2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

unuttum hepsi birikmis kizlar uykularimizdan bahsedeyim gece asla emzirmiyorum uykumu bolmemek icin cok acikirsa 1 biberon devam sutu iciyor ...

sabah 6.30 da ayakdayiz ogle uzeri uyuyoruz 2 saat aksamda 9 da yatakdayiz ..ok yoruluyorum butun gun pesindeyim hic oturmuyorum hemde hiccc o uyuyunca bende hemen yatiyorum napayim ayakda duracak gucum yok ki benim biri 17 biri 13 yasinda tam ilgilenmem oturup konusmam gereken cocuklarim var tam gecis donemindele cunki..off cok konusdum dimi...opuyorum sizleri ve bebelerimizi isdiyorum girmek ama pc kapagini gunlerce acamadigim oluyor cunki benim sipam laptopun usdunde bile zipliyo

Uzun bir aradan sonra yeniden merhaba güzel Mayis anneleriii...

Giremiyorum hatta gecmisi bile okuyamiyorum kizlar kisaca sorayim halinizi hatrinizi dedim iyimisiniz bebisler artik cocuk oldu nerdese..Biz felaket bir seyiz sanirim 3. cocuk olmasindan dolayi abla abi simartiyor birazcik..Yaramazlik sinirini asdik zirvelerdeyiz..anlatsam anlarmisiniz bilmem.Prensipli disipli anne oldugumu cevrem ailem buyuklerim hep demisdir diyer yavrularimda yasamadiklarimi bu osmanda yasiyorum kizlar...acaba kinadigim sey basima mi geliyor..hep derdim mutlaka anne baba yüz veriyordurda bu cocuklar böyle diye yok anamm yokkk degilmis... imtihan diyorum yapdiklarini siralayim kizlar..

Bos küvete girip küvet kenarindaki sampuanlari alip atmak suyu acmak..
klazöte yani deligine girmek iki ayakla
mutfak lavabpsunun icine oturmak(sandalye cekerek)
yemek masasindan yere ziplamak
tv sehbasindan karsidaki sehpa gibi deri yumusak bisey var onu cekiyor yarim metre aralik yapip usdune atliyo

ay yazmicam liste böyle uzarr gider bunlar örneklerimiz sadece..evimi tamamen farkli dizayn ettim heseyi kaldirdim ama bu cocuk buluyo biseyler yapiyo yine..dr götürdüm hperaktivmi diye bakdi hayir cok enerjik hareketli dedi odaklana biliyor oyuna arabalarinda rahat rahat oynuyo hiperaktif cocuklar uzun sure ayni oyuna odaklanamazmis..

hircin ve vur eli var arkadaslrina vuruyor hirpaliyor tirmaliyor ve bizede yapiyor bunlari diyer iki cocugumdan bir tokat yemedim bu masallahh beni hirpaliyo ne yapicagimi sasirdim

konusmaya gelince sorunlar sanirim ondan kaynaklaniyor cumle kurmuyor sadece anne baba abla ac al disari yukari asagi hatirlayamadigim bir iki kelime daha vardir belki ama burada 3 dil birden ogreniyor cocuk sanirim ondan kaynaklaniyor ingilizce almanca anliyor mesela bilemiyorum konussa belki hircinliklari bitecek cunki kendini ifade edemiyor..

neyse uzun tuttum kizlar yememiz guzel emmemiz hala devam ediyor annesini birakamiyor sipa diyerleri gibi bunuda 2 yasina kadar emziricem az kaldi birakmaya

ay canımmm aynısından bi tanede bizde var..anlattıklarının çoğu bizimde başımıza geldi,dahada ötesi hatta... dökmesi kirletmesini geçtim kendine zarar verecek diye korkuyorum..asla koltukta oturmaz koltuğun en tepesine tırmanır orada oturur bizimki oda 30 sn..bende hiperaktiflikten şüpheleniyorum allah korusun büyük sıkıntı o... bizimki odaklanıp oyuncaklarıyla da pek oynamaz en fazla 5 dk...

kızlar selamlar ne zmandır giremiyorum artık kuzum yaramaz ve kocaman oldu fırsat vermiyor hepinizi çok özledim ve öpüyorum kocaman...

merhaba arkadaşlarrr nasılsınızz??*
benim kızı sivrisinek ısırınca alerji oluyo çok fazla şişiyo bugün dr.a götürdüm 3 krem verdi varmı bu durumu yaşayan??
Arkadaşlar hırçınlıktan bahsetmişsiniz bizde çok şükür bu durum yok.Anneye babaya el kaldıran çocuklara çok sinirleniyorum arada bana yapıyo çok kızıyorum ve gelip hemen öpüyo ..Acaba sinirlendikleri bişeymi var aile içi gerginlik annenin çalışması falan çocukları sinirli yaparmışş..
bizimki bu ara devamlı beni öpüyo..Hatta abarttı olayı geçen damacanayı öperken yakaladım :)))))ayakta olsam bacağımı öpüyo :))çookk tatlılarrr ...
hepinzi öpüyorumm
duncan nevraaaa öptüm sizleridee...sık sık uğrayın yaa..

merhaba arkadaşlarrr nasılsınızz??*
benim kızı sivrisinek ısırınca alerji oluyo çok fazla şişiyo bugün dr.a götürdüm 3 krem verdi varmı bu durumu yaşayan??
Arkadaşlar hırçınlıktan bahsetmişsiniz bizde çok şükür bu durum yok.Anneye babaya el kaldıran çocuklara çok sinirleniyorum arada bana yapıyo çok kızıyorum ve gelip hemen öpüyo ..Acaba sinirlendikleri bişeymi var aile içi gerginlik annenin çalışması falan çocukları sinirli yaparmışş..
bizimki bu ara devamlı beni öpüyo..Hatta abarttı olayı geçen damacanayı öperken yakaladım :)))))ayakta olsam bacağımı öpüyo :))çookk tatlılarrr ...
hepinzi öpüyorumm
duncan nevraaaa öptüm sizleridee...sık sık uğrayın yaa..

selam canım..valla bu hırçınlıklara el kaldırmalara bizde babası ile kızıyoruz ama kızmak çözüm değil işe yaramıyo çünkü:KK43: evde çok şükür bi gerginliğimiz yok ama çalışmamdan kaynaklı olabilir,çünkü bazen bakıcısından almaya gitiğimde kapıda bi hışımla geliyor bana yada ben yokmuşum gibi davranıyor... geçici bi süreçtir umarım... öpme huyu bizimkinde de var biyerini vursun hemen getirir öptürür sonrada kendisi öper,ayaktaysam bacaklarımı oturuyosam kollarımı yanaklarımı neresi denk gelirse:) çokk tatlılar evet... bu hırçınlıklarda geçecek inşallah... genelde erkek çocuklarında daha sık duyuyorum bu durumu...
sivrisinek olayını sormuşsun ama bizde yok canım bilemedim bende..

merhabalar kızım dün 23 aylık oldu bademcikleri herzaman şiş ve kızarık, daha önce 3 kere bademcik enf nedeniyle antibiyotik kullanmıştık ama şişlik hep var.bir de gece uyurken horluyor özellikse gripse veya burnu tıkalıysa nefes bile zorla alıyor.kalorifer peteğinin üzerine suluk ve nemli havlu koyarak kışın biraz rahatlattım ama horlama devam.çocuk doktoruna mı götürmeliyim yoksa Kbb uzmanına mı. buyaştaki çocuğa KBB bakar mı cevaplarınızı bekliyorum.

merhabalar kızım dün 23 aylık oldu bademcikleri herzaman şiş ve kızarık, daha önce 3 kere bademcik enf nedeniyle antibiyotik kullanmıştık ama şişlik hep var.bir de gece uyurken horluyor özellikse gripse veya burnu tıkalıysa nefes bile zorla alıyor.kalorifer peteğinin üzerine suluk ve nemli havlu koyarak kışın biraz rahatlattım ama horlama devam.çocuk doktoruna mı götürmeliyim yoksa Kbb uzmanına mı. buyaştaki çocuğa KBB bakar mı cevaplarınızı bekliyorum.
Bakarlar diye düşünüyorum,KBB'ye götürün.Mümkünse özel hastaneye, burun tıkanıklığı ve nefes darlığından çocukluğumdan beri çekiyorum.Sinüzit deyip gönderirlerse başka doktor bulun; nefesle ilgili sorunların çoğu alerjik yada burun yapısından kaynaklanıyor.
Bademciklerini zamanla kontrol altına alabilirsiniz;herşey,meyveleri bile ılık olsun.Terli kalmasın uykudan sonra özellikle.Biraz büyüyünce aldırırsınız.Geçmiş olsun:))

Merhaba Arkadaşlar bende uzun zamandır giremiyorum foruma iş yerinde yoğunluk evdede oğlumla vakit geçiriyorum diye giremedim. Hepimiz aynı durumdayız 2 yaşlarına giriyorlar artık gayet normal hareketli hırçın olmaları ama bu zamanları çok güzel herşeyi anlıyorlar. Dün sağlık merkezinden hemşiremiz aradı önümüzdeki ay aşısı var diye ayrıca dişleri için ağzına floridli bişey yapacağız dedi tlf olduğu için pek anlamadım bilgisi olan varmı?

merhaba :):)

Bende uzun zamandır buraya uğrayamayanlardanım :KK43: Ev iş mert derken hiç fırsat bulamıyorum.Mert de yaramazlığa son sürat devam ediyor.Bende hiperaktif olmasından endişeleniyorum.Oyun oynaması max.5 dk.sürmüyor.Akşamları 22-22.30 arası uyuyor sabah ben işe gitmeden uyanıyor.Bu aralar anne bende işe gidicem diye peşime düşmeye başladı.Bende güzel güzel anlatıyorum bir kaç kere akşama sana şunu getiricem falan diyerek evden çıktım.Artık her akşam beni görür görmez anne bana ne aldın diyor.Biliyorum yanlış bir yaklaşımda bulundum ama nasıl düzelticem bilmiyorum.Bizden haberler böyle öpüyorum hepinizi :)

selam kızlar nasılsınız.... haftasonu oğlumun doğumgününü kutladık..çok güzeldi...zaman ne kadar çabuk geçiyor....

Merhabalar,
Bugün kızımın doğum günü
2 yıl ne çabuk geçti
Daha dün gibi aklımda gece doğum sancıları çekip normal doğum diye uğraşıp sabah sezeryana alındığım ve kuzumu ilk gördüğüm an.
Hayatımın en güzel anıydı.
Gerçek aşk evlat aşkıymış
Meleğimle tattım
İyi ki varsın kuzum Rabbim hep yanında olsun:KK54:

Bütün bebişlerin doğum günü kutlu olsun

Dün kelebeğimin 2.yaş gününü kutladık; nasıl çabuk geçti zaman; sağlıkla bugünlere geldik çok şükür:))sevgiler başka başka yerlerde doğum gününü kutlayan 2011 mayıs anneleri ve kuzuları...bu yıl anneler günüyle beraber kutladık doğum günümüzü.bana "annemm" demesinden daha güzel bir hediye almadım ömrüm boyunca;daha güzel bir sevgi sözcüğü de duymadım; öpüldünüz:)))

Merhaba Arkadaşlar bütün çocuklarımızın doğum günleri kutlu olsun. Allah sağlıklı, başarılı,uzun ömürler nasip etsin inşallah. 2 yaş aşımızıda olduk çok şükür ateşlenme yapmadan aşılarımızıda bitirdik çok şükür. Bu ay sonundada dişlerine florid yapılacakmış sizde durumlar nasıl hepinizi öpüyorum hoşçakalın...En Büyük KK

Hepimizin kuzucukları iyi ki doğdu.....birlikte nice mutlu uzun senelere: :KK64: :KK64:

MErhaba arkadaşlar nasılsınız,, biz çok iyiyiz, memlekete gidip geldik.doğum günü geçen bütün kuzuların doğum günü kutlu olsun.
Tuvalet eğitimine başlayan varmı.? Biz bugün başladık çişde sorun yok ama kakasından çok tiksiniyo.yaptığı an midesi kalkıyo kuscakmış gibi..tecrübeliler ve fikri olanlar varmı?
Hepinizi öpüyoruzzzz...

Hepimizin doğum günü kutlu olsun....ben ilk def yazaıyorum.oğlum 21 mayıs 2011 doğumlu.iki hafta önce hafta sonu bezini bağlatmadı kaçtı ben de artık vakti gelmiş demekki diyip tuvalet eğitimine başladım hafta sonu.çalışan bir anneyim.iki günlük eğitim çok süper geçti.3-4 defa altına kaçırdı fakat tuvalete hiç isteksiz gitmedi.ilk gece uyku arasında götürdüm tuvalete yaptı, sonraki geceler gitmek istemedi ve hiç altına kaçırmadı.oldu pzt ben işe gittim bakıcımızı da bu konuda bilgilendirdim.ama malesef kakasını yapmayınca çok kötü oldu çocuk diye hemen bezi bağlamış.bunu duyunca hemen izin alayım dedim lakin kadın bana demez mi iki hafta sonra ben gitmek zorundayım babam hasta ona bakmam gerek.2 aydan belki daha fazla süre de olmayacağım.benim izin işi yattı.zaten 3 hafta iznim var.hepsini kullansam da olmuyor.oğlum ben olmadan eve dahi girmiyor.bakıcı kendi evinde bakıyor.babası öğretmen yakında tatil olacak ama babası ile de kalacağını sanmıyorum evde.hem tuvalet eğitmimiz güme gitti hem de çok zor durumda kaldık ne yapacağız bilmiyorum.üstelik bir de il değiştirme ihtimalimiz var.off off.şimdi bebeğim yine bez bağlatmak istemiyor evde.yarım kalmış bir iş.dua edin bana lütfen.. :KK43:

merhaba arkadaşlar nasılsınız,, biz çok iyiyiz, memlekete gidip geldik.doğum günü geçen bütün kuzuların doğum günü kutlu olsun.
Tuvalet eğitimine başlayan varmı.? Biz bugün başladık çişde sorun yok ama kakasından çok tiksiniyo.yaptığı an midesi kalkıyo kuscakmış gibi..tecrübeliler ve fikri olanlar varmı?
Hepinizi öpüyoruzzzz...

oğlumun ev şeklinde bul tak oyuncağı vardı.onda taktığı şekiller için arkadaşlarının yanına gönderelim diyerek takıyorduk.şimdi de kakalarını arkadaşlarının yanına gönderiyoruz.bir sonraki tuvalette soruyor anne kaka nerde?arkadaşlarının yanında oğlum diyorum.normal tuvalete gidiyoruz.orda kapak var bak onun altında diyorum.benim ki de tiksiniyor her yanını kaşıyıp duruyor.kokuyor diyor.onun için hemen kakaları arkadaşlarının yanına gönderiyoruz.

MErhaba arkadaşlar nasılsınız,, biz çok iyiyiz, memlekete gidip geldik.doğum günü geçen bütün kuzuların doğum günü kutlu olsun.
Hepinizi öpüyoruzzzz...

Canımmm hayırlı aksamlar uzun suredır yazamadım bende -cok sukur bız ıyıyız sız neler yapıyorsunuz???

Bende tuvalet konusundan yana muzdarıbım :26: Ogretmeye basladım ama ılk etap cok heveslıyken sımdı ısıne gelırse soyluyor-
bezını evdeysem baglamıyorum 10 dakka da bır tuvalete goturmeye calısıyorum gıdınce yapıyor ama goturmessem bır bakıyorum oyuna dalmıs yapıvermıs pantolonuna :26: yenı basladım daha-ne yapmam lazım bılmıyorum. Bebegımın dogumuna da 5 hafta kaldı ınsallah-o dogmadan ogrensın ıstıyorummm tecrubelılere bende seslenıyorummm :KK52::18:

X