• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

evet canım uyandırmıyorum aslında altını değiştiriyorum hemen uyanıyor benim bebeklerimin o kadar hassas ki uykuları yatağa ben yatarken yatağın yaylarının sesinden bile uyanıyor bir de saatleri kurulu saat gibi 3 saat dolunca hemen mızmızlanmaya başlıyolar şu aralar biraz daha iyi uyumaya başladılar

benım oglumda aynı..abısı horluyor bazen..uyanıyor..babasının horlamasına zaten bende uyanıyorum...babamızı bazen dışarı atıyoruz odadan...:))
ve benım oglum senın bebekler gıbı emzırıp yatırdıktan sonra ben yataga yatarken yorganın hışırtısına bıze mızzzıldanıyor...:26:

mrb kızlar. öncelkle insan yalnız olmadığına seviniyor ama kimse gaz sancısını benim kadar çekmemeiştir herhalde. normal doğum yaptım ama dikişler bi yandan bağsur bi yandan. bittim zannettim.onra gaz problemi. o kadar kötüydüm ki sürekli bebeğimle birlikte ben de ağlıyordum. psikolojim bozuldu artık iyi ki annem yanımdaydı hatta babam.. ama inanılmaz kötü günlerdi sürekli ağlamalar. röntgen dahi çekildi bütün gaz ilaçlarını kullandık. sonunda müthiş bir gr. a gitti. izmirliyim ben bu arada. veli karabuğa diye. hepsini bırak dedi. harveys, pankreoflat diye ilaç verdi. fitili de çok sıkıştığınızda at ama hemen iyileşeceğini umma dedi. yüzde 20-50 arası. düzenli kullan dedi.hakikaten 1 ay bile olmadan. gün içinde dahi iyi gidiyordu. . sonra iyi oldu. hala az az devam ediyor sanki ama. eskisi gibi deli deli bağırmalar yok. biz de eldivenşeri çıkardık. çzerse çizsin zamanla alışıyor çizmememeye zaten. emziğe de alışmadı hala emmeyi çok seviyor tabiki. ben de ağladığı zaman veriyorum.
ama en önemli merak ettiğim siz annelerin psikolojisi. ben sahiplenemiyorum sanki oğlumu. ki o kadar insan yanımda destek.ağlayınca hayatım mahvoldu bittim ben düşüncesi yayılıveriyor içime. eskisi gibi olmayacak herşey diyorum. daralıyorum. bu düşünceler ne zaman geçecek bilmiyorum. hiçbiryere gidesim yok. 2 ayı doldurdu oğlumcum. yatak odasına hapsolduk ben annem ve oğlum. bakamayacakmışım gibi geliyor. annem giderse ne olacağızz bilmiyorum.hayat o kadar garip boş geliyor ki. ben ben miyim diye bile soruyorum çoğu zaman kendime. aslında güçlü bir insanımdır ama bu doğum tüketti beni sanki. paylaşayım istedim, içimi dökeyim.

canım benım..benım ılk oglum senın bebegın gıbıydı...gece uyumazdı yarım saat arayla aglar emerdı...
gunduz de uykuları 15 dakıkayı gecmezdıı..
bebek dogurmuştum, ama kendımı kaybetmıstım...neye ugradıgımı sasırmıstım..bebek büyütmek böyle bırseymıydı...:26: :26:
nadır bebekler uykusuz olurmus..ve bırde kolık eklenınce asırı huysuz ve aglayan bır bebek..ve tek basıma..eşim işe 7 de gıder..akşam 9 da koşa koşa gelırdı zavallı...
bende çok zorlandım ılk bebegımde...ıkıncıyı hıç düşünmemıstım çok zorlandım dıye....
amma tüm sıkıntılar unutuluyormus..buyuk oglum 4,5 yasında..yenı bebegım ıse 3 aylık olmak üzere....
ve bu bebegımde gaz olmuyor hıçç..allah kolaylıgını verıyor...
çok dua ettım hamıleyken..allahım bu bebegım nolur sakın bebek olsun dıye...
abısıne gore çok uysal çok sukur...

sanada allah kolaylık versın..canını sıkma...
bazen gecelerı uymazsa 1 kereye mahsus mama verdıgım olsaydı buyuk oglana belkı uyku düzenını saglardım..akıl verende olmadı...
ta ki 8 aylık oldugunda bır gece mama verdım..bebegım uzun uyudu...
8 aylık olana kadar 4 saatten fazla uyumamıstım gunde...keske çok onceden deneseymısım dedım..ama çok geç olmustu...oglum buyumustu bılee...
bunada sukur....
allah onlara saglık versın..:71:

Son düzenleme:
teşekkür ederim canım. bende aldım şimdi zinco bakalım bizde işe yarayacakmı

canım bence nurse harvey'S çok ıyı gelıyormuş...ocak annelerı ondan cok memnun....
benım buyuk ogluma ne ılaç aldıysam ışe yaramamıstı..hepsı boş sankı...zınco yuda denemıstık bız....
sende ışe yarar ınşallah....

zinco damlayı ben de duydum bi arkadaştan ama hiç kullanmadım şimdi sizden de duyunca bugün gidip alsammı diye düşünmeye başladım. ben om-x kullanıyorum başlarda çok faydasını görüyodum ama bu aralar sanki işe yaramıyor gibi.

bir de grip olduğumu yazmıştım kızlar bebeğime de bulaştı. 2 gecedir hiç uyumuyordu ne olduğunu anlayamamıştım. dün akşam hapşurmaya başladı gözler kızardı. burnu tıkandı. bir nefes alışı varki içim gidiyor. serum fizyolojik damlatıyorum bol bol. akşam ateşi 37ydi korktum uyumadan calpol verdim. sabah doktorumuzu aradım yapılabilcek bişey yok diyo. serum fizyolojik kullanmaya devam et rezene ıhlamur içir dedi. ben ıhlamur hiç içirmedim şimdi denemek de istemiyorum. rezene içireyim bari.

bir de hayran bebeklerini uyandırdığını yazmışsın gece. ben bazı geceler uyuduğunda uyandırmıyorum. zaten sürekli uyuyan bi bebek değil özellikle gündüz uykusu yok denecek kadar az. yine doktorumuza sordum ama net bişey söylemedi. sen bilirsin uyandırmasan da sorun olmaz dedi. ama 3 aya kadar uyandırabilirsin avrupada uyandırmıyorlar dedi. kafam iyice karıştı.

canımınşallah ıyıleşmıssınızdır...
benım bebegımde gecelerı uzun uyursa uyandırmazdım...
aç olsa cıyak cıyak bagırır dıye dusunuyorum..bebegın gelısım kılosu ıyıyse gecelerı uyandırmaya gerek yok bence...
keske benım oglanda uzun uzuuuunnn uyuysa ..uyandırmazdım vallahı...
bazen uykusunda çırpınıyor uyanıcak gıbı oluyor..saate bakıyorum 2 saat olmus..hiç elllemıyorum..belkı dalarda uykuya devam eder dıye..
artık bebeklerımızın 6 saat delıksız uyuyabılmesı lazımmışşş...nerdeeeeeeeeeeeeeee...
uyumuyorrrrrrrrrrrr................:26:

bizim oğlanın da hiç deliksiz bir gece uykusu yok malesef.sabaha kadar kaç kere kalkmak zorunda kalıyorum.

cevap yazan arkadaşlara teşekkürler ama ben inanamıyorum size nasıl atlattınız o zor günleri. benim annem yanımda olmasına rağmen çok zor geliyor ve dün çok kötü birşey yaptım utanıyorum kendimden. cinnet geçirmiş olabilirim. pijamalarımın bütünn düğmelerini birden yırttım söktüm. kendimi parçalamak geldi o anda içimden ama birden oldu herşey. hiçbirşeyi gözüm görmez oldu . ölmek bile istedi. tek neden bir yemek yapayım dedim o anda da annemin kucağında oğlum ağlıyordu yine. yatak odasına girince ağlamasına hiç katlanamadım ve olan oldu. çok utanıyorum şimdi kendimden. sonra kendimle konuştum kendime olanları anlattıöm. inşaallah geçer herşey. geçecrğini biliyorum ama hasta olmak da istemiyorum..

cevap yazan arkadaşlara teşekkürler ama ben inanamıyorum size nasıl atlattınız o zor günleri. benim annem yanımda olmasına rağmen çok zor geliyor ve dün çok kötü birşey yaptım utanıyorum kendimden. cinnet geçirmiş olabilirim. pijamalarımın bütünn düğmelerini birden yırttım söktüm. kendimi parçalamak geldi o anda içimden ama birden oldu herşey. hiçbirşeyi gözüm görmez oldu . ölmek bile istedi. tek neden bir yemek yapayım dedim o anda da annemin kucağında oğlum ağlıyordu yine. yatak odasına girince ağlamasına hiç katlanamadım ve olan oldu. çok utanıyorum şimdi kendimden. sonra kendimle konuştum kendime olanları anlattıöm. inşaallah geçer herşey. geçecrğini biliyorum ama hasta olmak da istemiyorum..

arkadaşım öncelikle çokk geçmiş olsun..bebeğinle yanlız kalmaktan korkmamalısın emin ol ona senden daha iyi kimse bakamaz..bende normal doğurdum dikişlerim vardı bebeğim aşırı gazlıydı annem doğum yaptıktan 15 gün sonra gitti kayınvalidem vardı oda 20 gün sonra gitti 35. günde yanlız kaldım ama emin ol çok daha kolay adapte oldum ve kendi düzenimi sağladım..sen benden çok daha zor günler geçirmişsin ancak yanlız kalınca daha rahat düzen kurarsın..bazı günler yemek bile yapamadım eşim geldiklten sonra yaptım bazen dışardan yedik derken şimdi gayet rahatım kendimide sıkmıyorum yine yemeksiz günlerim oluyo arada ama hiç takmıyorum bebeğim ağlıyosa onunla ilgileniyorum yemeği boşveriyorum ama kendim mutlaka bişiler yemeye çalışıyorum sütüm olsun diye bazen o kucağımda hazırlayıp kahvaltı yapıyorum anneyiz canım bundan sonra önceliğimiz bebeklerimiz bukadar sıkma kendini ve bu düşüncelerden arındır..bu arada beni yanlış anlama ama bu yaşadığın olaydan sonra bence psikolojik destek almalısın çünkü resmen bi cinnet geçirmişsin..allah yardımcın olsun..

cnm arkadaşım seni çok iyi anlıyorum ilk bebek olduğu için tecrüben yok sanıyorsun yanlız kalmaktan korkma bebeğini bir tek sen anlayabilirsin yemekmiş ev işiymiş hiç takma kafana eşinde eminimki bu konuda destek olacaktır.bebeğinle diyaloklara gir onun hareketlerini anlamaya çalış onlarında bir dili var sana mutlaka isteklerini hissettirirler bu kadar dünyana da kapanma gez dolaş kafanı dağıtırsın annemiz mutlaka yardımcı oluyordur fakat kendide bunu başarabilirsin mutlaka tıkanıklık olacak o zamanda dur ve kendini ne rahatlatıyorsa onu düşün bebeklerimiz hastalık dışında yemek uyumak ve gaz problemlerinde ağlar ve senin huzursuzluğunu hisseder oda huzursuz olur .sen rahat olmaya çalış her gün düzenli emzirmeye uyutmaya çalış o kendi düzenini kuracatır.daha olmaz ise bence nacizane olarak sana uzman birinden destek almanı öneririm.

canım yaaaaaaaaa
ben yazmak ıstemedım ama bende olmustum oyle..kendıme zarar vermek ıstıyordum bende...
gece yatıyorduk."ALLAHIM SABAHA KALKMAYI NASIP ETME BANA "DIYE DUA EDIYORDUM...
çok korkunç ama oyleydım..
sonra sabah olupta gözlerımı acınca ölmedıgım ıçın çok üzülüyordum...
sonra oglum 4,5 aylıkken psıkıyatrıste sürüne sürüne gıttım...
ılaç verdı ..
ılaca basladık...düşük dozz...
ama bebegım 8 aylık olunca ılaçın dozunu arttırmak ıçın doktora ısrar ettım...doktorda o zaman emzırmeyı bırakmak zorundasın dedı..
ben emmzırmeyı bıraktım...mamaya basladık..oglum gecelerı uyumaya basladı...
keske daha once mama verseymısım....
tedavım 2 yıl surdu...
sonra hersey eskıye dondu...
ama ben yanlızdım..kafayı yemıstım..gece uyumayan aglayan- gunduz de uyumayan aglayan bebekle...
sen sakın ol...ve annenle konus..sana destek olmaları çok guzel canım...bebek buyutmenın keyfını bırıncıde hıç yasamadıgım ıçın ıkıncı bebegı ıstedım ben bırazda..
çok sükür bu bebegım çok daha ıyı..sakın...

canım bırde benım kayınvaldem vardı dogumumda..normal dogumdu benımde..
kadın çok kötu davranmıstı bana...10 gun baktı bana..ama uykusuz oldugumu yorgun oldugumu dogumdan cıktıgımı hiç düşünmeden çok laf sokuyordu...öyle boyle laflar degıl..bende cevap vermemıstım hiçç...bunlarda bende depresyona neden oldu...
bebek 8 ay uyumadı ama eşimde yardımcı olamıyordu..
her gece yatarken "allahım bu gece uzun uykular uyusa keske"dedıgımde kocamda terslıyordu..
"sankı bebegını bılmıyorsun..hangı gece uyudu kı bu gece uyusun...hayret bırseysın "dıyordu:26:
destek olacagı yerde ...horul horul uyuyordu çunku kendısı..
bense gece 3-4 saat uyursam şükredıyordum...
ben dogurdum ,ben uykusuz ve yorgun olmak zorundaydım..herkes hiçbirsey olmamıs gıbı davranıyordu..
doktora gıdınce bebek uyumuyor...gecelerı yarım saatten fazla uyumuyor dıye soyledıgımde..doktorda bebekler sık uyanır..emzır..yapacak bırsey yok dıyordu:26:
bır bebek 8 ay sık uyanırmı..yarım saatten fazla uyumaz mı..
hersey bana ınat uyuma..şikayet etme..emzır büyüt...
benımle ılgılenen yok..halımı hatrımı soran yok..herkes halımı sormaya korkuyordu...akşam oldumu herkes sıcak yatagına gırıp uyuyordu..
ben ıse hersey çok normal sanmaya başlamıstım....yat kalk yapıyordum sabaha kadar belkı 40 belkı 50 kez..beklı daha fazla..artık sayamıyordum...

canım sen eşınle konusmaya devam et...
gerekırse doktora danışma amaçlı olsa da gıt...

Son düzenleme:

geçmiş olsun.umarım herşey yoluna girer.

Canım cok geçmiş olsun. Benim eşimlede aram kötü olduğu icin iyice bunalıma girmiştimki çıktım hemen. bir gece çocuğumu hırpalayacaktım neredeyse uykusuzluk harap ediyordu.Yorgunluk bizi bu kadar yıpratıyor. Ben kızıma gece çayı falan içiyorum. Üç saat uyuyor gece o bile yetiyor.Insan dinlendikce kendine geliyor.Sakın kendini suçlama . Zira ben cok suçlayıp vicdan azabı çektim.Artik kızım ağlarken öyle durup bende ağlıyordum.Sen cok iyi bir annesin bir kere. O bebeği dünyaya getirmek yeni hayata alışmak çok zor bir dönem ve zaten hormonlarımız da alt üst bizi boyle düşünmeye iten cok etmen var. Ben artik kocamı hic umursamıyorum. Kızım uyuduğu an yarım saat bile uyusam yetiyor. Kendine zaman ayırabilip dinlenirsen daha sakin düşünmeye başlayabilirsin ama imkanın varsa bi doktora git bence. Kendini boşa yıpratma

Bi de demişsin ya benimseyemiyorum bebeğimi diye. Ben onu kızım ilk doğduğunda yaşadım. Hastanede sanki gene annem doğum yapmış kardeşimi ben tutayim diye bana vermişler gibi oldum. Hatta küçük kardeşimin adıyla seslendim çoğu zaman kızıma. Hele bi kere emerken tıkandı boğuluyordu allahım ben ne yaptım bittim ben nasil bakicam bu bebeğe dedim. Galiba lohusa depresyonu dedikleri şeyler bunlar. Ben artik yadırgamiyorum kendimi doğal bir süreçmiş diyorum.
Daha sonra kızım beni görmeye başlayınca benim kızım olduğunu tamamen hissettim. Ses tonundan ne demek istediğini anlamaya başladım. O da bana alıştı kokumu duymak icin ağlıyor . Evimizde kızımla tekiz ama artik alıştık ve daha rahatız allaha şükür ınşallah sende çabucak atlatırsın . Ayıptır söylemesi ilk günler bırakıp tuvalete bile gidemeyip basur oldum sonunda :) annelik boyle karışık birşeymis ışte

benim de anlatacak o kadar şeyim biriktiki hala telefondan giriyorum tam yazıp gönderirken tekrar giriş yapın diyor falan mesaj atmak işkence oldu

Kızım gözlerimi açtı sanki .Hayata daha farklı bakıyorum. Ya da cok yorulduğum icin eşimi alttan alamıyorum. Geçmişle yüzlesiyorum sanki. Devamlı aklıma birşey geliyor. Neden susmuşum neden en güzel anlarımızı berbat ettirmişim diyorum ve eşimin bana aslında hiç aşık olmadığını görüyorum. Erkenden evimize geldiğimize de pişman oldum zaten beni özlediği falan yokmuş. Dün ona da söyledim . Kafam cok doluydu diyor. Sıkıntılarımız var falan. Dedimkı bizim her zaman sıkıntılarımız var .Benim de sıkıntılarım oluyor ama hep ona güler yüzlü olmaya çalışıyorum. Onunla vakit geçirmeye çalışıyorum o ise içine kapanıyor. Halbuki gerçekten sevse eve girdiğinde sadece beni düşünürdü gibi geliyor. Ya kafam cok karışık . Bende susmaya başladım onun gibi. Hep bana kendinden soğutuyorsun falan derdi kızdırdığımda ama o benim ona karşı soğumamdan hic korkmuyormuş galiba ve ben artık çok soğudum. Neden hep ben beni sevsin diye mücadele etmişim diyorum. Neden o ben onunla ilgileneyim diye çabalamiyor diyorum.

Sana ne yaptı bu kadar diyeceksiniz . Hic birşey yapmadı. Görünüşte herşey cok iyi. Kızımla ilgileniyor. Yemek hazırlayamiyorum kızmıyor. Evle ilgileniyor. Benim için uğraşıyor. Herşey aynı aslında ama ben değiştim. Eskiden gözlerimin içine bakınca anlardı içimi. Şimdiyse sadece bedenime bakıyor sanki. Ruhum çok üşüyor. Ben bebekle ilgilendiğim halde ona makyaj yapıp süsleniyorum onun için ama o ben onunla ilgileneyim diye ne yaptıki ? Hep yorgun hep yorgun ben değil miyim ? Geçen gün farkettim . Artık bende onun bana kızdığı gibi sert bir şekilde bağırdım ona . Katı bir şekilde bende konuşabiliyorum artik. Belki de artık bende onun beni sevdiği kadar seviyorum onu . Içim sızlamıyor artık.

insan burada da dertleşebiliyormuş. zapzup çuğum , erkekler de lohusa dönemi yaşarmış biliyor musun? o da bir bab sonuçta. senin kadar asla çekemez hiçbirşeyi tabiki de ama onlar da zor atlatabiliyorlardır bu dönemi. eşinin tanıdığın erkek arkadaşları varsa onların biriyle konuş derdi neyöiş öğrensinler, onun da vardır bi sıkıntısı mutlaka.
ben herkese çok teşekkür ediyorum gerçekten. ama anne iyi olunca bebğin psikolojisi de iyi oluyor sanırım. bundan sonra gezeceğim bbeğimle, alışverişe gideceğim, ağlarsa ağlasın. durup yollarda da emzireceğim. benim avantajım etrafımdaki insanarın birçpğuyla paylaşabiliyorum. sanırım devamlı olarak paylaştıkça rahatlıyorum ve de bişeyler kırıp döktükçe.
adilemir sana da geçmiş olsun. iyi ki iyileşmişsin. çok sevindim. ama inan insan bu durumdayken bir daha hiç düzelemeyecekmiş gibi geliyor.
misafirlerim vardı bugün canım arkadaşlarım. onlar daa ynı şeyleri yaşamışlar. sen daha rahat söyleyebiliyorsun diyorlar bana. b iz söyleyemiyorduk diyorlar. çok şükür Allaha. yeni kararlar aldım. eşimle dağlara tırmanıp temiz hava aldık bu akşam. oğlumuzu anneme bıraktık. müthiş bir duyguydu. inşaallah bir daha aynı şeyler olmaz. iyi geceler hepinize

günaydın kızlar.geçmişi biraz okudumda hepimizin az çok yaşadığı şeyler.kimimiz ağır geçiriyor bu dönemi kimimiz hafif.Allah hepimizin yardımcısı olsun.
geçen gün ardayı banyo yaptırdık emzirdim rezene verdim içerken genzine kaçtı burnundan geldi eşim bir bağırdı ne yapıyon çocuğa diye halbuki kendi içirirkende genzine kaçıyor.bende çileden çıktım tabi ona bağırdım ben gerizekalı değilim ne yapmışım kafana göre konuşuyorsun,bu çocuğun annesi benim senden daha çok düşünürüm diye.tabi hemen geri vitess.sonraa durmuş aşkım gel bir öpeyim bir anda korktum öyle olunca demeye başladı öptürmedim işte ohh:1:

günaydın kızlar.geçmişi biraz okudumda hepimizin az çok yaşadığı şeyler.kimimiz ağır geçiriyor bu dönemi kimimiz hafif.Allah hepimizin yardımcısı olsun.
geçen gün ardayı banyo yaptırdık emzirdim rezene verdim içerken genzine kaçtı burnundan geldi eşim bir bağırdı ne yapıyon çocuğa diye halbuki kendi içirirkende genzine kaçıyor.bende çileden çıktım tabi ona bağırdım ben gerizekalı değilim ne yapmışım kafana göre konuşuyorsun,bu çocuğun annesi benim senden daha çok düşünürüm diye.tabi hemen geri vitess.sonraa durmuş aşkım gel bir öpeyim bir anda korktum öyle olunca demeye başladı öptürmedim işte ohh:1:

iyi yapmışsın :):):):):)

Serapssultans eşimin oturduğumuz yerde hic yakın arkadaşı yok ve arkadaşlarına hic içini dökmez.Benimle bile yılda bi iki kez anca ama her allahin günü su borç var su var diye şikayet edip söylenir . Bi de yengeç burcu boyle garip bir iç dünyası var

Cancer bana da eşim bağırır ederdi.Gecen gün yatırmış koltuğun kenarına bak düşer koyma öyle dedim. Ben tutuyorum dedi. Bak içim fena oluyo dedim hala aynı . Kızım sen tekmeyi bas babasının bacağına it kendini düşüyordu nerdeyse. Bir bağırdım ama hayatta boyle azarlamadım onu herhalde. Tut dedim sana şunu beee ! Diye sokakta yankılanmıştır sesim yani.Allah korusun düşse tekme tokat girişicem yani kalktım yerimden hemen. Hala diyorki niye panikletiyorsun ben tutuyorum.
Dün de gelmiş demez mi çocuk senin kucağındayken devamlı ağlıyor.Canınımı acıtıyorsun dedi.Dedim devamlı benim kucağımda 5 kere gülüyorsa birinde de ağlar herhalde dedim sustu :)çemkirelim diye uğraşıyorlar resmen sonrada dırdırcı çekilmez olan biz oluyoruz

Back