• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Heracim tabiki silmesin ama ben ailem onu ezmeye çalıştığında nasil onlara kızıp tavır takınıyorsam eşim icin onunda benim icin aynı şeyleri yapmasını bekliyorum. Benim ailem gelmesin kendininki bizden çıkmasın istiyorki beni hamileyken kapı önüne koydular resmen . Benim annemlerde evliliğimizin başında evden kovmaktan beter ettiler ama ben kızdım tavır takındım . Eşimse hic birşey olmamış gibi ohh. Evime geldiğim ilk gün (görümcem hala benden özür dilemedi ve pişkin pişkin konuşuyor ) ben benim aileme ayip ettikleri halde onlardan özür diledim haksız yere , görümcem %100 suçlu ne özür ne birşey öyle konuşuyor. Bende surat asıyorum tabi,Eşimde bana. Benim kaldıramadıgım kendi ailesi ne yaparsa yapsın ne özür dilerler ne birşey ertesi gün hic birşey olmamis gibi olur. Benim ailem olunca beyfendi surat asar.Benden özür dilese bende bukadar uzatmazdim ama evlendiğimden beri 1 değil 2 değil yani

Bi de şimdiye kadar bi takım aldılar birtek kızıma bi tane oda gene ben tantana yaptığım icin. Eşim yardım etsin onlara gene etmesin demem ama cok savruklar ve bizim durumumuzda kötü. Onların ıvır zıvısına paramızı harcıyor , kızımızın riskini . Bu da canımı sıkıyor benim annemler durumumuz kötü diye bize yardım ediyorlar o onların yaptığını gidip ailesine verecek neredeyse

Son düzenleme:
bebeklerinizin tırnaklarını nasıl kesiyosunuz? ben beceremedim galiba. sözde kestim ama yüzünü çizmiş gece. bugün biraz daha düzelttim ama küçük tırnağı minicik korkuyorum kesmeye. annemde iyi göremiyo o da korkuyo yanlışlıkla etini keserim diye. bizim ufaklık eldiveni de durdurmuyo 2 gündür elinde. böyle giderse çizik dolcak yüzü:(

Bende kesemedığım icin bebekler icin olan törpüyle törpülüyorum

evet yagmurcum bende bir kaç birşey aldım
aynaya baktığımda mutlu değilim
eşime hep soruyorum çokmu çirkin görünüyorum diye.

kaynalar konuşulmuş.,inanın kaynanamı hiç içim ısınmıyor
ama neyapayım eşimin annesi ve eşim çok düşkün.
bende mesafeliyim ama samimi asla değilim.
olmayıda düşünmüyorum.
bana çok agır laflar kullandı.
unutmak mümkünmü
ama neyapalım
bizde erkek annesi olacagız büyük konuşmamız lazım
:)):):

bebeklerinizin tırnaklarını nasıl kesiyosunuz? ben beceremedim galiba. sözde kestim ama yüzünü çizmiş gece. bugün biraz daha düzelttim ama küçük tırnağı minicik korkuyorum kesmeye. annemde iyi göremiyo o da korkuyo yanlışlıkla etini keserim diye. bizim ufaklık eldiveni de durdurmuyo 2 gündür elinde. böyle giderse çizik dolcak yüzü:(

ben şimdiye kadar 4 kere kestim tırnağını fazla zorlanmadım durmayacak gibi olursa uyurken kesebilirsin.

herkese günaydın. sabah kalktığımdan beri boğazlarım yanıyo burnum akıyo. çok kötü grip oluyorum:( ne yapcam ben:( bebeğime de bulaşmasından korkuyorum:(

Herkese merhaba,

Burayı okuyorum ama bizim durumumuz biraz farklı diye yaz(a)mamıştım. Herkesin bebişleri maşallah tostikken :nazar: benim bebişimin minik olması içimi burkuyordu.

Oğlum Ege 10 Ocak'ta 1550 gr. doğdu. 36+0 haftalıktı ancak gelişim geriliği nedeniyle oldukça minik oldu. 21 gün küvözde kaldı. Solunumunda bir problem yoktu ancak beslenme desteği alması gerekiyordu.

Şu an 3200 gr civarı. Gaz-uyku ve emme problemlerimiz devam ediyor. Umarım yakında geçer.

Herkese merhaba,

Burayı okuyorum ama bizim durumumuz biraz farklı diye yaz(a)mamıştım. Herkesin bebişleri maşallah tostikken :nazar: benim bebişimin minik olması içimi burkuyordu.

Oğlum Ege 10 Ocak'ta 1550 gr. doğdu. 36+0 haftalıktı ancak gelişim geriliği nedeniyle oldukça minik oldu. 21 gün küvözde kaldı. Solunumunda bir problem yoktu ancak beslenme desteği alması gerekiyordu.

Şu an 3200 gr civarı. Gaz-uyku ve emme problemlerimiz devam ediyor. Umarım yakında geçer.
geçmiş olsun anladığm kadarıylada geçmiş baksana doğum kilosunu ikiye katlamış.

slm arkadaşlar nasılsınızz bakalım benim evde netim yok artık maleef anneme geldikçe alırım artıkk haberlerinizii

kızlar yaa biz bebeşimle oyunlara başladokk emerken falan oynuyo benimlee hele uyanınca gülücük atması kahkaha atmassıı yemek geliyo içimden bebişimii

kızlar yaa biz bebeşimle oyunlara başladokk emerken falan oynuyo benimlee hele uyanınca gülücük atması kahkaha atmassıı yemek geliyo içimden bebişimii[/QUOT
SABAHLARI DAHA Bİ KEYFLİ OLUYOLAR DİMİ. BİZDE ÖYLE SABAHLARI GÜLÜCÜKLER ATIYORUZ. AMA AKŞAMLARI OLDUKÇA MIZIRDAK OLUYORUZ.

YA BU ARADA BEBEKLERİNİZİ NASIL UYUTUYOSUNUZ. BEN ÖZELLİKLE AKŞAMLARI ÇOK ZORLUK ÇEKİYORUM. GÜNDÜZLERİ EMERKEN UYUYO. BAZEN YARIM SAAT UYUYO BAZEN 3 SAAT Bİ SSEFERDE. TOPLASAN 3-4 SAAT GÜNDÜZ UYKUSU OLUYO GENELDE AMA AKŞAM ÇOK MIZIRDAK OLUYO Bİ TÜRLÜ UYUMUYO DALAMIYO KUCAKTA UYUYO ZANNEDİYORUM YATIRINCA DİREK AĞLAMAYA BAŞLIYO. UYKUSUZLUKTAN UYUYAMIYO GİBİ GELİYO . 9 DA BAŞLIYORUM UYUTMA ÇALIŞMALARINA BAZEN 12-1 ANCAK UYUMUŞ OLUYO. ÇÖZEMEDİM BİR TÜRLÜ VALLA KENDİ KENDİNE UYUMAYI BIRAK KUCAĞIMDA UYMASINA RAZIYIM ARTIK.

Son düzenleme:
SABAHLARI DAHA Bİ KEYFLİ OLUYOLAR DİMİ. BİZDE ÖYLE SABAHLARI GÜLÜCÜKLER ATIYORUZ. AMA AKŞAMLARI OLDUKÇA MIZIRDAK OLUYORUZ.

YA BU ARADA BEBEKLERİNİZİ NASIL UYUTUYOSUNUZ. BEN ÖZELLİKLE AKŞAMLARI ÇOK ZORLUK ÇEKİYORUM. GÜNDÜZLERİ EMERKEN UYUYO. BAZEN YARIM SAAT UYUYO BAZEN 3 SAAT Bİ SSEFERDE. TOPLASAN 3-4 SAAT GÜNDÜZ UYKUSU OLUYO GENELDE AMA AKŞAM ÇOK MIZIRDAK OLUYO Bİ TÜRLÜ UYUMUYO DALAMIYO KUCAKTA UYUYO ZANNEDİYORUM YATIRINCA DİREK AĞLAMAYA BAŞLIYO. UYKUSUZLUKTAN UYUYAMIYO GİBİ GELİYO . 9 DA BAŞLIYORUM UYUTMA ÇALIŞMALARINA BAZEN 12-1 ANCAK UYUMUŞ OLUYO. ÇÖZEMEDİM BİR TÜRLÜ VALLA KENDİ KENDİNE UYUMAYI BIRAK KUCAĞIMDA UYMASINA RAZIYIM ARTIK.

Aynen sabahları çok tatlı. Gülücükler agular..

Akşamları bizimki daha da uzun süren bir uykusuzluk sürecine giriyor. Mesela dün 15.30 da uyandı. Aralardaki 10-15 dakikalık kuş uykularını saymaksak 23.00 gibi kucakta uyudu :( Zaman zaman gelen ağlama krizleri de cabası..:14:

ben geçen kestım zor oluyo gerçekten bı baktım kanıyo içim gitti:( belkı uyurken daha kolaydır

kızlar uykuda kesin tabi tırnakları uyanıkken hareketi olduklarından çok tehlikeli benim kızın tırnakları çabuk uzuyor anasına çekmiş her hafta kesiyorum ben bazen haftada 2kere

Ben daha hiç kesmedim oğlumun tırnaklarını.. Tabi çok minik doğmasının bunda etkisi var. Eldivenlerinin içinde kırılıyor hala tırnakları kendiliğinden..

bende tırnaklarını hiç kesmedim eldiven kullanıyorum kırılıyor. ama kesersem uykusunda kesmek daha kolay olur rahat kesebilirsiniz.

uy problemi oluyor muhakkak ama geç saatlere kadar uyanık kalması daha kötü o yüzden ben emzik kullanmaya başladım uyuyacağı zaman biraz rahatladı artık daha kolay uyuyor.

bende tırnaklarını hiç kesmedim eldiven kullanıyorum kırılıyor. ama kesersem uykusunda kesmek daha kolay olur rahat kesebilirsiniz.

uy problemi oluyor muhakkak ama geç saatlere kadar uyanık kalması daha kötü o yüzden ben emzik kullanmaya başladım uyuyacağı zaman biraz rahatladı artık daha kolay uyuyor.

Ben emziği hastaneden geldiğimizden beri ara ara deniyorum. Başlarda çene kasları kuvvetlensin sonrasında da uykuya dalsın diye ama ne yazık ki hiç sevmedi. Kusacak gibi olup atıyor ağzından..

slm kızlar.
we_ra üzülme cnm bebişin en kısa zamanda kendini toplar umarım.Rabbim sağlık sıhhat versin hepimizin kuzucuklarına.
yağmur sanada geçmiş olsun tatlım.annem geçenlerde strefer diye bir ilaç almış ballı limon aromalı şeker şeklinde hafif mentollü gibi.boğazım ağrıyınca hemen alıyorum bir tane hemen geçiriyor.bebişinle ilgilenirken maske kullan.bende yakın zamanda atlattım gribi.ıhlamur,karanfil ve kiraz sapını kaynatıp içebilirsin ben faydasını gördüm hem tadıda çok hoşuma gitti.Allah acil şifalar versin.

Back