Merhaba kızlar nasılsınızz???
Biz kızımla antalya yapıp geldik...Mesafe yakın diye otobüsle gittim.Ama mahvoldumm.Muavinlerin kucağında geldi kızım :)).Çok şükür evimdeyim...
Azra tabi nişan kalabalığında şebekl,kler yaptı aileme bolbol..Artık insanları hiç yabancılamıyo..Kim ona baksa gülücükler atıyo..
Bizim dişler çıkmadı ama beyaz beyaz görünüyo 2 si bir arada çıkacak galiba...Hadi demeye başladı kendince şarkı söylüyo el çırpıyo nişanda öğrendi:)))Biyerlere tutunup ayağa kalkıyo ,çabuk yürüyecek diyolar...1 saniye yerinde durmuyoo ...
Dişleri çıkanları tebrik ediyorummm...Diş buğdayı yapan oldumu??
kızlar birde akika kurbanı kesen varmı aranızda bebeğine?
Kızlar oğlumun 3.dişi çıktı....üst yan kesici.....komik bir görüntü olacak...orta boş yanda diş:)))
Hala sıkıntısı huzursuzluğu geçmedi...kahvaltı yapmıyor ,m.suyu-püresi,sebze yemekleri,çorbalar,köfte ,muhallebi.....hiçbişey yemiyor...ancak keyfi yetrse 2 günde bir küçük kase ile yoğurt...sadece emmek istiyor....napcam bilmiyorum...10 gündür bu durumda...
cuma kontrole gidince sordum dr a olabilir takma kafana isteyince yer dedi....oğlum doğmadan önce bebeği yemediği için şikayet eden arkadaşlara kızardım''zorlamayın ölmeyecek kadar illaki yiyecek''' diye...hiç de öyle olmuyo çok canım sıkılıyo bu duruma....
Biz kızımla antalya yapıp geldik...Mesafe yakın diye otobüsle gittim.Ama mahvoldumm.Muavinlerin kucağında geldi kızım :)).Çok şükür evimdeyim...
Azra tabi nişan kalabalığında şebekl,kler yaptı aileme bolbol..Artık insanları hiç yabancılamıyo..Kim ona baksa gülücükler atıyo..
Bizim dişler çıkmadı ama beyaz beyaz görünüyo 2 si bir arada çıkacak galiba...Hadi demeye başladı kendince şarkı söylüyo el çırpıyo nişanda öğrendi:)))Biyerlere tutunup ayağa kalkıyo ,çabuk yürüyecek diyolar...1 saniye yerinde durmuyoo ...
canim olayi nasil cozeceksinm biliyormusun
gece emzirmeyi keseceksin bak gunduz nasil yiyecek
kitaptan sonra ben gece emzirmeyi 1 veya 2 ye dusurdum
ondan sonra gunduz yemeye basladi
hedefim gece hic emzirmemek bundan sonra
ek gida yi yemeyen cocugum simdi kasigi havada kapiyor
maşallah bebişine canım. gittikçe tatlanıyor bu yaramazlar. iyiki yapmışım diyorum:) biz de yazın kesmiştik kurbanı canım. kesmek gerekiyormuş sanırım.
bizde de hala diş belirtisi yok. sürünmüyor, emeklemiyor da oğlum. tembel bebek oldu iyice. ama ayakta durmaya bayılıyor. sürünmeden yürüyecek herhalde.
dişleri çıkan kuzuları da tebrik ediyorum.
cvp veren herkese teşekkürler kızlar..çok canım sıkılıyo. normalde yalvar yakar saat 10 gibi kahvaltısını yediririm.saat 12 gibi meyvesi, sonra 4 civarı sebze çorbası 5 gibi yoğurdu olur. 8 gibi yerse muhallebisi.bu saatten sonra da sadece süt. bakıyorum öğünleri çok kaymış saatlerde. ama gece uyumadığı için sabah kahvaltı saati kayıyor, sonrası da beraberinde hepsi. arada çok deniyorum yedirmeye ama ağzını sıkı sıkı kapatıyor.sadece su için ağzını açıyor....iki gündür hırıltılı öksürüğü var. bgn de hiçbirşey yemedi.ısrar da etmedim çünkü dün ısrarla yedirdim en sonunda hepsini kustudoktora da götürmek istemiyorum, çünkü önceki aylardan biliyorum, bir kez götürünce en ufak şeyde doktora koşuyorum ama böyle de içim rahat değil.sizce ne yapayım ıhlamur mu vereyim?
cvp veren herkese teşekkürler kızlar..çok canım sıkılıyo. normalde yalvar yakar saat 10 gibi kahvaltısını yediririm.saat 12 gibi meyvesi, sonra 4 civarı sebze çorbası 5 gibi yoğurdu olur. 8 gibi yerse muhallebisi.bu saatten sonra da sadece süt. bakıyorum öğünleri çok kaymış saatlerde. ama gece uyumadığı için sabah kahvaltı saati kayıyor, sonrası da beraberinde hepsi. arada çok deniyorum yedirmeye ama ağzını sıkı sıkı kapatıyor.sadece su için ağzını açıyor....iki gündür hırıltılı öksürüğü var. bgn de hiçbirşey yemedi.ısrar da etmedim çünkü dün ısrarla yedirdim en sonunda hepsini kustudoktora da götürmek istemiyorum, çünkü önceki aylardan biliyorum, bir kez götürünce en ufak şeyde doktora koşuyorum ama böyle de içim rahat değil.sizce ne yapayım ıhlamur mu vereyim?
evet kvaliden doğru söylüo ama beim tembel oğlum ağız dolusu kusuyo boğazına ufak bişey takılsın gerçi ssadece yoğrtlu çorbayı geçiriorum içinde pirinç olduğu için. ğirincinide yesin diyesmg kayınvalidem dedi ki; yemeklerini hep blendırdan geçirme sonraki zamanlarda da hep öyle ister, kafam karıştı. siz ne yapıyosunuz.
ayrıca toprakım sümükleri akıyor , yavrumu terli terli rüzgara çıkarttı gaddar annesi
canım biz de diş konusunda tık yok. eşime diyorum, biz yakında oğluşuma damak diş yaptıralım diye:)
Hayırlı olsun dişiniz canım..Isırıyomu peki emerken???Kızlar oğlumun 3.dişi çıktı....üst yan kesici.....komik bir görüntü olacak...orta boş yanda diş:)))
Hala sıkıntısı huzursuzluğu geçmedi...kahvaltı yapmıyor ,m.suyu-püresi,sebze yemekleri,çorbalar,köfte ,muhallebi.....hiçbişey yemiyor...ancak keyfi yetrse 2 günde bir küçük kase ile yoğurt...sadece emmek istiyor....napcam bilmiyorum...10 gündür bu durumda...
cuma kontrole gidince sordum dr a olabilir takma kafana isteyince yer dedi....oğlum doğmadan önce bebeği yemediği için şikayet eden arkadaşlara kızardım''zorlamayın ölmeyecek kadar illaki yiyecek''' diye...hiç de öyle olmuyo çok canım sıkılıyo bu duruma....
Bu kadının yöntemlerini bende okudum am abana çok katı geldi yaa..Galiba ben becerememm...Bu yöntemleri uygulayıp faydasını gören çok kişi okudum..EASY diye bi yöntemden bahsediyodu galiba..Ama ben bebeği saati saatine besleme taraftarı değilimmm..Yemek istemiyomu yemesin uyumak istemiyomu uyumasın..Bizim bile günümüz günümüzü tutmuyo...Arkadaslar
bebeginizin uyku ve yeme sorunu varsa bu konuyla ilgili harika bir kitap var
Tracy Hogg
Bebek bakim sorunlarina mucize cozumler( uyku beslenme davranis ve tuvalet egitimi )
Benim bebegim 6.5 aylik son zamanlar saat basi aglayarak uyaniyordu
bu kitabi uyguladim 1 hafta zorluk cektim cok ugrastim
ama suan kizim gece en fazla
2 kez uyaniyor o da aciktigi icin ve hedefim hic uyanmamasi :)
aksam 8 de yatiyor sabah 7 de ben uyandiriyorum artik 2 saat uyanik kaliyor yediriyorum 9 da yatiriyorum 11 e kadar uyuyor boyle gidiyor
uyku uykunun mayasiymis
bosu bosuna neler cekmisim meger caresi varmis
beslenmeside ayni sekilde duzene girdi herseyi saatle ve cok duzenli ve cok saglikli
bence bu kitabi mutlaka alin bana cok dua edersiniz :)
Oyy kıyamam ben onaa canım benimm...slm canım.....hoşgeldiniz....devrim iyice yapıştı bana ..eve gelirken camda görür görmez çığlık atıyormuş...eve girince boynuma sarılıp kalyo...emekleyip ortalığ dağıtıyo...ayağa kalkmaya çalışıyo bazen...akika kurbanını duymadım da...oğlum doğunca şükür mahiyetinde kurban kesip dağıtmıştık....
Bizdede diş çıkmadı...Ben kızıma kesmedim akikasını..En kısa zamanda kesmeliyim..Ne güzel çoğunuz kesmişsiniz..Allah kabul etsin..Bebeklerinizi korusun..maşallah bebişine canım. gittikçe tatlanıyor bu yaramazlar. iyiki yapmışım diyorum:) biz de yazın kesmiştik kurbanı canım. kesmek gerekiyormuş sanırım.
bizde de hala diş belirtisi yok. sürünmüyor, emeklemiyor da oğlum. tembel bebek oldu iyice. ama ayakta durmaya bayılıyor. sürünmeden yürüyecek herhalde.
dişleri çıkan kuzuları da tebrik ediyorum.
evet kvaliden doğru söylüo ama beim tembel oğlum ağız dolusu kusuyo boğazına ufak bişey takılsın gerçi ssadece yoğrtlu çorbayı geçiriorum içinde pirinç olduğu için. ğirincinide yesin diye
bizimde dişlerimiz çıkmadı 8 ayıda bitirdi ama tık yok.
Canım hoşgeldinn...Geri dönmene çok sevindiim..