- 21 Aralık 2009
- 7.743
- 1
-
- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #55.401
bız yaptırdık bışe çıkmadı bıraktı artık damlayıslm kızlar
bu ay kı dr kontrolünde 9. ayda rutin kan tahlili yapıldığını söyledi dr. sizler yaptırdınızmı bizim biraz kansızlığımız çıktı demir damlasına biraz daha devam edeceğiz.
selam nisan anneleri ben surekli sizleri takip ediyordum yeni uye oldum.sizlerle sohbet etmek eminim cok iyi olucak.benmde nisan dogumlu oglum var.allah hepimizin bebeklerini saglik ve huzurla buyutmeyi nasip etsin.
kızlar bizim alttan 1 dişimiz çıkıyordu yanındaki de geliyor şimdi
bugün kızım emerken göğüs ucumu ısırmaya başladı. yapma dedikçe oyun gibi zannetti herhalde ısırmaya devam ediyor bıdığım
bir de elektrik süpürgesi açabiliyor musunuz benim kız görünce ağlamaya başlıyor çok korkuyor hafta sonu eşime sen öbür odada tut biraz kızı dedimde o şekilde açtım süpürdüm
Neyne.net - Boy - Kilo - Baş Çevresi Persentiller canım bu siteye girip bebeğinin değerlerini yazarsan daha detaylı anlatıyor,gelişimlerinde sıkıntı olmadığı sürece çok da önemli değil açıkcası ama doktorlar genelde bu çizelgeyi baz alıyorlar:)))
uyumayan bebeklere;
FE DARABNA ALA AZANİHİM FİL KEHFİ SİNINE ADEDA.... bu duayı bebeklerınız sag kulagına 7 kere okuyunca bebıslerımız uyuyrmus aarkadaslar.yenı duydum arastırcam sımdı.
bize yapılmadı doktora soylememiz gerekiyormu bıde benım bebeğimin elleri soğuk kansızlık olabılır denıyo kan tahlılı yaptırmalımıyım
kızlar bizim alttan 1 dişimiz çıkıyordu yanındaki de geliyor şimdi
bugün kızım emerken göğüs ucumu ısırmaya başladı. yapma dedikçe oyun gibi zannetti herhalde ısırmaya devam ediyor bıdığım
bir de elektrik süpürgesi açabiliyor musunuz benim kız görünce ağlamaya başlıyor çok korkuyor hafta sonu eşime sen öbür odada tut biraz kızı dedimde o şekilde açtım süpürdüm
bızımkıde supurgeye bayılıo bebekkende supurge sesınle uyurdu zaten:)) kızım 9,5 kılo olmus boyuda 73cm.gayet guzel dedı doktooru. dişimiz yok maleseff.. ayrıca dun kaynvalıdme cok uyuz oldum.yemek yıyorduk bana '' sen gecmı konusmaya basladın '' dedı bende bılmem nıye dedım. esım 9 aylıkken '' teyşe hadi kahvaltıya gel çay a gel'' bende gıcıklık olsun dıye hıc bır bebek 9 aylıkken okadar cumle kuramaz dedım dıyodu dıyodu dedı bende hayır dıyemezz dıe ınatlastım.ben gec konusmadım zamanında konustum dedım.kızımda suan ayına gore gayet yı kelıme haznesı dedım.tanıdıısıgı bebeklerı saydım hangisi net bı cumle bıle kuıyıruyo ddm.sustu sonra..ıyı olursa ogluna kotu olursa bana benzetecek demekkı..bu arada kızım del del ba ba ba, de de de, hıngaa mıngaaaaaa, ayyyyyyy, dişzzzz gıbı bı kelımele kuruo..
bize yapılmadı doktora soylememiz gerekiyormu bıde benım bebeğimin elleri soğuk kansızlık olabılır denıyo kan tahlılı yaptırmalımıyım
doktrumuzdan çok emın degılım ya bılgılendırdıgınız ıcın çok tesekkurler pelkı özelde ne kadardır bu tatlıl bılen varmı
tam kantahlılı demır felan bakıldı 85 verdım ben
benimki insan görünce ağlıyor zaten dışarı çıkınca ağzını gözünü sarıyorum birşey göremiyor kuzum:) bize biri gelsin ya da biz bir yere gidelim burnumdan getirir sürekli ağlar misafir gidince yüzünde güller açar ya da eve dönünce sevinç çığlıkları atar kayınvaldemgile alıştı annemgile yeni yeni alıştı işte büyük kayınlarımdan hala korkuyor:)
emmiyorki çekip bırakıyor mememle oynuyor etrafa bakıp konuşuyor gece uyurken emdiği gündüz oyunla konuşa konuşa beş dk zor emziriyorum o yüzden azaldı zaten
ayakkabı kesinlikle bir yaşından önce giydirme canım patiklerden giydir ben öyle yapıyorum yürütece koyunca daha ayakkabı almadık pantif ya da patik ayakkabı kullanıyorum
et olarak kıyma şeklinde köfte yapınca ağzına bölüp verdim çorbanın içinde yutmakd azorlanıyor kıymayı birde tavuğu haşlayınca suyuna çorba yapıyorum tavuğuda ağzına bölüp veriyorum şapır şapır yiyor cevize başlamadım ben onu soracaktım başlıyım artık
iyi yapmışsın bende narin olmasın diyorum ama eşim çok pimpirikli,ay benimki de o demirlere ayağını koymaya başladı korktum şimdi düşmesin,işte benimki basıyor parmak ucuna bende bugün egzersize başladım arka kasları uzatacak egzersize,sağol canım bilgi içinde
zor canım gurbet ama keyfini çıkar ben geldimde ne oldu hükümdarlığım bitti,bizde gurbetde olunca çıkardık dışarıya eşimle buraya geldik annesigile ve annemgile gidiyorum kış bahanesiyle eşimle çıkıp gezmedik hiç bahara kadar böyleyiz ondan sonrada alışır zaten ara ki bulasın adamı eşime diyorum geçen gün parmağımın kırlıdığına seviniyorum bu sayede hastaneye gidip gelirken el ele tutuşuyoruzdiye delisin sen diyro:))
iyi canım geçmiş olsun
humana pek fayda etmiyor artık ama dereotu ve bulguru denerim
benim oğlum da korkuyo canım süpürgedenkızlar bizim alttan 1 dişimiz çıkıyordu yanındaki de geliyor şimdi
bızımkıde supurgeye bayılıo bebekkende supurge sesınle uyurdu zaten:)) kızım 9,5 kılo olmus boyuda 73cm.gayet guzel dedı doktooru. dişimiz yok maleseff.. ayrıca dun kaynvalıdme cok uyuz oldum.yemek yıyorduk bana '' sen gecmı konusmaya basladın '' dedı bende bılmem nıye dedım. esım 9 aylıkken '' teyşe hadi kahvaltıya gel çay a gel'' bende gıcıklık olsun dıye hıc bır bebek 9 aylıkken okadar cumle kuramaz dedım dıyodu dıyodu dedı bende hayır dıyemezz dıe ınatlastım.ben gec konusmadım zamanında konustum dedım.kızımda suan ayına gore gayet yı kelıme haznesı dedım.tanıdıısıgı bebeklerı saydım hangisi net bı cumle bıle kuıyıruyo ddm.sustu sonra..ıyı olursa ogluna kotu olursa bana benzetecek demekkı..bu arada kızım del del ba ba ba, de de de, hıngaa mıngaaaaaa, ayyyyyyy, dişzzzz gıbı bı kelımele kuruo..
tam kantahlılı demır felan bakıldı 85 verdım ben
Sorma happydays bıd ınatlasıo yaaaaaa...
canım çok mu işlem var canları çok yanar mı ondan korktum şimdi
ben de seninkine benze bir olay yaşamıştım şimdi aklıma gelmişken anlatayım,benim bu minnoşum 4 aylık falan face den resimlerine bakıyorlar k.validemler,telefonda diyor ki (eşimin bebekliği için)aynı babası,hatta filanca fotoğrafı da var sizde ona baksana aynı değil mi?gerçi o zaman babası 2 aylık falandı arda dan daha küçüktü....ama o fotoğraftaki yani babasının 2 aylık olduğu fotoğraf inan 7-8 aylıkki hali,bir güzel kafasını yana eğmiş,gülümsemiş,2 eliylede koca bir oyuncağı kavrayıp göğsüne bastırmış 2 aylık yavrucak....ama ben gülüp geçiyorum, hiç cevap vermem,ona laf yetiştirmek onun koltuklarını kabartıyormuş gibi geliyor nedense,kaaaaaleee bile almıyorum dercesine susarım o da daha sinir olurSorma happydays bıd ınatlasıo yaaaaaa...
doktrumuzdan çok emın degılım ya bılgılendırdıgınız ıcın çok tesekkurler pelkı özelde ne kadardır bu tatlıl bılen varmı
Kızlar fikirlerinize ihtiyacım var bugüne kadar çok faydasını gördüm
Ben çok sinirli bir insanım hamilelik ve doğumla bu sinirim iyice arttı bu iki dönemide çok stresli geçirdim çünkü bebeğim beni yumuşatır sandım ama yok sinir devam ediyor ve kuzumada kızıyorum öfkeme engel olamıyorum kendimden nefret ediyorum ona kızınca ağlıyorum bir daha kızmıycam diyorum ben nasıl anneyim diyorum eşimle hamilelik ve doğumdan sonra iyice zıtlaşır olduk hep kızgınlık kırgınlık çatışma halindeyiz ben bebeğime kızdıkça o beni düzelteceği yerde daha çok tenkit ediyor sen kötü annesin şöylesin böylesin benimki uyurken çok zorlanıyor en çok zaten o zaman sinirleniyorum ve hep diyorum akşama kadar bakıyorum akşamda sen sallasan uyutsan bende sinirlenmem sen annesin sabırlı olmak zorundasın vs. diyor (tabi uyuttuğu zamanlar oluyor ama burnumdan getirerek gel oğlum gel diyor) haklı tamam ama destek olmuyor hep eleştiriyor dün akşam söylediği şey çok ağırdı oğlum baba baba diyordu bende oh anne baksın büyütsün sen baba de dedim şakayla o da bana sen köpek gibi davranıp azarlarsan anne demez dedi o kadar zoruma gitti ki artık ne yapacağımı şaşırdım kaldım akıl verin bana bebeğime karşı nasıl sabırlı olabilirim ev eşime bundan sonra tavrım nasıl olmalı lütfen herkes fikrini açıkca yazsın alınmam gücenmem
ssk lı fıyatıydıssk geçmiyo demı bıldıgım kadarıya tahlıllere pahalı ama yaptırmak gerek tesekkur ederım bılgılendırdıgınız ıcın
canım çok mu işlem var canları çok yanar mı ondan korktum şimdi
havalar soğuk oluğu için çıkrmıyorum çıkıpta soğuk almasından iyidir diye düşünüyorum
ben yürütece koyuyorum bizim ki tam basıyor, ayarlanmıyor mu yürütecinizin boyu ayarlanırsa tam basabilir herhalde
hergün meyve püresi, çorba, yoğurt aksatmadan yiyor şimdi bizim yediklerimizden de veriyorum
bizim doktorumuz 10. ayda yapılacak dedi kan ve idrar bütün bebeklere yapıyoruz dedi
amin inş. cümlemize
bız yaptırdık bışe çıkmadı bıraktı artık damlayı
hoşgeldınn
gozun aydın.ısırınca tepkı verme hıç bışe olmamış gıbı davran benımkı yara oluyor bırde bu ara bakmıyorum suratına yapınca bıraktı gıbı.çok sever supurgeyı oyle bakar