- Konu Sahibi teknekazintisii
- #28.421
bu ay grubunun özellikleri tabi benimoğlumda memeemerken ara verip elinin tadını alıyor sonra emmeye devam ediyor. öyle hoşuna gidiyor. yumruğunu emmiyor dişlerine sürtüyor. daha erken ama dişmi çıkaracak acaba
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım bebişi en az 45 derecelik açıyla emzirmek gerekiyomuş, hem gaz sorunu az oluyomuş hemde ikinizde yatarken emzirince kulağına süt kaçabiliyomuş, buda kulak ağrısı yapıyomuş. emerken çok rahat olmasınki karnı doyunca çekilsin, bazen bizimkide keyif için emiyo gibi geliyo ben biraz harakatleniyorum kalkıp tekrar oturuyorum mememdeyken mesela biraz sonra bırakıyo kendi kendineAy kızlar resmen iki gündür madurum. Yağmur elini emiyor diyorsun ya elini emse şükredecektim . Koca gece göğsümü eme eme uyuyor. Uyuyakalınca ben azıcık ağzından çıkıyor göğsüm hemen ağlıyor. Kendi ağzından çıkarırsa da ağlıyor hemen parmağımla ıttiriyorum ucunu ağzına. Çocuğu tıkarım diye tam dalamıyorum da uykuya perişan oldum ya. Yavaşça göğsümü çekip emzik veriyorum. Çığlık atıyor. Yattığı yerden emince gazı da artıyor tabi. Hadi bi çıkaralım diye kaldırıyorum allahım ciyak ciyak neden uykusunu bozarmışım onun. Hemen yatırıp emzirıyorum panikle . Doğduğundan beri hep kalkıp oturarak emzirırdım. Bi iki kere yatarak emzirdim bağımlısı oldu. Öyle cok cok diye emmiyor. Minik minik çekiyor. Aç mi kalıyor diycem ama yok öyle saatlerce ağzında tutunca dolup taşıyor midesi kusuyor sonra . Yani ne yapıcam bilemedim. Göğüslerim cok açıyor . Sabaha kadar ağzında tuttu. Var midir bir çaresi yaa
kilo alımı normalse mama vermene gerek yok,bunun için doktorunla görüş,için rahat etsin.
Kilomuz normal canım ama mama yediği için.Sütüm yetmiyor ne yazık ki.İlk 20 gün doğum kilosunu yakalayamamıştı.Onun için dr mama verdi,takviye yapıyorum.İçim gayet rahat,uyguladığım yöntemden eminim ama ailelerin bu müdahalelerine kızıyorum
canım bebişi en az 45 derecelik açıyla emzirmek gerekiyomuş, hem gaz sorunu az oluyomuş hemde ikinizde yatarken emzirince kulağına süt kaçabiliyomuş, buda kulak ağrısı yapıyomuş. emerken çok rahat olmasınki karnı doyunca çekilsin, bazen bizimkide keyif için emiyo gibi geliyo ben biraz harakatleniyorum kalkıp tekrar oturuyorum mememdeyken mesela biraz sonra bırakıyo kendi kendine
ya zaten üç dört gün önce çok uykusuz bıraktı . Sırtım cok ağrıyordu. Yatarak emzirdim gece. Ayyy nereden öyle yaptım yaa. Gece 3 e 4 e kadar gene kucağımda emzirıyorum 45 derecelik açıyla ama sabaha doğru çok uyku bastırıyor. (otururken ben hanımefendi gene bırakmıyor da ) pes ediyorum sabaha karşı.
Bi de kızlar benim kızım tv izlemeye bayılıyor. Zararlı diye yaklaştırmak ve izletmek istemiyorum ama başka türlü hiç yatmıyor hep kucağımda iş yapamıyorum. Siz ne yapıyorsun tv konusunda
ya zaten üç dört gün önce çok uykusuz bıraktı . Sırtım cok ağrıyordu. Yatarak emzirdim gece. Ayyy nereden öyle yaptım yaa. Gece 3 e 4 e kadar gene kucağımda emzirıyorum 45 derecelik açıyla ama sabaha doğru çok uyku bastırıyor. (otururken ben hanımefendi gene bırakmıyor da ) pes ediyorum sabaha karşı.
Bi de kızlar benim kızım tv izlemeye bayılıyor. Zararlı diye yaklaştırmak ve izletmek istemiyorum ama başka türlü hiç yatmıyor hep kucağımda iş yapamıyorum. Siz ne yapıyorsun tv konusunda
kızlar sizin bebekleriniz de ağzından tükrük çıkarıyomu. bir de dilini emiyor ve parmaklarını. karnını doyuruyorum parmaklarını emmesin diye emzik veriyorum ama bikaç gündür sürekli eli ağzında.
ben de kızımı 2-3 güne bir yıkıyorum. banyoyu çok seviyo benimki. yalnız kaç gündür yıkayamadım aşıdan dolayı dün akşam yıkıcaktık annemlere gittik geç geldik eve yine kaldı. bugün artık yıkayayım da mis gibi koksun:)
çamaşırlarına da dalin kullanıyorum ama yumuşatıcı koymuyorum. bir de ekstra durulama yaptırıyorum.
zap_zup bahsettiğin yoğun bakım olayını ben izlemedim iyiki izlememişim. kardeşim de anlattı akşam. ne vicdansız insanlar var ya
benim oğlumda çok meraklı tv seyretmeye aslında seyretmek değilde bakmak onunkisi renkler ve hareketler dikkatini çekiyor bende farkettğimde şaşırmıştım 3 aylık bebek nasıl tv seyreder diye :)
parmak emme durumu bizde de var hatta ben parmağını emdiğni gördüğümde emzik veriyorum ama bugün internetten araştırdım ki aslında bu çok normal bir durummuş hatta bebeklerde özgüvenin oturmasını sağlıyormuş sadeceparmak emmek değil bir bez parçasını bile emmeleri onların normal gelişimde olduğunun göstergesiymiş,dördüncü aydan sonra anneleri yanında değilken kendilerini güvende hissedebilmek ve kendilerini rahatlatabilmek için bazı objelere ihtiyaç duyarlarmış,bu bir emzik olabilirmiş,bir battaniye kenarı ya da kendi parmakları ve bu durum anneleri yanlarında olmadığında kendilerini yatıştırmak için yapılan bir eylemmiş kısacası bebeklerimizin parmaklarını emmeleri gayet normal kabul ediliyor özellikle acıktıklarında,hasta olduklarında bunu daha çok yaparlarmış,zaman içinde parmak emme azalırmış ancak 5 yaşından sonra hala devam ediyorsa mutlaka bir uzmana götürmek gerekirmiş.
bu arada ben yeni farkettim face de 2011 ocak anneleri dışında başka bir grup daha var galiba benim bilgim yok oraya da yazdım bende o gruba girmek istiyorum:)