mrb kızlar. öncelkle insan yalnız olmadığına seviniyor ama kimse gaz sancısını benim kadar çekmemeiştir herhalde. normal doğum yaptım ama dikişler bi yandan bağsur bi yandan. bittim zannettim.onra gaz problemi. o kadar kötüydüm ki sürekli bebeğimle birlikte ben de ağlıyordum. psikolojim bozuldu artık iyi ki annem yanımdaydı hatta babam.. ama inanılmaz kötü günlerdi sürekli ağlamalar. röntgen dahi çekildi bütün gaz ilaçlarını kullandık. sonunda müthiş bir gr. a gitti. izmirliyim ben bu arada. veli karabuğa diye. hepsini bırak dedi. harveys, pankreoflat diye ilaç verdi. fitili de çok sıkıştığınızda at ama hemen iyileşeceğini umma dedi. yüzde 20-50 arası. düzenli kullan dedi.hakikaten 1 ay bile olmadan. gün içinde dahi iyi gidiyordu. . sonra iyi oldu. hala az az devam ediyor sanki ama. eskisi gibi deli deli bağırmalar yok. biz de eldivenşeri çıkardık. çzerse çizsin zamanla alışıyor çizmememeye zaten. emziğe de alışmadı hala emmeyi çok seviyor tabiki. ben de ağladığı zaman veriyorum.
ama en önemli merak ettiğim siz annelerin psikolojisi. ben sahiplenemiyorum sanki oğlumu. ki o kadar insan yanımda destek.ağlayınca hayatım mahvoldu bittim ben düşüncesi yayılıveriyor içime. eskisi gibi olmayacak herşey diyorum. daralıyorum. bu düşünceler ne zaman geçecek bilmiyorum. hiçbiryere gidesim yok. 2 ayı doldurdu oğlumcum. yatak odasına hapsolduk ben annem ve oğlum. bakamayacakmışım gibi geliyor. annem giderse ne olacağızz bilmiyorum.hayat o kadar garip boş geliyor ki. ben ben miyim diye bile soruyorum çoğu zaman kendime. aslında güçlü bir insanımdır ama bu doğum tüketti beni sanki. paylaşayım istedim, içimi dökeyim.
canım benım..benım ılk oglum senın bebegın gıbıydı...gece uyumazdı yarım saat arayla aglar emerdı...
gunduz de uykuları 15 dakıkayı gecmezdıı..
bebek dogurmuştum, ama kendımı kaybetmıstım...neye ugradıgımı sasırmıstım..bebek büyütmek böyle bırseymıydı...:26: :26:
nadır bebekler uykusuz olurmus..ve bırde kolık eklenınce asırı huysuz ve aglayan bır bebek..ve tek basıma..eşim işe 7 de gıder..akşam 9 da koşa koşa gelırdı zavallı...
bende çok zorlandım ılk bebegımde...ıkıncıyı hıç düşünmemıstım çok zorlandım dıye....
amma tüm sıkıntılar unutuluyormus..buyuk oglum 4,5 yasında..yenı bebegım ıse 3 aylık olmak üzere....
ve bu bebegımde gaz olmuyor hıçç..allah kolaylıgını verıyor...
çok dua ettım hamıleyken..allahım bu bebegım nolur sakın bebek olsun dıye...
abısıne gore çok uysal çok sukur...
sanada allah kolaylık versın..canını sıkma...
bazen gecelerı uymazsa 1 kereye mahsus mama verdıgım olsaydı buyuk oglana belkı uyku düzenını saglardım..akıl verende olmadı...
ta ki 8 aylık oldugunda bır gece mama verdım..bebegım uzun uyudu...
8 aylık olana kadar 4 saatten fazla uyumamıstım gunde...keske çok onceden deneseymısım dedım..ama çok geç olmustu...oglum buyumustu bılee...
bunada sukur....
allah onlara saglık versın..