- 20 Nisan 2010
- 2.910
- 3
-
- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #54.321
evet meyvelerden başlamak lazım herhalde geçen hafta elma rendeleyip tülden geçirmiştim pek beğenmedi galiba yüzünü buruşturarak 3-5 çay kaşığı yedicnm yavas yavas tattır herşeyden zaten öğün haline gelinceye kadar çok zamam geciyor alışmaları uzun sürüyor
evet bende onu duymuştum boğazlarına kaçabiliyormuş allah korusun bebeklerimizi.arkadaşım lütfen bebekleriniziz eline salatalık havuç vermeyin yanında olsanız dahi!
boğazına havuç kaçan bir bebeğin vefat ettiğini biliyorum, zavallı bebeğe birde otopsi yapılmıştı, Allah korusun dikkat edelim.
ben geçenlerde gazetede biryazı okumuştum ne kadar doğrudur bilemem de bebeklerin sağlıklı büyümesi kilo alımından değil boyunun uzamasından anlaşılıyormuşbiz dün doktora gittik, kilo alımı geçen ay az olduğundan sadece kontrole gittik, 1 ayda 400 gr almış ( 6300 kilo, 68 cm boy) ama boyu uzamış, doktor kilo alımı az olduğundan ek gıdalara başlayın dedi. biz zaten başlamıştık ama biraz daha hızlandırmaya başladık, yumurta önerdi, 10 güne kadar bir tam yumurta sarısı yesin dedi, sebze çorbaları, daha ilerde yoğurt çorbası.
Yoğurt yiyebilirsiniz dedi, devam sütü yerine günlük sütler kullanmamızı önerdi böyle işte.
aklıma gelenler böyle.
bu arada ek gıdalara geçişte gaz olması normal dedi
Hepimize kolay gelsin...
cnm nasılsın seninle pek karşılaşamıyoruz buralara pek takılmıyordun galiba bebişin nasıl?chıcconun polly markasını aldım cok guzel.zaten modellerın hepsı bırbırne benzıyor canım.polly bızımkı
benımkınnde burnu akıyor yarım saat dışarı markete gttk geldık uşuttu pedıdus kullnıyorum
kızlar merhaba iyisinizdir inşallah
maşallah hemen hemen hepiniz ek gıdaya başlamışsınız ben haftaya 6. ay aşısı için gidicem kısmetse ve o zaman başlıycaz herhalde son zamanlarda kızım çok mama yemek istemiyor gündüzleri de meme de çok durmuyor sadece uykusu olunca meme de duruyor bakalım bizim ki napıcak ek gıdaya geçince bir de ben daha biraz meyve sularından tattırıyorum sadece bugünlerde de hiç vermedim zaten acaba doğru mu yapıyorum bilmiyorum
uyku tulumundan bahsetmişsiniz evet artık soğuk olmaya başladı bir de üzerini örttüğüm örtüyü gece yüzüne çekiyor korkuyorum nefessiz kalacak diye uyku tulumu şart herhalde bir de kışlık alışverişine çıkmak lazım artık bebeklerimiz maşallah büyüdü hiçbir şeyleri olmuyor uzun kollu bir şeyler almak lazım
bir de eşimden dolayı anneme gidiyorum bir gün kalıyorum bazen kalmıyorum geri geliyorum annemin de işi var gelemiyor neymiş eşim kızını çok özlüyormuş akşam bile işten gelince niye uyuttun diyor ben kızımı özledim diyor valla napcaz bu gidişle babacı olacak bana da düşkün babasına da :)
kızlar bir de adet olmuştum 17 gün önce hala açık renk geliyor düzeni mi bozul du normalmidir acaba doktorumu arasam mı ?
çok geçmiş olsun arkadaşım,
bebeğin biran önce iyileşir inşallah
arkadaşım lütfen bebekleriniziz eline salatalık havuç vermeyin yanında olsanız dahi!
boğazına havuç kaçan bir bebeğin vefat ettiğini biliyorum, zavallı bebeğe birde otopsi yapılmıştı, Allah korusun dikkat edelim.
chıcconun polly markasını aldım cok guzel.zaten modellerın hepsı bırbırne benzıyor canım.polly bızımkı
cnm nasıl günlük süt.biz dün doktora gittik, kilo alımı geçen ay az olduğundan sadece kontrole gittik, 1 ayda 400 gr almış ( 6300 kilo, 68 cm boy) ama boyu uzamış, doktor kilo alımı az olduğundan ek gıdalara başlayın dedi. biz zaten başlamıştık ama biraz daha hızlandırmaya başladık, yumurta önerdi, 10 güne kadar bir tam yumurta sarısı yesin dedi, sebze çorbaları, daha ilerde yoğurt çorbası.
Yoğurt yiyebilirsiniz dedi, devam sütü yerine günlük sütler kullanmamızı önerdi böyle işte.
aklıma gelenler böyle.
bu arada ek gıdalara geçişte gaz olması normal dedi
Hepimize kolay gelsin...
zeytini nasıl vericeksiniz?bu arada akşamdan suda bekletilip tuza alınmış zeytin peynir onerdi.
Kizlarnolur yardim edin.duygularimi kimseye ifade edemiyorum. Psikolojim acayip bozuldU. Artik bebegime zarar vermeye basladigimi dusunuyorum. Bunlari ancak buraya yazabilirim.cunku birine biseyleri anlatmam lazim. Bebegim yemiyor. Dorudurust emmiyor zayif herkes zayif die die psikilojim bozuldu. Biberon almaz mama icmez simdi bi de kabiz. O yemedikce ben kahroluyorum ve resmen onu cezalandiriyorum. Yatagina birakip kapiyi cekiyorum.kendi kdine aglaya aglaya uyuyo sonunda. Qkendimden nefret eder oldum.psikolojok tedavi gorucem..inancli da biriyim ama bana noldu bilmiyorum..lohusaliksa hala bunun adi.. Bir an once bitse iyi olur..
zor bır durum canm allh yardımcın olsun .iştahszsa belkı bır rahatszlıgı gazı karın agrısı vs. vardır dr ıle goruştun mu. değişk mamalr dene dışarı çıkar temz hava alsın.eflalımn dedıgı gıbı yanlızım bende akşmları eşm gelıyor zorla 1saat bakıyor ama hep yanmda hı.ç bırşey yapmyrm yapışık ıkız gıbıyız bazen bende çıldrcak gıbı oluyorum.hele kı bışe yedrdıgım zamn bır amuda kalkmıyorum pet şişe cep tlf kumandayla yedırıyorum
Kizlarnolur yardim edin.duygularimi kimseye ifade edemiyorum. Psikolojim acayip bozuldU. Artik bebegime zarar vermeye basladigimi dusunuyorum. Bunlari ancak buraya yazabilirim.cunku birine biseyleri anlatmam lazim. Bebegim yemiyor. Dorudurust emmiyor zayif herkes zayif die die psikilojim bozuldu. Biberon almaz mama icmez simdi bi de kabiz. O yemedikce ben kahroluyorum ve resmen onu cezalandiriyorum. Yatagina birakip kapiyi cekiyorum.kendi kdine aglaya aglaya uyuyo sonunda. Qkendimden nefret eder oldum.psikolojok tedavi gorucem..inancli da biriyim ama bana noldu bilmiyorum..lohusaliksa hala bunun adi.. Bir an once bitse iyi olur..
kızlar kahvaltı verırken çok zorlanıyorum yemek ıstemıyor mıdesı bulanıyor napıcam bılmıyorum.bır de yogurt agzına aldıgı an puskurtuyor
cnm nasıl günlük süt.
şişede olanlardan mı?
ama o bebeğe çok gaz yapar bence.sulandırarak falanmı vericeksn?
günlük pastörize sütlerle başlıcam, yoğurt yapıcam tabi tutturabilirsem, yarın yoğurta sıra gelicek , büyük ihtimalle gaz yapıcak azar azar midesi alışır, gaz yapıyor diye vermezsem , şu ana kadar herşey gaz yaptı meyveler bile, fazla sakınmamayı düşünüyorum.
zeytini nasıl vericeksiniz?
bunların hepsini tane tanemi ver dedi
yoksa blendırdan geçiripmi?
zor bır durum canm allh yardımcın olsun .iştahszsa belkı bır rahatszlıgı gazı karın agrısı vs. vardır dr ıle goruştun mu. değişk mamalr dene dışarı çıkar temz hava alsın.eflalımn dedıgı gıbı yanlızım bende akşmları eşm gelıyor zorla 1saat bakıyor ama hep yanmda hı.ç bırşey yapmyrm yapışık ıkız gıbıyız bazen bende çıldrcak gıbı oluyorum.hele kı bışe yedrdıgım zamn bır amuda kalkmıyorum pet şişe cep tlf kumandayla yedırıyorum
asya da ne versem bağırıyor hala bir adım ilerleyemedik patates kabak havuç bezelye pürelerini yemedi muhallebi yemiyor meyve yemiyor yoğurt çok az ne yedirsem bu cocuğa
kızlar vallla edirne çok soğuk.geçenlerde uyku tulumu aldım 2 gecedir giyiyor inanın açamıyor üstünü ne rahatmış ...önceden tekmeleyip açıyordu saat başı kalkıp bakıyordum ohh ne ii etmişimmm..tavsiye ederim
arkadasımm merhabalar, ben aranıza yenı katıldım nisan ayında bebeğimi dünyaya getırdım.altı aylık olmak üzere,bende uyku tulumu almak ıstıyorum.ama değişik modellerde olanları var alt taraftan kapalı olanlar ıcın içleri küçük dıyorlar altı acık olanları tavsıye edıyorlar sen nasıl bır tulum aldın? fıyatı ne kadardı
Merhaba bende dün aldım netden daha önce araştırdım fiyatlar hep aynı 35 40 50 bana pahalı geldi açıkacası örmeyi düşündüm kadife iplerden ama zamanım yok dün akşam aldık şimdi yıkadım kurusun inşaallah akşama giydiricem 6-9 ay aldık epey büyük tulum şeklinde olanadan aldık torba olanlardan değil açıkacası baktığım yerde çok seçenek yoktu mecburen aldım epey büyük içinde kayboldu kuzum rahat rahat hareket eder inşaallah bu arada 40 iraydı 35e aldık birde penye:)
Günaydın canım;güle güle kullanın...Bebişin mışıl mışıl uyusun inşallah:)