- 24 Haziran 2011
- 325
- 0
-
- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #54.361
hoşgeldın canım allah bagışlasın yavrularını. ek gıdaya başlayalı 2 hafta oldu.ama daha once anne sutu ve mama verıyordum.herkese merhabalar,ben aranıza yeni katılıyorum.öncelikle allah tüm bebişlerimize sağlık,huzur versin,biz annelere de anneliğin getirdiği tüm güzellikleri ve sabrıbenim de 26 nisan doğumlu bir oğlum var,büyük oğlum şimdi 10 yaşında ve bebekliğinin 3 yılı reflü ile geçti,yediği her lokmayı,içtiği her damla sütü,suyu son damlasına kadar kustu,şimdi atlattık çok şükür.bunlardan sonra bende aşırı takıntı oldu,bebeğimin beslenmesi yeterli mi diye,şimdi 5 ay 5 günlüğüz ve yavaştan ek gıdalara geçiyoruz,ancak tüm bilgiler altüst olur ya öyle bir durum yaşıyorum,bu aydaki bebek anneleri lütfen!!! ne sıklıkta ve ne miktarda nelerle başladığınızı paylaşırsanız çooook sevinirim,saati saatine yazarsanız daha da çooook sevinirim,anne sütü devam,gerektiğinde de sma veriyorum,şimdiden herkese çok teşekkürler:18:
hoşgeldın canım allah bagışlasın yavrularını. ek gıdaya başlayalı 2 hafta oldu.ama daha once anne sutu ve mama verıyordum.
kahvaltı,meyva puresı,sebze çorbası,yogurt,muhallebı,devam sutu,anne sutu verıyorum.ben saate gore hareket etmıyorum lıste bu ama bazn bunlardan ıkısını bazen bır kaçını yedırebılıyorum 1 kase hazrlıyorum ama çogunlukla yemıyor zar zor yedırıyorum.devam sutu aptamıl
bebek büsküvisini denemedim,emerken gaz çıkarma bizde de var,oturmaya gelince bizim motor gelişim biraz önde gidiyor,4.ayından beri yatırabilene aşkolsun,sürekli oturmak istiyor,şimdi yastıklarla oturtarak idare ediyoruziyi geceler hanımlar,
bebeğim için yapacağım yoğurdu inek sütünden yapmaktan vazgeçip devam sütü ile denemeye karar verdim. 1-2 tatlı kaşığı yedi kızım. ama gerisi yok zaten meyve püresi hariç herşeyi bu kadar alıyor. bende ısrar etmiyorum. deam sütü ile yapılan yoğurt zaten normal yoğurt kıvamında daha cıvık oluyormuş, öyle de oldu.
sonra bugün bebek bizküvisi yaptım , emyve pürelerinin içine atarım bu vesile ile yediririm diye düşündüm. öncelikle normal bebe bisküveri gibi hemen erimiyor. pek beğenmedi gibi ama denemeye devam edicem. siz denediniz mi? aranızda bebe bisküvisi yapan oldu mu ??
bu arada kızıma her gün bir çaykaşığı zeytinyağı veriyorum, ek gıdalara başladığımızdan beri kakamız katılaştı, daha iyi olur diye düşündüm. sonra birde benim kız emerken devamlı boşta kalan elini ve ayaklarını oynatıyor devamlı, sonra süt boğazına kaçıyor başlıyor öksürmeye, sonra ağlamaya başlıyor, bazen devam etmiyor, bazen gönlü oluyor emmeye devam ediyor. emerken yaptığı bu hareketlenme ile bazen gaz çıkarıyor, ama her zaman değil, devamlı gazı olabilir mi?
birde bebeklerinizi oturtuyor musunuz? ne zamandan beri ??
Cevaplarınızı bekliyorum, iyi geceler
mrb arkadaşlar
bebekleri bakarken sakin olmalıyız.
bnmde bazen sinirlerim tepeme geliyor.
yaaa sabır diyorummm dışarı çıkıyoruz, düzeliyoruz:)
bizde artık yemek suların afalan başlıcaz.
ekmekle vericem ağzına.. bakalım bunu baaşarabilicezmi.
tarhana ve mercimek çorbasını veriyorum.
hım anladım canım.inşallah eşinle aran en kısa zamanda eskisi gibi olur.bol bol dua et.
allah sana sabırlar versin eşine de anlayış versin inşallah herşey en kısa zamanda düzelir senin için
kımsecıkler yok yıne ıkı gundur hıç ış yaptrmadı benım cadı dun evde temzlık vardı ama benı kızım daha çok yordu hıç kucagımdan ınmedı bugunde gunduz uyudu ama ben yannda olursam uyuyor memeye takmış bu aralar çekıştırıp emıyor sut gelmeyıncede kızıyor zamannda sut varken emmedı şimdı de memeyle başı belada:)))
havalar çok sogudu yarın kışlık alışverışe çıkcaz kızım ıçın ozellıkle uyku tulumu alıcam korkuyorum banyo yaptırırkende üşütcem dıye
herkese merhabalar,ben aranıza yeni katılıyorum.öncelikle allah tüm bebişlerimize sağlık,huzur versin,biz annelere de anneliğin getirdiği tüm güzellikleri ve sabrıbenim de 26 nisan doğumlu bir oğlum var,büyük oğlum şimdi 10 yaşında ve bebekliğinin 3 yılı reflü ile geçti,yediği her lokmayı,içtiği her damla sütü,suyu son damlasına kadar kustu,şimdi atlattık çok şükür.bunlardan sonra bende aşırı takıntı oldu,bebeğimin beslenmesi yeterli mi diye,şimdi 5 ay 5 günlüğüz ve yavaştan ek gıdalara geçiyoruz,ancak tüm bilgiler altüst olur ya öyle bir durum yaşıyorum,bu aydaki bebek anneleri lütfen!!! ne sıklıkta ve ne miktarda nelerle başladığınızı paylaşırsanız çooook sevinirim,saati saatine yazarsanız daha da çooook sevinirim,anne sütü devam,gerektiğinde de sma veriyorum,şimdiden herkese çok teşekkürler:18:
iyi geceler hanımlar,
bebeğim için yapacağım yoğurdu inek sütünden yapmaktan vazgeçip devam sütü ile denemeye karar verdim. 1-2 tatlı kaşığı yedi kızım. ama gerisi yok zaten meyve püresi hariç herşeyi bu kadar alıyor. bende ısrar etmiyorum. deam sütü ile yapılan yoğurt zaten normal yoğurt kıvamında daha cıvık oluyormuş, öyle de oldu.
sonra bugün bebek bizküvisi yaptım , emyve pürelerinin içine atarım bu vesile ile yediririm diye düşündüm. öncelikle normal bebe bisküveri gibi hemen erimiyor. pek beğenmedi gibi ama denemeye devam edicem. siz denediniz mi? aranızda bebe bisküvisi yapan oldu mu ??
bu arada kızıma her gün bir çaykaşığı zeytinyağı veriyorum, ek gıdalara başladığımızdan beri kakamız katılaştı, daha iyi olur diye düşündüm. sonra birde benim kız emerken devamlı boşta kalan elini ve ayaklarını oynatıyor devamlı, sonra süt boğazına kaçıyor başlıyor öksürmeye, sonra ağlamaya başlıyor, bazen devam etmiyor, bazen gönlü oluyor emmeye devam ediyor. emerken yaptığı bu hareketlenme ile bazen gaz çıkarıyor, ama her zaman değil, devamlı gazı olabilir mi?
çok teşekkürler,benim bebiş aptamili hiç sevmedi ve kabızlık problemimizi 2 ye katladı,dr muzun önerisiyle sma kullanmaya başladık ve çok memnun kaldım,bir de kahvaltı derken ilk başladığınızda neler koyuyorsunuz içine ,allah hepimize kolaylıklar versin
sağol cnmelma,armut,erik,şeftali olur canım.afiyet olsun miniğine
daha sonra tülbentten mi geçiriyorsun cnmseftalı yapılıyor muz yapılıyor cam rendede
benimki de çok çekiştiriyor aynen gelmeyincede kızıyıyor ağlıyorkımsecıkler yok yıne ıkı gundur hıç ış yaptrmadı benım cadı dun evde temzlık vardı ama benı kızım daha çok yordu hıç kucagımdan ınmedı bugunde gunduz uyudu ama ben yannda olursam uyuyor memeye takmış bu aralar çekıştırıp emıyor sut gelmeyıncede kızıyor zamannda sut varken emmedı şimdı de memeyle başı belada:)))
havalar çok sogudu yarın kışlık alışverışe çıkcaz kızım ıçın ozellıkle uyku tulumu alıcam korkuyorum banyo yaptırırkende üşütcem dıye
hoşgeldin analı babalı büyüsün inş. ben daha başlamadım ek gıdaya doktorumun önerisiyle tam 6. ayda başlıycam eğer kilo alımı yerindeyse tam 6. ayda başla derim bende kısmetse haftaya doktora götürüp başlamayı düşünüyorum oturmaya gelince ben kızımı bu aralar kucakta veya yastık desteğiyle oturtmaya başladımherkese merhabalar,ben aranıza yeni katılıyorum.öncelikle allah tüm bebişlerimize sağlık,huzur versin,biz annelere de anneliğin getirdiği tüm güzellikleri ve sabrıbenim de 26 nisan doğumlu bir oğlum var,büyük oğlum şimdi 10 yaşında ve bebekliğinin 3 yılı reflü ile geçti,yediği her lokmayı,içtiği her damla sütü,suyu son damlasına kadar kustu,şimdi atlattık çok şükür.bunlardan sonra bende aşırı takıntı oldu,bebeğimin beslenmesi yeterli mi diye,şimdi 5 ay 5 günlüğüz ve yavaştan ek gıdalara geçiyoruz,ancak tüm bilgiler altüst olur ya öyle bir durum yaşıyorum,bu aydaki bebek anneleri lütfen!!! ne sıklıkta ve ne miktarda nelerle başladığınızı paylaşırsanız çooook sevinirim,saati saatine yazarsanız daha da çooook sevinirim,anne sütü devam,gerektiğinde de sma veriyorum,şimdiden herkese çok teşekkürler:18:
ben daha ek gıdaya başlamadımiyi geceler hanımlar,
Kızlar bebeğim öksürüyor doktora götürücez ıhlamur kullanan var mı? Birde ek gıdadanmı bilmem benimkinin poposu pişik oldu ama değişik çişinin çıktığı yer diyeyim:) etrafında ve açık yara şeklinde derisi soyuk soyuk öyle sadece kızarıklık kabarıklık değil
Kızlar bebeğim öksürüyor doktora götürücez ıhlamur kullanan var mı? Birde ek gıdadanmı bilmem benimkinin poposu pişik oldu ama değişik çişinin çıktığı yer diyeyim:) etrafında ve açık yara şeklinde derisi soyuk soyuk öyle sadece kızarıklık kabarıklık değil
Merhaba,
Dün oğlumu doktora götürdüm. Grip olmuştu öksürüyordu. Çok şükür bişeyi yokmuş. Kontrolünü de yaptı. 7700 gr 67cm dedi. Bu ay 250 gr falan almış. 1,5 cm uzamış. Aslında sütüm artık yetmiyor farkındayım. Çok azaldı. Şimdi Humana içiyorum biraz etkili oldu. En azından günde 3 bez ıslatıyor.
Asıl diyeceğim şu, doktora ek gıdaya geçecek miyiz dedim. Kilosu 5,5 aylık olmasına rağmen iyi dedi. 6 aylık bebek 7500 gr olmalıymış. Bu yüzden ek gıda yok dedi. İlk 6 ay gelişimi öndeyse sadece anne sütü dedi. Eğer gelişimi hala önde giderse 8 aya kadar da sadece anne sütüne devam edeceğiz dedi. 6. aydan sonra ek besinlere alışması için sadece tattırabilirsin ama öğün olarak vermeyeceksin dedi. Mesela kahvaltı ediyorsan bir parça peynir, yemekten küçük bir parça gibi. Bunun dışında demir ilacını sordum. Genelde sağlık ocakları 4. aydan sonra başlıyor ama 6. ayda kan tahlili yapıp eğer ihtiyacı varsa veriyorum dedi. Ben de zaten ezbere kullanılmasını sakıncalı buluyordum çünkü demir fazlası da iyi bişey değil. Bu doktora yeni başladık. Çok kişinin tavsiyesi üzerine gittim ve çok bilinçli buldum. Sizinle de dediklerini paylaşmak istedim.
Merhaba,
Dün oğlumu doktora götürdüm. Grip olmuştu öksürüyordu. Çok şükür bişeyi yokmuş. Kontrolünü de yaptı. 7700 gr 67cm dedi. Bu ay 250 gr falan almış. 1,5 cm uzamış. Aslında sütüm artık yetmiyor farkındayım. Çok azaldı. Şimdi Humana içiyorum biraz etkili oldu. En azından günde 3 bez ıslatıyor.
Asıl diyeceğim şu, doktora ek gıdaya geçecek miyiz dedim. Kilosu 5,5 aylık olmasına rağmen iyi dedi. 6 aylık bebek 7500 gr olmalıymış. Bu yüzden ek gıda yok dedi. İlk 6 ay gelişimi öndeyse sadece anne sütü dedi. Eğer gelişimi hala önde giderse 8 aya kadar da sadece anne sütüne devam edeceğiz dedi. 6. aydan sonra ek besinlere alışması için sadece tattırabilirsin ama öğün olarak vermeyeceksin dedi. Mesela kahvaltı ediyorsan bir parça peynir, yemekten küçük bir parça gibi. Bunun dışında demir ilacını sordum. Genelde sağlık ocakları 4. aydan sonra başlıyor ama 6. ayda kan tahlili yapıp eğer ihtiyacı varsa veriyorum dedi. Ben de zaten ezbere kullanılmasını sakıncalı buluyordum çünkü demir fazlası da iyi bişey değil. Bu doktora yeni başladık. Çok kişinin tavsiyesi üzerine gittim ve çok bilinçli buldum. Sizinle de dediklerini paylaşmak istedim.
selamlar bebeğin kilo takibi gerçekten sıkıntı biz de erken ddoğduğumuz için bende sürekli kaos halinde acaba normal mi az mı diye...ben 1 aydır ek gıdaya başladı doktor artık başlayalım dedi diye zaten sütü içse de çok çabuk huysuzlanıyordu doyurmuyordu sanırırm sütüm kılosu da çok yavaş ilerliyordu.herkese merhabalar,ben aranıza yeni katılıyorum.öncelikle allah tüm bebişlerimize sağlık,huzur versin,biz annelere de anneliğin getirdiği tüm güzellikleri ve sabrıbenim de 26 nisan doğumlu bir oğlum var,büyük ğlum şimdi 10 yaşında ve bebekliğinin 3 yılı reflü ile geçti,yediği her lokmayı,içtiği her damla sütü,suyu son damlasına kadar kustu,şimdi atlattık çok şükür.bunlardan sonra bende aşırı takıntı oldu,bebeğimin beslenmesi yeterli mi diye,şimdi 5 ay 5 günlüğüz ve yavaştan ek gıdalara geçiyoruz,ancak tüm bilgiler altüst olur ya öyle bir durum yaşıyorum,bu aydaki bebek anneleri lütfen!!! ne sıklıkta ve ne miktarda nelerle başladığınızı paylaşırsanız çooook sevinirim,saati saatine yazarsanız daha da çooook sevinirim,anne sütü devam,gerektiğinde de sma veriyorum,şimdiden herkese çok teşekkürler:18:
demek bebeklerimiz aynı gün doğmuşlar,çok geçmiş olsun ,okulların açılmasıyla grip bize de uğradı,oğlumun burun akıntısı vardı,arkasından öksürük,ısrarla soğuk buhar makinesini tavsiye ediyorum,ben çok faydasını gördüm,henüz doktora götürmedik,bugün hastalığının6.günü ve inşallah ilaçsız antibiyotiksiz atlatmak istiyoruz,böyle biraz zaman alsa da en azından vücudu onlarla savaşmayı öğrenir düşüncesiyle buhar ve deniz suyu spreyle burnunu sürekli açık tutuyorum,ateşi çıkmadığı sürece şimdilik böyle...sma ya gelince doktorumuz(aynı zamanda eşimin çok samimi arkadaşı ve daha birçok pediatrist arkadaşı) anne sütüne en yakın ve sindirimi en kolay mama demişlerdi,denemekte fayda var derim,tekrardan çok geçmiş olsunKızlar bebeğim öksürüyor doktora götürücez ıhlamur kullanan var mı? Birde ek gıdadanmı bilmem benimkinin poposu pişik oldu ama değişik çişinin çıktığı yer diyeyim:) etrafında ve açık yara şeklinde derisi soyuk soyuk öyle sadece kızarıklık kabarıklık değil
çok teşekkürler bilgileriniz için,en azından bir düzen oturtturmak bile büyük başarı,tebrik ediyorum,darısı başımıza,bu arada ben yeni üyeyim ve sayfa düzenlerini öğrenmeye çalışıyorum şu anda da sizinde sayfada olduğunuzu görüyorum,en alttaki bebek ay çizelgelerini nasıl yapıyoruz,teşekkürlerselamlar bebeğin kilo takibi gerçekten sıkıntı biz de erken ddoğduğumuz için bende sürekli kaos halinde acaba normal mi az mı diye...ben 1 aydır ek gıdaya başladı doktor artık başlayalım dedi diye zaten sütü içse de çok çabuk huysuzlanıyordu doyurmuyordu sanırırm sütüm kılosu da çok yavaş ilerliyordu.
ben ilk başta elma suyu başladım 3-4 kaşık...sonra 2-3 kaşık yoğurt verdim..sonra 1 çay kaşığı yumurta sarısı daha sonra labne peynir..bunları ikişer üçer gün kullandım baktım bi sıkıntı yok alerji falan daha sonra aptamilin kaşık mamalarını denedim çok sevdi. tabi bu arada lifecitynin dediği gibi 10 -15 gün geçiyor. şu anda malesef işe de gittiğim için ve benimki doğumundan beri emmede problemli olduğundan gündüz emmeyi bıraktı sağıp veriyorum. günlük menümüz şöyle..
sabah 8 buçuk: 50cc kendi sütüm veye devam sütü,çeyrek yumurta sarısı,çeyrek muz,1 tatlı kaşığı labne, yarım bebe etimeği
10-1080 cc süt
12.30: 1 kase sebze çorbası (kabak,ıspanak,havuç,pirinç ya da ıspanak,brokoli,havuç fasülye gibi)içine 2 tatlı kaşığı pekmez koyuyorum sabah sütle vermiyorum
14:00 3 yemek kaşığı kadar yoğurt
15:30 1er dilim şeftali,armut,çilek ne varsa rendeliyorum
17:30 :100 cc aptamil kaşık maması
20:00 :100 cc süt
ancak buna gücüm yetiyor şimdilik
http://www.kadinlarkulubu.com/kk-yo...orular/326993-takip-cizelgeleri-hakkinda.html
buradan inceleyebilirsiniz
çapa tıpta bugün yarın mezun olacak çocuk uzmanı arkadaşım
önceden 4. aydan itibaren demir veriliyordu ama şimdi
6. ayda kan tahlili yapılıyor eğer gerek varsa veriliyor dedi.
son trend yani
bana göre süt yetsede 8. ayda ek gıdaya başlamak çok yanlış geldi.
ben 3.5 aylıkken meyvesuyuyla başladım.4 aylıkkende sebzeye başladım.
zaten öğün olması 1.5 ayı buluyor.
yani bebek 9.5 10 aylıkken mi ek gıdayı öğün haline getirmiş olucak.
bana göre 8 aylık bi bebek genel itibarii ile evdeki yemeklerden bile yemeli.