2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Geçmiş olsun.İnek sütü alerjisi yada kullandığın şampuan,deterjan,bebe yağından kaynaklanabilir.

günaydın kızlar nasılsınız?
biz iyiyiz anneme geldik yeni.havalar iyice ısınsaydı 2 gündür rüzgar var hava serin

Son düzenleme:
Merhaba,

Çok geçmiş olsun. Acaba alerjik bir şey mi? Yediğiniz şeylerden biri bebeğinizde alerjik bir reaksiyona neden oluyor olabilir?

teşekkür ederim bizde öyle tahmin ettik alerji olacak herşeyi kestim(yumurta çerez reçel süt ürünleri )ama bunları kesince en az 2 hafta beklemek lazımmış.bekliyorumda hızlı bir şekilde yayılması beni korkutuyor.sadece inşaallah geçer.

Geçmiş olsun.İnek sütü alerjisi yada kullandığın şampuan,deterjan,bebe yağından kaynaklanabilir.

teşekkür ederim. şampuanını değiştirdim giysilerini sürekli ütülüyorum bebeyağı kullanmıyorum saf zeytinyağı kullanıyorum.doktorum özel bi nemlendirici tavsiye etti onu kullanıyorum ondan çok memnun kaldım. bekliyorum şimdilik geçmesi için.

herkese merhaba. bugün kimseler yok galiba herkes bebekleriyle uğraşıyor. benimki bütün gece uyumadı. saat başı kalkıp emmek istedi. çok yorucu bi gece geçirdim. bide hala gribi atlatamadım. bebeğime de mi bulaştı anlamadım belki o yüzden uyuyamıyor.
sabahta hastaneye gittik kalça ve böbrek ultrasonu için. ordaki ultrason yapan kişiyle tartıştık. çok canım sıkıldı. annem vardı yanımda o baya bağırdı. başhekime falan çıktık. sözde özel hastane ilgilensinler diye oraya gidiyoruz bize yaptığı muameleyi anlatamam. bebeğime davranışları çok canımı sıktı. sonra da şikayet ettik. daha öğlen olmasına rağmen bugün çok yordu beni. bebeğim ağlıyor şimdi ona bakmalıyım.

Selam güzel anneler.Benim 2 sorum olacak sizlere.Bebeğinizi yüz üstü yatırıyor musunuz?Benim bebeğim bu şekilde çok rahat ediyor daha uzun süre uyuyor.Ama bir çok yerde okuduğuma göre tehlikeliymiş.Ani ölüm sendromu diye bişey varmış.1 yaşına kadar bu şekilde yatanlarda daha çok görülüyormuş.Bazen bebeğim gündüzleri tavşan uykusu uyuyor;yemek dahi yapamıyorum.Mecburen yatırıyorum ama aklım onda kalıyor.Hiç duydunuz mu böyle bişey,siz yatırıyor musunuz yüzüstü?
Diğer sorum da bebişleriniz artık kafasını tam dik tutabiliyor mu?Benimki kısa süre dik tutup sonra sallamaya başlıyor,kontrol edemiyor tam.Yoruluyor heralde kuzum.Geçen gün sağlık ocağında oğlumla aynı gün doğan bir çocuk gördüm.Onun kafa daha kontrollüydü.Canım sıkıldı,aklıma takıldı ya

ben sadece yanındayken yüzüstü yatırıyorum düşükte olsa risk risktir. devit kullanıyor musun?başını dik tutması için düzenli kullanımı çok önemli

canım her bebek bır olmaz...bazı bebekler daha dık durur.basını daha dık tutar.canını sıkmaya degmez..bebekte bır sıkıntı olsaydı bunu doktor farkederdı..sen nıye kendıne pronlem yapıyorsun..benım bebekte daha yenı yenı tutuyor basını..sallaya sallaya tutuyor hemde..

bebgımı yuz ustu uyutmuyorum canım..bende bılıyorum o konuyu
o yuzden korkuyorum..

Son düzenleme:
ben sadece yanındayken yüzüstü yatırıyorum düşükte olsa risk risktir. devit kullanıyor musun?başını dik tutması için düzenli kullanımı çok önemli

herkes face de artık kızlar..burdanda yazısırız fakat genelde ordayız..
2011 ocak annelerıne katılın...
ordanda sızı kk grup a dahıl edelımmm..herkes gelsın..gelmeyen 2-3 kısı kaldı zatiii

Eldiven konusunu bilmiyordum doğrusu. Bugünden itibaren çıkaracağım eldivenleri.. Sağolun kızlar..

ben de 2 gündür takmıyorum.65 günlük falan oldu kızım ama yüzünü görmelisiniz,sağ yanağını parçalamış resmen.ne zaman bunalsa yüzünü ovuşturuyor.uykudan uyanırken,uyumaya çalışırken,gazı varken,acıktığında,emerken bile düşünür gibi elini..nasıl bişey anlamadım hiç mi çekilmez o el?bazen çareyi ellerini battaniyesiyle yanlarına sıkıştırmakta buluyorum,gece falan özellikle.bakalım takmıyorum eldivenleri ama nereye kadar dayanabilirim bilmiyorum.yüzü tanınmayacak hale gelecek bu gidişle.
bu arada 80 cc süt verdiğini yazmışsın,aç bir bebek için bu miktar gerçekten az.bi arkadaşn dediği gibi ben de 1 aylıkken falan 100-120 veriyordum,en fazla 3 saate kadar tekrar acıkıyordu.
şimdi emiyor,ne kadar emdiğini bilmediğimden deli oluyorum.sütğn az olduğunu da fark ediyorum bazen ama üstüne mamayı almıyor artık.1 ay öncesine göre çok iştahsız.yoksa 120 cc süt löp diye dgidiyordu .

Merhaba Esra,

Bizim de ufak çiziklerimiz oluyor ama ne yapayım alışsın artık. Canım benim bebek minik olduğu için 120ccleri bulamıyoruz. Yani kendim belirlemiyorum o ne kadar içerse.. 10 cc ile başlamıştık doğduğunda düşün :)

Mamayı almıyorsa iştahsızlığından değil de belki anne sütü yettiğindendir. Niye olumsuz düşünüyorsun :)

Yüzüstü yatırmayı yapıyorum ben kızlar.. 2 haftadır falan gündüzleri yüzüstü yatırıyorum. Yoksa kuş uykusu uyuyoruz. Bir iki kez sabaha karşı yüzüstü yatırdım. Çok tedirgin olmamaya çalışıyorum. Kafasını hep çeviriyor çünkü..

Haklısın canım ama yine de taktım işte.Sağlığı iyi çok şükür.
Ben de çok korkuyorum yüzüstü yatırmaktan.Bile bile yatırmak da daha bir stres yapıyor insanı.Ama çaresiz kalıyorum bazen malesef

Ben 2 aylıktan itibaren kızımı yüzüstü yatırıyorum, tabii doktorumun tavsiyesiyle, çok da rahatlıyor. Dikkat edeceğiniz husus yatağının eğimli olması, hem gaz çıkışını da kolaylaştırıyor, doktorum eğimli yatakta hiçbir tehlike olmaz gece, gündüz öyle yatır demişti.
Kızımın gaz sancıları bitti şükür, artık sırtüstüne döndük biz, darısı başınıza...

bende sürekli yüzüstü ytrıyorum başka türlü uyumuyor eğimli derken tam anlayamadım biraz daha açarmısın

kızlar ikizlerimin gazı için denemediğimiz şey kalmadı en sonunda çareyi hipp karışık bitki çayını keşfettim çok yaradı bebişlerime gazları falan olmuyor artık gece 1de uyuyoruzben uyandırmasam sabaha kadar uyurlar herhalde gece 4 te uyandırıyorum emmesiçin bir daha sabah ya 7 ya da 6 da uyanıyolar sonra azıcık oynuyoruz altını açıyorum faln bir daha uyuyor sabah 11e kadar uyuor gece boyunca uyumayan bebişlerim artık uyuyolöar bu çay çok iyi geldi

Benim kızım da kaç gundur kök söktüruyordü . Zinco damla kullanmaya başladık. Ayy meğer neler birikmiş çocuğumun içinde bi yapmaya başladı yer gök battı kızım kakasını yapamıyormus. Bugün gülücükler saçıyordu yavrum benim. Azıcık azıcık yapıyor diye rahattım meğer sıkıntısı varmış

maşallahh.. benim denemediğim ilaç kalmadı,(sap, bıogaıa,metsil,colinox,neo babay, milipa gece çayı) e bunuda denerim hemen gidip alayım.. saat kaçta ne kadar veriyorsun.. bu arada 3 aylık olduk azaldı sayılır gaz sıkıntısı. sadece gece derin uykuya geçmekte zorlaıyoruz...

bi zinco kaldı kullanmadığım benim.. 3. ay bitiminde yani haftaya doktora sorayım, bu arada rezene işe yarıyo, kızım sürekli pırtlıyo ama ıkınmaya devam,, bitmek bilmeyen bi pırtlama durumu var bizdede..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…