2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

uzun bir aradan sonra tekrar merhaba mayıs anneleri... umarım herkes ve yavrular iyidir...
forum geçmişine kısa bir göz attığımda hemen hemen aynı şeyleri yaşadığımızı gördüm...
işe giderken yaşanan ağlamalar...soğukta erkenden kaldırıp evden çıkardığımız için üşütme korkuları ve en önemlisi yemek problemi...
Allah hepimizin yardımcısı olsun ve yavrularımıza önce sağlık sonra da bol iştah versin...
çok iştahsız bir oğlum var ve yemek yediremiyoruz... ya çorba ya süt... o kadar :KK43:
benim gibi yemek sıkıntısı yaşayıpta çözüm bulan arkadaşlar tavsiyede bulunursa çok sevinirm...

Biz 15. ayında özel yaptırdık.aşı takviminde değil bildiğim kadarıyle..Ben akşam 7-8 gibi yediriyorum başka vermiyorum.Yatmadan önce beslemiyorum büyüme hormonu açısından..hem eski insanları düşünüyorum..karanlık olduğunda yemek yemezlermiş..

sizin durumda zor haklısın canım:Ama gün boyu uğraşmak hele yanında 5 dk bırakıp kendi özel işlerini yapacağın birinin olmamasıda daha zor oluyo strese giriyosun çok yoruluyosun..

sağol canımmm benimm

büyüme hormonu salgılanmıyor mu canım, nedir ben senden duydum şimdi?

Sen emziriyormusun canım, kızım emmediği için ben devam sütü veriyorum.Gün içinde de çorba ile yoğurt yiyor.Patates cipsi ve pilavı çok seviyor birde.Diğer yemeklerden yemiyor.Sürekli süt içmek istiyor.Bu aralar çok sinirli,gece de ağlayarak uyanıyor.Kendilerini ifade edebilseler rahatlayacağız.Şimdi nesi var acaba diye düşünmekten sinir hastası olucam.Dün akşam ağlaya ağlaya sonunda tıkandı kustu.O ağladı ben ağladım artık uykusuzluktan harap oldum.Benim de sinirlerim bozuldu.

Hayır oğlum emmeyi 12 aylıkken bıraktı bizde devam sütü veriyoruz. Sadece çorba yiyor ve devam sütünü içiyor. Ben cips vermiyorum sağlıksız diye diğer yemeklerden sadece tadımlık 1 kaşık yiyor. Gerçekten çok sinirliler ben oğlum sinirlendiğinde omzuma yatırıp sakin sakin konuşarak ilgisini başka şeylere çekmeye çalışarak sakinleştiriyorum sende ağlarsan tedirgin olursan daha çok sinirlenir sakin olmaya çalış canım.

sizin durumda zor haklısın canım:Ama gün boyu uğraşmak hele yanında 5 dk bırakıp kendi özel işlerini yapacağın birinin olmamasıda daha zor oluyo strese giriyosun çok yoruluyosun..

Sende haklısın canım bulunduğunuz şehirde hiç yokmu aile büyükleri (anneanne-babaanne) akrabalar. güvenipte bırakabileceğin komşun arkadaşın.

merhaba arkadaşlar nasılsınız?? biz çok şükür iyiyis..cumartesi günü kızımı sütten kestim.Beklediğim kadar zor olmadı 2 gece biraz ağladı şimdi unuttu..Çok korkıutmuşlardı zor diye..
Simgesel ben evdeyim bazen bende keşke çalışsam diyorumm ...Çok zaman geçirince bebekle çok yüz göz olunuyo :))))

Hayırlı gunleeerr arkadaşşlaarrr :KK16: :KK8:

Nasılsınız yaaa? Cok uzun süreler girmeyip birden giriyorum kusura bakmayın aklım burda takip ediyorum ama fırsatım olmuyor yazmaya....:26:

Kızım artık daha hareketli daha meraklı daha çok istekleri arttı... ilgide isteyince malumdur ki net e eskisi gib fırsat kalmıyor...

Fdileekk canım tebrk ederim seni grubun mudavimi oldun hiç bırakmıyarak :KK34:
Bende kızımı geçen hafta sütten kestim çünkü hamileyimmm tekrardan elhamdulillah :KK16: :emir_bebek:
Sen nasıl kestin ne sürdün ? ben tuzlu su sürdüm her istediğinde acayip tiksindi kesmek istiyenlere tavsiye ediyorum...

Nasılsınız yaaa? Cok uzun süreler girmeyip birden giriyorum kusura bakmayın aklım burda takip ediyorum ama fırsatım olmuyor yazmaya....:26:

Kızım artık daha hareketli daha meraklı daha çok istekleri arttı... ilgide isteyince malumdur ki net e eskisi gib fırsat kalmıyor...

Bende kızımı geçen hafta sütten kestim çünkü hamileyimmm tekrardan elhamdulillah :KK16: :emir_bebek:
Sen nasıl kestin ne sürdün ? ben tuzlu su sürdüm her istediğinde acayip tiksindi kesmek istiyenlere tavsiye ediyorum...

Hoşgeldin Gezgin çok sevindim senin adına Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Planlı bir hamilelikmi yoksa süprizmi oldu bende çok istiyorum ikinci bebeği fakat bu şartlarda çok zor sen çalışmıyordun sanırım kendin bakarsın çalışınca malesef olmuyor kim bakacak diye düşünülüyor. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah..

Hoşgeldin Gezgin çok sevindim senin adına Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Planlı bir hamilelikmi yoksa süprizmi oldu bende çok istiyorum ikinci bebeği fakat bu şartlarda çok zor sen çalışmıyordun sanırım kendin bakarsın çalışınca malesef olmuyor kim bakacak diye düşünülüyor. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah..

Aminnn canım cok teşekkür ederim.... :KK16:

Evet planlı oldu-ben aralarında cok yaş olmasın istiyordum cünkü daha cok zorlanılır düşüncesindeyim-peş peşe büyümeleri daha hayırlı hem arkadaşlık yonunden hem ileride bizim rahatlamamız yönünden....
İnşallah hayırla büyütürüz...

Ben çalışmıyorum canım okuyorum dil eğitimi üzerine-inşallah hamileliğim bunlara engel olmaz.
Ama tek bakıcam gurbetteyim :26: kolaylaştırsın Rabbım....

Sanada en hayırlısını nasıp etsın canım.... :KK16:

Sende haklısın canım bulunduğunuz şehirde hiç yokmu aile büyükleri (anneanne-babaanne) akrabalar. güvenipte bırakabileceğin komşun arkadaşın.
komşularım var çok gerekli durumlarda mecbur bırakıyorum ama kimseye yük olmak istemiyorum rahat olamıyorumm..Benden 2. bebeği kim isterse gelin yanıma taşının diycem :))))anane babanne hepsi çok uzaktalar..
büyüme hormonu salgılanmıyor mu canım, nedir ben senden duydum şimdi?
Uyurken yemekleri sindirmekle uğraşmaması büyüme hormonunun salınımı açısından daha iyi diye okumuştum ama şimdi bulamadım ..alttada değişik bi yazı buldum..benim kızımın zaten reflü geçmişi var ...birde tıkabasa yiyip hemen uyuduğumda ben rahatsız oluyorum..kızımda aynı olur diye yedirmiyorum :)))
"Çocukların midelerinin dolu olarak yatmaması çok önemli. Ülkemizde bir çok anne bebeğini ya da çocuğunu yatmadan önce besleme alışkanlığına sahiptir. Oysa bu reflüye yol açabileceği için son derece yanlıştır. Çocuk ve bebeklerin karnı yatağa gitmeden en az 2 saat önce doyurulmalıdır." Hızlı, çocuklarda obezite arttıkça reflü görülme sıklığının da arttığını bildirdi.

evet canım ben gelenekciyim biraz burayı bırakamıyorum :))))
Ben yarabandı yaptım siyaha kkrımızıya boyadım..Baktıkca bööööö dedi bıraktık :))ben bişey süremezdim ilk günler devamlı önüme gelip bakmak istedi..Biz şu aralar çok huysuzuz süt aklına geliyo aradaa sebepsiz ağlıyo...
Demek hamilesinn..Hayırlı doğumlar nasip etsin Allah..Çok sevindimm..Bazen hamile hallerimi özlüyorumm..Burayada uğra arada 2. bebeğinle ilgili durumları paylaş..çok çok öpüyoruummmm seni ve miniğiniiii

Haklısın dilek yatmadan önce beslenmeleri bencede doğru değil fakat ben oğlumu ne yaptıysam bıraktıramadım yoksa uyumuyor illaki uykudan hemen önce devam sütünü içecek ayrıca gece 2 defada süt içmeye kalkıyor.

evet canım ben gelenekciyim biraz burayı bırakamıyorum :))))
Ben yarabandı yaptım siyaha kkrımızıya boyadım..Baktıkca bööööö dedi bıraktık :))ben bişey süremezdim ilk günler devamlı önüme gelip bakmak istedi..Biz şu aralar çok huysuzuz süt aklına geliyo aradaa sebepsiz ağlıyo...
Demek hamilesinn..Hayırlı doğumlar nasip etsin Allah..Çok sevindimm..Bazen hamile hallerimi özlüyorumm..Burayada uğra arada 2. bebeğinle ilgili durumları paylaş..çok çok öpüyoruummmm seni ve miniğiniiii

Bende siyah bant denedim ilk önce bayagı korktu ama baktım sonra cesaret geldi gelip sökmek istedi onu başarısız bulunca tuzlu su sürmeye başladım cok işe yaradı tuzu bayagı katmıştım tadı berbat olmalı ki gördükçe kaçtı :KK53:
Ama dediğin gibi huysuzluğu var sütten kestim keseli nedensiz sorunlar çıkarıyor bende bunları süte bağlıyorum tabi.
Geçen gün sabah uyanmış benim üstümü çekmiş tam ağzına aldı uyandım neye ugradığımı şaşırdım uyanmasam içicekmiş meğer özlemiş yavrum :KK52: Unuturlar napalım sabır bu aralar....

Bende inan hamileliğimi çok özlüyordum son zamanlar-tekmelerini vs.. Şimd heyecanla 5.aydan sonrasını bekliyorum inşallah kolaylıkla geçer :KK49: gelirim artık ara ara buraya-ağustos annelerine takılıyorum bu sıra site açık devamlı önümde :KK53:

öptükkk kızını canımmm selamettlee.... :KK16:

Son düzenleme:
arkadaşlar bende mayıs 2011 annesiyim beni de aranıza alırmısınız :))

size sormak istediklerim vardı bebişimle ilgili nete fazla giremiyorum,nete girdikce sizlerden de bişeyler öğrenmek isterimm

arkadaşlar bende mayıs 2011 annesiyim beni de aranıza alırmısınız :))

size sormak istediklerim vardı bebişimle ilgili nete fazla giremiyorum,nete girdikce sizlerden de bişeyler öğrenmek isterimm

Tabiki katılabilirsin canım bildiğimiz kadarıyla sorularına cevap veririz.En Büyük KK

Tabiki katılabilirsin canım bildiğimiz kadarıyla sorularına cevap veririz.En Büyük KK

Teşekkür ederim canım..evde netim olmadığı için çok fazla nete giremiyordum...annemlere geldikce girebiliyorum..

mesela merak ettiğim tuvalet eğitimine başladınız mı ? 31 mayıs doğumlu benim kızım.. bir de zeka gelişimi beceri gelişimi için neler yapıyorsunuz ? bu arada ceviz yedirmek istiyorum yemiyor...yemek konusunda da çok iştahlı bi bebek değil..boyu falan iyide accık tombik olmasını isterdim :)

aklıma geldikce yazacağım :)) şimdiden teşekkürlerrr

Bu arada ben kızımı 14-15 aylıkken doktorum kesitrdi emmeyi ..hala pişmanımki vermediğime..tatile gittiğimizde iyice iştahtan kesilmişti kızım..yemiyordu orda sürekli havuz istiyordu..şımarıyordu..huy değiştirmişti...zaten kilolu bebiş değildi..derken doktorum anne sütünü verme dedi ona güveir yemez dedi..ben o yeni gelen çocuk doktorunu zaten sevmemiştim yaşlıca bişeydi..yaşlılar tecrübeli falan olmuyor hala ona kızgınım ...eşim de bebek konusunda hassas olduğu için bana sürekli baskı yaptı doktoru dinle sakın verme die..çocuğum keyif için özellikle uyumadan önce emerdi..geceleri emerdi..geceleri hep ağladı saatlerce..hiç vermedim gözümden yaş geliyrdu..kızımı çaresiz bıraktığım için ağlarken gördüğüm için içim delik deşik oluyordu ama bende doktoru dinlemek zorunda kaldım..ikincide asla yapmayacağım 2 yaşına kadar emzircem..sanki yemesine değişiklik oldu..değişmedi zinkomega önerdi.onu veriyorum ara ara..bebeğim unutana kadar neler çekti kıyamam

arkadaşlar benim kızım eskisi gibi yoğurt yemiyor bayadır..ne yapsam acaba sütten daha iyi diyor doktorla ama uzun süredir yediremiyorum..

herkese merhabaaa
uzun bir aradan sonra....

fırsat olmuyor girmeye iş ev çocuk derken çok yorucu geçiyor,
bebişler ve sizler iyisinizdir umarımmm
öpüyorum

Teşekkür ederim canım..evde netim olmadığı için çok fazla nete giremiyordum...annemlere geldikce girebiliyorum..

mesela merak ettiğim tuvalet eğitimine başladınız mı ? 31 mayıs doğumlu benim kızım.. bir de zeka gelişimi beceri gelişimi için neler yapıyorsunuz ? bu arada ceviz yedirmek istiyorum yemiyor...yemek konusunda da çok iştahlı bi bebek değil..boyu falan iyide accık tombik olmasını isterdim :)

aklıma geldikce yazacağım :)) şimdiden teşekkürlerrr

Biz tuvalet eğitimine başlamadık canım arkadaşlar 2 yaşından itibaren başlarsan daha iyi olur dediler bende yazın gelmesini bekliyorum. Benim oğlumda 14 mayıs doğumlu şekilli küpler oyuncaklar aldım oynamasında çok şükür bi sıkıntı yok onun için birşey yapmıyorum. Oğlumda çok iştahlı değil balık felan yemiyor arada bende çorbalarına Cevizide iyice ezip kahvaltısına katıyorum:KK1: Yoğurtlu çorba yaparakta yoğurt tüketmesini sağlıyorum Canım tombik olmasını hiç istemem önemli olan sağlıklı bi çocuk olsun bizimde uyku problemimiz var gece neredeyse hiç uyumuyor. Seninki nasıl gündüz kaç defa uyutuyorsun gece uyuyormu gece uykuda iken besleniyormu nasıl uyutuyorsun sallayarakmı?

Biz tuvalet eğitimine başlamadık canım arkadaşlar 2 yaşından itibaren başlarsan daha iyi olur dediler bende yazın gelmesini bekliyorum. Benim oğlumda 14 mayıs doğumlu şekilli küpler oyuncaklar aldım oynamasında çok şükür bi sıkıntı yok onun için birşey yapmıyorum. Oğlumda çok iştahlı değil balık felan yemiyor arada bende çorbalarına Cevizide iyice ezip kahvaltısına katıyorum:KK1: Yoğurtlu çorba yaparakta yoğurt tüketmesini sağlıyorum Canım tombik olmasını hiç istemem önemli olan sağlıklı bi çocuk olsun bizimde uyku problemimiz var gece neredeyse hiç uyumuyor. Seninki nasıl gündüz kaç defa uyutuyorsun gece uyuyormu gece uykuda iken besleniyormu nasıl uyutuyorsun sallayarakmı?

gerçi bende kilolu olsun istemem sağlıklı olsunlarda gece uykusu iyi uyanınca yanımza gelmek istiyor alıyorum yanıma hemen uyuyor..eğer ağrısı yoksa ..acıkırsa süt istiyor.önceden her gece içerdi şimdi arada istiyor..bu aralar sütüde azaltmıştı üzülüyordum tekrar süte başladı çok şükür..gündüz ama az uyuyor..öğlen 1-2 saat en fazla 3 saat..bazen daha da kısa olabiliyor :KK43:( akşamda erken yatmıyor zilloş..9-10 dan önce uyumuyor......misaifirm varsa hiç uymuyor gündüz.akşamda geç yatıyor.az uyuyor benimkide..
Senin miniğini gündezleri az uyutsan gece daha iyi uyuyabilir diye düşündüm..yani benim bi arkadaşım gündüz 2 sefer uyutuyormuş gecede 12 ye kadar uyumuyormuş..gündüzü 1 e düşürecek..çalışıyorsun sanırım senin için sıkıntı olur gece uykusuzluk..

Yoğurtlu çorbaları çoğaltayım bende..ayran olarak seviyorda önceden çok yerdi..sıkıldı sanırım..
o küplerde iyi fikir..mum kalemlerden aldım bol bol boyama yapıor..birde oyun hamuru aldım playdoh un sağlıklı oluyor....çok seviyor onları..oyuncaklarından ziyade eşyalarla oynamaya bayılıyor hehe....

bende tuvalet eğitimini bekleyim yaza kadar..

gerçi bende kilolu olsun istemem sağlıklı olsunlarda gece uykusu iyi uyanınca yanımza gelmek istiyor alıyorum yanıma hemen uyuyor..eğer ağrısı yoksa ..acıkırsa süt istiyor.önceden her gece içerdi şimdi arada istiyor..bu aralar sütüde azaltmıştı üzülüyordum tekrar süte başladı çok şükür..gündüz ama az uyuyor..öğlen 1-2 saat en fazla 3 saat..bazen daha da kısa olabiliyor :KK43:( akşamda erken yatmıyor zilloş..9-10 dan önce uyumuyor......misaifirm varsa hiç uymuyor gündüz.akşamda geç yatıyor.az uyuyor benimkide..
Senin miniğini gündezleri az uyutsan gece daha iyi uyuyabilir diye düşündüm..yani benim bi arkadaşım gündüz 2 sefer uyutuyormuş gecede 12 ye kadar uyumuyormuş..gündüzü 1 e düşürecek..çalışıyorsun sanırım senin için sıkıntı olur gece uykusuzluk..

Yoğurtlu çorbaları çoğaltayım bende..ayran olarak seviyorda önceden çok yerdi..sıkıldı sanırım..
o küplerde iyi fikir..mum kalemlerden aldım bol bol boyama yapıor..birde oyun hamuru aldım playdoh un sağlıklı oluyor....çok seviyor onları..oyuncaklarından ziyade eşyalarla oynamaya bayılıyor hehe....

bende tuvalet eğitimini bekleyim yaza kadar..

Evet canım çalışıyorum zor oluyor uykusuz işe gelmek alıştım artık. Gündüz 13.00 de yatıyor 2 saat uyuyormuş. Akşamda 10 da yatırıyorum ama uyuyup kalmıyor kaç defa kalkıyoruz. Sen çalışıyormusun ilk bebeğinmi? Alttaki yazında ilgimi çekti aşkımla tanışalı yazan :)

X