• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

küstümü sana :)

doktor mu soyledı bırak dıe..bız kullanıyoruz..hatalımıyız...

sağlık ocağından vermişlerdi başlamıştık yine oradaki ebe bırak dedi bıngıldağını ve vücut kemiklerini kontrol etti kemikleri çok hızlı gelişmiş dedi 1 aylığına ara verdik bakalım önümüzdeki ay tekrar kontrol edip duruma bakacaklar bıngıldağın erken kapanması iyi değilmiş.

kızm 15 gündür doğru düzgün emmiyordu,bahsetmiştim.bugün doktora götürdüm,sonuç olarak hiç kilo almamış.ultrasona falan da girdi,bişey yok çok şükür ama bu iştahsızlığa sebep bulamıyoruz.emerken kıyamet kopuyor,dr da hayret içinde kaldı çünkü bu zamana kadar çok iyi gidiyordu gelişimi.sütüm de var ama çocuk emmiyor.bugün moralim bozulunca mecburen sağdım.kavga kıyamet biberonla verdim,onu da istemiyor.napacağım bilmiyorum.

Rota virüsü aşısı yaptırdın mı Esra? Biz onu yaptırdıktan sonra iştahsızlaştık. Yan etkilerinde sıklıkla görülüyormuş.

Zap-zupcum iyi olur tabi arabayla yoksa tren otobüs çokkk zor bebişle...ben de arabayla gidicem ailemin yanına pazar yola çıkcam...

Asy_ cım katılıyorumm açılsın grup katılır herkes sanırım...

Esracım benim kız da 3 gündür anlattığın gibi korkuyorum valla...mememi gördü mü çığrınıyorr emmek istemiyor umarım geçici bi durumdur çok üzülüyorum çünkü:43:

olabilir çoğunluk olarak facebooka geçicekse herkes tekrar grup oluşturalım :))

aslında kurulmuş bi grup var 2011 ocak anneleri diye ordan devam edebiliriz. Paylaşımlar çok önemli bence, ben 2010aralık-2011 ocak anneleri grubundanda yazışıyorum. Yani grup kurmak gerekmiyo ne dersiniz? Face'e tekrar taşınalımmı?

ben ilk paylaşımımı yaptım hepinizi bekliyorum kızlar 2011 ocak anneleri grubu ama grubu kuran arkadaşın grup ayarlarını değiştirmesi lazım bildirim olarak gelmiyo yazışmalar ben mesaj attım kendisine umarım düzeltir.

Son düzenleme:
Herkese selamlar,biz bu ay polivit şuruba başladık günde 5ml içiyor devit içmiyoruz.6.aydada bu kan damlasına başlanıyor önce başlayanların muhtemelen kansızlık problemi olduğu için başlamışlardır.

peki dvit neden içmıyorsunuz...polıvıt hepsını karsılamıyor sanırım..yanı d vıtamınını..

kızm 15 gündür doğru düzgün emmiyordu,bahsetmiştim.bugün doktora götürdüm,sonuç olarak hiç kilo almamış.ultrasona falan da girdi,bişey yok çok şükür ama bu iştahsızlığa sebep bulamıyoruz.emerken kıyamet kopuyor,dr da hayret içinde kaldı çünkü bu zamana kadar çok iyi gidiyordu gelişimi.sütüm de var ama çocuk emmiyor.bugün moralim bozulunca mecburen sağdım.kavga kıyamet biberonla verdim,onu da istemiyor.napacağım bilmiyorum.
allah allah..neden boyle yapıyor..iştahsız mı olucak acaba..doktorun ne onerdı pekı cnımmm..

oy negüzel giriyorsunuz nete ben hiç vakit bulamıyorum
oğlum kucaga çok alıştı sürekli kucak istiyor
uyuyunca hemen temizlikmiş yemekmiş yapıyorum
buğün birde misafir vardı aman kendimi çok yorgun
hissediyorum
kilolarım hala duruyor ekmek yemiyorum hamur işi yemiyorum
ama hala beni bırakmadı bu kilolar ya
lohusalığımı yeni yeni yaşamaya başladım
bir mutsuzluk bir yorgunluk anlamadım
gittii yaaa

oyy..ben temızlıgı bıraktım vallahı..yemekte oyle zor degılde genelde kolay seyler...aperatıf..çorba vs..

sağlık ocağından vermişlerdi başlamıştık yine oradaki ebe bırak dedi bıngıldağını ve vücut kemiklerini kontrol etti kemikleri çok hızlı gelişmiş dedi 1 aylığına ara verdik bakalım önümüzdeki ay tekrar kontrol edip duruma bakacaklar bıngıldağın erken kapanması iyi değilmiş.
anladım canım..
evet 6.aydan once kapanması ve 1,5 yasından gec kapanmas problem yaratıyormuşş...
Rota virüsü aşısı yaptırdın mı Esra? Biz onu yaptırdıktan sonra iştahsızlaştık. Yan etkilerinde sıklıkla görülüyormuş.
allah allah.inşallah duzelır..benım kardesım yaptırdı aşıdan...onun oglu benım oglumdan zayıftı..benımkını geçmış maşallah..

kızlar ya sütün kalitesi die bişey varmıdır ? benim kız 3 aylık oluyo ama hala 1 saatten fazla uyumuyo ve saatte 1 emiyo 5 dk falan emiyo gerçi acıkıyo sanırım yani bi uzun uyuma alışkanlığı geliştiremiyorum deliricem gece gündüz aynı, çok ii beslenmiyorum ben bol sıvı alıyorum anca hakkaten süttenmidir yoksa bu kız uykuyumu sevmiyo ?? dr doyuyo yoksa kg alımı ii olmazdı dedi...

kızlar ya sütün kalitesi die bişey varmıdır ? benim kız 3 aylık oluyo ama hala 1 saatten fazla uyumuyo ve saatte 1 emiyo 5 dk falan emiyo gerçi acıkıyo sanırım yani bi uzun uyuma alışkanlığı geliştiremiyorum deliricem gece gündüz aynı, çok ii beslenmiyorum ben bol sıvı alıyorum anca hakkaten süttenmidir yoksa bu kız uykuyumu sevmiyo ?? dr doyuyo yoksa kg alımı ii olmazdı dedi...

Sütün kalitesi diye birşey var bir göğüsü 20 dk fazla emzirmemek gerekiyor besleyici kısmı ilk 20 dk içinde alıyolarmış.Bizde de bazen uykusuzluk problemi oluyor ara ara gece yatmadan mama veriyorum emzirdikten sonra uyuyor sende dene istersen.

cevap yazan herkese teşekkür ederim,şu an kızım durmadığı için tek tek cvp yazamıyorum malesef.
doktorumuz görünürde hiçbir sorunun olmadığını söylüyor.zaten genel olarak da bir şikayetimiz yok bu iştahsızlık dışında.çözüm olarak da hiçbir şey öneremedi malesef,hay allah ne yapsak ki demekten öteye gidemedi adam da.çünkü sütün azlığı falan değil problem.biberona da istekli değil.zorluyorum ben de napıyım.zorlayınca beni hiç almıyor ama biberon arada kaynıyor.böyle giderse beni emmeyi tamamen bırakır diye de korkuyorum ama napıyım elimden bişey gelmiyor.
uykulu hallerde emziriyorum,sonrasında da sağıp vereceğim,biraz da mama.inşallah çabuk atlatırız bu süreci.haftaya da aşı var yine,inşallah iyice kötü olmaz.zaten 2. ay aşılarını olduğumuzdan beri düzen bozulmuştu.bundan da korkuyorum şimdi.

cevap yazan herkese teşekkür ederim,şu an kızım durmadığı için tek tek cvp yazamıyorum malesef.
doktorumuz görünürde hiçbir sorunun olmadığını söylüyor.zaten genel olarak da bir şikayetimiz yok bu iştahsızlık dışında.çözüm olarak da hiçbir şey öneremedi malesef,hay allah ne yapsak ki demekten öteye gidemedi adam da.çünkü sütün azlığı falan değil problem.biberona da istekli değil.zorluyorum ben de napıyım.zorlayınca beni hiç almıyor ama biberon arada kaynıyor.böyle giderse beni emmeyi tamamen bırakır diye de korkuyorum ama napıyım elimden bişey gelmiyor.
uykulu hallerde emziriyorum,sonrasında da sağıp vereceğim,biraz da mama.inşallah çabuk atlatırız bu süreci.haftaya da aşı var yine,inşallah iyice kötü olmaz.zaten 2. ay aşılarını olduğumuzdan beri düzen bozulmuştu.bundan da korkuyorum şimdi.

arkdaşım benim kızımda aç olduğu halde emmek istemiyo bazen fön makinasını açıyoruz öyle emiyo onun sesine dene istersen sende, hallolur inşallah.

sütün kalitesini artırmak için ceviz ye dedi bana sağlık ocağındaki hemşire. bir de humana still tea önerdi. ayrıca tahin pekmez yiyorum ben. daha doğrusu süt olsun diye yemediğim şey yok:P ama gaz diyetindeyim kurubaklagiller yemiyorum.

benim kızımdada iştahsızlık vardı yazıyodum burda sebebi zinco damlaymış. onu bıraktıktan sonra düzeldi çok şükür. bir de artık emerken uyanıksa etrafı incelemeye başladı doydu diye bıraksam 5 dk emcek bırakcak bekliyorum biraz etrafa bakıyo biraz bana bakıyo sonra tekrar emiyo.

rota virüsü aşısında da kararsız kaldım yaptırmayalım demiştik burda yaptıran arkadaşları okuyunca karar veremedim.

birde 2 gündür kızım emzikle uyumaya başladı gündüz uyumuyordu şimdi emzik sayesinde biraz da olsa uyuyor ama uyudu diye ağzından alınca yine uyanıyor. uyurken ağzında durmasının bi zararı olurmu ki

Ben ağzında bizzat kendi elimle tutuyorum emzigi düşürdüğü zaman uyanıyor dalmadıysa. Derin dalınca kendi itiyor diliyle. Daha dişi olmadigindan zarar vermez diye düşündüm ben bırakıyorum ağzında .
Zinco bizde de iştahsızlik ve huysuzluk yapmıştı vermiyorum hiç artık

Ben ağzında bizzat kendi elimle tutuyorum emzigi düşürdüğü zaman uyanıyor dalmadıysa. Derin dalınca kendi itiyor diliyle. Daha dişi olmadigindan zarar vermez diye düşündüm ben bırakıyorum ağzında .
Zinco bizde de iştahsızlik ve huysuzluk yapmıştı vermiyorum hiç artık

nette bikaç yerde yazıyodu emzikle uyutmayın diye aman kafam karıştı ayakta sallamayın, emzik vermeyin nasıl uyuyacak bunlar büyük insan değilki uyu desen anlasa. valla az önce almadım ağzındam emziği yanındaydım bende maşallah 1 saat uyudu. bu benim için bi mucize. uzun uzun kahvaltı yaptım bu sayede

Son düzenleme:
nette bikaç yerde yazıyodu emzikle uyutmayın diye aman kafam karıştı ayakta sallamayın, emzik vermeyin nasıl uyuyacak bunlar büyük insan değilki uyu desen anlasa. Valla az önce almadım ağzındam emziği yanındaydım bende maşallah 1 saat uyudu. Bu benim için bi mucize. Uzun uzun kahvaltı yaptım bu sayede

emzık verıyorum..ama sallamıyorum ben..

Back