- 24 Haziran 2011
- 325
- 0
-
- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #55.441
canm ben 6.ayina kadar sadece emzirdim.hic bir ek gida vermedim.benim onceligim ve dr.herzaman soledigi 1 yasina kadar verecegin diger besinleri sadece ek gida olarak dusuneceksin dedi.bebek tum vitamin.protein ve karbonhidrat zaten yeterince vermiz oldugumuz formul mama veya anne sutunden aliyor dedi.ben oncelik olarak hep formul mamasini veriyorum.tabi bu bir yasina kadar gecerli.sabah 8 de uyaniyor.formul mamasini veriyorum.(120ml)saat 9-9.30 gibi kahvaltisini veriyorum.(yulaf ezmesi+su+formul mama+meyve puresi+yalniz ben su yerine genelde evde keni hazirladigim kizlcik yada kurutulmus meyveleri hasliyorum onlarin suyunu kullaniyorum.)yaninda ayri olarak yumurta ve kucuk bir parca beyaz peynir.sonra uyuyor.uyandigi zaman gene 120 ml formul mama.oglen menusunde et.tavuk yada hindi ile yaptigim sebze yemeklerini veriyorum yaninda yogurt(oglum mutlaka iki cesit yer)ogleden sonra kisada olsa biras uyur.kalktigi zaman 120ml formul mamasini icer.aksam menusunde ise princli tahil ezmesi+kendi hazirladigim meyve suyu yada kizilcik serbetinnn suyu+formul mama yaninda meyve puresi.aksam saat en gec 10 gibi uyur gece hic uyanmaz taki sabah 8 e kadar.gece beslenmemiz yok.ama yatmadan once formul amamsini icer.ogluma haftada iki gun hazir organik kavanoz mamalardanda veriyorum.hazir meyveli yogurtlardanda veriyorum.oglen vermis oldugum sebze yemeklerinn icine mutlaka bal kabagi kullaniyorum.cok seviyor.besleyici ozelligide cok.dunilk defa pirinc unu ile muhallebi yaptim.aksam icin.pirinc unu+misir nisastasi+irmik+organik bebek sutu.sadece degisiklik olsun diye verdim.haftada iki gun vermeyi dusunuyorum.icine cok az bal kabagi ekledim.severek yedi.benm oglum uc ogun yer ama iki cesit yer hep.aralarda hic bisiy yemez.ve bir kaseyi bitirr.zamanim olursa yedirdigim seylerin tarifini yazarim canm sana.
teyzelerı 3 gundur koltuklardan tutunup kalkıyor mınnoşum
kızlar yulaf ezmesı vermek ıstesek nasıl verebılırız... ayrca portakal suyu verırken ıcıne pekmez kaıstırsak olurmu? veee bır soru daha kızımın kafaında konak olusuyo galıba neyapmalıyım???
kızlar yulaf ezmesı vermek ıstesek nasıl verebılırız... ayrca portakal suyu verırken ıcıne pekmez kaıstırsak olurmu? veee bır soru daha kızımın kafaında konak olusuyo galıba neyapmalıyım???
balkabağını ezipmi veriyorsunuz nasıl veriyorsunuz_?
bide devam sütünün içine bişey koyuyormusunuz?
örneğin bisküvi veya kaşık maması gibi?
canm ben balkabagini yamis oldugum tum sebze yemeklerine ekliyorum,balkabaginn sutle tatlisni ya[piyorum,yeni baslamis oldugum muhallebinn icine seker tadi versin diye ekliyorum,cevizli tatlisni ya[piyorum,oglum cok seviyor balkabagini eger yedirmis oldugum yiyceklerin icine eklemzsem yemez diye dusunuyorum.birde bruksel lahanasi ile ya[piyorum.
portakal suyuna cıcıbebe katıyorum pekmz olsa da olur ekşilıgını alır bırazkızlar yulaf ezmesı vermek ıstesek nasıl verebılırız... ayrca portakal suyu verırken ıcıne pekmez kaıstırsak olurmu? veee bır soru daha kızımın kafaında konak olusuyo galıba neyapmalıyım???
maşaallah canım,biz de aynıyız,oturmak nedir bilmiyor kuzum...
maşallah prensesine canım
konak için;banyo öncesi zeytinyağı ve bebe yağını önce sür beklet sonra tarakla tara hafif hafif canım
hayr canım ben pek yere bırakmazdım bı kaçgun bıraktım emekledı kendı kendıne kalktı ama oncesınde de yatakta bana tutunup kalkıyordubi anda mı kalktı canım..bizimki daha kalkamaz gibime geliyo..biraz tembel galiba..aramızda 1 hafta falan var heralde..kalakabilmesi için destekledinmi??koltuğun kenarında falan mı oturttun??
bide kızlar maşallah bebişleriniz iyi yiyo yaa..ben öle çok özel şeyler yapmıorum kilomuz ii maşallah ama 1 aydır falan durdu sanırım dr a gidemedim ama..belki de az ve sık yediriyorum..bi kaç öğün meyve yoğurt kahvaltı çorba yiyo..aralarda emiyo gece yatarken de ya muhallebi ya da bisküvili süt..ama bisküviyi bile sabah 3 akşam 3 den fazla verince huzursuz oluyorum katklı ve şekerli die..hele muhallebilerine öle 8 ölçek mama falan hiç koymadım..sanırım artık biraz arttırmam lazım menümüzü..
valla benımkı hep oyle hıç dıbımden ayrılmazkızlar bugünlerde odadan dışarı çıkamıyorum arkamdan ağlıyor anneme gitmiştim 3 günlüğüne kardeşim de geldi tatil diye orada biraz kalabalık olduk o kadar kişiye mi alıştı ne bir de dişleri çıkıyor onun huysuzluğu mu var bilmiyorum hiç bir iş yapamaz oldum
bir de kızlar baston puset almak istiyorum hafif olanlardan tavsiye edebileceğiniz var mı?
bizim ki maxi cossi çok ağır bir yere gidip gelene kadar kopuyorum valla markete bile gidemez oldum
hayr canım ben pek yere bırakmazdım bı kaçgun bıraktım emekledı kendı kendıne kalktı ama oncesınde de yatakta bana tutunup kalkıyordu
valla benımkı hep oyle hıç dıbımden ayrılmaz
graco kullanıyorum çok rahat yaylı sıstemı var[/QUOTE
baston puset mi cnm bir de fiyatı ne?
hayr canım ben pek yere bırakmazdım bı kaçgun bıraktım emekledı kendı kendıne kalktı ama oncesınde de yatakta bana tutunup kalkıyordu
valla benımkı hep oyle hıç dıbımden ayrılmaz
graco kullanıyorum çok rahat yaylı sıstemı var[/QUOTE
baston puset mi cnm bir de fiyatı ne?
puset canım ama kaba değil hafıf ustundekı pusetını çıkarınca baston gıbı oldu bence bastonu yaza dogru al şimdı yagmur çamur rahat olmaz.
http://www.google.com.tr/url?sa=t&r...8MzzCw&usg=AFQjCNG0pg2sU0TaQLBEf-BZF5p60UEt8A
canım ben pekmezi veremiyordum doktorum sadece sadece pekmezi c vitamini ile verebilirsin dedi bende sabahları portakal suyuna karrıştırıp veriyorum ii de oluyor.kızlar yulaf ezmesı vermek ıstesek nasıl verebılırız... ayrca portakal suyu verırken ıcıne pekmez kaıstırsak olurmu? veee bır soru daha kızımın kafaında konak olusuyo galıba neyapmalıyım???
kızlar bugünlerde odadan dışarı çıkamıyorum arkamdan ağlıyor anneme gitmiştim 3 günlüğüne kardeşim de geldi tatil diye orada biraz kalabalık olduk o kadar kişiye mi alıştı ne bir de dişleri çıkıyor onun huysuzluğu mu var bilmiyorum hiç bir iş yapamaz oldum
canımmmm bebegın gercekten kılosU VE Boyu ıyı ve normal.olmsı gereken neden kafana takıyosun.bende takmıstım gecen ay ama etrafımdakı bebeklerı gorerek ama saglıgı yerınde,aktıf bıbek ee nıye sorun yapayım kı dedım.bunları kafama takana kadar bebegımle daha cok ılgılenıorum sende ole yap...
kızlar pınar' ın ilk adım devam sütünü hiç kullandınız mı?( 6-12 ay yazıyo)ben aldım ama daha kullanamadım size bi sormak istedim..pastorize inek sütü ama içinde bi çok şey daha var..son bir kaç gündür kızıma inek sütüyle su karıştırıp muhallebi yaptım..pınar ı da kullansam mı??biberonla bisküvili falan versem diyorum...
canm ben 6.ayina kadar sadece emzirdim.hic bir ek gida vermedim.benim onceligim ve dr.herzaman soledigi 1 yasina kadar verecegin diger besinleri sadece ek gida olarak dusuneceksin dedi.bebek tum vitamin.protein ve karbonhidrat zaten yeterince vermiz oldugumuz formul mama veya anne sutunden aliyor dedi.ben oncelik olarak hep formul mamasini veriyorum.tabi bu bir yasina kadar gecerli.sabah 8 de uyaniyor.formul mamasini veriyorum.(120ml)saat 9-9.30 gibi kahvaltisini veriyorum.(yulaf ezmesi+su+formul mama+meyve puresi+yalniz ben su yerine genelde evde keni hazirladigim kizlcik yada kurutulmus meyveleri hasliyorum onlarin suyunu kullaniyorum.)yaninda ayri olarak yumurta ve kucuk bir parca beyaz peynir.sonra uyuyor.uyandigi zaman gene 120 ml formul mama.oglen menusunde et.tavuk yada hindi ile yaptigim sebze yemeklerini veriyorum yaninda yogurt(oglum mutlaka iki cesit yer)ogleden sonra kisada olsa biras uyur.kalktigi zaman 120ml formul mamasini icer.aksam menusunde ise princli tahil ezmesi+kendi hazirladigim meyve suyu yada kizilcik serbetinnn suyu+formul mama yaninda meyve puresi.aksam saat en gec 10 gibi uyur gece hic uyanmaz taki sabah 8 e kadar.gece beslenmemiz yok.ama yatmadan once formul amamsini icer.ogluma haftada iki gun hazir organik kavanoz mamalardanda veriyorum.hazir meyveli yogurtlardanda veriyorum.oglen vermis oldugum sebze yemeklerinn icine mutlaka bal kabagi kullaniyorum.cok seviyor.besleyici ozelligide cok.dunilk defa pirinc unu ile muhallebi yaptim.aksam icin.pirinc unu+misir nisastasi+irmik+organik bebek sutu.sadece degisiklik olsun diye verdim.haftada iki gun vermeyi dusunuyorum.icine cok az bal kabagi ekledim.severek yedi.benm oglum uc ogun yer ama iki cesit yer hep.aralarda hic bisiy yemez.ve bir kaseyi bitirr.zamanim olursa yedirdigim seylerin tarifini yazarim canm sana.
gun asiri olmak kaydiyla dus aldiriyorum.birde ev isisnn cok sicak olmamasina dikkat ediyorum.banyo rahatlatiyor ve istahini acar mutlaka.cok sicak ortamda bebeklerde uyusukluga sebep olabiliyor.hem saglikli bebekler icin uzmanlar artik isi derecesnn yuksek olmasini onermiyor.
canim birde ben mutlaka gun asiri dus aldiriyorum.ve ev isimiz her zaman 22 derecede.bu tur faktorlerde etkiliyebiliyor.
canım sadece yulaf ezmesi mi vereceksin?bence çoğu tahılı içeren karışık tahıllı mama ver,onların da zaten su ve devam sütüyle yapılanları var,portakal suyu ve pekmez güzel bir ikili hem de c vitamini demirin emilimini artırıyor ,demir damlalarını bile c vitamini içeren portakal,mandalina gibi yiyeceklerle birlikte öneriyorlar,konağa gelince ben yaşamadım ama büyükler yukardaki arkadaşın da dediği gibi banyo öncesi 10-15 dk zeytinyağ ile hafif masaj yapıp yıkamayı öneriyorlar...
canm ben balkabagini yamis oldugum tum sebze yemeklerine ekliyorum,balkabaginn sutle tatlisni ya[piyorum,yeni baslamis oldugum muhallebinn icine seker tadi versin diye ekliyorum,cevizli tatlisni ya[piyorum,oglum cok seviyor balkabagini eger yedirmis oldugum yiyceklerin icine eklemzsem yemez diye dusunuyorum.birde bruksel lahanasi ile ya[piyorum.
balkabağını kendi yiyeceğimiz gibi tatlı olarak pişiriyorum,sonra öğünlerine birkaç şekilde katıyorum .örneğin:1-iki dilim kabak+1 muz (bazen elma ya da armut)+100 gr kadar yoğurt+1 çay kaşığı ceviz+6 bisküvi(bunun yerine 5-6 ölçek tahıllı mama dönüşümlü) 2-240 ccsu bardağı su ile 2 çorba kaşığı irmiği muhallebi gibi yapıp içine 8 ölçek devam maması ve yine 2 dilim kabak+1 çay kaşığı ceviz ya da badem 3-240 ccsu+1 ölçek pirinçunu+1 ölçeknişasta+1 ölçek irmik+1 ölçek kavrulmuş un+8 ölçek devam maması+1 dilim kabak(bu muhallebi ölçüsü iyi geliyor ve şimdilik 1 dilim kabak tat olarak kıvamında oluyor)+8 ölçek devam maması devam sütünü biberonla veriyorsam gündüz birşey koymuyorum çünkü tok tutuyor ,gündüz sadece emme isteğini bastırmak için 2 kez biberon veriyorum geri kalan kaşıkla sadece gece biberonuna 6 bisküvi veya 5 ölçek tahıllı meyveli koyuyorum bu arada bal kabağını ezip mi veriyorsunuz sorusu için:verdiğim 3 tarifte de çatalla ezip karıştırıyorum ama ezmeden de ayrı yedirebilirsin zaten çok yumuşak oluyor,biz yerken masada isterse öyle de veriyorum seviyor...
kızlar bugünlerde odadan dışarı çıkamıyorum arkamdan ağlıyor anneme gitmiştim 3 günlüğüne kardeşim de geldi tatil diye orada biraz kalabalık olduk o kadar kişiye mi alıştı ne bir de dişleri çıkıyor onun huysuzluğu mu var bilmiyorum hiç bir iş yapamaz oldum
sağol cnm gördüm modelipuset canım ama kaba değil hafıf ustundekı pusetını çıkarınca baston gıbı oldu bence bastonu yaza dogru al şimdı yagmur çamur rahat olmaz.
http://www.google.com.tr/url?sa=t&r...8MzzCw&usg=AFQjCNG0pg2sU0TaQLBEf-BZF5p60UEt8A
senin işin daha zormuş ben mutfağa zor gidiyorumcanım ben pekmezi veremiyordum doktorum sadece sadece pekmezi c vitamini ile verebilirsin dedi bende sabahları portakal suyuna karrıştırıp veriyorum ii de oluyor.
benim oğlumda öyle ama bu ayda öyleymiş anne babadan kopma korkusu yaşıyorlarmış ben çıkınca sanki bi yerini acıtmış gibi ağlıyor ama sabahları malesef çaktırmadan o uyurken işe gitmek zorunda kalıyorum