilkbaharda olurmu böylee..

Ne zamandır bunu yazıcam ama arkadaşlar yanlış anlar diye yazamıyorum. Malum herkes zayıflama derdinde. Ben 1 ayda eski kiloma döndüm, şimdi ise eski kilomun 2,5 kilo altındayım ve kesinlikle çok çirkinim :(

canım aslında gecede 1-2 defa sağıyorum ama sütüm öyle pek akışkan değil malesef.yarım saatten aşağı sağamıyorum,sonra içirmek için de bi o kadar uğraşıyorum.uykum iyice açılıyor,yatınca da uyuyamıyorum.bir de zaten 12 den önce uyumuyor genelde kızım,o uyuyunca ufak tefek işlerim oluyor,onları da yapayım derken bi bakıyorum, gece bitiveriyor.
ama üzülmüyorum,çok şükür Allah beterinden korusun.
sen nasıl yapıyorsun gece sütünü?önceden stokluyor musun?ben gündüzden ayarlasam da gece yine de sağıyorum.

bu arada ben de doğumdan 10 gün sonra 14 kilo verdim.yani toplamda aldığım kilodan 1 kilo fazlasını bile verdim ama ben de memnun değilim.çünkü istemeden çık hızlı sürede gitti kilolar,kendimi çok dengesiz hissettim.kırkımız çıktıktan sonra 1-2 kilo daha aldım ama göbekten şikayetçiyim.süt olsun diye ürekli sıvı tüketiyorum, o da balon gibi şişiriyor bi garip hissediyorum kendimi.

benimde doğumda aldığım kiloların hepsi gitti.sadece göbek var .emzirince daha hızlı veriliyor kilo..benim kızımda gündüzleri hep kucakta..oda oda geziyoruz çok yoruluyorum o uyuduğundada bir iş bitirmeye çalışıyorum.zaten çok kısa uyukuları gündüz.akşamda eşim gelsin sadece emziricem o baksın diyorum..keyif yapıcam diyorum ama saat 23.00 olmuş..Allahtan gece uyuyor acıkınca kpırdanmaya başlıyor hiç ağlamadan emzirip hemen yatırıyorum..gündüz zor kızım işte gece maşallah..

Back