2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

limon zararlımı bilmiyorum ama benimkide versem limonu öyle yiycek. dün öğlen mercimek çorbasını savaş vererek yedirdim normalde sever. bugün içine bir kaç damla limon sıktım öyle yedirdim maşallah yedi hepsini. tavuk çorbasını da limon ve yumurtayla terbiyeleyip yediriyorum artık tad seçiyor

bence evde geçirmen tatilini daha hayırlı ben çok çektim tatil eziyet oldu kuzumla bana uzun bir zaman hiç bir yere gidesim yok.

Selam hanımlar, benimde kızım dün 8 aylık oldu çok şükür. Allah hepimize sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.. Okuduğum kadarıyla sizler kendi yediklerinizden yedirmeye başlamışsınız, doğrumu anlamışım ? Artık mama yada sadece ona özel yemek yapmıyo musunuz? Ben kendi yediklerimizden tattırıyorum sadece, sizce geçmi kalımışım. Birde tuz vermeye başladınızmı.

pnigvings, hande, tarifler için tşkler

Dilek saol canım
dün akşam uzun uzun yazdığım msjı yollamdan Enes sildi sanırım sonrada pc kapanınca giremedim galiba gelmemiş msj

İlania Maşallah oğluna

Balık ben henüz hiç vermedim tavuk suyuna çorbayıda hiç içmiyor

kızlar sizin bebişlerin prizlerle arası nasıl mert hep prizlere gidiyor boş prizlere kilit taktık ama benim haylaz oğlum bugün onuda açmayı başarmış.Ne yapıcam ben bu haylazla bilmem

Merhaba kızlarr.....
Mukeyyif benim cumartesi günü günüm vardı evde kalabalıktı malum..Azra kadınlar kahkaha attıkca ağladı...İnsanlara benim kucağımda gülücük atıyo ama yabancı kucaklarda susuyo susyo birden ağlıyo..
İliena hoşgeldin canımm...Senin çocuklarına numara diye hitap etmene bayılıyorum yaaa....3 numara zamanla düzenine alışır canımmm:))
Zehra bizim evdeki prizleri biz zor buluyoruz:))Hep eşyalarla kapandı ama benimkide çokk ilgiliii kablo türü şeylere..Ben çekmece kilidi dolap kilidi aldım onları takıcamm ..Özellikle deterjanlardan korkuyorum banyo dolabını kapatıcam...Mertte sıralıyomuş maşallah...Azrada sıralıyo ama ayaklarında patik olunca kayıyo:)))Sen ne giydiriyosun ayağına??

sağol canm ya doğru söylüyorsun.işte endişelendim ister istemez.balık bende deneyeceğim.

evet aslında biraz çok kalabalık olduğu için yaptı sanırım.zamanla alşışacaklar sanırım.teşekkürler içim rahatladı açıkcası.

Ayy evet deterjanlar hiç aklıma gelmemişti iyiki söyledin cnm.Bu yaramazlar oralarıda karıştırırlar. Ben Mert'e yumuşak tabanlı ayakkabı giydiriyorum çorap veya patikte dediğin gibi kayıyor.Maşallah azrayada hem dilli hemde sıralıyor.Bizimkiside dün akşam emeklerken birden bire durdu ellerinin üstünde ayağa kalkmaya çalışıyor popoyu kaldırıyor ellerini bırakamıyor çok güldürdü bizi yakında yürüyecekler inş. o zaman iyice peşlerinde dolanacağız

günaydın herkese...
doktorumuz artık bizim yediğimiz herşeyden az yağlı ve az tuzlu olmak şartıyla yiyebileceğini söyledi ama ben tuz koymuyorum hiç oğlumun yemeklerine...
tavuklu şehriyeli çorbayı blendrdan geçirip veriyorum bende ama artık geçirmeden deneyeyim bakalım ne yapacak...
ilk kez mezgit balığı verdim ben... doktorumuz deniz balıklarını verebilirsiniz dedi... elimle ik üç küçük parça verdim sonra çorbasına karıştıdım... çok zorlamadı.... tadına baktı en azından...
köfteye başlayacağım bu hafta bende sizler nasıl hazırlıyorsunuz? sadece kıyma ve ekmek içi yada galeta unuyla mı?

ben köfte veriyorum ama sadece et köftesi yani içinde hiçbirşey yok. ince çekilmiş yağsız kıymayı yağsız tavada kızartıyorum elimle parçalayıp yediriyorum doktorun önerisi olarak. hergün bir köfte. 8. ayı bitirelim sonra biraz gerçek köfte gibi yapmaya başlarım.

bizimkinin dişi yok diye mi acaba haşlanmış pirinç yiyor ama başka blendırdan geçmemiş şeyleri-mesela 3 pirinç büyüklüğündeki şeyleri- yerse öğürüyor hatta kusuyor...ayrıca balık verdikten ne kadar zaman sonra süt veriyorsunuz? bir de yemeklerdeki salça artık sorun değil mi? .....ayyy ne çok şey sormuşum

selam

Dilek, zhr maşallah bebişlerinize ...
Günlere bile başlamışsın maşallah canım sana da.
FDilek muhallebiyi zenginleştirmek için akşam öğününde içine başka ne katabilirimki doysun?

smyrna bir arkadaş daha sormuştu hatırlayamadım
ben hala oğluma bütün öğünlerini özel olarak hazırlıyorum
köfteyide sadece rendelenmiş soğanla yapıyorum kızartıyor sonra parça pinçik yapıp ya ağzına yada çorbasına katıp veriyorum biraz parça büyük olsun öğğğhh yapıyor o yüzden kızartsamda çorbasına katıyorum
normalde çorba yaparen mutlaka yoğurt çorbası hariç bir kaşık köfte yle haşlıyorum

köfteyi yağsız 2 kez çektiriyorum.

çorba yada kahvaltsına tam buğday, çavdar ekmeği içlerinden katıyormusunuz?
bütün sebze ve meyveleri vermeye başladınızmı (patlıcan, kivi, ıspanak hariç)

ben yediğimiz salçalı yemek baharatsız ise bir-iki çay kaşığı suyundan veriyorum o kadar
tuz kullanımı ise hep çorbalarına az bir çintik katıyodum ve katmaya devam ediyorum

Son düzenleme:

bilgiler için çok teşekkür ederim...
Ben uzun süredir ıspanak veriyorum...hatta sebze çorbasına ilk ıspanak, brokopli, havuç ve patates ile başladık. Patlıcan ve bakla hariç herşey verebilirsiniz dedi doktorumuz.
Sen neden ıspanak vermiyorsun

canım ben çorbalarına tam tahıllı buğday ekmeği katıyorum..
ıspanakta veriyorum sebze çorbasına katarak..
ben kivide veriyorum üstelik çok seviyor,1 aydır falan veriyorum..zararlı mı ki kivi?aklıma takıldı şimdi

bennim oğlumunda henüz dişi yok. dişle alaklı olduğunu sanmam bebeğin alışmasıyla alakalı sanırım. ben biraz biraz alıştırmaya çalışıyorum. bugünde tavuklu şehriye çorbası verdim tavuk parçalarını falan yedi. dediğiniz gibi bazen öğürür gibi bişeyler yapıyo ama yutuyo sonra. alışması lazım. inek sütü hiç vermiyorum ben 1 yaşına kadarda vermicem. balığın anne sütü yada mamayla bir zararı yok diye biliyorum. ben evde yapılan sebze yemeklerinden veriyorum azıcık ama suyundan değil. tanelerini biraz ezerek yediriyorum. salçalı bişey mümkün olduğu kadar vermiyorum başka türlü. tuzda çorbalarına minicik koyuyorum yoksa tadı çok kötü oluyo

bir de bizim doktorumuz meyve olarak çilek, kivi ve armutu 10 aya kadar verme dedi. nedenini sormadım ama vermiyorum

ıspanak sakıncalımı bilemiyorum ama sağlık ocagından verilmiş bilgilendirme kağıdında yazıyordu
kiviyi sormuş bi arkadasımız ben gecen hafta portakal vermiştim eline oyalanması için baktım cok iştahlı görünüyordu almadım normalde portakal verilmez diye okumustum aslında ama cok büyük bi sorun cıkcanı düşünmedim bi kaç gün sonra yüzünde ve bacagında kocaman kocaman kızarıklıklar sağlık ocagına gittik alerji olmus bebeklere bir yaşdan önce c vitaminli bişi vermiyoruz dedi dr kivi de bildigim kadarıyla portakaldan fazla c vitamini var yani bence kivi verilmemeli benm kızım yedi aylık bu arada sizinkilerden küçük sanırım ..

ay ben haldır haldır armut rendeliyorum habire neden verilmiyo acaba ya
bide bu ay somon ver dedi emin olamadım şimdi kimi verilmez bu ay falan diyo

c vitaminli birşey verilmezmiymiş bende bunu ilk defa duyuyorum. bizim doktorumuz demiri mandalina suyuyla ver dedi ben 2 aydır mandalina sıkıp içiriyorum.

ay ben haldır haldır armut rendeliyorum habire neden verilmiyo acaba ya
bide bu ay somon ver dedi emin olamadım şimdi kimi verilmez bu ay falan diyo

bilmiyorum nedenini ama 5 aylık başladık biz ek gıdaya ve her gidişimizde doktor hatırlatıyor armutun verilmeyeceğini. bende mezgit vericem bulabilirsem ilk o verilir yazıyodu biyerde. aslında herkes başka bişey söylüyor. her doktor farklı düşünüyo insanın kafası karışıyor böyle olunca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…