2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Aşkolsun kızlar;sinirden ağlattınız beni; ya benim kızım da bakıcıda.Hep bir şüphe oluyor insanın içinde.
Ne yapayım;çalışmak zorundayım.Kayınvalideme bıraksam da olmaz.Eski kafa ile bakıyor hala; bakıcı en azından ne dersem onu yediriyor;üstüne başına dikkat ediyor.
Arada kayınvalidem geliyor;bakıcıya izin veriyorum;işten gelince kızımı hep yarıçıplak buluyorum;kışın da yazın da. kendi menopozda ya;ona göre hep sıcak bizim ev.
Yeşil mercimek çorbası içirmiş geçende;hazmedememiş kızım; ağlaya ağlaya kaka yaptı.O da üzülüyor sonra ama iş işten geçiyor.

Canım ağlamana gerek yok burada bişeyler paylaşıyoruzki ona göre daha dikkatli davranıyoruz. Arkadaşında dediği gibi kimi bakıcılar var kendi çocuğu gibi davranıyor.Allah kötüleriyle karşılaştırmasın inşallah bütün herkesi.

günaydın canım...
sıcaklarla başımız dertte, kış daha iyiydi, şimdi analmadan sürekli çarpılıyo çocuk ya burnu akıyo ya hapşuruyo,
o kadar dikkat ediyorum ama nafile...

Geçmiş olsun canım bizde şimdi dr. geldik oğlum hafta sonu günde 3-4 defa kustu,huzursuz çevreden diştendir dediler ama dayanamayıp bugün dr. gösterdim gaita tahlili istedi fakat yapamadı şimdi bekliyoruz yapmasını. Diş çıkartırken kusma görülürmü? Yazın daha çok hasta oluyorlarya:44:

günaydın canım...
sıcaklarla başımız dertte, kış daha iyiydi, şimdi analmadan sürekli çarpılıyo çocuk ya burnu akıyo ya hapşuruyo,

evet cnm valla kış daha iyiydi.Bizimkide öyle ikide bir hapşuruyor yavrum.

günaydın kızlar

Nasılsınız ?Bebişler nasıl?

Benim oğlumun 2 dişide patlamak üzere bardakla denedim.:)

Merhaba canım iyi olmaya çalışıyoruz çocuklar hasta olunca doğal olarak bizde üzülüyoruz. Dişler geç çıkınca arka arkaya gelmeye başlıyor bizimde öyle olmuştu.

Geçmiş olsun canım bizde şimdi dr. geldik oğlum hafta sonu günde 3-4 defa kustu,huzursuz çevreden diştendir dediler ama dayanamayıp bugün dr. gösterdim gaita tahlili istedi fakat yapamadı şimdi bekliyoruz yapmasını. Diş çıkartırken kusma görülürmü? Yazın daha çok hasta oluyorlarya:44:

geçmiş olsun cnm bence diş çıkarırken kusma olmaz.Sıcaklardan olabilir.Şu an zaten salgın var ishal kusma bizim hastanenin acili hep aynı şikayetten doluyor.

Merhaba canım iyi olmaya çalışıyoruz çocuklar hasta olunca doğal olarak bizde üzülüyoruz. Dişler geç çıkınca arka arkaya gelmeye başlıyor bizimde öyle olmuştu.

evet onlar hasta oluyor biz telef oluyoruz.ben hep o hasta olmasın ben olayım diyorum.Annelik işte.Sizin kaç dişiniz var şuanda

evet onlar hasta oluyor biz telef oluyoruz.ben hep o hasta olmasın ben olayım diyorum.Annelik işte.Sizin kaç dişiniz var şuanda

Evet Annelik bende hep öyle diyorum fakat biz hasta olursak yatarsak onlara kim bakacak dimi en iyisi hiç kimse hasta olmasın.:KK1: Bizim 4.dişimiz oldu (2 üstte 2 altta) Canım sen sabah-öğle-akşam öğünlerinde neler yediriyorsun benimki bu sıralar yememek için ağlıyor iştahıda gitti uykusuzluk zaten var....

Aşkolsun kızlar;sinirden ağlattınız beni; ya benim kızım da bakıcıda.Hep bir şüphe oluyor insanın içinde.
Ne yapayım;çalışmak zorundayım.Kayınvalideme bıraksam da olmaz.Eski kafa ile bakıyor hala; bakıcı en azından ne dersem onu yediriyor;üstüne başına dikkat ediyor.
Arada kayınvalidem geliyor;bakıcıya izin veriyorum;işten gelince kızımı hep yarıçıplak buluyorum;kışın da yazın da. kendi menopozda ya;ona göre hep sıcak bizim ev.
Yeşil mercimek çorbası içirmiş geçende;hazmedememiş kızım; ağlaya ağlaya kaka yaptı.O da üzülüyor sonra ama iş işten geçiyor.

canım benim kızımda bakıcıda oluyor evet şüphe ama napalım mecburuz onlar için

günaydın kızlar

Nasılsınız ?Bebişler nasıl?

Benim oğlumun 2 dişide patlamak üzere bardakla denedim.:)

günaydın oh dişler geliyor kolaycacık çıkarsın inşallah bende çay kaşığıyla bakıyorum hoşuna gitti elimden alıp kendi de bakıyor çıt çıt yapıyormuş:)

günaydın canım...

geçmiş olsun benimki de bugün hapşuruyor dün annemlerden geldik arabada klima dokundu heralde

geçmiş olsun canım benimki hep yolculukta kusuyor onun dışında pek görmedim doktor yediği bir şey dokunmuştur demişti

Evet Annelik bende hep öyle diyorum fakat biz hasta olursak yatarsak onlara kim bakacak dimi en iyisi hiç kimse hasta olmasın.:KK1: Bizim 4.dişimiz oldu (2 üstte 2 altta) Canım sen sabah-öğle-akşam öğünlerinde neler yediriyorsun benimki bu sıralar yememek için ağlıyor iştahıda gitti uykusuzluk zaten var....

benimki sütü bıraktı biberonu kaldırıp atıyor içmek istemiyor

orasıda öyle tabi ama ne bilim dertlerini anlatamıyorlar birde hastalandıklarında insanın elinden bişey gelmemesi çok can sıkıcı bir durum.Maşşallah sizinde geç başladı dişler ama hızlı gidiyosunuz.Cnm mert peynir yemediği için sabahları bulamaç veriyoruz mecburiyetten.öğlen çorba akşamda biz ne yersek(genelde az yağlı ve sebze ağırlıklı yapmaya çalışıyorum)o da onu yiyiyor.Mert'inde iştahı azaldı ben hem sıcaklardan hemde dişten diyorum

Merhabalar
Kızım Bugun tam 14 aylık oldu. Hersey iyi hoş da Bi de yürüse... Doktorumuz da sanki 15 aya kadar yürümesi lazım demişti yanlış hatırlamıyorsam. Ay düşünmeyim düşünmeyim diyorum ama olmuyor iste. Niye yürümüyor me zaman yürüycek diye kafayı Yiycem bu aralar. Hoş sanki canımı bu kadar sıkınca yürüycek!
Hem herkesin sormasından bıktım buna annem bile dahil hem de herkesi geç benim de canımı sıkıyor. 15. aya kadar yurumezse nolcak diye sormadım tabi doktora Bi umut o zamana yürür diye. Ay cidden ya yürümez de Bi de niye yürümüyor diye doktor doktor gezersek nolcak. Tetkikler filan maazallah.
Ya etrafınızda filan böyle geç yürüyenler var mi Allah askına? Çıldırcam yoksa internette bakıp durmaktan.

Merhabalar
Kızım Bugun tam 14 aylık oldu. Hersey iyi hoş da Bi de yürüse... Doktorumuz da sanki 15 aya kadar yürümesi lazım demişti yanlış hatırlamıyorsam. Ay düşünmeyim düşünmeyim diyorum ama olmuyor iste. Niye yürümüyor me zaman yürüycek diye kafayı Yiycem bu aralar. Hoş sanki canımı bu kadar sıkınca yürüycek!
Hem herkesin sormasından bıktım buna annem bile dahil hem de herkesi geç benim de canımı sıkıyor. 15. aya kadar yurumezse nolcak diye sormadım tabi doktora Bi umut o zamana yürür diye. Ay cidden ya yürümez de Bi de niye yürümüyor diye doktor doktor gezersek nolcak. Tetkikler filan maazallah.
Ya etrafınızda filan böyle geç yürüyenler var mi Allah askına? Çıldırcam yoksa internette bakıp durmaktan.

selam canım canını çok sıkıyorsun bence bebeğin kilolu mu?? bizim bi tanıdığımız 2 yaşında yürümüş doktora götürmüşler hiçbir problem yok demiş, kilodan yürümüyormuş.. biraz sabret biraz daha bekle bakalım,ama bu ssenin çok çok kafana takılıyorsa yinede bi doktora göstermekte fayda var...

Merhabalar

cnm bence çok kafana takıyosun.Dr.un 15 aya kadar süre vermiş.Bir günde bile ne kadar değişim gösteriyorlar bir bakmışsın ayaklanmış.Hiç mi yürümüyor yoksa elinden tutup senden destek alıp yürüyormu?Kimsenin lafına da bakma benim oğlumunda yeni dişleri çıkıyor her gören aaa daha dişi yok mu niye yok geç kalmış ama diyorlardı.

Nasıl besliyorsun gilraen neler yediriyorsun öğünlerde gece uyanıp süt içmek istemiyormu benimki çok sık uyanıyor.

günaydın

bir sabah kaşarlı omlet bir sabah biberon mamasına kahvaltılık tahıl pekmez cicibebe katıyorum öyle yediriyorum
öğlen hala çorba arada meyve akşamüstü yoğurt akşam yemeğinde bizim yediklerimizden yatmadan da milupanın sütlü bisküvili gece mamasını seviyor. aralarda elinde salatalık, poğaça, galeta meyve artık ne isterse. gece geçen hafta ağlayarak kalkıyordu dişden bu ara da ishal gibi heralde yine dişle ilgili
bu arada gündüz uykularınız nasıl biz bir hafta kadar oldu tek uykuya düşürdük öğlen bir kez uyuyor sadece

Merhabalar

bence boşuna kendine üzme yürür ama içine sinmemesi doğal annesin sonuçta biz kızımı kalçası için tıp fakültesine fiziğe uzmana götürmüştük zararı olmaz baktımanın için rahatlar hem insanları da hiç takma daha yaşına gelmeden ay yürümüyormu demeye başlıyorlar zaten

Merhabalar

Somebody29 canını sıkmana ne gerek var bence dr. sana yanlış bilgi vermiş. Benim oğlumda henüz kendisi yürümüyor dün bizde başka sebeplerden dolayı dr.daydık bende sordum fakat dr.siz tuttuğunuzda ayağa kalkıyorsa kollarından tuttuğunuzda adım atıp yürüyorsa endişelenmeye gerek yok dedi her çocuğun yapısı farklı hepsi sırası gelince olacaktır dedi. Zaten çoğu bebek 18 aylıkken yürürmüş 1,5 yaşlarında yani benim oğlum hiç emeklemiyor kollarından tutunca direk ayağa kalkıp koşturuyor. Ayrıca işyerimde 2 tane bebeği olan arkadaşım var birisi 18 aylıkken diğeride 18 aylığı bitirince yürümüşler daha 4 ayımız var canım 1,5 yaşlarına gelmeye o zamana kadar inşallah yürüyeceklerdir sıkma canını

Hepinize teşekkürler verdiginiz cevaplardan!
Annelik iste insan niye yürümüyor diye düşünüyor. Ama dediğiniz gibi kendisi tutunup ayağa kalkıyor güzelce yine tutunup yürüyor. O zaman problem yoktur herhalde. Biraz daha bekleyelim bakalım. Çok kilolu da değil bu arada. Zayıf bir bebek de değil tabi ki.
Bu arada her yerde olduğu gibi burası da çok sıcak. Evde sürekli klimaylayiz. Hasta olacak diye korkuyorum ama klimasız ev cehennem gibi. Başka care yok. Yaz böyle geçecek napalim.

Günaydın Arkadaşlar Havalarda çok sıcak ya işte pişiyoruz resmen ramazanda ne yapacağız bakalım?

günaydın cnm :)

Ben de kaç gündür Ramazan da ne yapacağımı düşünüyorum.Allah inş.kolaylık verir.

Sen nasıl çalışıyorsun canım öğle arası gidiyormusun eve benim hafta içi 8-12 ve 13-17 çalışma saatlerim öğle arası eve gidiyorum oğlumu görmek için bu yıl birde çocuklarımız var hareket halinde olacağız iş çıkışı İnşallah Allah kolaylık verir.

Sen nasıl çalışıyorsun canım öğle arası gidiyormusun eve benim hafta içi 8-12 ve 13-17 çalışma saatlerim öğle arası eve gidiyorum oğlumu görmek için bu yıl birde çocuklarımız var hareket halinde olacağız iş çıkışı İnşallah Allah kolaylık verir.

cnm ben hafta içi 08.00-18.00 cumarteside 08.00-14.00 çalışıyorum malesef eve gitme imkanım yok işyerimle ev arası çok uzak.O açıdan şanslıymışsın sen istanbulda mı yaşıyordun.Ben de bu sene çok zorlanmaktan korkuyorum akşam 7 gibi evde oluyorum 9 gibi iftar yapıcaz süre baya uzun.İş çıkışı onlarla vakit geçireceğimiz için daha çabuk gelir iftar zamanı :)

X