2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Herkese selamlar nasılsınız?Haftasonu kv'lerdeydik güzel geçti.Oğluşum sadece emmek ve uyumak için bana geldi dinlendim valla

arkadaşlar kızım1 hafta sonra 4 aylık olacak ama hala dönmüyor.normal mi?

Benimki de dönmüyor hala.. Ayaklar sürekli hareket halinde ama hiç dönme emaresi yok. Gerçi bir kez eğimli yerde dönmüştü ama çok oldu bir daha da olmadı.

kızlar bebkleriniz hıçkırık tutumca hiç limon verdinizmi benimki karnı aç olmayınca almıyo memeyi napcam bilmiom

Limon muu?? Yapmayın etmeyin. Onun asidi bebişin midesine ne yapar ya? Bırakın hıçkırsın.

Otribebe dediğiniz burun aspiratörü mü? Eczanelerde mi satılıyor sadece? 2 kez aldım ikisinden de pek memnun kalmadım. Bebeğimin burnu ha bire tıkanıyor. Sümükler kalıp kuruyor serum fizyolojik sıka sıka bir hal oldum burnuna..

merhaba bebeğidönmeyenler varmış.bebeğininiz el bileğinde tutarak sağ sol dönüşler yaptırabilirisniz sayı sayarak biz ona kadar sayıyoruz 10 dediğimizde elleri her iki tarafında açık oluyor ve 10 dediğimizde çok hoşuna gidiyor kahkahayı basıyor.bebek egzersizi yaptıran var mı?

Hep söylüyorum ama gözden kaçıranlar vardır diye yazıyorum. Oğlum çok minik doğdu (1550 gr) ve henüz 4000 gr olmuşuzdur (yani umarım) o yüzden ufak ufak egzersizler yaptırıyorum, çok bilindik olanlardan.. Siz neler yapıyorsunuz?

belki koliği tutuyordur. öyle olunca -ben iyi biliyorum-- insan ne yaparsa yapsın susmuyor bebek. ancak kucakta tutmakla sakinleşiyor. çok zor. karı kocayı boşattırır bu kolik..

biz her sabah uyandığımızda mutlaka egzersiz yaptırıyoruz

bizde 2 kilo doğduk..elleri göğüs hisasında çrpraz yapıyoruz.ayakları düz tutup birleştirerek karna doğru hafif hafif itiyoruz.bunları o kendini kasmadığında yapıyorusz ve bisiklet sürer gibi yapıyoruz ayakları.ellerine ayaklarına masaj yapıyorum..kollarını aşağı yukarı yana hareket ediyoruz şarkılarla ve sayılarla..
birde ağzım minnacık burnum hokkacık yanaklarım elmecıl gözlerim boncuk kulaklarım kepçecikbenim adım çocuk diye şarkı söyleyerek organlarını tanıtıyorum.ve önce kendimin sonra onun duyu organlrına dokunarak ismini söylüyorum...
bebişeleriniz gıdık alıyor mu? biz alıyoz ve hıhıhı diye gülüyoz.

Benzer şeyler yapıyoruz. Ben o çocuk şarkısını bilmiyorum ama hanimiş oğlumun burnu? İşte burdaa diyip dokunuyorum. Yüzündeki her bölgeye yapıyorum. El ve ayaklara da yapıyorum. Ayak masajını çok seviyor. Gıdıklanmıyor pek sanki :)

bu şarkı değil tekerleme...bu gıdıklanmayı ben koltuk altına krem sürerken farkettim birde bezini bağlarken elim bel kısmına gelmişti dokununca kıkırdadı.ordan anladık.belli kısmlardan alıyo.

limonu veryolarda ben cesaret edemiyorum otribebe aspiratör ve çok rahat eczanelerde var ama ben zor buldum al bence diğerleriyle kızım çok aglıyodu bununla gıdıklanıyo eglenceli geldi burnuda temiz mis gibi

merhaba hanımlar,
23 nisanda 4. ayımıza girdik :)
bugün oğlumu sağlık ocağına götürdüm, kilosu 6300 boyu 65 santim olmuş, gittikçe sevimli olmaya başladı, karakteri oluşmaya başldı. birbirimnizi iyi anlıyoruz :)

anneannemizden döndük,güzel bi tatil oldu:))
kızımın beslenme problemleri hala sürüyor.açlktan ölse bile uyanıkken 40-50 ccden fazla süt içmiyor ve uyumazsa bir daha kesinlikle içmiyor.sadece uyurken karnını doyurabiliyorum malesef.inşallah doyuyordur.
şu otri bebe neyse ben de alayım ondan ,evde 2 tane aspiratör var hiçbir işe yaramıyor onlar.
benim kızım 1 defa döndü,bir daha denemedi dönmeyi.yan taraflara doğru zorluyor hareket etmek için,bir de kucak istiyor,ellerimi koltukaltlarına koyduğum anda kendini yukarı kaldırıyor,kucağa çıkacağını anladığı için.çok tatlı oluyor öyle,kandırıyorum bazen almıyorum:))

arada bir sesli de gülüyor.keşke hep öyle gülse,gıdıkladığımda falan oluyor bu genelde,onun dışında ağznı kulaklarına götürmekle yetiniyor.

kızlar nasılsınız, bugün kızım çok kakalı ve çok cıvık hep cıvık oluyoda bugün çok yaptı sizinkiler nasıl oluyo, kakalrı bile dert bunların

ben sabah havalansın diye açık bıraktım altını bi 10-15 dk,sonra yeni bezi koymak üzereyken bi çiş yaptı,arkasından bir de kaka fışkırttı.elim ayağıma dolandı çünkü ince penye battaniyenin üzerinde kendi yatağımda değiştiriyordum.alt açmasını sermemiştim.Allahtan sadece üstü başı battı,yatağa geçmedi.

ya bide kızlar benim kızım çok çabuk korkuyo,daldıgında bi şeye, normalden yüksek bi ses çıksa kapı açılsa falan sıçrıyo birden. bu, gün içinde 5-6 kez oluyo sizdede varmı böle şeyler

kızlar nasılsınız, bugün kızım çok kakalı ve çok cıvık hep cıvık oluyoda bugün çok yaptı sizinkiler nasıl oluyo, kakalrı bile dert bunların

3-4 gündür oğlum fazla kaka yapıyor anlamadım ben de.. Yeni doğduğu hallerine döndü nerdeyse günde 5-6 kez kaka yaptığı oluyor. Bazen çok cıvık bazen daha katı..

kızlar benim kızım ellerini tutunca yukarı dogru kalkmak istiyo bende kaldırıyorum biraz ama zararı olurmuki acaba

Bütün ağırlığıyla kaldırmadığınız sürece zararı olduğunu sanmıyorum.

ya bide kızlar benim kızım çok çabuk korkuyo,daldıgında bi şeye, normalden yüksek bi ses çıksa kapı açılsa falan sıçrıyo birden. bu, gün içinde 5-6 kez oluyo sizdede varmı böle şeyler

Ben oğlumu sese alışsın diye gündüzleri hep salonda uyuttuğum halde aynen ani seslere korkuyor. Özellikle uykuya zor dalmışsa çıt pıt her sese sıçrayabiliyor. Mutfakta iş yapamıyorum öyle olunca.. Aman yeter ki uyusun :)

Otribebe aspiratörünü aldım gerçekten oldukça başarılı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…