2011 Nisan Anneleri

tabi ben verin diye ısrar edemem.
herkezin çocuk yetiştirme görüşü ayrı.
ne diyim cnm hepimize kolay gelsn

.

Son düzenleme:

yarın gidicez doktora iyice kötüleşti antibiyotikden oldu sanırım ateş için iki gün hastanede yatmıştı o zamanda yüzünde kafasında kırmzılıklar çıkmıştı eve çıkıncada bir hafta mecburen kullandık antibiyotik

yarın gidicez inşaallah hem öksürüğe hem pişiğe bende ilk doğduğu zamanlar düzenli kullanmıştım sonra hafif olduğunda kullanıyordum nivea hep geçiriyordu,ıhlamuruda doktora sorayımda

geçmiş olsun bebeğine ve maşaallah kilosu boyu gayet güzel bizim doktorda ek gıda 6. aydan sonra dedi ama kilosunun az oluğunugörünce benm sorum üzerine mama dedi aptamili almaı hepsini deneyin dedi sağlık ocağında d ebe başla ek gıdaya dedi son ay 300 gr ondan önceki iki ayda 500 gr aldı en son 6700 çıktı,seninkinin kilosu güzel maşaallah bencede ek gıda gereksiz ama 8. ayıda ilk kez duydum

evet sonra alışmaları zor oluyor bebek iştahsızsa ama iştahlı bebekde sıkıntı olmuyor

teşekkür ederim buhar makinesini bende istiyorum yarın doktorada sorarım ben kendi kendine atlatmasını bekliyemiycem geçen hafta hastanede yattı ateşden o yüzden yarın inşaallah gideriz umarım ilaçsız geçer der bende ilaç kullanmayı hiç istemiyorum bizimki sıcağa çok alıştı soğukda hemen hasta oluyor

bende 6 ay anne sütü istiyordum ve sütüm yetecek sanıyordum öyle bolduki sonra stres sıkıntı azaldı sütüm aldığı kilodan belli oldu yetmediği

arkadaşın doktoru bayağı değişik.
hangiisi dğru bilmiyorum ama ayda 250 gr alınca direk bir çok doktor ek gıdaya başlatıyor.
en az 500 almalı diyorlar.

hangiisi dğru bilmiyorum ama ayda 250 gr alınca direk bir çok doktor ek gıdaya başlatıyor.

Canım benim oğlum son ay 300 gr almış dr.çok iyi dedi.6. aydan itibaren 200-400 arası alması normalmiş.

Canım benim oğlum son ay 300 gr almış dr.çok iyi dedi.6. aydan itibaren 200-400 arası alması normalmiş.

ay bütün doktorlar tuhaf anlaşılan sağlık ocağında ki ebede doktorda 6. aydan sonra en az beş yüz diyor komik yani:))

Kızlar şöylede bir durum var oğlumun kontrolünün birinde bir kadın kızını getirmişti yaşına girmiş bir bebek erken doğmuş iki kilo kadında kilosu az mı vs soruyordu doktorda senin bebeğin zaten düşük kiloda doğmuş normal kiloda doğanlarla aynı olamaz kilosu doğum kilosuna göre şu an kilosu normal dedi benimde oğlum 2750 doğdu birde işin bu yönü var yani

benım kızımda zayıf dogdu ama şimdi maş ıyı.
haftasonu kışlık alışverışe çıktık kızıma uyku tulumu da aldım gecelerı yorganı tekmelıyor pıjamasını çıkartıyor

ek gıda ışı çok zor kızlar cep telf,pet şişe,kumanda,caillou hepsı ıle oyalıyor 1 saatte yedırıyorum

canım sen mamada verdin değil mi benimki mama almadı ek gıdaya başladım direk bu hafta ama sütüm olunca vermiyorum, kışlıklarınız hayırlı olsun haftasonu bende sosyete pazarındaydım:) ay bir tezgaha denk geldik üçlü takımlar 10 liraydı çokda kaliteli çin malı değil bursa malı:) üç takım biri üçlü biri alt üst biride yine üçlü yeleğive altının içi peluş tam kışlık sonradan pişman oldum birkaç parça daha almadığıma en azından hediye verirdim eşimi sonradan gönderim ama tezgah kalmamış:)
yemeyen bebek zor en sevdiği ney canım birkaç gün sırf ondan ver sıkılınca değiştirirsin

ayy sinirlerim tepemde abimin düğünü var bu ay kıyafet diktiriyordum terziyle kavga ettim beni gerdi resmen uzun zamandır kimse beni böyle sinirlendirmemişti kendimi tanıyamadım valla kadına bırak dikme istemiyorum dedim offf şimdi tekrar terzi bulmam lazım.
bu arada biz de kışlık alışverişine çıktık kızımıza ciciler aldık ama 9-12 almama rağmen bazıları boydan kısa değiştiricem mecburen çarşamba günü boyuna baktırıcam sağlık ocağında
çarşamba günü de aşımız var inş ateş yapmaz

kızlar bende ticker yaptım onu deniorum öptüm hepinizi ve bebişleri...
çok tatlı maşallah
canım benim kızıma 5.aydan beri ek gıda veiyrm ama son 2 aydır 5oo gr almıyor 2oo-250 alıyor sanki ne yapmalıyım acaba?
aynen tam 1 saatte yediryrm ve bitirmiyor.
boşver terziyi takma bak ne güzel kızınla alışverişe çıkmışsın tadını çıkar

sağol canım.evt mama ve anne sutu.aslında çok pahalı kıyafet almaya gerek yok çabuk buyuyorlar eskımeden kıyafetlerınde bır sokuk bıle yok kaldırcam belkı ıkıncı ye kullanırım. bellı olmuyor canım şuan pek sevdıgı yok ama muhallebıyı hıç sevmıyor.

bende aldıklarımdan bı kaçını değiştrcembıze olur gıbı gelıyor eve gelınce gıydırıyorum olmuyor

benimde moralim bozuk hanımlar,
dün kızımı giydirirken bacaklarından birinin diğerinden daha uzun olduğunu fark ettim, aslında yenidoğan döneminde fark etmiştim , eşime gösterdiğimde bişi yok dediğinden ve 2 aylık iken rutin olarak çekilen kalça ultrasonunda anormal bişi çıkmadığından önemsemedim. bugün doktora gittik, röntgen çekildi, kalça normal değil, doktor derecelerde falan ölçtü, hocasına gösterd, ama doktor şu an bişi yapmaya gerek olmadığını, 1 ay sonra tekrar kontrole gelmemizi istedi.

bir doktora daha gözükmemiz gerektiğini düşünüyorum, durumumuz böyle, aranızda kalça çıkıklığı sorunu yaşayan var mı , neler yaşadınız ??

boşver canım daha iyisini bulursun kendini bilmezler çok fazla, canım maşaallah boyu kaç benimkine 6 aylıklar oluyor 9 aylık büyük geliyor,ateşden gözüm korktu ben şurup vericem

evet yıpranmadan büyüyorlar, muhallebiyi benimkide sevmiyor en çok kavanoz mamalarını sevdi tatları kötüya hoşuna gitti:) ama artık vermiyorum kendim yaptım çorbasını

ultrasonda nasıl çıkmamış yenidoğanda farketmişsin bence başka doktora götür bir ay bekleme

gecmış olsun canım dogdugunda nasl drlar farketmemış kı bence de bekleme başka yerede gıt.yanlış ultrason mu çekılmış ınş bışey çıkmaz uzulme

arkadaşımın bebeğinde yarım kalça çıkığı vardı ve bi aparat mı ne bişi kullandılar sanırım ama ben görmedim
telefonda konuştuk sadece
çift bez bağla kalın bez bağla şimdiden önlem olsun diye yapacakların canım.

doğru aslında bebeklerimiz yanımızda ve sağlıklıyken hiçbirşey bizi sinirlendirmemeli.başka terzi buldum bile. bu sinirin sebebi de adet olacakmışım ondanmış. bugün bayağı bir gelmeye başladı
kıyafetlere gelince mağazadayken olacakmış bibi geliyor hakkatten ama eve gelince bir bakıyosun olmuyor değiştiricem mecburen
yarın kısmetse boyunu ölçtürücem sağlık ocağında şimdi tam bilmiyorum

çok geçmiş olsun. nasıl anlamadılar kalça ultrasonunda ben de onu anlamadım

ay benim minik yine bişey yemiyor bugün hasta mı olacak yine ya

ay benim minik yine bişey yemiyor bugün hasta mı olacak yine ya

allah korusun eger aralarda emzırıyorsan tok tutuyordur emzırme arayı aç bır kaç saat bakalım ozamn napıcak ben dogdugundan berı hep az az sık sık verrdım oyle alıştı şimdı de az az sık sık verıyorum ama gunluk monuden 1 tane nadıren kaçıyor hrpsıne uymaya çalışıyorum.ama ek gıda dan sonra fazla kılo alamadı gıbı çunku tad begenmeme yememe gıbı durumlar oluyor

çok geçmiş olsun,siz rahat olun ki bebeğiniz de rahat olsun,inanın çok önemli bir safhada olsaydı çoktan anlaşılırdı,ben ilk bebeğimde bunu yaşamıştım,tam kalça çıkığı bile diyememişlerdi,sadece 2 bez kullan önlem olarak dediler ve biz de uyguladık,kızım şimdi 13 yaşına girdi aynı boydayız aynı numara ayakkabı giyiyoruz,bu olayları yaşarken çok stres yapmamak elde değil ama allah beterinden korusun deyip varsa önlemini almak gerek,herşey çok güzel olacak:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…