• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bırsey sorucam kızlar..d vıt ınız bıttımı kaçıncı sısedesınız..benım daha 1.yenı bıttı..bazen unuttum vermeyı...yıne gıdıp alıcam bugunlerde..

cnm biz sağlık ocağının verdiği monovit damlayı kullanıyoruz daha 1 şişeyi bitiremedik.ben çok unutuyorum.:69:

merhaba kızlar.
ardam uyuyor bende kıyafetlerini makineye attım.beyefendi ağzından baloncuk çıkara çıkara üstünü ıslatıyor günde 2-3 kez kıyafet değiştiriyoruz.
bahar geldi derken kış yüzünü yeniden göstermeye başladı umarım en kısa zamanda ısınır havalar.halılarımın hepsi kirli yıkanacak.yıkamaya verecektim ama kayınvalidemlerin büyükçe bahçesi var kayınbabada halı yıkama işi yapmıştı bir zamanlar o yıkayacak halıları havanın ısınmasını bekliyoruz.
bende günlük rutin işler dışında hiçbişey yapmadım daha geçen gün bi niyetlendim kışlıklarla yazlıkları ayırayım diye hepsini ortaya yığdım arda ağlayınca geri bıraktım şimdi karyolanın üstü dağ gibi kıyafet yatak odasına her girmemde gözüme bakıyor ama canım hiç iş yapmak istemiyor.pasaklı karı oldum çıktım:37:
canım biz sanki mama yer gibi önlükle dolaşıyoruz :))) önlük değiştiriyoruz bol bol kıyafet değiştirmekten iyidir. buralarda ısınmadı gitti güneş var ama rüzgar çok kötü

merhaba kızlar.
Ardam uyuyor bende kıyafetlerini makineye attım.beyefendi ağzından baloncuk çıkara çıkara üstünü ıslatıyor günde 2-3 kez kıyafet değiştiriyoruz.
Bahar geldi derken kış yüzünü yeniden göstermeye başladı umarım en kısa zamanda ısınır havalar.halılarımın hepsi kirli yıkanacak.yıkamaya verecektim ama kayınvalidemlerin büyükçe bahçesi var kayınbabada halı yıkama işi yapmıştı bir zamanlar o yıkayacak halıları havanın ısınmasını bekliyoruz.
Bende günlük rutin işler dışında hiçbişey yapmadım daha geçen gün bi niyetlendim kışlıklarla yazlıkları ayırayım diye hepsini ortaya yığdım arda ağlayınca geri bıraktım şimdi karyolanın üstü dağ gibi kıyafet yatak odasına her girmemde gözüme bakıyor ama canım hiç iş yapmak istemiyor.pasaklı karı oldum çıktım:37:
ay bende oyle..eve bırı gelse kendını kaybeder....çok fena çokkkk..
cnm biz sağlık ocağının verdiği monovit damlayı kullanıyoruz daha 1 şişeyi bitiremedik.ben çok unutuyorum.:69:
canım benımkıde oyle..monovıt..sende kullan kuşum unutma...

canım biz sanki mama yer gibi önlükle dolaşıyoruz :))) önlük değiştiriyoruz bol bol kıyafet değiştirmekten iyidir. Buralarda ısınmadı gitti güneş var ama rüzgar çok kötü
dişler gelıyor galıba...

Neler Yapabilir?
-Seslerle, mimiklerle cilve yapar, dış dünya ile ilişkisi gelişir. Daha az ağlar.

-Yalnız bırakılırsa protesto eder. Sosyal olmak ister.
-Farklı renk ve oyuncaklardan hoşlanır. Uyaranlara yanıtı çeşitlenir.
-Objeye uzanır, yakalayabilir, birkaç saniye tutabilir.
-Yavaş hareket eden objeyi bir yandan diğer yana kadar izleyebilir.
-Kafasını objeyi görebilmek için çevirir.
-Yüzükoyun yatarken dirseklerden destek alarak başını kaldırabilir.

Değişiklikler
-Başını ve gövdesini daha iyi kontrol eder, hareketleri daha az kütleseldir.
-Hareketleri daha gelişir. Herşeyi gözler, yakalar ve emmek için ağzına götürür
-El ve parmakları ile ilgilenir, uzun süre onlara bakar. Elini kullanmayı öğrenir, objeye uzanır.
-Görmesi neredeyse tamdır. Objeleri tüm ayrıntıları ile görür.
-Uyku, uyanıklık ve yeme düzeni daha belirginleşir.

Oyunlar
-Bebeğinizle oynarken yüzünüzün tamamının onun için profilinizden daha ilgi çekici olduğunu unutmayın, direkt ona bakın.
-Pek çok farklı obje gösterin. Bunun için parlak renkli, dinlemesi, dokunması, izlemesi ilginç olan ama ağzına götürdüğünde yutma riski olmayacak kadar büyük oyuncaklar seçin. Yakalaması, ulaşması için onu cesaretlendirin.
-Eline küçük bir çıngırak verip, onunla nasıl ses çıkaracağını, sallamayı öğretin.
-Zaman zaman kucağınıza alıp, dünyayı farklı bir açıdan görmesini sağlayın.
-Onun yaptıklarından, memnun olduğunuzu gösterin, onu övün, sık sık ismini söyleyin.
-Bebeğinize şarkı söyleyip, onunla dans edin. Ona ilgi ve sevginizi sunun.

Beslenme
-Hala sadece anne sütü veya mama ile besleyin.
-Sütünüzü zorunlu hallerde verilmek üzere depolayabilirsiniz. Buzdolabında 24 saat, derin dondurucuda 8 hafta saklayabilirsiniz.
-Doktorunuz önermeden katı gıdalara başlamayın.
-Dinlenmeye, dengeli beslenmeye ve yeterince sıvı almaya özen gösterin.

Bakım
-Küçük parçalı oyuncakları bebeğinizden uzak tutun.
-Bebeğiniz minik bir sepette uyuyorsa ona bebek karyolası almayı planlayın. Özellikle parmaklıkların arasının, sıkışmayacayı kadar dar olmasına, yüksekliğin düşmeyeceği boyutta olmasına özen gösterin.
-Bebeği dışarı çıkarırken sizin rahat ettiğiniz kıyafetin bir fazlasını giydirin. Siz süveterle çıkarken ona 3 battaniye örtmeyin.
-Dışarıya çok fazla çıkmıyor olsanız da yavaş yavaş güvenilir bir bebek bakıcısı araştırmaya başlayın, onu siz birlikteyken bebeğinizle tanıştırın.
-Bebeğinizi normal kontrolü ve BCG aşısı için doktoruna götürün.

dilekk kuzummm bizimde aşı var mayıst 4 tane hemde ama onu sağlık ocağında yapıyolar bizim dr başka hast ondan çağırmamıştır..zaten değişecem dr u

nasıl ev işi yapıyorsunuz valla bravo size.. yazlık kışlık ayırmalar falan.. maaşalah bebeklerine o zaman..
ben onun yanındayım hep, agularını uzun uzun ses çıkarmalrını dinliyorum oğlumun en fazla 5 dk. yanından alıkoyuyor beni. ama uyumalar bu aralar uzadı sanki. ben onun dilinden anlamaya çalışıyorum bu aralar annem gittiğinden beri. sanki anlatıyor acıktığınıu , uymak istediğini. ellerin hep ağzında, bakıyor onlara, ben de bazen parmağımı veriyorum direk ağıza. ama çekmiyorum parmağımı, dişler gelecek galiba parmağımı ısırıyor, damaklarını kaşıyor. eskiden damak kaşıyıcı mı varmış :)))

benim oğlum akşamları 9 da yatakta oluyor mutlaka. bu aralar kaydı 9.30 lara. gece kalkıyoruz tabi. ama sabah 6 da ayakta. altını alıyoruz 8 e kadar vakit geçiriyoruz. sonra ara ara uymalar vardı ama bugün nasıl olduysa 12 ye kadar uyudu. 1 saat aralarla. :))ben de uyudum şükür ettim ya.
evin içinde can sıkısı , hiçbişey yapılmıyor da. iş hayatımı çok özledim :((
biz de kan sorunu varmış. dr.umuz ferrum damla verdi ama şimdi kullanmıyorum artık ben. (nedense???) o sağlık ocağının verdiğini de kullanmadım çok fazla kötü mü ettim acaba???

deniz bizim oğlan önlükten nefret ediyor.arada ağız mendilini yakasına koyuyorum onu bile eliyle çekip atıyor.
arda'da elleriyle oynamayı pek seviyor eller sürekli aktif parmaklarını çekiştiriyor falan.bazen bana cilve yapıyor hıkır hıkır:nazar:bazende çok asabi oluyor uyumak bilmiyor bas bas bağırıyor.
güldeşeker Allah yardımcın olsun tatlım :71:

Eline küçük bir çıngırak verip, onunla nasıl ses çıkaracağını, sallamayı öğretin.
-Onun yaptıklarından, memnun olduğunuzu gösterin, onu övün, sık sık ismini söyleyin.

bunlar bizim yaptığımız şeyler.çıngırak yatağında takılıydı, dün çıkarıp eline verdim oynadı biraz ses çıkardıkça heyecanlandı ağzına sokmaya çalıştı sığmayıncada bastı yaygarayı aklınca çıngırakla kavga etti:9:
müzik açıp dans ederiz şarkı söylerim ona.hatta bazen o da kendi kendine söylenerek eşlik eder bana.:nazar:

nasıl ev işi yapıyorsunuz valla bravo size.. yazlık kışlık ayırmalar falan.. maaşalah bebeklerine o zaman..
ben onun yanındayım hep, agularını uzun uzun ses çıkarmalrını dinliyorum oğlumun en fazla 5 dk. yanından alıkoyuyor beni. ama uyumalar bu aralar uzadı sanki. ben onun dilinden anlamaya çalışıyorum bu aralar annem gittiğinden beri. sanki anlatıyor acıktığınıu , uymak istediğini. ellerin hep ağzında, bakıyor onlara, ben de bazen parmağımı veriyorum direk ağıza. ama çekmiyorum parmağımı, dişler gelecek galiba parmağımı ısırıyor, damaklarını kaşıyor. eskiden damak kaşıyıcı mı varmış :)))

benim oğlum akşamları 9 da yatakta oluyor mutlaka. bu aralar kaydı 9.30 lara. gece kalkıyoruz tabi. ama sabah 6 da ayakta. altını alıyoruz 8 e kadar vakit geçiriyoruz. sonra ara ara uymalar vardı ama bugün nasıl olduysa 12 ye kadar uyudu. 1 saat aralarla. :))ben de uyudum şükür ettim ya.
evin içinde can sıkısı , hiçbişey yapılmıyor da. iş hayatımı çok özledim :((
biz de kan sorunu varmış. dr.umuz ferrum damla verdi ama şimdi kullanmıyorum artık ben. (nedense???) o sağlık ocağının verdiğini de kullanmadım çok fazla kötü mü ettim acaba???

Valla aynen öyle ne temizlik ne bir şey.. Bugün biraz yatak odasını toparlayayım dedim 10 dk. uyuyup uyanınca pes ettim. Temizlik yapan, yazlık kışlık ayıranlara helal olsun.. :nazar:

Gece uykularımız hala iki saatte bir uyanmakla sonuçlanıyor. Bazen gece mızır mızır ağlıyor, neden uyuyamadığını anlayamıyorum da..

İlaçlarını ara-sıra unutsam da ihmal etmemeye çalışıyorum. Malum geriden gelen oğlumun ilaç desteğine ihtiyacı var. Bence sizde ihmal etmeyin.

Bizimki bugünlerde elini emmeye hatta yalamaya başladı. Agular bir iki gündür az. Ondan önce epey konuşuyordu. Henüz nesneleri bilinçli bir şekilde tutamıyor. Ona bol bol ismini söyleyip, konuşuyorum, şarkı söylüyorum. Ama hiç dans etmedim :) Beden olarak minik olunca bazı şeyleri kolay kolay yapamıyor insan..

Eline küçük bir çıngırak verip, onunla nasıl ses çıkaracağını, sallamayı öğretin.

bunlar bizim yaptığımız şeyler.çıngırak yatağında takılıydı, dün çıkarıp eline verdim oynadı biraz ses çıkardıkça heyecanlandı ağzına sokmaya çalıştı sığmayıncada bastı yaygarayı aklınca çıngırakla kavga etti:9:
müzik açıp dans ederiz şarkı söylerim ona.hatta bazen o da kendi kendine söylenerek eşlik eder bana.:nazar:
benim kızda çok güzel şarkı söyler beni dinliyor önce ben susunca o devam edyor :)))

polıvıt surubu ben buyuk oglanda kullanıyorum suan...gunde 1 yada 1,5 olçekk

benim eşim çocuk doktoru bu ay yeni başladık polivit yada multitabs diye bir ilaç var onu kullanabilirsiniz.içinde çinko hariç bütün vitaminler var.

benim eşim çocuk doktoru bu ay yeni başladık polivit yada multitabs diye bir ilaç var onu kullanabilirsiniz.içinde çinko hariç bütün vitaminler var.

multitabs ben kullanıyorum yalnız 2-8 derecede saklayın diyor buzdolabında saklıyorum. soğuk soğuk veriyorum mecburen içim gidiyor sonra da . yok mu bunun bi çözümü ben mi yanlış yapıyorum

Back