2011 Nisan Anneleri

kan tahlilinden bahsedilmis,bizede 7,5 aylikken yapildi hemogram(tam kan tahlili, akdeniz anemisi,demir eksikligi anemisi olup olmadigina bakiyolar)iki tup kan aldilar islem pek uzun surmuyor.laboratuvar gorevlisnin pratikligine ve tecrubesine bagli.

kızlar bizim alttan 1 dişimiz çıkıyordu yanındaki de geliyor şimdi
bugün kızım emerken göğüs ucumu ısırmaya başladı. yapma dedikçe oyun gibi zannetti herhalde ısırmaya devam ediyor bıdığım
bir de elektrik süpürgesi açabiliyor musunuz benim kız görünce ağlamaya başlıyor çok korkuyor hafta sonu eşime sen öbür odada tut biraz kızı dedimde o şekilde açtım süpürdüm

evet canım oyun sanıyorlar bence de çok tepki verme üsteliyorlar,benimki önceden çok korkardı nasıl ağlardı biri geldikçe ev süpürürdüm ya da akşam eşim gelince sonra baktım olmayacak nereye kadar bir misafir gelse napıcam yavaş yavaş alıştırdım önce süpürgeyi en düşük ayarda açtım tabi açarken oğlum bak vuuu yapıyor ay may diye güldüm önce irkildi vs sonra yavaş yavaş sesini yükselttim alışana kadar hep öyle yaptım şimdi süpürgeyi kovalıyor ev süpürürken oğlum çekil diye diye bir hal oluyorum çıldırıyor süpürgeye:))

bızımkıde supurgeye bayılıo bebekkende supurge sesınle uyurdu zaten:)) kızım 9,5 kılo olmus boyuda 73cm.gayet guzel dedı doktooru. dişimiz yok maleseff.. ayrıca dun kaynvalıdme cok uyuz oldum.yemek yıyorduk bana '' sen gecmı konusmaya basladın '' dedı bende bılmem nıye dedım. esım 9 aylıkken '' teyşe hadi kahvaltıya gel çay a gel'' bende gıcıklık olsun dıye hıc bır bebek 9 aylıkken okadar cumle kuramaz dedım dıyodu dıyodu dedı bende hayır dıyemezz dıe ınatlastım.ben gec konusmadım zamanında konustum dedım.kızımda suan ayına gore gayet yı kelıme haznesı dedım.tanıdıısıgı bebeklerı saydım hangisi net bı cumle bıle kuıyıruyo ddm.sustu sonra..ıyı olursa ogluna kotu olursa bana benzetecek demekkı..bu arada kızım del del ba ba ba, de de de, hıngaa mıngaaaaaa, ayyyyyyy, dişzzzz gıbı bı kelımele kuruo..

maşaallah kuzuna kayınvaldene de bravo yok anne beni parka götürde diyormuymuş eşin:))))

benimki de sadece gece emiyor sütümde az zaten bu aydan sonra pek yediğimiz içtiğimizle arttıracağımızı sanmıyorum artık başka gıdalarla bebeklere takviye yapcaz

benim oğlum da korkuyo canım süpürgeden

ay çok güldüm 9 aylık bebek ...demek olağanüstü yetenekliymiş canım eşin

canım ben deniycem ya doğal olmayan mamalardansa belki artar tahin yedim iki gündür pekmezli ayva yedim incir işte bugünde incirle ayvanın reçelini yapıcam dün ısırganda aldı eşim maranki kesin konuşuyor artar diye denemekten bişey olmaz

ben de seninkine benze bir olay yaşamıştım şimdi aklıma gelmişken anlatayım,benim bu minnoşum 4 aylık falan face den resimlerine bakıyorlar k.validemler,telefonda diyor ki (eşimin bebekliği için)aynı babası,hatta filanca fotoğrafı da var sizde ona baksana aynı değil mi?gerçi o zaman babası 2 aylık falandı arda dan daha küçüktü....ama o fotoğraftaki yani babasının 2 aylık olduğu fotoğraf inan 7-8 aylıkki hali,bir güzel kafasını yana eğmiş,gülümsemiş,2 eliylede koca bir oyuncağı kavrayıp göğsüne bastırmış 2 aylık yavrucak....ama ben gülüp geçiyorum, hiç cevap vermem,ona laf yetiştirmek onun koltuklarını kabartıyormuş gibi geliyor nedense,kaaaaaleee bile almıyorum dercesine susarım o da daha sinir olur

ay aman benim oğlum babasına benziyor ben zaten hep dua ettim benzesin bir burnu bana benzesin diye burnum küçükte:)) o da tuttu ama ablasına da benziyor ben dedim hep kime benziyor diyenlere babasıyla büyük görümceme diye herkes önce yok falandedi resmi var görümcemin bebeklik aynı oğlumun tipi eşimin yok maalesef bebeklik resmi bneimde:KK43:( benzesin ne olcak güzeldir görümcem eşimde öyle:)) sarışın yeşil gözlüler neyse kayınvaldem iyik i bunu duydu şimdi durup durup kızını söylüyor ay aynı küçüklüğü gözüme geliyor diye yüz verdik ....tövbe tövbe daha suyunu çıkarır ama ben lafımı söylüyorum oğlumla ilgili istemediğim bir şeyi yapamazlar söyleyemezler birkaç kere ilk günler onlara gitiğimizde oğlum unuttun mu bizi deyip duruyordu bende dedim anne daha iki gün oldu nasıl unutacak diye yok bu her seferinde aynı eşime dedim ne ki annen böyle deyip duruyor hergünmü gidicem diye o önce bana kızar böyle konularda ama ilk fırsattada annesi yine söyleyince o da dedi ne unutması anne daha göreli kaç gün oldu diye:)) kayınpederim de kızdı ne sürekli söyleyip duruyorsun diye:))

canım seni çok iyi anlıyorum. ben ilk çocuğumda (çalıştığım için) çok uykusuz kalıyordum. çocuk uyumadığındada sinirleniyordum.el kadar bebeğe bağırıyordum. daha sonra ki yaşlarda problemler dahda artıyor. bazen dövdüm de. şimdi kızım 4,5 yaşında. çok pişmanım. zaman zaman kucağıma alıp öpüyorum. üzülüyorum. sende sabırlı ol. bu bir süreç öyle düşün. inş. geçecek bu zor zamanlar. bizde böyle büyümüşüz. sonra ben düşünüyorum Allah bize sağlıklı evlatlar nasip etmiş. ya (allah korusun sakat olsaydı). onunla uğraşsaydık. iyiki varlar. onlara can feda. öp bebeğini ve sabırlı ol canım. ben eşimle problem yaşamadım. destek oldu çoğunlukla. allah yardımcın olsun....aşşah sana hz. eyüp peygamber sabrı versi imşaallah

evet canım sabırlı olmaya çalışıyorum ama olmuyor sinirlerim çok bozulmuş hamilelik doğum bebeğimin hastanede yatması sonra şehir değiştirmemiz hep üst üste geldi ama bende hep kötüleri düşünüyorum şükretmek için

vallahi benim kayınvalidem allahı var çok yardımcı bana.1 ay annem geliyor şehidışından bebeği bakmaya 1 ay o.çok da yardımcı. ama işte anne ayrı o ayrı.geçen diyor.benim eşim hariç kardeşleri,kayınvalidem sarışın renkli gözlü.oğlum da babasına ve bana benziyor kumral.hep diyor renkli olmadı falan.şimdi ben hamileyim ya tekrar.kız delisi kendinin de olmadığı için.kız istiyor çok fena ben de sinirleniyorum o kadar bela atlattık ilk oğlumda hala ne bu fantazi diye.geçen de kahvaltı yapıyoruz bak bak gözlerime bak artık benim diyo.bu olmadı, eğer bu sefer ki kız olursa benim gibi güzel olsun,renkli gözlü olsun diye...
baktım şöyle dedim yavrum sağlıklı olsun,40.haftaya kadar beklesin de:))
diyecektim ben renkli gözlü değilim çirkin miyim diye, çok alıngandır şimdi kafaya takar kırk gün diye sustum:)))

vallahi benim kayınvalidem allahı var çok yardımcı bana.1 ay annem geliyor şehidışından bebeği bakmaya 1 ay o.çok da yardımcı. ama işte anne ayrı o ayrı.geçen diyor.benim eşim hariç kardeşleri,kayınvalidem sarışın renkli gözlü.oğlum da babasına ve bana benziyor kumral.hep diyor renkli olmadı falan.şimdi ben hamileyim ya tekrar.kız delisi kendinin de olmadığı için.kız istiyor çok fena ben de sinirleniyorum o kadar bela atlattık ilk oğlumda hala ne bu fantazi diye.geçen de kahvaltı yapıyoruz bak bak gözlerime bak artık benim diyo.bu olmadı, eğer bu sefer ki kız olursa benim gibi güzel olsun,renkli gözlü olsun diye...
diyecektim ben renkli gözlü değilim çirkin miyim diye, çok alıngandır şimdi kafaya takar kırk gün diye sustum:)))

benım annemde kaynana mesela abımın esıne hıc bole yapmadı yaaaaaa bızmı bolelerını bulduk anlamaım yaaaa.)))))) bu arada benım kzım benım anneme benzıyo herkez soluo kaynanamda ses yok kıskanclıgından catlıcakk:)))))))))))

selam arkadslar,bizimde dun 9.ay dr.kontrolumuz vardi.cok sukur hersey yolundaymis.hepatit-b asimiz uygulandi.6 tane incimiz var.kilomuz 13 kg.boyumuz 81 cm olmus.sagligi iyimis.insallh bu sekilde devam ederiz.hepimizin bebekleri saglikli ve mutlu bir sekilde buyusnler ins.

selam arkadslar,bizimde dun 9.ay dr.kontrolumuz vardi.cok sukur hersey yolundaymis.hepatit-b asimiz uygulandi.6 tane incimiz var.kilomuz 13 kg.boyumuz 81 cm olmus.sagligi iyimis.insallh bu sekilde devam ederiz.hepimizin bebekleri saglikli ve mutlu bir sekilde buyusnler ins.

maşallahh ne güzel buyumus benım bebeğim 9,500 71 de boy dusukmu yaa bıde hepatıt b derken ben sormustum 1 yasına kadar aşı yok dedıler bana

maşallahh ne güzel buyumus benım bebeğim 9,500 71 de boy dusukmu yaa bıde hepatıt b derken ben sormustum 1 yasına kadar aşı yok dedıler bana

canm biz hepatiti-b asisinn 3.dozunu yaptrdik.biliyosundur sende ilk dozu hastanede dogar dogmaz.ikinci dozu,birinci dozundan 1 ay sonrave 3 dozuda bazi ulkelerde 5 ay sonra bazi ulkelerde ise 6 ay sonra uyguklanmak uzere 3 doz halinde yapiliyor.boyuna gore kilsu gayet normal bence.biz anne-baba uzun oldugumuz icin genetige bagli.onemli olan saglikli olmalari ve saglikli beslenmelri diye dusunuyorum.

ne güzel canım benimkide çok yardım eder ev işlerinde vs. bana iş yaptırmazlar hiç ama işte bazı konularda cahil bu annem içinde böyle açıkcası cahilliklerine kızıyorum:))yoksa kendi annemden daha yardımcı kayınvaldem

maşaallah canım kuzuya neyle besledin canım banada söyle

bizde dün gittik sağlık ocağına kilo 8,800 boy 70 cm ya niye benim oğlum zayıf boyu kısa ebe normal dedi baştan savma ah eski ebemiz ne iyiydi

bizde dün gittik sağlık ocağına kilo 8,800 boy 70 cm ya niye benim oğlum zayıf boyu kısa ebe normal dedi baştan savma ah eski ebemiz ne iyiydi

canımmmm bebegın gercekten kılosU VE Boyu ıyı ve normal.olmsı gereken neden kafana takıyosun.bende takmıstım gecen ay ama etrafımdakı bebeklerı gorerek ama saglıgı yerınde,aktıf bıbek ee nıye sorun yapayım kı dedım.bunları kafama takana kadar bebegımle daha cok ılgılenıorum sende ole yap...

kızlar pınar' ın ilk adım devam sütünü hiç kullandınız mı?( 6-12 ay yazıyo)ben aldım ama daha kullanamadım size bi sormak istedim..pastorize inek sütü ama içinde bi çok şey daha var..son bir kaç gündür kızıma inek sütüyle su karıştırıp muhallebi yaptım..pınar ı da kullansam mı??biberonla bisküvili falan versem diyorum...

ne güzel canım benimkide çok yardım eder ev işlerinde vs. bana iş yaptırmazlar hiç ama işte bazı konularda cahil bu annem içinde böyle açıkcası cahilliklerine kızıyorum:))yoksa kendi annemden daha yardımcı kayınvaldem

maşaallah canım kuzuya neyle besledin canım banada söyle

canm ben 6.ayina kadar sadece emzirdim.hic bir ek gida vermedim.benim onceligim ve dr.herzaman soledigi 1 yasina kadar verecegin diger besinleri sadece ek gida olarak dusuneceksin dedi.bebek tum vitamin.protein ve karbonhidrat zaten yeterince vermiz oldugumuz formul mama veya anne sutunden aliyor dedi.ben oncelik olarak hep formul mamasini veriyorum.tabi bu bir yasina kadar gecerli.sabah 8 de uyaniyor.formul mamasini veriyorum.(120ml)saat 9-9.30 gibi kahvaltisini veriyorum.(yulaf ezmesi+su+formul mama+meyve puresi+yalniz ben su yerine genelde evde keni hazirladigim kizlcik yada kurutulmus meyveleri hasliyorum onlarin suyunu kullaniyorum.)yaninda ayri olarak yumurta ve kucuk bir parca beyaz peynir.sonra uyuyor.uyandigi zaman gene 120 ml formul mama.oglen menusunde et.tavuk yada hindi ile yaptigim sebze yemeklerini veriyorum yaninda yogurt(oglum mutlaka iki cesit yer)ogleden sonra kisada olsa biras uyur.kalktigi zaman 120ml formul mamasini icer.aksam menusunde ise princli tahil ezmesi+kendi hazirladigim meyve suyu yada kizilcik serbetinnn suyu+formul mama yaninda meyve puresi.aksam saat en gec 10 gibi uyur gece hic uyanmaz taki sabah 8 e kadar.gece beslenmemiz yok.ama yatmadan once formul amamsini icer.ogluma haftada iki gun hazir organik kavanoz mamalardanda veriyorum.hazir meyveli yogurtlardanda veriyorum.oglen vermis oldugum sebze yemeklerinn icine mutlaka bal kabagi kullaniyorum.cok seviyor.besleyici ozelligide cok.dunilk defa pirinc unu ile muhallebi yaptim.aksam icin.pirinc unu+misir nisastasi+irmik+organik bebek sutu.sadece degisiklik olsun diye verdim.haftada iki gun vermeyi dusunuyorum.icine cok az bal kabagi ekledim.severek yedi.benm oglum uc ogun yer ama iki cesit yer hep.aralarda hic bisiy yemez.ve bir kaseyi bitirr.zamanim olursa yedirdigim seylerin tarifini yazarim canm sana.

kızlar pınar' ın ilk adım devam sütünü hiç kullandınız mı?( 6-12 ay yazıyo)ben aldım ama daha kullanamadım size bi sormak istedim..pastorize inek sütü ama içinde bi çok şey daha var..son bir kaç gündür kızıma inek sütüyle su karıştırıp muhallebi yaptım..pınar ı da kullansam mı??biberonla bisküvili falan versem diyorum...

ben organik bebek sutu kullandim canm dun ilk defa.uzerinde 6-12 yaziyo ise bence kullanabilirsin.ne sakincasi olacakki.

ben organik bebek sutu kullandim canm dun ilk defa.uzerinde 6-12 yaziyo ise bence kullanabilirsin.ne sakincasi olacakki.

gun asiri olmak kaydiyla dus aldiriyorum.birde ev isisnn cok sicak olmamasina dikkat ediyorum.banyo rahatlatiyor ve istahini acar mutlaka.cok sicak ortamda bebeklerde uyusukluga sebep olabiliyor.hem saglikli bebekler icin uzmanlar artik isi derecesnn yuksek olmasini onermiyor.

X