• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

:)) canım kızma ama çok hoş yazmışsın. tutamadım kendimi güldüm. neden uyumadıklarını bi bilsek keşke. benimki bazı geceler beni şaşırtıp 4-5 saat uyuyor ama son aşıdan sonra gecelerimizi uykusuz geçiyor. gündüzler daha berbat dün sadece 3 kere 10 dklık uyudu. bu kadar uyku yetmezki minicik bebeğe. ben artık nasıl uyutacağımı şaşırdım. benim de sinirlerim yıpranıyor o uyumadıkça. sen nasıl uyutuyosun belki bişeyleri eksik yapıyorum yöntemlerini paylaşırsan çok sevinirim

Canım kusura bakma gerçekten soru olarak zordum amacım başka değildi hayır korktumda yani sizin bebişler benimkinden büyük az uyuyanları hep duyuyorum ama gazdan filan oluyıor genelde siz öyle şeylerde yazmamışsınız da ondan öyle dedim.Ben uyutma konusunda geceleri biraz sorun yaşıyorum illa sallatıyor kendini ama bi uyudumuda iyi uyuyor uyuması için extra sadece iyi geceler çayı ve bazende rezene kullanıyorum belki onların etkisi olabilir.Bizde bu hafta 2. ay aşılarımızı olucaz açıkcası yazılanları gördükçe tırsar oldum huyu değişiciek diye bakalım artık inş bi sorun olmaz...

ya neden uyumadığını öyle uzun sürelerce ben de anlamıyorum.. ama bazen 4 saat uyuyor ilk yattığında kesintisiz ama gece boyunca sonra mutlaka kalkıyor 2 saatte bir. benim bebeğime süt de yarıyor maşallah. emerken uyuyor belki ondan tam doyuramıyordur karnını ondan kalkıyor 2 saatte bir. ya da yanlış bişeyler yapıyorsak lütfen bize de söyle :(((

Benimkide bazen emerken uyuyakalıyıor mıy mıy emmiyo iki saat o zmanda ben kalan sütü sağıp içiriyorum yoksa benimkide uyanıyo kısa sürede onun emmesine kanmamak lazım bazen az emiyolaar çünkü...

ya neden uyumadığını öyle uzun sürelerce ben de anlamıyorum.. ama bazen 4 saat uyuyor ilk yattığında kesintisiz ama gece boyunca sonra mutlaka kalkıyor 2 saatte bir. benim bebeğime süt de yarıyor maşallah. emerken uyuyor belki ondan tam doyuramıyordur karnını ondan kalkıyor 2 saatte bir. ya da yanlış bişeyler yapıyorsak lütfen bize de söyle :(((

bence karnı tam doymuyor olabılır ben bebegımı uyutuyorum sonra kendım uyumadan o uyanmasada alıp emzırıyorum...bence denemelısın o zaman belkı daha uzun uyur

arkadaşlar bırsey sormak ıstıyorum neden bebeklerınıze ıkı gogsunuzu bırden emzırıyorsunuz nerden anlıyorsunuz tek tarafın yetmedıgını

arkadaşlar bıde uyku konusunda bırsey daha eklemek ıstıyorum gunduz uyumayan bebeklerın gecee tam uyumasıda zor oluyor mumkunse ogleden sonra uyutmaya calısın ...

cnm adın ne arkadaş olarak ekliyeyim seni sonra gruba çağırayım...

benim adım facedeki : serap karaltı sarıtaç

teşekkürler
serapcxım arkadaşlık isteğimi kabul edince ekliyim seni başak ünlüer özberk...
canım benim kız da aynı 2,5 ayı bitirdik hala aynı...2-3 saatte bir uyanıyır...ama benim kızın huyu az ve sık emeiyor..sütüm de bol ama demek ki her bebek farlı oluyor.
arkadaşlar bıde uyku konusunda bırsey daha eklemek ıstıyorum gunduz uyumayan bebeklerın gecee tam uyumasıda zor oluyor mumkunse ogleden sonra uyutmaya calısın ...
uyumuyor zaten cnm...hele benim kız uyumadığı her an mız mız sürekli uyusa diye gözününiçine bakıyoruz valla....ayrıyetten be her defasında tek göğsümü veriyorum cnm doyunca ağzındaan çıkarıyor zatern mememi...tek göğsümden doyuyor sanırsam...

arklar bişe sorcam bebeğinizin kıyafetlerini neyle yıkıyosunuz, normal deterjanı önermiyolar, bide haftada kaç kez banyo yapıyo bebişleriniz

arklar bişe sorcam bebeğinizin kıyafetlerini neyle yıkıyosunuz, normal deterjanı önermiyolar, bide haftada kaç kez banyo yapıyo bebişleriniz

ben dalinin sıvı deterjanı ve yumuşatıcısı ile yıkıyorum çamaşırlarını.banyosunu da bir gün arayla yaptırıyorum,havalar biraz daha ısınırsa her gün yıkarım.

ben hacışakir toz sabunu lle yıkıyorum.2 günde bir banyosunu yaptırıyorum.kırkına kadar hergün yıkamıştım.şimdi havaların ısınmasını bekliyorum

cnm adın ne arkadaş olarak ekliyeyim seni sonra gruba çağırayım...

ben izlemedim iyiki de izlemedim ben de ağlardım valla...özledik seni cnm ya...seninle konuşabilmek için buraya da uğrucaz anlaşılan:9::9:

Sorma canım yaa bende çok özledim. :( eşim de evdeki neti açtırmadı gitti . Dır dır edip duruyorum arkadaşım yok birşeyim yok oturduğumuz yerde netede giremiyorum bunalıma girdim diye ama bakalım ne yapacak :(

bende roxy matik toz sabun diye bişey kullanıyorm ama bazen kokusu çok ağır kalıyo durulanmıyomu diye korktuğum oluyo, bizimki fazla hapşırıklı olunca alerjimi yaptı acaba diye korkuyorm

kızımı başta büyükanneleri yıkıyodu ben geçen hafta ilk kez eşimle yıkadım yanlız yıkamaya korktuğum için haftada bir yıkıyodum ama çoçuk turşu gibi oldu bir haftada ya. haftada 3 en iyisi heralde

arkadaşlar benim kızım 3 aylk ve anne sütü ile besleniyor.kakasını yapamıyor.5. gün ıkınmaları artınca fitil veriyorum.bunun hep böyle sürmesinden korkuyorum.gazını çıkartıyor ama kakada sorun var.ne yapabilirim sizce:(

arkadaşlar benim kızım 3 aylk ve anne sütü ile besleniyor.kakasını yapamıyor.5. gün ıkınmaları artınca fitil veriyorum.bunun hep böyle sürmesinden korkuyorum.gazını çıkartıyor ama kakada sorun var.ne yapabilirim sizce:(

hergün bir çay kaşığı zeytinyağı içir , doktora gifdersen tribudat falan başlar ama bitkisel yöntemleri dene bence önce

Bİzim 4 ayımız bitti,son bir aydır kızımın gece uykuları uzadı, bazen 7 saat kadar deliksiz uyuyor, maaşallah:)))
Ben yatırmadan önce mama veriyorum ve son olarak da emziriyorum, karnı bir güzel doyuyor.
Tabii bir de kızım sizinkilerden büyük, bu da bir sebep. 2aylıkken bizimki de zırt pırt uyanıyordu, birde sürekli sallamam gerekiyordu, çok şükür rahata kavuştuk, darısı başınıza...

kızlar sizin bebekleriniz de ağzından tükrük çıkarıyomu. bir de dilini emiyor ve parmaklarını. karnını doyuruyorum parmaklarını emmesin diye emzik veriyorum ama bikaç gündür sürekli eli ağzında.

ben de kızımı 2-3 güne bir yıkıyorum. banyoyu çok seviyo benimki. yalnız kaç gündür yıkayamadım aşıdan dolayı dün akşam yıkıcaktık annemlere gittik geç geldik eve yine kaldı. bugün artık yıkayayım da mis gibi koksun:)

çamaşırlarına da dalin kullanıyorum ama yumuşatıcı koymuyorum. bir de ekstra durulama yaptırıyorum.

zap_zup bahsettiğin yoğun bakım olayını ben izlemedim iyiki izlememişim. kardeşim de anlattı akşam. ne vicdansız insanlar var ya :(

Ay kızlar resmen iki gündür madurum. Yağmur elini emiyor diyorsun ya elini emse şükredecektim . Koca gece göğsümü eme eme uyuyor. Uyuyakalınca ben azıcık ağzından çıkıyor göğsüm hemen ağlıyor. Kendi ağzından çıkarırsa da ağlıyor hemen parmağımla ıttiriyorum ucunu ağzına. Çocuğu tıkarım diye tam dalamıyorum da uykuya perişan oldum ya. Yavaşça göğsümü çekip emzik veriyorum. Çığlık atıyor. Yattığı yerden emince gazı da artıyor tabi. Hadi bi çıkaralım diye kaldırıyorum allahım ciyak ciyak neden uykusunu bozarmışım onun. Hemen yatırıp emzirıyorum panikle . Doğduğundan beri hep kalkıp oturarak emzirırdım. Bi iki kere yatarak emzirdim bağımlısı oldu. Öyle cok cok diye emmiyor. Minik minik çekiyor. Aç mi kalıyor diycem ama yok öyle saatlerce ağzında tutunca dolup taşıyor midesi kusuyor sonra . Yani ne yapıcam bilemedim. Göğüslerim cok açıyor . Sabaha kadar ağzında tuttu. Var midir bir çaresi yaa

Benim kızımda ilk başlarda elini dilini emiyordu simdi beni :) göğüslerim bomboş kalmıştı sabah .
Ev sobalı olduğu icin bi de yalıtımı iyi değil haftada bir yıkıyoruz akşam eşimle . Çamaşırlarını hacı sakir bebek toz sabunu varya makine icin onla yıkıyorum.
Benim kızım da kakasıni sadece zeytinyağı içirince yapıyor. Dürtmek ise yaramıyor

benim kızımda elini emmeye başladı son 1 haftadır.önceleri eli rastlarsa ağzına emiyordu.şimdi direk ellerini ağzına götürüyor.emzik vermek istiyorum ama bir türlü doğduğundan beri emziğe alıştıramadım.

Babanem dediki az önce konuştukta yalancı meme soğuk geldiği için ilk bağırıyordur , senin göğsünü emmek istiyordur dedi. Sütyenimin içine koyup ısıtıp verdim daha sakin aldı. :-D bakalım bu gece ne yapacak

Back