2011 Nisan Anneleri

kızlar hepinizin bebişler emeklemeye başladımı
bizim kız emekleme işini hiç sevmedi çok kızıyor yüz üstü bırakınca hep aykakta duramak isticyor zıp zınp zıplaıyo
ancak önüne çok istediği ve normalde bulamadığı bişey bırakırsanız (örn.laptop) o zaman sürünüp gidiyor kollarım kouyo valla onu ayakta tutucam diye dr.muzda yürütece kesinlikle izin vermedi

valla tam anlayamadın 1-2 gündür bi düzenimiz nozuldu bi tuhaf oldu
karnıbahar yemişti o gaz yaptı sanırım karnıda şiş pek bişey yemek istemiyor üst dişlerimizde gelecek sanırım heryerimiz salya
takipteyim bakalım ne olacak

allah kolaylık versin hepimize...bizim de burun tıkanıklığı ve öksürük devam ediyor,kuzucum beni emmiyor,biberonu da tıkanıklıktan ememiyor,kaşığa ağzını kitlemeye başladı,neredeyse aç dolanıyor,bugün 3 öğün yedirebildim,yatarken de biberonla tıs tıs zorlanarak biraz emdi işte:KK43:

bizim kız emekleme işini hiç sevmedi çok kızıyor yüz üstü bırakınca hep aykakta duramak isticyor zıp zınp zıplaıyo
ancak önüne çok istediği ve normalde bulamadığı bişey bırakırsanız (örn.laptop) o zaman sürünüp gidiyor kollarım kouyo valla onu ayakta tutucam diye dr.muzda yürütece kesinlikle izin vermedi

benim diğer 2 çocuğum 6 aylıkken emeklediler,9 aylıkken yürüdüler,bunun da erkenden ayaklanmasını istemiyorum açıkcası,bebekliğinin tadını çıkarmak istiyorum,bizimki de kucak delisi,aynen bazı günler kollarımı hissedemez oluyorum

allah kolaylık versin hepimize...bizim de burun tıkanıklığı ve öksürük devam ediyor,kuzucum beni emmiyor,biberonu da tıkanıklıktan ememiyor,kaşığa ağzını kitlemeye başladı,neredeyse aç dolanıyor,bugün 3 öğün yedirebildim,yatarken de biberonla tıs tıs zorlanarak biraz emdi işte:KK43:

çok geçmiş olsun canım annelik ne zor zanaat hergün yeni bir olaya değişikliğe uyanıyoruz
bu dönemlerde allah sütümüze zeval vermesin :) en çok ondan korkuyorum
bizim sıkıntıların sebebi bugün iyice belli oldu üst dişimiz çıkıyo minik çizgiler olmuş damağında patlamak üzere

benim diğer 2 çocuğum 6 aylıkken emeklediler,9 aylıkken yürüdüler,bunun da erkenden ayaklanmasını istemiyorum açıkcası,bebekliğinin tadını çıkarmak istiyorum,bizimki de kucak delisi,aynen bazı günler kollarımı hissedemez oluyorum

sen üçlemişsin güzelim gayet deneyimlisin tercihlerin bile oluşmuş biz ilkinin paniğindeyiz ay şunu eksik yapmayayım ay herşey yolundamı diye gerçi biz ne yaparsak yapalım onlar kendi büyüme şekillerini çiziyorlar birçok konuda bizimkisi asistanlık bi bakıma

Cnm aynen bizimki de öyle herşey ağızda...Ben de önceleri takıyordum aman pis elleme falan diye ama eşim sağolsun çok kısıtlama bırak çocuğun mikroba da ihtiyacı var diye diye bıraktım...

Cnm ben çorba yaptığım zamanlar biraz çok yapıp deepfreeze e atıyorum...Bazen üstütte 2 gün yemek istemediği çorbalar oluyor kalanı koyuyorum hem değişiklik oluyor hem de çorba yapmaya vaktim olmayınca deepfreeze dekilerden çıkarıyorum...Tavsiye ederim...
neyin içinde koyuyorsun cnm
Ben ellemiyorum valla, emziği bile düşse sadece tozunu almak için bir sudan geçiriyorum, sterilizatör de kullanmıyorum, yediği içtiği eşyaları da kaynatmıyor, sadece yeni kaynamış sudan geçiriyorum. Kıza annem bakıyor (5. ayda işe döndüm) annem kızın üstünü giydiriyor ben çıkarıyorum, "üşür" diyip lahana gibi kat kat giydiriyor :KK53: ben niye bu kadar üşüdüğümü de anlamış oldum bu deneyimle :KK1:
Bu arada 5,5 aylıkken regl oldum ve çocukluğumdan beri duyduğum ve inanmadığm efsane gerçek oldu: hem uzun olan regl sürem kısaldı hem de hiç ağrım olmuyor artık, süpper! inşallah geçici bir durum değildir...
benimde eskiye oranla ağrı çok az.
oyyyşşş maşllahhh prenseseee elbısenı cok beyendık :nazar::nazar: çok tatlısınn
teşekkür ederiz teyzesi :)
bizimki poposunu bile kaldıramıyor valla. ben yürütece koyuyorum benim de doktorum koyma dedi ama yok öbür türlü bayağı yoruluyorum aman onu yapma bunu yapma baktım koyuyor herkes bende koyayım yürütece dedim biraz rahatladım

selam anneler ya size bir şey sorucam.bebeklere kaç saatte bir mamaveriyorsunuz ve miktarı ne acaba??bizimki bu ara isteksiz acaba sık mıı veriyorum diye düşünüyorum*??

Bizimki emeklemekten çok sürünüyor :) kimisi de hiç emeklemeden ayaklanıyormuş, çocuk kendisi en iyisini bilir boşver :) Ama o kadar yoruyorsa başka çözümler bulmaya çalış, hoppala alabilirsin, oturuyorsa o pozisyonda oyunlar oynayabilirsin ...

selam anneler ya size bir şey sorucam.bebeklere kaç saatte bir mamaveriyorsunuz ve miktarı ne acaba??bizimki bu ara isteksiz acaba sık mıı veriyorum diye düşünüyorum*??

Ben gece hariç yaklaşık 4 saatte bir (yani günde 5 kez) emziriyorum/süt veriyorum. Arada da katı gıda alıyor. Yani yaklaşık 2 saatte bir bir şeyler yiyor ama bu her zaman böyle düzenli olmuyor tabii.. Bizimkinin emmesi de azaldı bu ara maalesef, yine de zorla (zorla derken uyurken mesela ya da arada 3-5 dk. oynatıp tekrar denemek gibi, yoksa öyle istemediği halde zorla ağzına vererek değil) 100-120 cc civarı içiyor. Israrcı olmazsak 50 cc'de bırakıyor.

Son düzenleme:

canım aynı dertten ben de muzdaribim,hele ki kuzumun hastalığı devam ediyor ancak oyunla yedirebiliyorum,örneğin dün gece çok sık uyandı beni zaten emmiyor son günlerde,biberonu da bir-iki çekip nefes nefese kalıyor,burnunun tıkanıklığını bazen de yemyeşil akmasını,öksürüğünü kesemedik bir türlü,sabaha karşı 4 gibi uyudu,4-8 arası 120cc yi ara ara emerek tamamladı,8-11 arası uyudu allahtan ,11:30gibi kahvaltısını oyunla tıslayarak yaptı(kahvaltı:90cc devam sütü+5 bisküvi+2 tatlı kaşığı peynirli pekmezli 8 tahıllı+1 tatlı kaşığı labne+1 yumurta sarısı) 14.30 da bir elma püresi 17 :00 da şehriyeli,irmikli,tarhana çorbası içine 1 çorba kaşığı yoğurt toplamda 1,5 kepçe=120cc lik yapıyor 21 :00da 180 cc su+3 tatlı kaş pirinçunu+1 çay kaşığı ucuyla tereyağ+6 ölçek devam maması umarım gece yatarken vereceğim sütü de içer(150 cc) bizim ortalama son günlerde bu şekilde gidiyor ama dün sadece kahvaltı ,yoğurt ve muhallebi öğününü yedi gündüz 3 kez yemiş oldu günü gününü tutmuyor yani,hastalanmadan önce daha güzel yerdi,yoğurdu çorba öğününün yanında ayrı veriyordum ve kahvaltısına da katıyordum ama düzen şimdilik böyle ama şunu biliyorum 6-9 ay arası süt gibi sıvı öğünler 120-180cc arası,katı öğünler 120 cc civarı(130gr ) kadar yapıyor bu da ortalama büyük çay bardağına denk geliyor ve günlük öğün sayılarının 5-6 olması gerekiyor arkadaşlar bayağı uzatıyorum ama bildiklerimi paylaşmak istiyorum,benim önceden yaptığım hataladan biri:1-kahvaltıda hem yoğut hem devam sütü kullanmak:bu bebeği daha tok tutuyordu ve acıkmıyordu şimdi sadece sütle yapıyorum,2-kahvaltıdan sonra ara öğün olarak tahıllı yoğurt ya da acıkmadı zaten şimdi besleyici birşey yesin deyip çorbasını vermek:burada da ana iki öğünü ard arda verip yine acıkmamasına sebep oluyordum,şimdi kahvaltıdan sonra 3 saat gibi sade ce 1 meyve veriyorum ve öğrendim ki meyveden sonra mide yeni gelecek besini daha kolay hazmedermiş3-meyvelerine tahıl ve devam sütü eklemiyorum o da daha tok tutuyor ve yeni öğüne bebek iştahsız oluyor 4- kustuğunda midede birşey kalmadı deyip yeniden yediriyordum ve yine kusuyordu şimdi ne olursa olsun kussa dahi en az 2 saat birşey vermiyorum gerçekten bayağı uzatmışım arkadaşlar ... canım sen neyi ne kadar veriyorsun peki?

Son düzenleme:
canım ya sağolasın valla sapıtacam artık:)
bizim yemek düzenimiz şöyle:
8:30 kahvaltı
çeyrek muz,1 yumurta sarısı,1 kaşık pekmez,1 kaşık labne peyniri,1 kaşık bisküvi,1 ceviz ya da 1 kaşık tahin,60cc süt
12:30 120 cc kaşık maması
15:00 100 cc yoğurt veya meyveli puding
18:00 110 cc pirinç unu maması 2 ölçü devam sütlü
20:30 120 cc çorba
arada da beni emiyor aama güündüz daha çok dalga geçme amaçlı ya da uyurken ancak emiyor.
21 de uyur gece de 4 kere falan kalkar emmeye 7 de uyanır.

çeyrek muz,1 yumurta sarısı,1 kaşık pekmez,1 kaşık labne peyniri,1 kaşık bisküvi,1 ceviz ya da 1 kaşık tahin,60cc süt
arada da beni emiyor aama güündüz daha çok dalga geçme amaçlı ya da uyurken ancak emiyor.

bizimki de şöyle:
uyandığında anne sütü
9:00- 60 cc devam sütünün içine ekmek içi, yumurta sarısı, tuzu alınmış beyaz peynir,1 çay kaşığı tereyağı ben daha pekmeze başlamadım ama süt ile karıştırılmaması gerekiyor demir yararlanımını azaltıyor diye biliyorum
11:00 veya o arada uyursa 12:00 de hiç belli olmuyor genelde 100 cc gibi meyve püresi ne varsa elma, armut vaya muz
13:00 te veya 14:00 te 90 cc gibi sebze çorbası. doktorumuz öğlen öğününde çorbayı vermemizi söylemişti
16:00- 17:eek:o gibi yoğurt genelde meyveli yiyor kızım muz veya elma koyuyorum çok sevmiyor öbür türlü
19:00-20:00 gibi de 100 cc kaşık maması milupanın tahıllı sütlü maması veya pirinç unu ile de yapıyorum bazen
arada 3 satte 1 uyuduğu oluyor.bazen yarım saat uyur, bazen 1 saat uyur, en fazla 2 saat uyuduğu oluyor o yüzden öğünlerimizin saati ileriye atıyor arada emziriyorum bazen devam sütü veriyorum
benimki de gece 4 kere filan uyanıyor sabah 7 de kalkıyor
haftaya doktora götürmeyi düşünüyorum en son 2 ay önce gitmiştik o zaman ek gıdaya başlamıştık zaten ek gıdaya başladık başlayalı kızımın daha ne kadar kilo aldığını bile bilmiyorum

kızlar kızım dün yürüteçle gezerken ilk vukuatını işledi kırık camdan kül tablası süsü kırdı sehpanın üzerindeki örtüyü çekmiş hem de gözümün önünde oldu anlamadım neyse kızıma birşey olmadı çok şükür
ona kızıyorum süsümü kırdın diye şirine yüzüme gülüyor güzel bir şey yapmış gibi... :)

sağol canım hemen hemen aynı sanırım yediklerimiz. ben de bugün doktora gittim sağlık ocağı kan tahlili istedi kansızlık için çok fena oldum kan alınırken.kanımız alt snırda çıktı ama doktor çok sorun değil dedi yalnız kaburga kemiklerine bakarken hafif çukurluk gördü:KK43:( çok önemli değil ama önlem almak gerek dedi.biliyosunuz benimki prematüre..devit damlayı 9 a çıkardı ve başka bi d vitamini daha verdi 3 damla da ondan vericem her gün canım sıkıldı biraz ama bilmiyorum ya korktum.1 yaşına kadar takviyeyle sıfırla dedi ama endişelendim:KK43:(

ne demek canım birbirimizdem ne kadar güzel şeyler öğreniyoruz :)bu arada bu yazdığın sıralamada problem çıkarmıyorsa ne güzel ,afiyet bal olsun...ama kendi fikrimi söylemek isterim;kahvaltıdan sonra kaşık maması yerine daha hafif meyve,yoğurt verebilirsin böylece sonraki öğünü daha iştahlı yer,çorbayı da pirinçunu ya da yoğurt meyve saatinde ver ki gece son öğün ya pirinunu ya da kaşık maması olsun,çorba daha çabuk sindiriliyor çünkü(arkadaşım annesi olarak en güzel sen belirlersin tabi ki ,bana kızmadın değil mi?)

bizimki de şöyle:
uyandığında anne sütü
9:00- 60 cc devam sütünün içine ekmek içi, yumurta sarısı, tuzu alınmış beyaz peynir,1 çay kaşığı tereyağı ben daha pekmeze başlamadım ama süt ile karıştırılmaması gerekiyor demir yararlanımını azaltıyor diye biliyorum
11:00 veya o arada uyursa 12:00 de hiç belli olmuyor genelde 100 cc gibi meyve püresi ne varsa elma, armut vaya muz
13:00 te veya 14:00 te 90 cc gibi sebze çorbası. doktorumuz öğlen öğününde çorbayı vermemizi söylemişti
16:00- 17:eek:o gibi yoğurt genelde meyveli yiyor kızım muz veya elma koyuyorum çok sevmiyor öbür türlü
19:00-20:00 gibi de 100 cc kaşık maması milupanın tahıllı sütlü maması veya pirinç unu ile de yapıyorum bazen
arada 3 satte 1 uyuduğu oluyor.bazen yarım saat uyur, bazen 1 saat uyur, en fazla 2 saat uyuduğu oluyor o yüzden öğünlerimizin saati ileriye atıyor arada emziriyorum bazen devam sütü veriyorum
benimki de gece 4 kere filan uyanıyor sabah 7 de kalkıyor
haftaya doktora götürmeyi düşünüyorum en son 2 ay önce gitmiştik o zaman ek gıdaya başlamıştık zaten ek gıdaya başladık başlayalı kızımın daha ne kadar kilo aldığını bile bilmiyorum

afiyet olsun kızıma yarasın bebeişlerimize...

X