2011 Nisan Anneleri

afiyet olsun kuzuya...balkabağı ve irmik olmazsa olmazlarımızdan,ben de balkabağını muz ve yoğurtla birlikte veriyorum ve gerçekten çok besleyici bir öğün oluyor...

kızlar yulaf ezmesı vermek ıstesek nasıl verebılırız... ayrca portakal suyu verırken ıcıne pekmez kaıstırsak olurmu? veee bır soru daha kızımın kafaında konak olusuyo galıba neyapmalıyım???

teyzelerı 3 gundur koltuklardan tutunup kalkıyor mınnoşum

maşallah prensesine canım

kızlar yulaf ezmesı vermek ıstesek nasıl verebılırız... ayrca portakal suyu verırken ıcıne pekmez kaıstırsak olurmu? veee bır soru daha kızımın kafaında konak olusuyo galıba neyapmalıyım???

konak için;banyo öncesi zeytinyağı ve bebe yağını önce sür beklet sonra tarakla tara hafif hafif canım

canım sadece yulaf ezmesi mi vereceksin?bence çoğu tahılı içeren karışık tahıllı mama ver,onların da zaten su ve devam sütüyle yapılanları var,portakal suyu ve pekmez güzel bir ikili hem de c vitamini demirin emilimini artırıyor ,demir damlalarını bile c vitamini içeren portakal,mandalina gibi yiyeceklerle birlikte öneriyorlar,konağa gelince ben yaşamadım ama büyükler yukardaki arkadaşın da dediği gibi banyo öncesi 10-15 dk zeytinyağ ile hafif masaj yapıp yıkamayı öneriyorlar...

balkabağını ezipmi veriyorsunuz nasıl veriyorsunuz_?

bide devam sütünün içine bişey koyuyormusunuz?
örneğin bisküvi veya kaşık maması gibi?

canm ben balkabagini yamis oldugum tum sebze yemeklerine ekliyorum,balkabaginn sutle tatlisni ya[piyorum,yeni baslamis oldugum muhallebinn icine seker tadi versin diye ekliyorum,cevizli tatlisni ya[piyorum,oglum cok seviyor balkabagini eger yedirmis oldugum yiyceklerin icine eklemzsem yemez diye dusunuyorum.birde bruksel lahanasi ile ya[piyorum.

balkabağını kendi yiyeceğimiz gibi tatlı olarak pişiriyorum,sonra öğünlerine birkaç şekilde katıyorum .örneğin:1-iki dilim kabak+1 muz (bazen elma ya da armut)+100 gr kadar yoğurt+1 çay kaşığı ceviz+6 bisküvi(bunun yerine 5-6 ölçek tahıllı mama dönüşümlü) 2-240 ccsu bardağı su ile 2 çorba kaşığı irmiği muhallebi gibi yapıp içine 8 ölçek devam maması ve yine 2 dilim kabak+1 çay kaşığı ceviz ya da badem 3-240 ccsu+1 ölçek pirinçunu+1 ölçeknişasta+1 ölçek irmik+1 ölçek kavrulmuş un+8 ölçek devam maması+1 dilim kabak(bu muhallebi ölçüsü iyi geliyor ve şimdilik 1 dilim kabak tat olarak kıvamında oluyor)+8 ölçek devam maması devam sütünü biberonla veriyorsam gündüz birşey koymuyorum çünkü tok tutuyor ,gündüz sadece emme isteğini bastırmak için 2 kez biberon veriyorum geri kalan kaşıkla sadece gece biberonuna 6 bisküvi veya 5 ölçek tahıllı meyveli koyuyorum bu arada bal kabağını ezip mi veriyorsunuz sorusu için:verdiğim 3 tarifte de çatalla ezip karıştırıyorum ama ezmeden de ayrı yedirebilirsin zaten çok yumuşak oluyor,biz yerken masada isterse öyle de veriyorum seviyor...

brüksel lahanasını hiç denemedim,ben de daha çok brokoli,kabak ve patates ağırlıklı sebze çorbası yapıyorum,bir de onu deneyim bakalım sevecek mi?

portakal suyuna cıcıbebe katıyorum pekmz olsa da olur ekşilıgını alır bıraz

balkabagını pişrdıkten sonra ırmık katıp tekrar pişiriyorum

devam sutunu arada cıcıbeyle verıyorum

bi anda mı kalktı canım..bizimki daha kalkamaz gibime geliyo..biraz tembel galiba..aramızda 1 hafta falan var heralde..kalakabilmesi için destekledinmi??koltuğun kenarında falan mı oturttun??

bide kızlar maşallah bebişleriniz iyi yiyo yaa..ben öle çok özel şeyler yapmıorum kilomuz ii maşallah ama 1 aydır falan durdu sanırım dr a gidemedim ama..belki de az ve sık yediriyorum..bi kaç öğün meyve yoğurt kahvaltı çorba yiyo..aralarda emiyo gece yatarken de ya muhallebi ya da bisküvili süt..ama bisküviyi bile sabah 3 akşam 3 den fazla verince huzursuz oluyorum katklı ve şekerli die..hele muhallebilerine öle 8 ölçek mama falan hiç koymadım..sanırım artık biraz arttırmam lazım menümüzü..

kızlar bugünlerde odadan dışarı çıkamıyorum arkamdan ağlıyor anneme gitmiştim 3 günlüğüne kardeşim de geldi tatil diye orada biraz kalabalık olduk o kadar kişiye mi alıştı ne bir de dişleri çıkıyor onun huysuzluğu mu var bilmiyorum hiç bir iş yapamaz oldum

bir de kızlar baston puset almak istiyorum hafif olanlardan tavsiye edebileceğiniz var mı?
bizim ki maxi cossi çok ağır bir yere gidip gelene kadar kopuyorum valla markete bile gidemez oldum

hayr canım ben pek yere bırakmazdım bı kaçgun bıraktım emekledı kendı kendıne kalktı ama oncesınde de yatakta bana tutunup kalkıyordu

valla benımkı hep oyle hıç dıbımden ayrılmaz

bir de kızlar baston puset almak istiyorum hafif olanlardan tavsiye edebileceğiniz var mı?
bizim ki maxi cossi çok ağır bir yere gidip gelene kadar kopuyorum valla markete bile gidemez oldum

graco kullanıyorum çok rahat yaylı sıstemı var

canım ben pekmezi veremiyordum doktorum sadece sadece pekmezi c vitamini ile verebilirsin dedi bende sabahları portakal suyuna karrıştırıp veriyorum ii de oluyor.

benim oğlumda öyle ama bu ayda öyleymiş anne babadan kopma korkusu yaşıyorlarmış ben çıkınca sanki bi yerini acıtmış gibi ağlıyor ama sabahları malesef çaktırmadan o uyurken işe gitmek zorunda kalıyorum

zayıf duruyor canım ya ne bileyim çok hareketli maşallah ondan heralde birde uykusu az

ben günlük sütden yoğurt yapıyorum sadece başka şekilde süt kullanmıyorum

maşaallah canım güzel bakıyorsun ben güzel bakamıyorum bunları okuyunca lütfen tariflerini ayrıntılı yazarmısın hatta bizim nisana annlerinin bebek yemekleri sayfası varsa oraya yazarsan daha iyi olur kolay bulunur birde yulaf ezmesi ve tahıl ezmesini nerden alıyorsun markası ne

ay eşim bıraksa kendi sıcağı seviyor diye çocuğuda bunaltıyor deli ediyor beni üşümesin aman yıkamayalım yazın hergün yıkıyordum

canim birde ben mutlaka gun asiri dus aldiriyorum.ve ev isimiz her zaman 22 derecede.bu tur faktorlerde etkiliyebiliyor.

yıkıycam canım bende artık dinlemiycem eşimi zaten gündüz tek yıkıyordum onsuz parmağım kırılınca bir aydır mecbur beraber yıkıyoruz ve artık banyoda biz yıkanırken kucağımızda yıkıyoruz çok seviyor banyo ortamını hem daha kolay küveti taşıma derdi yok

maşaallah canım bizimkide üç haftadır öyle ayakta durmak hoşuna gidiyor

ben portakal suyuyla elmayı karıştırıyorum ve su katıyorum benimki su içmediği için içsin diye,konak için banyodan önce zeytinyağıyla yumuşatıp ince tarakla yavaş yavaş tarıycaksın canım hem saçı gür olur

bek pekmezin öyle etkili olduğunu bilmiyordum bende öyle yapıyım

tarifleri bekliyorum:))

senin menüde iyi canım sende tarifleri yazsan

bu dönemde normal canım benimki ağlamıyor hemen peşime geliyor:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…