2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

canım biz cuma günü sünnetettirdik çok memnunuz hiç düşünme ve geciktirme hemen halledin

canım 1 çaybardağı kaynamış suya 1 çay kaşığı karbonat ekleyip ağzını sil.

peki ne yapmak gerekiyormuş tıkanıklık için? sadece serum fizyolojik çok işe yaramıyor çünkü. annemin tavsiyesi üzerine süt de damlattım burnuna, bikaç kere hapşurdu ama yok hala tıkalı hala rahat nefes alamıyor.

cnm yohk hepsini saglık ocagı yapıor.. ama bazı saglık ocakları her aşıyı tek tek ay ay yapıor.. bazıları 2. ay 4 aşı birden yapıyor ondan söylememişlerdir sana. canını sıkma yani..

Hmm simdi ben ıstanbuldayim ya ınşallah eve dönünce bizim sağlık ocağında bir problem çıkmaz 3. Ayda donucez çünkü

benim kızım dünden beri çok mızmız yine. iğnelere başladık böyle oldu. bütün akşam babasının kucağından inmedi. yatağa koyduğumuz an başlıyo ağlamaya. sonra eşim uyuyunca ben devraldım yine aynı şekilde. kucakta uyucak küçük hanım. en sonunda eşimi kanepeye gönderdik aldım yanıma beraber yattık. 2 günde çok huy değiştirdi. bi de emzik emmeye başladı. sürekli memede durmak istiyo canı yanınca. gazlanıyo emmek istiyo, kakası geliyo ıkınırken emmek istiyo, derken verdim emziği ağzına artık onunla takılıyolar ben biraz rahatladım 7-24 emziremem ki. alışmasını istemiyordum aslında ama mecbur kaldım.

Benim kızım hep öyle. Bi de eğer memede uyumak falan istiyorsa ya da gazi gelmişse illa benim göğsümle boğuşacak hayatta almaz emziğı. Günde bir saat anca emzik emiyor. O da uyanık olduğu saatlerde öyle bakınırken etrafa keyif icin emiyor yani bağımlısı değil yavrum :)

Kızlar ya bu rotavirüsü aşısını yaptıran var mı?Ben yaptırmayı düşünüyordum ama yaptırıpta yan etkisini ağır bi şekilde yaşamış üç arkadaşın yazısını görünce kafam karıştı.3senelik yeni bir aşı ve ishale yakalandığı zaman çocuk yine ağır bi şekilde geçiriyormuş ishali engellemiyormuş bir de düşünüyorum çok elzem bi aşı olsa zaten devlet bünyesine alır zorunlu kılardı diye.Sizler ne düşünüyorsunuz?

evet canım adet oldum çok şükür
eşim biraz bozuldu ama
47 günlük olduk bugün
hadi gözün aydın.. benim de bugün 40ım çıkıyor..kayınvalidem hafta sonu anca gider.. eşimde şafak sayıyo.. eger bende adet olursam nolur bilmiyom

vaLLa serum fizyolojikle aynı etkide olan başka bi damla verdi önce..alışkanlık yapmış olabilir digeri diye..(hala o damla çok etkili) bide şurup verdi.. balgam sökücü sanırım..ilk önceleri balgamı atamıyo yavrum öle tükmük atıyodu agzından ..sonra bir iki kustu iice.. sonunda rahatladı.. öksürük falanda vardı geçti şükür.. ha bide soguk buhar mak aldık biz ev kaloriferli old için ..içine buguseptil attık..iice nefesi açıldı yavrumun şükür..

Hmm simdi ben ıstanbuldayim ya ınşallah eve dönünce bizim sağlık ocağında bir problem çıkmaz 3. Ayda donucez çünkü

çıkmaz cnm inş..pozitif düşün..

ben yaptırmadım ama yaptırmayı da düşünmüyorum acıkcası.. eger o kdar gerekli bi aşı olsa saglık ocagı aşılar içine alırdı diyorum.. öle dışardan aşı yaptırıp yan etkisi çok oluyo acıkcası.. tabi bu benim şahsi fikrim..

inşallah çok çabuk geçer .Allahım şifa versin bebeğine . zor bı durum gerçekten allahım şifa versin tez vakıtte ve daha kötü hastalıklardan korusun tüm bebekleri .

ne akıllı kızım var yaa anası temizlik yaparken gıkı bilem çıkmıyo belli titiz olcak yavrum

biz yaptırdık sonradan neden yaptırmadım demekten iyidir hem kayınvalidem de yaptırmam konusunda ısrar etti eşim bebekken ishalden dolayı hastanelik olmuş bir ay falan yatmış ciddiymiş baya durumu bunu duyunca zaten hemen yaptıralım dedim

bugün yazdan kalma bir hava vardı Antaya da çekirdek aile olarak gezdik bir güzel rapor paramıda aldım bilezik yaptık :)) yoksa harcanır gider dedik kızımada ciciler aldım çok güzel yazlık giysiler gelmiş ama eşim daha erken dedi onlar için bebeğimizin gelişimine göre alırız dedi sonra olmaz falan diye kızımda uslu uslu durdu çok şükür her arabaya gittiğimizde emzirdim istikbale uğramıştık sıfır koltukların üzerinde altını değiştirdim bir güzel kızımda merakla etrafı inceliyordu mağaza çalışanları geçtikçe şaşırıp sevdi :))

maşallah eylül hanıma o yepyeni koltuklara kaka yapmamış bizim kız bu fırsatı kaçırmazdı:90:
bilezik yapmakla iyi yapmışın valla yoksa harcanır gider,biz de elimize 3 kuruş geçse altın yaparız
bu arada kızımıza hesap açtırdık iş bankasında şimdilik hediye gelen altınlarla bilezikler var inş ilerde daha çok şey olur

Son düzenleme:
ne akıllı kızım var yaa anası temizlik yaparken gıkı bilem çıkmıyo belli titiz olcak yavrum

Benim kızım da babasını cok koruyor. Eşim buradayken kızımın çamaşırlarını makineye atmış. Bi de akıllı kocacım steril olsun diye 90 a atmış bi de 4 yemek kaşığı koyulacak deterjanı 1 sb yakın koymuş.
Ilk günlerdeydi. Ben yatıyorum.Kızım da babanemde uyuyor.Sen makine taş köpür . Makine de mutfakta eşim yiyecek birşeyler hazırlıyor.Kızım uyanmasın diye nasil dua ediyor. Uyansa babanem kızımı bana bırakıp mutfağa geçecek çünkü.
Bende tesadüfen tuvalete giderken gördüm.Eşim birşeyler hazırladı . Bende makinenin başında oturup çıkan köpüklerı sildim.Yerler clok clok ıslaktı . Eşim hem yemek yapmaya hemde makineyi silmeye çalışıyordu .
Allahtan kızım uyanmadi da babanem cakmadı olayı

bizim ki evdekileri pisletmeyi seviyor ama genelde alt açma koymazsam yapıyor inadına bende bugün ne olur ne olmaz diye alt açma serdim altına bezi çıkarmadan diğer bezi koydum hemen ne olur ne olmaz diye ama koltuklara bayıldım :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…