• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

sağ olun kızlar allah hepimizin bebişlerine şifa versın benımkıde kakhka atmıo ama uzun sure seslıde gulmuo ses çıkartıo gulerken bazen bazende sadece sırıtıo sonra kendınce sırıtıo :)))

Kızlar özelliklede kız bebeği olanlar... ve idrar yolu enfeksiyonunu yaşamış olanlar sorularım sizlere... Bu bebişin vajinasını fazla ayırıp silip yıkamayın işte ordaki koruyucu tabakayı yok edersiniz diyolar ya bende çok ayırmamaya özen gösteriyorum kaka kaçmadığı sürece ama orada beyaz beyaz bişeyler birikiyo bi ıkısmının pişik kremi olduğunu düşnüyorum banyoda azalıyo bayağı ama derinlerde yine de var.Orasının temizliğini nasıl yapıyorsunuz?Bide vajinasının içindeki et kısmı böyle derisi soyulmuş et gibi parça gibi bişey var pek anlatamadım ama neyse.
Bide idrar yolu enfeksiyonu nasıl anlaşılır tahlil olmadan belirtileri nelerdir? Paylaşırsanız çok sevinirim.

benim kızımda idrar yolu enfeksiyonu geçirdi. sürekli ağlama nöbetleri oluyodu ısrarla ne yapsak susturamıyorduk. gaz dedi etraftakiler. ama değilmiş. bir de bikaç kere tesadüfen altını açtığımda çişini yaptı. yaparken ağlıyodu ve bittiği an susuyodu. doktorumuzun bize söylediği en belirgin özellik bebeğin kilo alamamasıymış. biz enfeksiyon yüzünden çok zor günler geçirdik. 14 iğne yedi yavrum küçücük bacaklarından. şimdi her ay kontrole gideceğiz tekrar etme ihtimali yüksekmiş inşallah olmaz ama kontrol altında tutmakta fayda var. haftaya yine tahlil yaptırcaz. ben özellikle sormuştum ıslak mendil kullanmayayım mı diye doktorumuz kullanabilirsin sadece bir kere sildiğin tarafıyla bir daha silme dedi. ve kendini suçlama senin elinde olan bişey değil. yeni doğanlarda çok sık karşılaşıyoruz dedi.

ya kızlar üst kat komşumla ne yapacağımı bilmiyorum. tanışmıyoruz daha onlarda yeni taşınmış bizde. bebekten fırsat da bulamıyorum ya da tanışmak istiyormuyum bilmiyorum. sorun şu komşumun bi bebeği var. var diyorum ama görmedim hastaneden geldiğimizde bebek ağlama sesi duyuyordum hemen kızıma bakıyordum benimki değil ağlayan. neyse son günlerde bebek o kadar çok ağlıyorki ilgilenmediklerini düşünüyorum nedense. gece 12 de bir başlıyor 1 e kadar çığlık çığlığa ağlıyor. sadece bebek sesi kadının sesi yok susturmaya çalışsa duyulmazmı. tam da yatak odamızın üstünde. içim parçalanıyor resmen. gece emzirmeye veya tuvalete kalktığımda da çok duyuyorum sesini gündüz etraftaki seslerden çok duyulmuyo ama geçen sabah da karı koca bağıra bağıra kavga ediyolardı. o yüzden dedim tanışmak isteyip istemediğimi bilmiyorum diye. ne yapacağımı şaşırmış haldeyim. o bebeğin ağlama sesini duydukça çok kötü oluyorum. kaç gecedir üzüntüden doğru düzgün uyuyamıyorum. ya bebeğin gerçekten bi derdi var hasta belki de ya da ağlatarak uyutuyorlar :(

Bazı insanların uykusu çok ağır.ben dönmelerine bile kalkıyorum. üstelik iki tane. Yani iki sefer kalkıyorum. Ama insan alışıyor. Onlar iyi olsun yeter.

ya kızlar üst kat komşumla ne yapacağımı bilmiyorum. tanışmıyoruz daha onlarda yeni taşınmış bizde. bebekten fırsat da bulamıyorum ya da tanışmak istiyormuyum bilmiyorum. sorun şu komşumun bi bebeği var. var diyorum ama görmedim hastaneden geldiğimizde bebek ağlama sesi duyuyordum hemen kızıma bakıyordum benimki değil ağlayan. neyse son günlerde bebek o kadar çok ağlıyorki ilgilenmediklerini düşünüyorum nedense. gece 12 de bir başlıyor 1 e kadar çığlık çığlığa ağlıyor. sadece bebek sesi kadının sesi yok susturmaya çalışsa duyulmazmı. tam da yatak odamızın üstünde. içim parçalanıyor resmen. gece emzirmeye veya tuvalete kalktığımda da çok duyuyorum sesini gündüz etraftaki seslerden çok duyulmuyo ama geçen sabah da karı koca bağıra bağıra kavga ediyolardı. o yüzden dedim tanışmak isteyip istemediğimi bilmiyorum diye. ne yapacağımı şaşırmış haldeyim. o bebeğin ağlama sesini duydukça çok kötü oluyorum. kaç gecedir üzüntüden doğru düzgün uyuyamıyorum. ya bebeğin gerçekten bi derdi var hasta belki de ya da ağlatarak uyutuyorlar :(

canım bazı insanların gerçekten uykusu çok ağır oluyo, annemin komşunun ben doğmadan önce 9 aylık bebeği ağlayarak ölmüş ağlamaktan çatlamış yani (Allahım bizim bebişlerimizi korusun) ama kadını bi görsen melek gibi o insanın elinde değil yani bence sen bi tanış söyle ben bebeğinzn ağlamasını duyuyorum geceleri diye uyar bakalım belki kadının haberi bile yoktur

bizde bugün tam 3 aylık olduk.kızım dönmeye çabalıyor yavaş yavaş.beni tanıyor gördüğünde seviniyor ve gülüyor.ben ayaklarını,üst bacaklarını veya boynunu ağzımla gıdıkladığımda sesli kahkaha atıyr.onun bu halini görmek çok mutlu edici:=) gerçi 2 yaşımdaki kızım çok kıskanmasın diye çok sevemiyoruz ama o başka şeyle ilgilenirken gizli gizli seviyorum..

misafırlerım oldu..gıremedım..çok yorulduk...guzel gectı..benım bebegımde 3,5 aylık..donmuyor hiç..çabalıyor ama beceremıyor..okuyamadım gecmısı.aglıyor bebegım..kendınıze ıyı bakın..

Son düzenleme:
günaydın anneler
otribebe aldım sonunda çok memnun kaldım herkese tavsiye ediyorum diğer aspiratörler işkence gibi bununla çok rahat temizlniyo bi sorum var otribebe kullanan arkadaşlar uçlarını ne sıklıkta atıyosunuz uçları pahalı biraz

günaydın anneler
otribebe aldım sonunda çok memnun kaldım herkese tavsiye ediyorum diğer aspiratörler işkence gibi bununla çok rahat temizlniyo bi sorum var otribebe kullanan arkadaşlar uçlarını ne sıklıkta atıyosunuz uçları pahalı biraz

en içtekıler bıle gelıyormuş demii..ben alamadım daha..burda eczanelerde bulamaddım...depodan gelecek.ama cıkamadım dışarı..

Bebek hızlı bir büyüme gösterir. Artık yeni doğan sıfatından kurtulmuş, sadece bebek sıfatı almıştır. Bebeğin göz rengi bu ay içinde değişebilir. Doğduktan sonraki göz rengi bu aylarda koyulaşabilir. Bu dönemde çok hızlı değişimler yaşar ve bir dönüş yapar. Artık yapamadığı birçok şeyi yapabilir. İlk olarak kafasını dik tutabilir ve yatarken kafasını kaldırabilir. Kafasını çevirebilir, etrafa bakabilir. Kasları bu dönemde gelişir. Bebeğin vücudu eski aylara göre daha toplu olur. Destekli şekilde oturabilir. Hareketleri daha anlamlı ve kontrollüdür. Bacakları hareketlidir, tekme atmaktan hoşlanır. Ayaklarını havaya kaldırabilir. İstemli hareketleri daha çoktur. Neye baktığını, ne gördüğünü tam olarak anlar. Her dakika hareket içindedir. Bu aylarda bebeği yeni tatlarla tanıştırmak gerekir. Bir yeni gıdayla başlayın, aynı gün birden fazla yeni gıda vermeyin. Çünkü bazı bebeklerde alerji oluşturabiliyor. Eğer herhangi bir sorun olmazsa başka bir yeni gıda verebilirsiniz. İlk başlangıç olarak yoğurt, meyve püresi iyi bir tercihtir. Bazı bebekler yeni bir tat ile tanışmak istemez. Bazı bebeklerse iştahlı şekilde yerler. Yeni bir gıda yemek istemiyorsa zorlamayın. 1–2 gün sonra tekrar deneyin. O da bir süre sonra alışacaktır. Bu ayın bir diğer güzel yönü de gece boyunca uyumaya başlamasıdır. Sadece iki ya da üç kere uyanacaktır. Bu dönemin diğer özelliği de bebek çevreyi keşfetmeye başlar.

4.ayda bebekler neler yapabilir? Dört Aylık bebek neler yapar?

Aynadaki görüntüsü dikkatini çeker, ona gülümseyerek tepki verir.

Rahatça eşyaları kavrayabilir. Nesneleri ağzına götürür.

Çevresini keşfetmek amacıyla inceler ve etrafıyla ilgilenmeye başlar.

Yatar durumda dönebilir. Bir yandan öbür yana dönebilir.

Eşyalara uzanarak almak ister. Eşyanın düştüğü yere bakabilir.

Birisi onunla ilgilendiğinde ona güler, gıdıklandığında da güler.

Birisi konuştuğunda susarak anlıyormuş gibi dinler. İnsanlara cevap verici sesler çıkarır.

Sinirlendiğinde emerek ya da müzikle sakinleşir.

Yeni gıdalarla bu dönemde tanışır.

en içtekıler bıle gelıyormuş demii..ben alamadım daha..burda eczanelerde bulamaddım...depodan gelecek.ama cıkamadım dışarı..

epey bişiler gelio biraz serum fizyolajik sıkıyorum sonra çekiyorum aglamaya yok sinir olma yok hatta gıdıklanıp gülüyo bile bende zor buldum netten sipariş vericektim nerdeyse

günaydın anneler

valla cnm ben atmadım hiç işim bitince içindeki süngeri çıkarıp iyice yıkıyorum.her kullanımdan sonra değiştirin diyor sadece para tuzağı bence.adamların malları satılsın amaç bu

bizde 5 gün sonra 4 aylık olacağız:nazar:oğlum çabalarken dönüyor özellikle kafasının altında yastık olduğunda daha kolay dönüyor.:32:

Bebek hızlı bir büyüme gösterir. Artık yeni doğan sıfatından kurtulmuş, sadece bebek sıfatı almıştır. Bebeğin göz rengi bu ay içinde değişebilir. Doğduktan sonraki göz rengi bu aylarda koyulaşabilir. Bu dönemde çok hızlı değişimler yaşar ve bir dönüş yapar. Artık yapamadığı birçok şeyi yapabilir. İlk olarak kafasını dik tutabilir ve yatarken kafasını kaldırabilir. Kafasını çevirebilir, etrafa bakabilir. Kasları bu dönemde gelişir. Bebeğin vücudu eski aylara göre daha toplu olur. Destekli şekilde oturabilir. Hareketleri daha anlamlı ve kontrollüdür. Bacakları hareketlidir, tekme atmaktan hoşlanır. Ayaklarını havaya kaldırabilir. İstemli hareketleri daha çoktur. Neye baktığını, ne gördüğünü tam olarak anlar. Her dakika hareket içindedir. Bu aylarda bebeği yeni tatlarla tanıştırmak gerekir. Bir yeni gıdayla başlayın, aynı gün birden fazla yeni gıda vermeyin. Çünkü bazı bebeklerde alerji oluşturabiliyor. Eğer herhangi bir sorun olmazsa başka bir yeni gıda verebilirsiniz. İlk başlangıç olarak yoğurt, meyve püresi iyi bir tercihtir. Bazı bebekler yeni bir tat ile tanışmak istemez. Bazı bebeklerse iştahlı şekilde yerler. Yeni bir gıda yemek istemiyorsa zorlamayın. 1–2 gün sonra tekrar deneyin. O da bir süre sonra alışacaktır. Bu ayın bir diğer güzel yönü de gece boyunca uyumaya başlamasıdır. Sadece iki ya da üç kere uyanacaktır. Bu dönemin diğer özelliği de bebek çevreyi keşfetmeye başlar.

4.ayda bebekler neler yapabilir? Dört Aylık bebek neler yapar?

Aynadaki görüntüsü dikkatini çeker, ona gülümseyerek tepki verir.

Rahatça eşyaları kavrayabilir. Nesneleri ağzına götürür.

Çevresini keşfetmek amacıyla inceler ve etrafıyla ilgilenmeye başlar.

Yatar durumda dönebilir. Bir yandan öbür yana dönebilir.

Eşyalara uzanarak almak ister. Eşyanın düştüğü yere bakabilir.
Birisi onunla ilgilendiğinde ona güler, gıdıklandığında da güler.

Birisi konuştuğunda susarak anlıyormuş gibi dinler. İnsanlara cevap verici sesler çıkarır.

Sinirlendiğinde emerek ya da müzikle sakinleşir.

Yeni gıdalarla bu dönemde tanışır.

herşey iyi güzelde yeni tatlarla tanıştırın diyor.doktorlar ilk 6 ay sadece anne sütü diyor kimin sözüne itimat edeceğiz.
zaten benim oğlum çileğin tadına baktı.geçen gün kayınvalidemlerdeydik,çilek getirdi arda'da halasının dizindeydi sallanıyordu.bu arada halası hasta bilenler bilir çocuğu ona vermediğimizde kıskanıyor oturup ağlıyor.neyse yanımda ayağında sallıyor ardayı, bi baktım ağzına çileği dayamış çocuğun bizimkide copcop emiyor nasıl korktum anlatamam.:47:

valla cnm ben atmadım hiç işim bitince içindeki süngeri çıkarıp iyice yıkıyorum.her kullanımdan sonra değiştirin diyor sadece para tuzağı bence.adamların malları satılsın amaç bu

bende dediğin gibi yapıorum diger aspiratörlerinde ucu plastik aynı ama atılmıyo çok defermo olursa atarım bir pakette 50 tane olsa fiyatı 5 tl olsa neyse 10 tane var 8tl güç yetmez onu almaya

Bazı insanların uykusu çok ağır.ben dönmelerine bile kalkıyorum. üstelik iki tane. Yani iki sefer kalkıyorum. Ama insan alışıyor. Onlar iyi olsun yeter.

canım bazı insanların gerçekten uykusu çok ağır oluyo, annemin komşunun ben doğmadan önce 9 aylık bebeği ağlayarak ölmüş ağlamaktan çatlamış yani (Allahım bizim bebişlerimizi korusun) ama kadını bi görsen melek gibi o insanın elinde değil yani bence sen bi tanış söyle ben bebeğinzn ağlamasını duyuyorum geceleri diye uyar bakalım belki kadının haberi bile yoktur

haklısınız bunu düşünmemiştim belki de uyanamıyordur. farklı bakış açıları olması güzel saolun:)

günaydın anneler

Uçlarını değiştirmeye gerek yok bence(en azından bir süre), ben içindeki süngeri çıkartıp plastiğini bir güzel temizliyorum ve süngeri geri takıyorum.

Back