• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bebşleriniz kaç kilo doğdu kaç kilo oldu, bnm meleğim 2.300 doğdu şimdi 4.500, bide kilo verebilen varmı varsa nasıl başardı ben 57yle hamiş kaldım 62yle hast çıktım şimdi 64.5 oldum üff yaaa:50:

kızlar bebşleriniz kaç kilo doğdu kaç kilo oldu, bnm meleğim 2.300 doğdu şimdi 4.500, bide kilo verebilen varmı varsa nasıl başardı ben 57yle hamiş kaldım 62yle hast çıktım şimdi 64.5 oldum üff yaaa:50:

Benim kızım da 2300 doğdu, şuan 6000 civarı ve doktorum az diyor, biz 4 ayı bitirdik, senin bebişin kaç aylık?

2 ay 10 günlük, benm doktorumda mama ver günde 2 kez dedi ama uykusu normalken pek vermiyorum ama 3-4 gündür günde en az bi kere 30 ml veriyorum, ii olur inş. ya ne bilim zor işler

Yağmur Benim kızım da bir kaç gundur boyle ya gazı oldukça emmek istiyordu. Bende aglamasin diye emzirıyordum. Gazı daha cok artıyordu. Arttıkça uykusu kaçıyordu ve dün farkettimki bütün huysuzlugu uykusuzluktan. Devamlı göğsümde uyutup indiriyordum uyanıyordu 5 dk sonra.
Dün doyduğundan emin olduktan sonra 2 saat emzirmedim ve emmek istedikçe sanki emzirecek gibi göğsümü açıp yalancı memeyi verip dayadım kızımı. Emziğıde ısıttım yadırgamadı.böylece memede kalma derdimiz haloldu ama bu koca gece ağzındaki emziğı tuttum hanımefendinin. Uyuyupta düşünce ağlıyor. Ona daha bir çözüm bulamadım.
2 saat sonra emzirınce gerçekten aciktigi icin bırakmadan emdi. Böylece gaz derdimiz bir gıdım azaldı. Uykusuzluk ve yorgunluktan cok huysuzdu. Artik baş ağrısından öldüm dün. Kucağımda tutarak hic bırakmadan uyuttum iki saat . Sonra uykusunu alıp kendi uyandı. Daha sakindi. :)
Beni kizimdan cok eşim yoruyor artik. Eşimle de gene tartışıyoruz illa ailesiyle barıştıracak beni . Gene hic birşey olmamış gibi herşey :/ iki lokma sütüm var onu da kestirecekler yani

Son düzenleme:
Yağmur Benim kızım da bir kaç gundur boyle ya gazı oldukça emmek istiyordu. Bende aglamasin diye emzirıyordum. Gazı daha cok artıyordu. Arttıkça uykusu kaçıyordu ve dün farkettimki bütün huysuzlugu uykusuzluktan. Devamlı göğsümde uyutup indiriyordum uyanıyordu 5 dk sonra.
Dün doyduğundan emin olduktan sonra 2 saat emzirmedim ve emmek istedikçe sanki emzirecek gibi göğsümü açıp yalancı memeyi verip dayadım kızımı. Emziğıde ısıttım yadırgamadı.böylece memede kalma derdimiz haloldu ama bu koca gece ağzındaki emziğı tuttum hanımefendinin. Uyuyupta düşünce ağlıyor. Ona daha bir çözüm bulamadım.
2 saat sonra emzirınce gerçekten aciktigi icin bırakmadan emdi. Böylece gaz derdimiz bir gıdım azaldı. Uykusuzluk ve yorgunluktan cok huysuzdu. Artik baş ağrısından öldüm dün. Kucağımda tutarak hic bırakmadan uyuttum iki saat . Sonra uykusunu alıp kendi uyandı. Daha sakindi. :)
Eşimle de gene tartışıyoruz illa ailesiyle barıştıracak beni . Gene hic birşey olmamış gibi herşey :/

kandırdın bebeğini he:) ne güzel çözmüşsün olayı:)

bu eşlerin aileleri de ayrı dert valla. ne diyeyim Allah sabır versin canım

Kızlar sizlere bişey soracağım ???

bebegimin kalça usgg sini çektircem ama özel hastaneler çekmiyormuş galiba

siz nerede çektirdiniz bide muayeneye götürünce hemen aynı gün çekiliyormu?

Hepimizin başında ayrı bir dert ışte hayat ışte. Allah sabır versin hepimize

mavi biz çektirdik. Doğduğunda randevu aldık özel hastaneden . 1. Ayın sonunda usgye girdik . Yarım saat sonra sonucu alıp doktoruna götürüp gösterdik. Cocuk doktoru da aynı hastanedeydi zaten. 55 liraya çekildi. Bizim muayene ücreti de 55tı. Sskmız da yok belki devlet hastanesinde ücretsizdir bilemiyorum

Kızlar sizlere bişey soracağım ???

bebegimin kalça usgg sini çektircem ama özel hastaneler çekmiyormuş galiba

siz nerede çektirdiniz bide muayeneye götürünce hemen aynı gün çekiliyormu?

devlet hastanesinde çektirdik biz sosyal güvenceniz varsa ücretsiz çekiliyor.iki kere çektirdik ilki 1 aylıkken 2.si 3 aylıkken sonucuda hemen veriyorlar.

3 gündür çok kötüyüm öksürmekten ciğerlerim sökülüyor resmen.dün doktora gittim yapacak bişey yok çocuk emziriyorsun sadece 1 tane antibiyotik yazabilirim dedi.
ayy kızlar bu arada ben doğumdan sonra adet görmedim hala iyice huylanmaya başladım yoksa 2.bebişmi geliyor:52:

Merhaba güzel anneler,

Hem facebook grubu hem de 3 gündür evde olmadığımdan yazamadım son zamanlarda.. Oğlum beni emmeyi tamamen bıraktı nerdeyse.. Kafaya takmayacağım desem de insan üzülüyor. Ne yapsam da geri döndürsem diye taktikler deniyorum (yapay meme ucu, biberonun ucu, uyurken ağzına dayama) Başka önerileri olan varsa denerim (meme ucuna şunu sür haricinde) :)

Cuma günü doktor kontrolümüz var ve kısmetse rota virüsü aşısı da olacak. Her ne kadar isteğe bağlı olsa da yaptıracağım çünkü eğer bu virüs bir şekilde bulaşırsa çok ağır sonuçları olabiliyormuş, Allah korusun. O riski göze alamayacağım.

Ben de regl olmadım doğumdan beri. 40 kontrolünde doktor uzun süre olacak gibi görünmüyorsun demişti zaten. Bazıları hemen olurmuş bazıları 6 ayda bazıları emzirdiği sürece olmazmış.

Uğur Dündar'ın haberini ben de duydum ama izlemedim. Sonrasında da izlememek için hep kaçtım. Oğlum yoğunbakımda 21 gün kaldı. O yüzden o görüntüler bende çok daha fazla sarsıcı olurdu. Allah onların.... Neyse..

Bebek arabası almadık biz de hala. Zaten İstanbul'da havalar bir öyle bir böyle. Oğlum da sizinkilerden minik. Fazla çıkmıyoruz. Gerçi 3 gün önce mecburiyetten İzmir'e gittik geldik. Acayip bir maceraydı :52:

3 gündür çok kötüyüm öksürmekten ciğerlerim sökülüyor resmen.dün doktora gittim yapacak bişey yok çocuk emziriyorsun sadece 1 tane antibiyotik yazabilirim dedi.
ayy kızlar bu arada ben doğumdan sonra adet görmedim hala iyice huylanmaya başladım yoksa 2.bebişmi geliyor:52:

çok geçmiş olsun. bebekle hastalık zor oluyor gerçekten. umarım bi an önce iyileşirsin.

ben de henüz adet görmedim annem 1 sene görmezmiş belki ona çekmişimdir:P daha erken değil mi canım korkma bence

Merhaba güzel anneler,

Hem facebook grubu hem de 3 gündür evde olmadığımdan yazamadım son zamanlarda.. Oğlum beni emmeyi tamamen bıraktı nerdeyse.. Kafaya takmayacağım desem de insan üzülüyor. Ne yapsam da geri döndürsem diye taktikler deniyorum (yapay meme ucu, biberonun ucu, uyurken ağzına dayama) Başka önerileri olan varsa denerim (meme ucuna şunu sür haricinde) :)

Cuma günü doktor kontrolümüz var ve kısmetse rota virüsü aşısı da olacak. Her ne kadar isteğe bağlı olsa da yaptıracağım çünkü eğer bu virüs bir şekilde bulaşırsa çok ağır sonuçları olabiliyormuş, Allah korusun. O riski göze alamayacağım.

Ben de regl olmadım doğumdan beri. 40 kontrolünde doktor uzun süre olacak gibi görünmüyorsun demişti zaten. Bazıları hemen olurmuş bazıları 6 ayda bazıları emzirdiği sürece olmazmış.

Uğur Dündar'ın haberini ben de duydum ama izlemedim. Sonrasında da izlememek için hep kaçtım. Oğlum yoğunbakımda 21 gün kaldı. O yüzden o görüntüler bende çok daha fazla sarsıcı olurdu. Allah onların.... Neyse..

Bebek arabası almadık biz de hala. Zaten İstanbul'da havalar bir öyle bir böyle. Oğlum da sizinkilerden minik. Fazla çıkmıyoruz. Gerçi 3 gün önce mecburiyetten İzmir'e gittik geldik. Acayip bir maceraydı :52:

canım ya aşıdan diyorduk ya iştahsızlıklarına çok üzüldüm umarım geçici bi dönemdir tekrar emer annesini yaramaz. benimki de hala iştahsız böyle giderse haftaya gitcem bende doktora.

rota virüs aşısını da ben yaptırmayacağım.

canım ya aşıdan diyorduk ya iştahsızlıklarına çok üzüldüm umarım geçici bi dönemdir tekrar emer annesini yaramaz. benimki de hala iştahsız böyle giderse haftaya gitcem bende doktora.

rota virüs aşısını da ben yaptırmayacağım.

Valla herkesin bir derdi var. Kimininki emmek ister süt bulamaz, kimininki o da benimki oluyor süt bulur emmek istemez. Emiyordu gittikçe uzaklaştı. Aslında mecburi biberon seansları (anne sütü zenginleştiricisi, sütte eriyen ilaçlar vs) buna neden oldu. Kendimi avutmaya çalışıyorum buna da şükür sağıp veriyorum diye yine de bazen çok üzülüyorum. Umudumu da koruyorum emecek diye..

İştahsızlık devam mı ediyor. Benimki bazen çok iyi bazen iştahsızlaşıyor.

Rota virüsü konusunu bir arkadaşımla görüştüm. Kendisi hemşire.. Gerek duymayıp yaptırmadım ama pişmanım dedi. Şu an bebeği 5 aylık.. Sanırım bazı vakalarla karşılaşmış bu virüs yüzünden hastalanan.. Ama tabi ki karar sizin. Allah bebeklerimizi korusun.

Çook geçmiş olsun. Adet konusunu da yazdığım gibi takma ama korunmadıysanız bilemem tabi :)

kızlar bebekleriniz günde kaç saat uyuyor? gündüz kaç saat, gece kaç saat? benimkinde bi gariplik mi var gündüz uykusu yok kafayı yicem. 5-10 dk lık uykular uyuyo sadece. gece de 12.30 a kadar uyumuyo. puff ben dayanamıyorum bu daha bebek bu kadar uykusuzluğa nasıl dayanıyo.

Canım ben ıhlamur zencefil karanfil buçuk tarçın elma kabuğunu az kaynatıp çay yapıyorum. Elma öksürüge , karanfil yorgunluğa iyi geliyor. Zencefil ateş düşürücü ağrı kesici gibiymis . Tarçın ne içindi unuttum ama bire bir yani :) boğazın acıyorsa da adaçayı ile gargara bire bir (içmek sütü azaltıyormuş , nane de öyle ) bu karışım beni çabuk toparlatıyor .

Bende hala adet olmadım .Pek bir faaliyet olmadığı icin bizde hic 2. Bebek diye aklıma gelmedi bile :)

Benim kızım bugün iki saatte bir bir saat uyudu. Saat 7 den sonra 5 dk 5 dk uyuyor. Gece yarım bir buçuk iki buçuk gibi uyuyor . Gece çayı verdiysem üç saat uyuyor. Sonra gene 5 dk 5 dk yani o kadar çok uyuyup uyanıyorki saymıyorum artik. :-D biktim saat tutamıyorum .

Bi de hani yahşi cazibe de öpüşecekleri zaman kapı çalıyor ya biz de burçe ağlayı veriyor eşim bana sarıldığı zaman. Bir birimize sarılıp oturamıyoruz hiç

Benim kızım bugün iki saatte bir bir saat uyudu. Saat 7 den sonra 5 dk 5 dk uyuyor. Gece yarım bir buçuk iki buçuk gibi uyuyor . Gece çayı verdiysem üç saat uyuyor. Sonra gene 5 dk 5 dk yani o kadar çok uyuyup uyanıyorki saymıyorum artik. :-D biktim saat tutamıyorum .

Bi de hani yahşi cazibe de öpüşecekleri zaman kapı çalıyor ya biz de burçe ağlayı veriyor eşim bana sarıldığı zaman. Bir birimize sarılıp oturamıyoruz hiç

seninkide az uyuyomuş. ya annem sürekli bebek dediğin uyur bu niye uyumuyor deyip duruyor. ben de bi anormallik mi var diye düşünüyorum.

Benim de eşim eğer kızım hiperaktif olursa ayvayı yeriz doktor doktor gezmek zorunda kalırız falan diye korkutuyo beni. Ne yapayım aktif bir bebek . Ben hamileykende öyleydi kıpırkıpırdı . Gören doktorlar şaşıyordu.Bence normaldir yaa . Çeşit çeşit bebekler

Son düzenleme:
kızlar bebekleriniz günde kaç saat uyuyor? gündüz kaç saat, gece kaç saat? benimkinde bi gariplik mi var gündüz uykusu yok kafayı yicem. 5-10 dk lık uykular uyuyo sadece. gece de 12.30 a kadar uyumuyo. puff ben dayanamıyorum bu daha bebek bu kadar uykusuzluğa nasıl dayanıyo.

benim bebiş uykucu.(nazar değmesin) gece 10.30 dan 8 e kadar uyuyor.gündüzleri 2 saat ayaktaysa1 saat uyuyor.bu böyle devam ediyor.üstelik uyumak içinde ağlıyor.ben de niye uyuyor diye kafayı taktım.çevremdeki herkesin bebeğinde gündüz uykusu yok.benimkin de olunca garipsedim

Back