2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bu tırnak kesme konusundaki yazdıklarınızı okuyunca çok rahatladım, ben de hala oğlumun eldivenlerini doğru düzgün çıkarmadım, bir kaç kez uyurken kesmeye çalıştık, bi kere ben bi kere de babası parmağını kestik, o kadar çok üzüldüm ki, çok başarısızım bu konuda yalnız değilmişim..

ben bi şey daha sormak istiyorum size, oğlum haftaya 2. ayını dolduruyor ve daha hiç kakasız bezi olmadı, kakası sarı,cıvık ve biraz da pütürlü.. sizlerde durum nasıl? birde gaz çıkarırken çok sesli oluyor, büyük insan yapıyor sanırsınız.. , umarım her şey yolundadır...

cnm gazı bizim de öyle ama benim kız günde 1 veya 2 kez yapıyor kak sarı ve cıvık.her bezi kakalı diyorsun çok mu fazla peki

valla sanki bana da fazla gibi geliyor, ama kilosu iyi gidiyor, böyle halsizlik falan da yok, yine de endişeleniyorum, salı günü kontrolümüz var bakalım doktoruna sorcam tekrar

Çok teşekkür ederim. Hepimize inşallah..

Benim de oğlumun nerdeyse her bezinde kaka var. bazen sarı cıvık bazen koyu (demir ilacı yüzünden) sık kaka yapması normalmiş. Bazı bebeklerde 2-3 günde bir yapıyor mesela.. Gaz çıkarma seslerimiz aynı :)

valla sanki bana da fazla gibi geliyor, ama kilosu iyi gidiyor, böyle halsizlik falan da yok, yine de endişeleniyorum, salı günü kontrolümüz var bakalım doktoruna sorcam tekrar

canım bebeğinin kilosu iiyse hiç endişelenme sütün yarıo demekki,benim kzda öyle her açtığımda bez dolu oluyo özellikle emzirirken yada emzirdikten sonraki 10 dk içinde yapıo.ama son 2-3 günden beri gündüzleri yapmıo ama akşamları bi dolduryoki beline kadar düzene giriyo demekki zamanla.

hoşgeldın...ege bebek erken gelmış dunya ya...

slm arkadaşlar nasılsınızz bakalım benim evde netim yok artık maleef anneme geldikçe alırım artıkk haberlerinizii
hoşgeldın yusness

aramıza hoşgeldin arkadaşım maşallah bebeğin toparlamış gaz problemi bizdede var maleseff bekliyoruz 3 ayımızın dolmasını inş. ondan sonra düzelir

ben neredeyse 1 aydır eldiven kullanmıyorum uyurken kesiyorum çok rahat oluyo hareket etmeyince yinede korkuyorum keserken ama kesecek başka kimse yok ya babası ya ben mecburen alışmam lazım diye başlamıştım öylede devam haftada 1 bazen 2 kez kesiyorum yinede çiziyo arada napalım oda alışacak eldivensizliğe

hoşgeldın...ege bebek erken gelmış dunya ya...

Hoşbuldum.. Hem erkenci hem inatçı :)

aramıza hoşgeldin arkadaşım maşallah bebeğin toparlamış gaz problemi bizdede var maleseff bekliyoruz 3 ayımızın dolmasını inş. ondan sonra düzelir

Hoşbuldum. Ben de gaz derdinden kurtulmayı dört gözle bekliyorum. inşallah hepimizinki düzelir.

slm kızlar nasılsınız uzun zamandır giremiyorum bir sürü şey oldu eşimin işten çıktığını yazmıştım o hafta annem we kayınwalidem geldi biz ewi topladık herşeyi paketledik we eşyaları orda bırakıp memlekete geldik eşim iş bulunca eşyalrı taşımak dha mantıklı geldi tam 15 gün sonra eşim iş buldu allaha şükür şuan annemlerdeyiz inş bir hafta içinde işe başlar eşimde ewimizi getiririz çok zor oluyo ew üstüne ew olmuyo gerçekten annmlerde çok rahatım ama aynı rahatlığı kayınwalidemlerde yaşayamıyorum bi yandanda ew araştırıyoruz annemlerde yarım saat uzaklıukta olcam artık inş önceden 6 saatti böle süper oldu

umarım bebişlerinz
iidir kızım hızla büyüyo dha çok gülüyo oyunlar istiyo laf istiyo geçen hafta ultrasona girdi meleğim kalça geriliği çıktı çift bez bağlıyoruz şimdi gelecek ay tekrar gitcez umarım düzelir bebişim sizlerdede oldumu öle sorunlar geçmişi okumadım

Benim kızımın normal çıktı kalça usgsi. Bugün sağlık ocağına kontrole gittik. Normalde 30 da olması lazım 2. Ay aşılarıni ama sağlık ocağının aşı günü 27siymiş . O yüzden 2. Ay aşıları nisanın 27sinde olacakmis . Nerdeyse 1 ay gecikme olacak sakıncası var mi bilmiyorum. Rota virüsü aşısını sordum o ne dediler yani sinirden ölüyorum suan . Zaten ıstanbula yine öyle alışmışımki hala alışamadim eve. Canım cok sıkkın

bır aylıkken çekildi . dr. dedi gerılırk var sol bacağında ama korkmayın olabılıo 3 aya kadar geçio dedi çift bez bağlayın bır ay snra gelın işte gıttık dedi gelişme var bı dah kı aya yıne gelın kontrol edelım yıne çıft bez kullanın dedi.nısanın ılk haftasında gıdıcez

bizim kalça usg miz normal çıktı çok şükür.ama kızım bi huysuz bu aralar nedense yaa.kaka yaparken falan baya zorlanıyor,bazen emmek istemiyor ağlata ağlata emziriyorum.
tırnak konusu bizde de problem.ben bikaç defa kestim şimdiye kadar ama kısa bile olsa yüzünü çiziyor,çok fazla çıkarmıyorum eldivenlerini.kayınvalidem de sinir ediyor beni,eldivenle durduğundan yumuk yumukmuş çocuğu elleri,ellerini açamıyormuş eldiven takmayacakmışım.çıkarıyorum arada napıyım gözünü mü çıkarsın diyorum,yok anlamıyor.
çocukların doğası gereği ellerini yumruk yaptığını,yavaş yavaş açmaya başladığını anlatamıyorum bir türlü

Ben kızımın tırnaklarını kesmiyorum bile törpülüyorum . :) boyle hafif uzun maaşallah subhanallah manken tırnağı gibi :) çizmiyor yüzünü de benim akıllı kızım benim göğüslerim yırtıklarla dolu :)
bi de eve geldiğimizden beri kızım huy değiştirdi. Çok asabi geceleri çığlık çığlığa. Ağzını açtığı an emecekmis beklemeye tahammülü yok. Bazen öyle bir çığlık atıyorki gece uyku haliyle cok sinirleniyorum ya

kızlar eldivenide çok takmayın dr.muz söyledi el kaslarınında gelişmesi gerekiyo diye bende hep takıodum eldivenleri yüzünü çok çiziyo die ama bunu duyunca takmıyorum hiç çizdiği yerlerde 1 güne geçiyo.

kayınvalden söylediğinden dolayı sinir olman normal bazen iyi bişiy de söyleseler bize batabiliyo. bende yüzünü çizer, gözünü, damaklarını çizer diye açmak istemiyodum sürekli eldiven takıyodum 2aya kadar ama doktor ellerini açmam gerektiğini, sürekli kapalı durduğunda çocuğun ellerini kullanmayı öğrenemeyeceğini söyledi. ellerini de tanımalı, bedeninin bi parçası olduğunu ve elleriyle neler yapabileceğini öğrenmesi gerekliymiş. bende tırnaklarını kesip eldivenleri 2aylıkken tamamen çıkardım. önceleri gözüm üzerindeydi ne zaman gözünü ovuştursa elini çektim ama sonra bıraktım bi kere yanağını yoldu 3aylık olduk hiç yolmuyo kendini gözlerini de ovalıyo, elini ağzına sokup emiyo, oyuncaklarını tutup sallıyo sesler çıkarıyo çok hoşuna gidiyo. artık dokuları ve sıcaklıkları da öğrenmeleri lazım. bebeğin ne kadarlık bilmiyorum ama bence açsan daha iyi olur

birde bebek emmek istemiyosa zorlamamak gerekli arada benimki de emerken ağlıyo ilk zaman bende ağzına memeyi vermeye çalışıyodum doktoruna sordum istemiyosa zorlama acıkınca zaten emer aç olduğunu düşünüyosan da sağıp çay kaşığıyla vermeyi dene dedi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…