2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın Arkadaşlar 3 günlük tatilden sonra bugün işe gelmek zor geldi. Arkadaşlar size bir sorum olacak bebeklerimiz yaşlarına girdikleri zaman bazı markaların (Aptamil-Bebelac-Hipp v.b) çocuk sütlerine mi devam edeceğiz yoksa pastorize inek sütlerinden versek bişey olurmu? Sanırım 3 yaşına kadar günlük 500 ml süt içmeye devam edecekler siz ne yapacaksınız bu konuda?

selam herkese. ablamın doktorum aptamil e 3 yaşına kadar devam etmesi gerektiğini söylemişti.oğlu şimdi 2 yaşında hala içiyor. 3 e kadar devam edecek sanırım. bende bi süre daha devam ederim ama 3 yaşına kadar devam edeceğimi sanmıyorum. zaten pek de inanmıyorum anne sütü yerine geçer hikayesine.
dün oğlumu bayrama götürdüm bayrak salladı çocuklarla.

selam

İnşallah herkesler ve bebişler iyidir.
aşımızı olduk geldik, drumuz ateş yapmaz dedi. Kan tahlili için rengimizin düzeldiğini o yüzden gerek yok şimdilik dedi önümüzdeki ay su çiçeği aşısına gittiğimizde yaptırcaz kan tahlilini demiri bırakın dedi.süt konusuna gelince azar azar başlayabilirsiniz sokaktan aldığınız sütü bile verebilirsiniz dedi. Çilek doğal olmadığı için vermeyin ama doğalı bulursanız verebilirsiniz dedi birde balıda sordum verebilirsiniz dedi.
Kabızlığımızada yapılacak birşey yok evdeki çözümlere devam yani.
Bizden haberler bunlar.

selamlar.

selam kızlaaaar :KK3:

haftasonu oğluşumun doğum günün kutladık herşey harika oldu allaha şükür :) darısı sizlerin başına..
simgeselcim devam sütü konusunda şöyle bişi var sanırım aptamilin bağışıklığı anne sütü gibi desteklemesi isteniyorsa son numaraya kadar devam edilmesi gerekiyormuş...

Son düzenleme:
ela adaaa hoşgeldin canım yaaa .İlk yaşı kutlu olsun minik beyimizinn...Hepimiz bu dönemlerde zorlu süreçlerden geçtikk yaa..Allah dermansız dert vermesin..Çocuklar çabuk toparlanıyo :))Azra değişti teyzesii,artık azda olsa saçları çıktı nihayet kız çocuğuna benzedi :)))) Yürümeye başladıkları zaman tutmak dahada zorlaşıyo..Benimki kendi tek yürümüyo yanında bi oyuncağınıda taşıyo sonra pat yere..Yeni araba kullananlar gibi ani frenlemeler viraj almalar falan zamanla dahada iyi oluyo :)))

Zehracım face sayfasında bende gördüm yorum yaptım..Senin eline ulaştımı sipariş verdinmi??Birde sitem listeme rapuyuda ekliyorummm ondanda haber alamıyorum yaa :s:s:s

Somebody 1 yaş kontrolünde normal aşılarının dışında 2 tanede özel aşı var benim bildiğim..Birde bazı dr.lar kan ilacına devama karar vermek için tahlil isteyebiliyo..Biz azraya yeni bi dr.a başladık.O bize dediki 1 yaşında geldikten sonra birde eylülde çağırıcam..grip aşısı falanda yapalım dedi..

Kızlar bebeklerinize hangi ev yemeklerinden ve nasıl veriyosunuz??Biz çok geciktik o konuda..Kızım hastalanınca ve peşine çok ishal olunca beslenme düzenini bozmadım.Ona özel ve sevdiği şeyleri yapıyorumm..Artık düzeldi bi yerden başlamam lazım..

Doğumgünü geçen arkadaşlar nasıl yaptınız ya doğum gününü??Ben bahçede ve pazar günü yani 2 gün önce yapmayı düşünüyorumm..İnşallah güzel geçer..İlk yaş gününde bebekler bişey anlamıyomuş mızmız oluyomuş diyolar hep,sizlerin nasıl geçti?

haklısın canım sitemlerinde :KK19:
işyerinde fırsat bulamıyorum girmeye girdiğimde mutlaka yazıyorum ama inan bazen çok yoğun oluyor..evdede tüm vaktimi oğluşuma ayırıyorum zaten
biz doğum günümüzü bikaçgün erken kutladık canım 25 i hafta içine geliyor die 21 inde cumartesi kutladık..
pastamız şeker hamurundandı, 1 şeklinde mavi kurabiyeler-takvimli resimli buzdolabı magnetleri misafirlerimize yaptırdığımız hediyelerdi. çok beğenildi.
süslemeler peçeteler hepsi aynı konsepteydi.mavi 1 temalı herşey :KK52:
ööle işteee aslında face profilimde resimlerim var..

ilk yaşını kutlayan tüm bebişlereee nice yıllar sağlıkla huzurla büyüsünler inşallah...
bizde hafta sonu kutladık 1 hafta öncesinden...
magnetlerimiz gayet güzelmiş evdekiler köpükten deyince tedirgin olmuştum ama çok hoşuma gitti görünce...
misafirlerde çok beğendi...
uzun günlerin ardından işe gelmek çok zorr
bitmedi bugün....

selam

aşımızı olduk geldik, drumuz ateş yapmaz dedi. Kan tahlili için rengimizin düzeldiğini o yüzden gerek yok şimdilik dedi önümüzdeki ay su çiçeği aşısına gittiğimizde yaptırcaz kan tahlilini demiri bırakın dedi.süt konusuna gelince azar azar başlayabilirsiniz sokaktan aldığınız sütü bile verebilirsiniz dedi. Çilek doğal olmadığı için vermeyin ama doğalı bulursanız verebilirsiniz dedi birde balıda sordum verebilirsiniz dedi.
Bizden haberler bunlar.

selamlar.
Geçmiş olsun canımm bizde yarın olucaz aşı..Kabızlık sorunu sizde geçmedi bi türlü..diş ishali falandamı olmuyo enes??

Günaydın Arkadaşlar 3 günlük tatilden sonra bugün işe gelmek zor geldi. Arkadaşlar size bir sorum olacak bebeklerimiz yaşlarına girdikleri zaman bazı markaların (Aptamil-Bebelac-Hipp v.b) çocuk sütlerine mi devam edeceğiz yoksa pastorize inek sütlerinden versek bişey olurmu? Sanırım 3 yaşına kadar günlük 500 ml süt içmeye devam edecekler siz ne yapacaksınız bu konuda?
Bende aynı konuyu dr.uma sorucam.Biz hiç devam sütü almadık hala anne sütü..

haftasonu oğluşumun doğum günün kutladık herşey harika oldu allaha şükür :) darısı sizlerin başına..
simgeselcim devam sütü konusunda şöyle bişi var sanırım aptamilin bağışıklığı anne sütü gibi desteklemesi isteniyorsa son numaraya kadar devam edilmesi gerekiyormuş...

işyerinde fırsat bulamıyorum girmeye girdiğimde mutlaka yazıyorum ama inan bazen çok yoğun oluyor..evdede tüm vaktimi oğluşuma ayırıyorum zaten
biz doğum günümüzü bikaçgün erken kutladık canım 25 i hafta içine geliyor die 21 inde cumartesi kutladık..
pastamız şeker hamurundandı, 1 şeklinde mavi kurabiyeler-takvimli resimli buzdolabı magnetleri misafirlerimize yaptırdığımız hediyelerdi. çok beğenildi.
Doğum gününüz kutlu olsuunnnn canım..Arada uğra yaz merak ediyorum senide ulaşıda:mucksss ..Bizim facede ekli değilsin ,1 tane at buraya yaa merak ettimm...
ilk yaşını kutlayan tüm bebişlereee nice yıllar sağlıkla huzurla büyüsünler inşallah...
magnetlerimiz gayet güzelmiş evdekiler köpükten deyince tedirgin olmuştum ama çok hoşuma gitti görünce...
bitmedi bugün....

Magnetler çok güzeldi gerçektennnn....Doğum gününüzz kutlu olsun sizinde...

Esracım yazı çok güzeldi ve şu kısımı kesinlikle aklımdan çıkarmıycam ve azra sözümü dinlemediğinde sinirlenmiycemm...

USLU ÇOCUK İSTEDİĞİNİZE EMİN MİSİNİZ?“
Aldort, hepimize bu soruyu sordu ve başkalarının dediğini yapan, isteklerine boyun eğen, onları memnun etmeye çalışan bir insan yetiştirmek istemiyoruz; özgür, bağımsız bir birey yetiştirmek istiyoruz dedi.

‘’O zaman çocuğunuzun sizin isteklerinize tamamen uyması, acaba ne kadar kendisinin çıkarına?’’ diyerek, beklentilerimizin kendimiz için mi çocuk için mi olduğunu sorgulamamızı istedi.

Son düzenleme:
Bugünn kzızm 1 yaşına girdiiiii...Pazar günü kutladık doğum gününü..Çok güzel oldu herşey..Azrada keyif aldıı...Daha nice yaşlara inşallahhh..

Beni arayan esracıma ayrıca teşekkürlerrr...

21 nisan cumartesi oğlumun doğumgünüydü cumartesi ve pazartesi kutladık... evim dar olduğu için 2 kere yaptık... oğlum çok mutlu oldu şimdiden herşeyi anlıyorlar:))

Arkadaşlar bebeklerimiz yaşına girdiklerinde sağlık ocaklarında yapılacak 2 aşı haricinde özel olarak su çiçeği aşısıda yaptırmayı düşünüyormusunuz? Ben kararsız kaldım:44:

ela adaaa hoşgeldin canım yaaa .İlk yaşı kutlu olsun minik beyimizinn...Hepimiz bu dönemlerde zorlu süreçlerden geçtikk yaa..Allah dermansız dert vermesin..Çocuklar çabuk toparlanıyo :))Azra değişti teyzesii,artık azda olsa saçları çıktı nihayet kız çocuğuna benzedi :)))) Yürümeye başladıkları zaman tutmak dahada zorlaşıyo..Benimki kendi tek yürümüyo yanında bi oyuncağınıda taşıyo sonra pat yere..Yeni araba kullananlar gibi ani frenlemeler viraj almalar falan zamanla dahada iyi oluyo :)))

Zehracım face sayfasında bende gördüm yorum yaptım..Senin eline ulaştımı sipariş verdinmi??Birde sitem listeme rapuyuda ekliyorummm ondanda haber alamıyorum yaa :s:s:s

Somebody 1 yaş kontrolünde normal aşılarının dışında 2 tanede özel aşı var benim bildiğim..Birde bazı dr.lar kan ilacına devama karar vermek için tahlil isteyebiliyo..Biz azraya yeni bi dr.a başladık.O bize dediki 1 yaşında geldikten sonra birde eylülde çağırıcam..grip aşısı falanda yapalım dedi..

Kızlar bebeklerinize hangi ev yemeklerinden ve nasıl veriyosunuz??Biz çok geciktik o konuda..Kızım hastalanınca ve peşine çok ishal olunca beslenme düzenini bozmadım.Ona özel ve sevdiği şeyleri yapıyorumm..Artık düzeldi bi yerden başlamam lazım..

Doğumgünü geçen arkadaşlar nasıl yaptınız ya doğum gününü??Ben bahçede ve pazar günü yani 2 gün önce yapmayı düşünüyorumm..İnşallah güzel geçer..İlk yaş gününde bebekler bişey anlamıyomuş mızmız oluyomuş diyolar hep,sizlerin nasıl geçti?
HOŞBULDUM CANIM...BİDAHA BUKADAR UZAK KALMAM SİZDEN:)En Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KK
ela ada cnm hoşgeldin özlettin kendini.facede uğramıyorsun.Oğluşunun doğum günü kutlu olsun Allah sağlıklı mutlu uzun ömür nasip etsin.
teşk ederim zehracım...aminnnn......
fdilek cnm ben sipariş verdim geldi bile çok hoşuma gitti.Yemek konusuna gelince bizim dr.umuz artık kendinize yaptığınız yemeklerden verebilirsin dedi.Bende zaten yemekleri az salçalı ve tuzsuz yapıyorum o yüzden mert'de yiyiyor.Allah'a şükür bir sıkıntı yaşamadık tek sorunumuz dişsiz olmamız :KK52:
ben de bizim yemeklerden veriyorum...bazen naz yapıyo ama olur o kadar..:):KK1::KK1::KK1::KK1:
İyi akşamlar arkadaşlar. Herkese bebişleriyle güzel bir hafta sonu diliyorum.

Fdilek ben de bize yaptığım yemeklerden veriyorum azar azar. benim oğlum tam bir etçil. Ete bayılıyor pilavı da çok seviyor elimle yediriyorum.

ela ada yavrunun doğum günü kutlu olsun sağlıklı mutlu nice yaşlara inşallah.

asliasli benim oğlumda bazen bakmıyor çağırdığımızda. Hele arbadayken kendimi yırtsam da bakmıyor. Bir sorun olduğunu zannetmiyorum canım.
teşekkür ederim...darısı sizlere:)

yaklaşık olarak 4 aydır aranızda olamadım...bazen bakıp çıktım ama yazma fırsatım olmadı...hepinizi çoooook özledim....bu süre içinde 1 kaçkez hasta olduk.....benim okulla ilgili sıkıntılarım oldu...pansiyon işleri karıştı denetimlerle uğraştık...baya zor bir dönemdi her anlamda...bugün oğlumun doğum günü....geçen yıl bu saatlerde sancılarla boğuşuyordum..2 buçuk saat sanra doğum yapmıştım...ve burdan paylaşmıştım oğlum geldi diye...:KK14::KK14:şimdi ise konuşuyo sürekli ....herşeye bir cevabı var:)10 gündür yürüyo......bir taraftan azı dişi ve köpek dişlerinin yerleri şişmiş....burnu tıkanıyo....dişle ilgisi var mı bilmiyorum genel durum iyi....öpüyorum sizleri ve kuzuları...

zaman ne çabuk geçti anlamadım 1 sene önce kimilerimiz doğum yaptı kimilerimiz bekliyodu şimdi tek tek yaşlarına giriyolar... iyiki doğdun nice mutlu yıllara sağlıkla..

teşekkür ederim betül:):KK52::KK52::KK52::KK52:
selam

Diş sıkıntıları olan bebişlerimize geçmiş olsun
Yeni yaşına girenlere Rabbim sağlık versin İnşallah.
lalehan geçmiş olsun

FDilek beni unutmuşun giremediğim için :KK43:

Enesin burun tıkanıklığı gece gündüz bir müddet devam etti ama hala diş yok, emekleme devam ediyor
ismyle seslendiğimde bazen hiç oralı olmuyor aslıaslı telaş etmene gerek yok yani.

Özel bir doğum günü hazırlığı yapmadım ( sadece fotoğrafçıda 1 yaş fotoğrafı çektirdik) ama sürpriz ziyaretler olunca mini bir kutlama oldu.

sürekli açık havada gezmek istiyor, bende isteklerini yerine getiriyorum .)

yemek olayına gelince evde akşam yemeklerinden tattırıyorum baktım tadımlık değil doyumluk yiyorsa doyuruyorum değilse hazır mama veya yoğurtla kendim birşeyler hazırlıyorum.

salı günü dr kontrolü ve aşımız var sorularınıza cvp olucak bir durum olursa paylaşmaya çalışıırım

hepinize, bebeişlerinize sevgiler..
canım teşekkür ederim enes in de d.günü kutlu olsun...:KK52::KK52::KK52::KK52:
normal inek sütü vermeye başladım...burası zaten yayla...sütler mis gibi:):KK1::KK1::KK1::KK1:
selam

Bizden haberler bunlar.

selamlar.
geçmiş olsun bizim ki cuma günü olacak..tam bir hafta gecikmeyle........:KK37::KK37::KK37:

mutlu yıllar ulaşşşşş......:KK52::KK52::KK52::KK52:
ellerine sağlık...:)tebrik ederim ben uğraşamadım...:KK9::KK9::KK9:
bitmedi bugün....
mutlu yıllar ..iyi ki doğdu kuzucuk...:KK9::KK9::KK9:

Bugünn kzızm 1 yaşına girdiiiii...Pazar günü kutladık doğum gününü..Çok güzel oldu herşey..Azrada keyif aldıı...Daha nice yaşlara inşallahhh..

Beni arayan esracıma ayrıca teşekkürlerrr...
azra'm teyzecim mutlu yıllar sana...:KK52::KK52::KK52::KK52:

21 nisan cumartesi oğlumun doğumgünüydü cumartesi ve pazartesi kutladık... evim dar olduğu için 2 kere yaptık... oğlum çok mutlu oldu şimdiden herşeyi anlıyorlar:))
mutlu yıllar ,,:))))
Arkadaşlar bebeklerimiz yaşına girdiklerinde sağlık ocaklarında yapılacak 2 aşı haricinde özel olarak su çiçeği aşısıda yaptırmayı düşünüyormusunuz? Ben kararsız kaldım:44:

ben de kararsızım....dr uma danışıp öle karar verecem...gerçekten önemli olduğuna ikna olmam lazım....:26::26::26::26:

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar..
doğum günleri kutlanan tüm bebişlere mutlu yıllar diliyorum. zaman ne de çabuk geçiyor. geçen yıl bu vakitlerde gün sayıyorduk. Benim oğlan tembel olduğunu daha o zamandan gösterdi. Bugün yarın derken 19 mayısı bekledi doğmak için. Hala tembel yürümek için hiç uğraşmıyor bırakın yürümeyi tutunarak bile ayakta durmuyor. İstediği heryere yerde yuvarlanarak gidiyor tosbaaaa. yürümesi yaşını geçecek bu gidişle. Dişlerimiz de tembel sadece 2 tane var daha. ama dert etmiyorum geç olsun güç olmasın.

Ayrıca devam sütünü tamamen bıraksam mı acaba diye düşünüyorum. hala emiyor oğlum arada da inek sütü versem olur mu?

arkadaşlar bir yaş aşıları ateş yapıyor mu kolay atlattı mı kuzular?

Sevgilerle..

Lilypie - Baby and Kids Birthday tickers
[B]yaşını dolduran bebişler için takip çizelgesi...[/B].1-
1siteye giriş yapın..
2-karşınıza çıkan sayfada, sol taraftan bir arka plan beğenin,sağ taraftaki şemaya next deyin..
3-yine sol taraftan bir resim seçin ve next leyin..
4-sol tarafta bulunan Event date bölümünde 'What type of ticker to create? ' yazan yerde select'e basın
5-çıkan bölüme bebeğinizin doğum tarihini gün-ay olarak yazın
6-yine altındaki Optional settings bölümünde, text to display above the ticker: bölümüne eklemek istediğiniz yazıyı türkçe karakter kullanmadan yazın.. next leyin
7-çıkan sayfada hazır olan resmin altında yazan For Websites:in karşısındaki Image URL ye basın.
8-alt tarafta Code snippet: Image URL bölümünde bunun gibi; http://lbdf.lilypie.com/sWrIp2.png gibi bir link çıkıyor kopyalayın
9-kendi profilinize gelip-hakkımda bölümüne girin.. çizelge satırındaki kaleme basarak kopyaladığınız linki yapıştırın..

Son düzenleme:
doğum günümüzü kutlayan teyzelerimize teşekkürleerrr....

2 tane sağlık ocağında 1 tanede özelde hepatit A yı yaptırdık.Su çiçeği 15. ayda yapılacakmış.Ben yaptırıcam bu aşıyı.Çünkü zona hastalığını gözümün önünde geçen sene 2-3 kişi geçirdi.ve yanlış bilmiyorsam su çiçeği olmayana zonalıdan bulaşabiliyo bu hastalık..
İnek sütünü sordum anne sütü alan bebeklerde önermiyorum dedi...
Aşılarımız ateş yapmadı..Ama 1 hafta sonra kızamıkcık ateş yapabilir dedi..Diş için flor hapı verdi dr.umuz.Bunun dışında bakşa vitamine hapa gerek yok dedi.Diş çürümesini önlüyomuş.Boyumuz 76 cm kilomuz 10,200 ..Boyu minimum 1.68 1,70 olucak dedi :)) Zaten çok uzun olmasın yanına eş bulmak zor olur :))) Kilosu şu 2 aydır aynı ishal olduğu için hiç alamadı...
Çok şükğr herşey yolunda...Bahar geldi kızım kıpır kıpır gün boyu evde ordan oraya yürüyo ,el atıp karıştırıyo heryeri:))

Son düzenleme:

2 tane sağlık ocağında 1 tanede özelde hepatit A yı yaptırdık.Su çiçeği 15. ayda yapılacakmış.Ben yaptırıcam bu aşıyı.Çünkü zona hastalığını gözümün önünde geçen sene 2-3 kişi geçirdi.ve yanlış bilmiyorsam su çiçeği olmayana zonalıdan bulaşabiliyo bu hastalık..
Aşılarımız ateş yapmadı..Ama 1 hafta sonra kızamıkcık ateş yapabilir dedi..Diş için flor hapı verdi dr.umuz.Bunun dışında bakşa vitamine hapa gerek yok dedi.Diş çürümesini önlüyomuş.Boyumuz 76 cm kilomuz 10,200 ..Boyu minimum 1.68 1,70 olucak dedi :)) Zaten çok uzun olmasın yanına eş bulmak zor olur :))) Kilosu şu 2 aydır aynı ishal olduğu için hiç alamadı...
Çok şükğr herşey yolunda...Bahar geldi kızım kıpır kıpır gün boyu evde ordan oraya yürüyo ,el atıp karıştırıyo heryeri:))
maaşallah azra...bizim aşı yarın olcak ...yeni aşı gelecekmiş s.ocağına....geceleri hafif bir öksürüğü var...gündüz keyfi yerinde.ateş huzursuzluk falan yok...hani hastaken aşı yappılmıyor ya....kararsız kaldım..hasta gibi de değil..bilemedim:KK43:
Selam arkadaşlar..
doğum günleri kutlanan tüm bebişlere mutlu yıllar diliyorum. zaman ne de çabuk geçiyor. geçen yıl bu vakitlerde gün sayıyorduk. Benim oğlan tembel olduğunu daha o zamandan gösterdi. Bugün yarın derken 19 mayısı bekledi doğmak için. Hala tembel yürümek için hiç uğraşmıyor bırakın yürümeyi tutunarak bile ayakta durmuyor. İstediği heryere yerde yuvarlanarak gidiyor tosbaaaa. yürümesi yaşını geçecek bu gidişle. Dişlerimiz de tembel sadece 2 tane var daha. ama dert etmiyorum geç olsun güç olmasın.

Ayrıca devam sütünü tamamen bıraksam mı acaba diye düşünüyorum. hala emiyor oğlum arada da inek sütü versem olur mu?

arkadaşlar bir yaş aşıları ateş yapıyor mu kolay atlattı mı kuzular?

Sevgilerle..

keyfine düşkün o zaman senin kuzu....oğlum da emiyor arada veriyorum inek sütü (kahvaltıda)...aşıyı yaptırmadık canım....

günaydınnnn herkese:KK16:
doğum gününü kutlayan bebişlere nice mutlu sağlıklı yıllar dilerim.Bizimde az kaldı içim kıpır kıpır.Zaman ne çabuk geçti.

maaşallah azra...bizim aşı yarın olcak ...yeni aşı gelecekmiş s.ocağına....geceleri hafif bir öksürüğü var...gündüz keyfi yerinde.ateş huzursuzluk falan yok...hani hastaken aşı yappılmıyor ya....kararsız kaldım..hasta gibi de değil..bilemedim:KK43:

keyfine düşkün o zaman senin kuzu....oğlum da emiyor arada veriyorum inek sütü (kahvaltıda)...aşıyı yaptırmadık canım....

günaydınnnn herkese:KK16:
doğum gününü kutlayan bebişlere nice mutlu sağlıklı yıllar dilerim.Bizimde az kaldı içim kıpır kıpır.Zaman ne çabuk geçti.

günaydın hatunlarrr :KK52::KK52::KK52:

dilekcim merhaba,flor hapını ben ilk oğlumda kullanmıştım şimdi çok pişman oldum kızlara facede yazmıştım alzheımer hastalığına yol açıyormuş.ben florürsüz diş macunu kullanacağım artık...aşılarınız içinde geçmiş olsun ben su çiçeğide yaptırmıştım bu sene su çieçği salgını vardı iyiki yaptırmışım tek doz bile %95 koruma sağlıyor.:nazar:

X