- 24 Haziran 2011
- 325
- 0
-
- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #54.401
ay benim minik yine bişey yemiyor bugün hasta mı olacak yine ya
allah korusun eger aralarda emzırıyorsan tok tutuyordur emzırme arayı aç bır kaç saat bakalım ozamn napıcak ben dogdugundan berı hep az az sık sık verrdım oyle alıştı şimdı de az az sık sık verıyorum ama gunluk monuden 1 tane nadıren kaçıyor hrpsıne uymaya çalışıyorum.ama ek gıda dan sonra fazla kılo alamadı gıbı çunku tad begenmeme yememe gıbı durumlar oluyor
inşallah hiçbirşeyi yoktur,bebekler dönem dönem böyle günler geçirebiliyorlar, gülüşü yerindeyse ve bakışları canlıysa keyfi istememiştir annesi:)allah tüm bebişlerimizi hastalıklardan korusun
arkadaşlar bugün kızımı doktora yani başka bir doktora götürdüm, kalça çıkıklığının olmadığı söyledi, uyluk kemiklerinin boyuna bakalmım birde dedi tekrar röntgen çektirdik( uyluk kemiklerinde de uzunluk farkının olmadığını ve bir ay sonra tekrar gelmemizi söyledi, bende iki bacak arasındaki farkın neden olduğunu sordum madem kalça çıkıklığı yok, dizlerin arasındaki plakların gelişme farklılıklarında bu durumun oluşmuş olabileceğini söyledi, durum böyle, daha başka bir doktora gitmeyim diyorum, tam da karar veremdim, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim
kızlar bugün sağlık ocağına gittik çocuk felçi 5 li karma aşısı ve zattüre aşımızı olduk bakalım takip edicez şimdi ateş çıkmasın diye.
ordan çıktık doktoruna gittik ekgıdaya başlıyoruz ilk bu hafta meyve suyu ve püresi vericez 2 öğün. 2. hafta 2 öğün meyve suyu ve püresinin arasına sebze çorbası ilave edicez 3.hafta bunların yanına yoğurt ilave edicez 4. hafta muhallebi ilave edicez, artık mama da anne sütünü de çok yemiyor istemiyor dedim başka tatlar arıyordur o yüzden istemiyordur dedi artık 6. aydan itibaren kilosu ne olursa olsun ek gıdaya alışması lazım dedi başka tatlar alması lazım dedi
bu arada kilosu 8.250 boyu 69 cm. sizin bebekleriniz bu ay boyu ne kadar oldu? 9-12 ay aldıklarım olmamaıştı doktor uzun dedi ama aldıkarımın kalıbı mı küçük yoksa bizimkinin boyu mu uzun anlamadım sizlerin bebeklerin boyları kaç?
bir de doktora sormayı unuttum ne kadar vericem meyve suyunu acaba ?
canım seninki kaç aylık kilosu boyu iyi maşaallah benimki 5 ay bir haftalık kilosu 6700 boyu 64 cm ayrıca 6 aylık bebek kıyafetleri 68 cm oluyor seninkine nasıl olmuyorlar ki boyu 69 cm miş belki kilodan toplanıyordur kıyafet, biz ek gıdaya ölçüyle başlamadık ne kadar istediyse verdim açıkcası ebe öyle söylemişdi ama bir çay kaşığıyla başlayıp hergün bir kaşık artıracakın
Kızlar oğlum diş çıkarıyor şimdide biri bitiyor biri başlıyor bebeğim bu yüzden doğru düzgün kilo almıyor ek gıda istemiyor diş yüzünden ne güzel alıştırmıştm(çok erken çıkarıyor ya sizinkiler çıkardı mı
Kızlar oğlum diş çıkarıyor şimdide biri bitiyor biri başlıyor bebeğim bu yüzden doğru düzgün kilo almıyor ek gıda istemiyor diş yüzünden ne güzel alıştırmıştm(çok erken çıkarıyor ya sizinkiler çıkardı mı
canım maşallah kuzuna baya iyiymiş inşallah öyle gider hep. meyve suyunu ben 2 tatlı kaşığıyla başlamıştım. zaten gönüllüyse artırıyorsun her gün. ben şu an 1 dilim elma,1 dilim şeftali rendeleyip veriyorum püre halinde sever inşallah.zaten meyve kilo aldırmadığı için doktor da çok vermenize gerek yok karnını şişirmeyin diyor.
kızlar bugün sağlık ocağına gittik çocuk felçi 5 li karma aşısı ve zattüre aşımızı olduk bakalım takip edicez şimdi ateş çıkmasın diye.
ordan çıktık doktoruna gittik ekgıdaya başlıyoruz ilk bu hafta meyve suyu ve püresi vericez 2 öğün. 2. hafta 2 öğün meyve suyu ve püresinin arasına sebze çorbası ilave edicez 3.hafta bunların yanına yoğurt ilave edicez 4. hafta muhallebi ilave edicez, artık mama da anne sütünü de çok yemiyor istemiyor dedim başka tatlar arıyordur o yüzden istemiyordur dedi artık 6. aydan itibaren kilosu ne olursa olsun ek gıdaya alışması lazım dedi başka tatlar alması lazım dedi
bu arada kilosu 8.250 boyu 69 cm. sizin bebekleriniz bu ay boyu ne kadar oldu? 9-12 ay aldıklarım olmamaıştı doktor uzun dedi ama aldıkarımın kalıbı mı küçük yoksa bizimkinin boyu mu uzun anlamadım sizlerin bebeklerin boyları kaç?
annesi o dişini bir patlatsın o zaman görürsünüz inşallah;herşeyi daha rahat yiyebilecek ve verdiğinin iki katını alacak:)hem ne güzel hastalık da değilmiş bakın,hepimiz bu yollardan geçicez,diş çıkarırken ve hastalıklarında bebişlerimiz hemen gül gibi soluveriyorlar ama arkasından da çok çabuk toparlanabiliyorlar,dişleriniz şimdiden hayırlı olsun,darısı başımızaKızlar oğlum diş çıkarıyor şimdide biri bitiyor biri başlıyor bebeğim bu yüzden doğru düzgün kilo almıyor ek gıda istemiyor diş yüzünden ne güzel alıştırmıştm(çok erken çıkarıyor ya sizinkiler çıkardı mı
benimki 8 nisan doğumlu 3 gün sonra tam 6 aylık olacak o zaman kıyafetlerin kesiminden veya kilosundan dolayı olabilir.
bizimkinde daha yok cnm
hatta bugün doktor baktı daha diş yok dedi.
kuuzm benim ya ama neyse ki sıcaklara gelmeyecek bizimkilerin diş faslı yazın daha ağır oluyor bebişlere. inşallah fazla bunalmadan atlatır bu skıntıyı. sen de fazla sıkma canını bence bu diş dönemi bütün bebekler kilo kaybedip huysuz oluyor sabır gerek sanırım biraz daha fazla sabır:)) daha ne kadar olacaksa artık:)
cnm 5 aylıkken 8300gr ve 68 cm di boyu. Pazartesi gidicez bizde doktoruna 6. ay aşıları için bakalım boyumuz ve kilomuz nasıl olacak. Bende en son aldıklarımı 9-12 aldım.
annesi o dişini bir patlatsın o zaman görürsünüz inşallah;herşeyi daha rahat yiyebilecek ve verdiğinin iki katını alacak:)hem ne güzel hastalık da değilmiş bakın,hepimiz bu yollardan geçicez,diş çıkarırken ve hastalıklarında bebişlerimiz hemen gül gibi soluveriyorlar ama arkasından da çok çabuk toparlanabiliyorlar,dişleriniz şimdiden hayırlı olsun,darısı başımıza
cnm 5 aylıkken 8300gr ve 68 cm di boyu. Pazartesi gidicez bizde doktoruna 6. ay aşıları için bakalım boyumuz ve kilomuz nasıl olacak. Bende en son aldıklarımı 9-12 aldım.
benimki de kız ama sen sadece anne sütü vermişsin benim kızım anne sütü+mama yediği için de bu kadar almış olabilir ek gıdaya da dün başladım neden 5 aylıkken başladın sütün yetiyorsa 1 ay daha emzirseydin ben biraz da mama takviyesi yapmama rağmen doktorumuz 5. ayda başlatmadı 1 ay daha emzir dedi ben de 1 ay daha emzirip ayrıyetten mama verip dün başladım :)kızlr kuzularınıza maşaallah nazar değmesin nasıl böyle kilo aldırdınız bana da söyleyin canım çok sıkılıyor kilosuna tombikliğne alışıkdım moralim bozuluyor şimdi boyuda kısa kız bebekle erkek bebek fark eder mi birde ben 5 ay sadece anne sütü verdim ek gıdaya yeni başladık
süzdüklerini tel süzgeçten filan mı geçiriyorsun cnm.Bebeğime yaptığım tarifleri burayada yazıcam sizede fikir olur sizlerde paylaşın
Havuçlu Tarhana Çorbamız:
iki minik havuç
çeyrek kuru soğan
bir kaşık pirinç
bir kaşık tarhana
zeytinyağı
Yapılışı:havucu minik minik doğruyoruz, soğanı bütün olarak koyuyoruz tat versin diye pirinci ekliyoruz suyunu göz kararı koyuyorum havuçlar yumuşayana kadar pişiriyoruz sonra tarhanayı ekliyoruz beş dk. daha kaynatıyoruz altını kapatıp zeytinyağını ekliyoruz,içinden soğanı çıkarıp malzemeleri ezip süzgeçden geçiriyoruz bebişimize afiyetle yediriyoruz:)) ben blendırda çektim
Sebze Çorbamız:
çeğrek patates
çeğrek kabak
bir minik havuç
bir kaşık pirinç
zeytinyağı
Yapılışı: malzemelerin hepsini pişiriyoruz altını kapattıktan sonra zeytinyağı ekliyoruz yine süzüp içiriyoruz
Muz ve şeftali suyu:
Rendeleyip süzüyoruz içiriyoruz:)
Elma,üzüm ve incir suyu:
blendırdan geçiriyoruz süzüp içiriyoruz:)
hayırlısı olsun allah analı babalı büyüytsün:90:merhaba güzel anneler.aranıza yeni katılmanın ve deneyimleri ,anıları paylaşmanın heyecanı içindeyim...bende sizler gibi nisan annesiyim.ve allahım bana 05 nisan 2011 günü çok güzel bir kız evlat verdi.LAVİN DENİZ i kucağıma aldığımda bütün hamilelik sıkıntılarını , o inanılmaz zor 18 saat süren doğum sancılarının hepsini bana unutturdu.kızım şimdi tam 6 aylık ve çok güzel günler yaşıyoruz..tabi benim 3 gün önce işe başlayarak kızımdan ayrılışımı saymazsak.
.umarım benim gibi çalışan ve aynı duyguları yaşayan arkadaşlarımla tecrübelerimizi paylaşma ve dertleşme imkanın buluruz...sevgilerimlee... :89: