2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

c vitaminli birşey verilmezmiymiş bende bunu ilk defa duyuyorum. bizim doktorumuz demiri mandalina suyuyla ver dedi ben 2 aydır mandalina sıkıp içiriyorum.

bilmiyorum nedenini ama 5 aylık başladık biz ek gıdaya ve her gidişimizde doktor hatırlatıyor armutun verilmeyeceğini. bende mezgit vericem bulabilirsem ilk o verilir yazıyodu biyerde. aslında herkes başka bişey söylüyor. her doktor farklı düşünüyo insanın kafası karışıyor böyle olunca :KK52:

ala ala ilginç ama ben armutu sormadan verdim dr uyarmadı sizi yanlış yönlendirmiyim mevsim meyvelerinden demişti

selam

Dilek, zhr maşallah bebişlerinize ...
Günlere bile başlamışsın maşallah canım sana da.
FDilek muhallebiyi zenginleştirmek için akşam öğününde içine başka ne katabilirimki doysun?

smyrna bir arkadaş daha sormuştu hatırlayamadım
ben hala oğluma bütün öğünlerini özel olarak hazırlıyorum
köfteyide sadece rendelenmiş soğanla yapıyorum kızartıyor sonra parça pinçik yapıp ya ağzına yada çorbasına katıp veriyorum biraz parça büyük olsun öğğğhh yapıyor o yüzden kızartsamda çorbasına katıyorum
normalde çorba yaparen mutlaka yoğurt çorbası hariç bir kaşık köfte yle haşlıyorum

köfteyi yağsız 2 kez çektiriyorum.

çorba yada kahvaltsına tam buğday, çavdar ekmeği içlerinden katıyormusunuz?
bütün sebze ve meyveleri vermeye başladınızmı (patlıcan, kivi, ıspanak hariç)

ben yediğimiz salçalı yemek baharatsız ise bir-iki çay kaşığı suyundan veriyorum o kadar
tuz kullanımı ise hep çorbalarına az bir çintik katıyodum ve katmaya devam ediyorum

tşk ederm cnm.ben ıspanağı sebze çorbasına koyuyorum

ayy kızlar
ben kivide verdim bir iki vere armutda verdim.mandalinayı da demir ilacının emilimi için hergün sıkıp veriyorum.ee bu çocuklar sadece elmamı yiyecekler ya.vermesem mi acaba dr.da uyarmadı ki şimdi içime kuşku düştü benimde

bir de bizim doktorumuz meyve olarak çilek, kivi ve armutu 10 aya kadar verme dedi. nedenini sormadım ama vermiyorum :KK9:

armut mu?
ben 4,5 aylıktan bu yana armut veriyorum,
doktor şeftali ve armutla başlattı bizi meyveye,
hepsi değişik birşey mi söylüyor bu doktorlarım?

bu arada kivi bizde alerji yapmadı.. bizim doktorumuzda bal ve inek sütü hariç herşeyi verebilirsin dedi, 10.aydan sonra yumurtanın beyazınıda ver dedi..

aklıma takıldı araştırdım internette böyle yazıyor...

Bebek Beslenmesi ve Armut

BEBEKLER NE ZAMAN ARMUT YEMEYE BAŞLARLAR?

Bebekler hekimin vereceği karara göre dördüncü ya da beşinci ya da altıncı ay tamamlandığında armut tüketmeye başlarlar. Armudun alerjiye yol açma ihtimali sıfıra yakındır, kabızlığa eğilimli bebeklerin de bir numaralı yardımcısıdır.

BEBEKLERE ARMUT NASIL VERİLİR?

Armut eğer altı aylıktan ufak bir bebeğe verilecekse, sadece armut suyu olarak verilmelidir. Armut temiz suda yıkanmalı, kaynar suya batırılıp hemen çıkarılmalıdır. Kabuğu soyulmalı ve çekirdekleri çıkarıldıktan sonra katı meyve sıkacağında sıkılmalıdır. Bebeğe çay kaşığı ya da biberonla, 50 cc. yani yarım çay bardağı miktarında verilmelidir.

Altı aylıktan büyük bebeklere ise armut püresi hazırlanmalıdır. Armut temiz suyla yıkanmalı, cam rendede püre haline getirilmelidir. 50 ila 100 cc., yani yarım ila bir çay bardağı dolusu armut rendesi tek başına ya da yoğurt ile karıştırılarak kaşıkla bebeğe verilmelidir.

ARMUDUN BEBEK BESLENMESİNDEKİ ÖNEMİ NEDİR?

Armut C vitamini ve liften zengin önemli bir meyvedir. Armudun içerdiği lifler sindirilemeyen yapıda olduğundan kabız ya da kabızlığa yatkın bebeklere bol miktarda yedirilmelidir, bebeğin kakasının daha yumuşak olmasını sağlayacaktır.

Armut ayrıca alerjik şikayetlere yol açma ihtimali en düşük meyvelerden birisidir. Alerjik çocuklarda ilk tercih edilecek meyve armuttur.

BEBEKLERE ARMUT VERİLİRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Bebek ishal olduğunda ya da sık dışkıladığında armut verilmemelidir.

slm kızlar benm dr da limon portakal onları asitli olduğu için 8-9 aylık olunca ver dedmişti.bide kivi çilek,ananas bunları vermememi söyledi.ıspanak bende veriyorum onu hiç duymamıştım.ayrıca armutta veililebilir demişti dr.baklliyat vermye de bu ay başlıyorum.et tavuk çorbalarına katıyorum.balık hiç vermemiştim onuda denecem.
ya bide siz salça katıyormusunuz çorbalara.mesela şehriye çorbasına falan yoksa terbiyeleyip mi yapıyorsunuz?
ya bide bu pütürlü yeme ile ilgili Sabiha paktuna:
Pütürlü gıdaya alışabilmek için çiğneme fonksiyonunun yeterli olması kadar beynin pütürtüklü gıdaya yönelebilmesi de önem taşır. Çiğneyebilmek için çiğneme işlemini gerçekleştiren ağız içi kasları çalıştıran sinir, kaslar ve bağlandıkları kemik yapısı yeterli işlerlikte olmalıdır. Bu konuda yetersizlik varlığında bebek çiğneyemez ve doğal olarak beslenebilmek için püreye yönelir. Anneler bu durumu "çocuğum püre seviyor" şeklinde yorumlarlar. Diğerleri de anneyi "çocuğu pürtüklü gıdaya alıştıramamakla" suçlarlar. Oysa çocuk ne sevdiğinden ne de alıştırılmış olduğundan dolayı değil, zorunlu olarak püreye yönelmektedir.'
böyle söylüyor.alışkanlık mı yoksa gelişimle mi alakalı acaba?
bende bazen kendimize yaptığım pilavdan veriyorum onu yiyor.ama kendine bugün tavuklu şehriye yaptım içine cici bebenn ekmeğinden ufaladım onda kaç kere öğ yaptı.kafam karıştı

bide bu var

0-3 YAŞ ARASI ÇOK ÖNEMLİ!
# Bebeğinize 6. aydan sonra, demir bakımından zengin gıdalar verin. Kırmızı et, yeşil yapraklı sebzeler ve yumurta sarısı gibi…
# Ayrıca, bebeğinizi farklı tatlardaki meyve ve sebzelerle şaşırtın. Bu onun değişik besinlere alışmasını sağlar.
# Süt içme alışkanlığını oluşturmak için de bebeğinize farklı lezzetler sunulabilirsiniz. Sütün tahıl ve meyvelerle birlikte hazırlanmasıyla farklı tatlar yaratılabilir.
# Farklı meyveler, farklı “antioksidan” besinler, farklı vitamin ve mineraller içerir. Şöyle ki:
# C vitamini dişetleri için gereklidir, demir emilimini hızlandırıp beynin gelişimini sağlar.
# Beta-karoten koruyucudur ve dokuların normal büyümesini, görme gücünü sağlayan A vitaminine çevrilir. Beta-karotenin en iyi kaynağı ise mangodur.
# Brokoli gibi yeşil yapraklı sebzeler B vitamini açısından zengindir.
# Farklı çeşitlerde meyve, sebze tüketimi, farklı miktarlarda vitamin ve mineral alımı sağladığından önemlidir. Örneğin, 1 elma 100 gramda 4 mg. C vitamini içerirken, çilek tam on sekiz kat fazla C vitamini içerir.
# Günde 2-3 kez meyve tüketimi, kabızlığı önler ve sağlıklı bağırsak hareketleri bakımından önemlidir.
# Bebeğinize verdiğiniz sebzelerin çeşitliliği önemlidir. Araştırmalara göre, 1 hafta içinde verilen sebzelerin çeşitliliği, bebeğin yeni tattığı yiyecekleri kabul etmesini sağlıyor.
# Şekerin bebeğin sağlıklı gelişimine katkısı yok, sadece enerji kaynağı ve bebeğin ağzında tatlı bir lezzet bırakır.
# Fazla tuz, bebekler ve çocuklar için zararlı. 1 yaşını doldurmamış bebeklerin günde 1 gramdan fazla (400 mg sodyum); 1-6 yaş arası çocukların da günde 2 gramdan fazla (800 mg sodyum) tuz almamaları öneriliyor. Çünkü tuz miktarının biraz yükselmesi bile ileride tansiyon riskini arttırıyor.
# Tahıllar, lif ve demir açısından zengin besinlerdir; özellikle C vitamini içeren meyvelerle alındığında demir emilimi artar. Bebeğe ilk başlanacak tahıl pirinç olmalı.
# Bebeğinize yemek pişirirken buharda haşlama ve fırında pişirme yöntemini tercih edin. Çünkü sulu pişirmelerde vitamin kayıpları oldukça yüksektir.
# Bebeğinizin yemeklerine pişme işlemi bittikten sonra, sızma zeytinyağı veya mısırözü yağı koyun.
# Sebze ve meyveleri üzerinde kalmış olabilecek tarım ilaçlarına karşı, bebeğinize vermeden önce su dolu bir kapta bekletin ve soyarak verin.
# Bebeğiniz için pişirdiğiniz yemeği 2 günden fazla saklanmayın ve 1 kereden fazla ısıtmayın.
# Salam, sucuk gibi işlenmiş etler ve konserve gıdalar bebek beslenmesi için sağlıklı değildir. Tercih etmeyin.

Hangi ayda hangi besini yiyebilir ?
# Bebeğinize 7. aydan sonra et ve yumurta sarısı verebilirsiniz.
# 8. aydan itibaren taze balık ve bakliyatlar verebilirsiniz.
# 1 yaş sonrası yumurta beyazı kullanabilirsiniz.
# Bebek yemeklerinde patlıcan, çilek gibi alerjen gıdalar kullanmayın.
# 1 yaş öncesi tariflerde bal ve kepek ekmeği kullanmayın.
# Kek, kurabiye gibi tarifleri bebek tahılları ile hazırlayabilirsiniz.
# Turunçgiller, muz ve kivi 6. aydan sonraki tariflerde yer alabilir.
# Prebiyotik lif kaynağı olan enginar, omega 3 kaynağı olan ceviz, protein kaynağı olan bakliyatlar ile çoğunun antioksidan etkisi olan meyve ve sebzelere bebeğinizin beslenmesinde öncelik tanıyın.

handecim tşk.ederim bilgiler için.Her dr.farklı şeyler söylüyor ama kivi ve armutu ilk defa duymuştum.

selam mayıs anneleri ve bebkleri.nasılsınız?
çokk uzun zamandır face teyim.buranın devam ettiğini bilmiyordum.
siz hem burda hemde ordamısınız??yoksa sadece burdamı yazışıyorsunuz?

ben yastıksız yatırıyorum hep ama sabah uyandığında sevmek için yatağıma aldığımda resmen yastığa kafası koyup yatıyor... bende doktora sormayı düşünüyorum yastıkla yatırayım mı diye...

ben 2 aydır bebek yastığı kullanıyorum
çünkü hastaydı öksürüyordu burnu tıkanmıştı.kafasının hafif yukarıda olması daha önemliydi.oyüzden doktorumuz yatabilir demişti.

Handecim bilgiler için teşekkürler..Portakal kuşburnu falan azrada kızarıklık yaptı..Fazla c vitamini vücuduna ağır geliyo galiba..Ben armudu 6 aydan beri veriyorum..Armut elma muz yiyoruz..Çorbalarına kıyma katıyorum..Köfte bende deniycem..Pütürlü şeyleri yemesi konuşulmuş..Büyük pütürlüler midesini bulandırıyo ama ben kızıma hiç blender kullanmadım..Bunda onunda faydası var...
Baharnazcım muhallebiye balkabağı katabilirsin..Çok faydalıymış..Ben azraya hiç vermedim pazara çıkıp alamadığımdan..Birde cicibebe veriyomusun bilmiyorum ama ben cicibebeyi rezeneyle ıslatıp yediriyorum bazı akşamlar..Birde aptamil gece aldım 7 tahıllı yazıyo..Ama benim kızım hazır hiçbişeyi sevmiyoo..

selam mayıs anneleri ve bebkleri.nasılsınız?
çokk uzun zamandır face teyim.buranın devam ettiğini bilmiyordum.
siz hem burda hemde ordamısınız??yoksa sadece burdamı yazışıyorsunuz?

merhaba canım...Nasılsınn ..Bizler iyiyiz..Burasıda ağır ağır devam ediyo işte...Facede burda ortak takılan var,sadece buraya takılan var,sadece facede takılan var..Hamilelikteki gibi tek parça değiliz..Keşke ozamanki gibi olsak..Buraya uğramayan arkadaşları çok merak ediyorum,zaman zaman özlüyorum..

merhaba canım bizde iyiz öykü büyüyor.
bende artık buralardayım vaktim oldukça..öpüyorum

günaydın

hande bilgiler için tşkler

Ankaradaki dru kiviyi 1 yaşında önce verme dedi ıspanak içinde 1 yaşına doğru dedi bende 1-2 dal çorbassına katıyorum ama çok sık değil
Enesi rahatsız eden birşey var ıspanakta ama anlamadım hala.

armutu 5. aydan beri veriyorum hemen hemen hergün çünkü kabızlık sıkıntımız hep var.
mandalinada 6.aydan beri ya bisküvisine yada meyvesine sıkıyorum portakalde kullandığım oldu ve oluyor
çorbasına bir damla limon sıktığımda oluyor
genelde 1-2 çeşit meyveyi bir arada verdiğim oluyor
ikindi yoğurtlarındada meyve suyu, püresi, bazen bisküvide kullanıyorum

FDilek balkabağını ankarad birkaç kez vermiştim muhallebisine katıp vereyim birde tşkler canım
cicibebe veriyorum bazen pötibör bazen cicibebe karışık kullanıp gidiyorum kahvaltı ve meyvelerinde
akşam öğünü olarak ta deneyim
bende bol bol ıhlamur içiriyiorum bisküvileriini kahvaltıda ıhlamurla, kayısı suyuyla ıslatıyorum
geçen gün sabah kahvaltısını muhallebili meyveli hazrıladım değişik geldi hoşuna gitti denememiş olan arkadaşlar deneyebilir

dün gece çok çok huzursuzdu sürekli ağladı ön 2 dişi iyiydide bu yanlar çıkıcak galiba sizler napıyorsunuz bu diş konusunda

duncan ilk senin bebeğinin dişi çıkmıştışimdi ne durumda dişleri ?

baharcım geçmiş olsun..Azranında ilk dişleri çıkacak galiba..Geçen gece uyumak istiyo ama ağrıdan uykuya dalamadı..Burdaki dr.umuz dediki diş ağrısı ve uykuya dalamama çocuğu çok yıpratır ve dayanamaz bende o ara 1 çay kaşığı calpol verdim..Sabah 7 ye kadar uyudu.

günaydın kızlaarrrr..ne zamandan beri bebeklerimizi2n resimlerini eklemiyoruz..işte benim çalışkan kızım
$12012012857.jpg

Meraba kizlarrr ... hosbuldum hepinize tesekkurler ay simardim haa kizlar unutmusdur beni dedimdi ama unutulmamisiz(saka saka).....berbat ve cildirmis bir haldeyim osman benim sinirlarimi asdi surekli dizimde kucagimda mememde hep emmek isdiyo beni yanindan ayirmak isdemiyor ne yapicam ben ya bukadar bagimlilik normalmi tr de annemlere filan birakip gittim gezmeye falan belkide ondan bukadar bana dusdu dunyada tek ben varim sanki sesimi duyunca bile simarik simarik agliyo..simdi ayaklarimda salliyorumda o sayede girdim buraya...
kızlar bebişlerine balık yapanlar olmuş hangi balığı verdiniz acaba bende yavaş yavaş başlamak istiyorum.Birde tavuk eti veren oldu mu ?
canim ben 4. aydan sonra mamasina tavuk ekledim ama ölcü olarak 4/0.5 oraninda sonra sonra artirdim baligida haftada 2 kere yediriyorum somon baligi yada kilciksiz buzluk baliklarindan bazende hazir kavanoz balikli mama veriyorum seviyor kerata
zhr84 pingwings sağolun kızlar içimi rahatlattınız.komşularım beni biraz korkuttular.ben oğlumu sakinleştirmeye çalışıyorum onlar hepsi bi telden değişik yorumlar.acaba hep böyle mi kalacak korkusu oluştu.sağolun
ilenia hoşgeldin canm.bu arada osmana maşaalllah
her cocuk bir degil canim benim 1.numara oyleydi 2numara tam tersi 3 numara bambaska karakderi oyle demekki bebeginin.su disardan gelen catlak seslere de siri oluyorum illki elesdiri yapacaklar cocuk benim seni ne geriyo...benim ilk oglum gec konusdu özürlü bu dokdora goturun bile dedilerdi masallahh simdi cok zeki ayricada gayet akilli ...cahillik isde ne aglamisdim...
Merhaba kızlarr.....
Mukeyyif benim cumartesi günü günüm vardı evde kalabalıktı malum..Azra kadınlar kahkaha attıkca ağladı...İnsanlara benim kucağımda gülücük atıyo ama yabancı kucaklarda susuyo susyo birden ağlıyo..
İliena hoşgeldin canımm...Senin çocuklarına numara diye hitap etmene bayılıyorum yaaa....3 numara zamanla düzenine alışır canımmm:))
Zehra bizim evdeki prizleri biz zor buluyoruz:))Hep eşyalarla kapandı ama benimkide çokk ilgiliii kablo türü şeylere..Ben çekmece kilidi dolap kilidi aldım onları takıcamm ..Özellikle deterjanlardan korkuyorum banyo dolabını kapatıcam...Mertte sıralıyomuş maşallah...Azrada sıralıyo ama ayaklarında patik olunca kayıyo:)))Sen ne giydiriyosun ayağına??
hosbuldum canim hehehehe görende umaralarin sayisini 6-6 filan sanican 3.de son buluyo ama hosuma gidiyo benimde esim alisdirdi benide o arkadaslarina öyle anlatiyoda...hattaa bana evin her odasini cocukla doldurdun hatun sinek gibi cocuk oldu her yer diye takiliyo...patik bende giydirmiyorum kayiyo diye lasdikli corak giydiriyorum ama en kisa zamanda ilk adim ayakkabisi almam gerek duzgun basmasi icin kesinlikle gerekli evde surekli ayakkabila gezdirince dogru basmayi ogreniyorlar bir tarafdanda arada hava aldirmak lazim ayaciklarina bebislerin
günaydın herkese...
doktorumuz artık bizim yediğimiz herşeyden az yağlı ve az tuzlu olmak şartıyla yiyebileceğini söyledi ama ben tuz koymuyorum hiç oğlumun yemeklerine...
tavuklu şehriyeli çorbayı blendrdan geçirip veriyorum bende ama artık geçirmeden deneyeyim bakalım ne yapacak...
ilk kez mezgit balığı verdim ben... doktorumuz deniz balıklarını verebilirsiniz dedi... elimle ik üç küçük parça verdim sonra çorbasına karıştıdım... çok zorlamadı.... tadına baktı en azından...
köfteye başlayacağım bu hafta bende sizler nasıl hazırlıyorsunuz? sadece kıyma ve ekmek içi yada galeta unuyla mı?
bende hic kofte ozel olarak yapmadim osmana ama evde kendimize yapdigim kofdeden yediriyorum cunki karabiber bana dokundu icin kullanmiyorum sirf nane ve kimyon var benim kofdemde yediriyorum acaba zararlimi ozel kiyma filanda kullanmadim hic
bizimkinin dişi yok diye mi acaba haşlanmış pirinç yiyor ama başka blendırdan geçmemiş şeyleri-mesela 3 pirinç büyüklüğündeki şeyleri- yerse öğürüyor hatta kusuyor...ayrıca balık verdikten ne kadar zaman sonra süt veriyorsunuz? bir de yemeklerdeki salça artık sorun değil mi? .....ayyy ne çok şey sormuşum:KK9:
balikla sutu ayni anda veriyorum hatta kremali balik menumuz var bu olay sadece bizlerde var kizlar burada ki yabancilar krema ve balik ayni anda bisiriyorlar benim osimde pek seviyor kremali balik mamasini
günaydın kızlaarrrr..ne zamandan beri bebeklerimizi2n resimlerini eklemiyoruz..işte benim çalışkan kızım
Eki Görüntüle 325579
oyyyyyy yerim ben onuuuuu kiz güzeliiiiiiiii cok tatli yaa isisrim kiz ben seni kimirt kimirt yesin teyzesi onun yanaklarini:nazar::nazar::nazar:

X