2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaslar
bebeginizin uyku ve yeme sorunu varsa bu konuyla ilgili harika bir kitap var
Tracy Hogg
Bebek bakim sorunlarina mucize cozumler( uyku beslenme davranis ve tuvalet egitimi )

Benim bebegim 6.5 aylik son zamanlar saat basi aglayarak uyaniyordu
bu kitabi uyguladim 1 hafta zorluk cektim cok ugrastim
ama suan kizim gece en fazla
2 kez uyaniyor o da aciktigi icin ve hedefim hic uyanmamasi :)
aksam 8 de yatiyor sabah 7 de ben uyandiriyorum artik 2 saat uyanik kaliyor yediriyorum 9 da yatiriyorum 11 e kadar uyuyor boyle gidiyor
uyku uykunun mayasiymis

bosu bosuna neler cekmisim meger caresi varmis

beslenmeside ayni sekilde duzene girdi herseyi saatle ve cok duzenli ve cok saglikli

bence bu kitabi mutlaka alin bana cok dua edersiniz :)

slm canım.....hoşgeldiniz....devrim iyice yapıştı bana ..eve gelirken camda görür görmez çığlık atıyormuş...eve girince boynuma sarılıp kalyo...emekleyip ortalığ dağıtıyo...ayağa kalkmaya çalışıyo bazen...akika kurbanını duymadım da...oğlum doğunca şükür mahiyetinde kurban kesip dağıtmıştık....

canim olayi nasil cozeceksinm biliyormusun

gece emzirmeyi keseceksin bak gunduz nasil yiyecek

kitaptan sonra ben gece emzirmeyi 1 veya 2 ye dusurdum
ondan sonra gunduz yemeye basladi

hedefim gece hic emzirmemek bundan sonra

ek gida yi yemeyen cocugum simdi kasigi havada kapiyor

Evet canim biz akika kurbanini dogar dogmaz kesmistik kesilmesi gerekiyormus sanirim ..

hoşgeldin canım bebekle otobüs zordur tahmin ederim :2:
biz kurbanı doğar doğmaz kestirmiştik

yorumun için teşekkür ederim.....
1.si çalışıyorum bebeğime babası bakıyor..bahsettğin kitabı biliyorum ama benim koşullarım uygulamak için çok müsait değil açıkçası...(yeri geliyor gece bile evden ayrılmam gerekebiliyor)
2.si gece emmezse bir süre sonra süt kesilir (sütten kesme döneminde öyle yapılıyo çünkü)
3.sü ek gıdaya başladığımızda yaşamadık böyle bir sıkıntı...o zaman kahvaltısını yapar m.suyu ya da püresini yer öğlen yemeği, yoğurdu, akşam muhallebi ya da tahıllı ek gıda ve arada istedikçe emziriyordum..bu üst dişin sıkıntısıyla birlikte başlayan bir sorun .....geçici diye düşünüyorum ama ne zaman geçecek?:26::26::26::26::26::26:

maşallah bebişine canım. gittikçe tatlanıyor bu yaramazlar. iyiki yapmışım diyorum:) biz de yazın kesmiştik kurbanı canım. kesmek gerekiyormuş sanırım.
bizde de hala diş belirtisi yok. sürünmüyor, emeklemiyor da oğlum. tembel bebek oldu iyice. ama ayakta durmaya bayılıyor. sürünmeden yürüyecek herhalde.
dişleri çıkan kuzuları da tebrik ediyorum.

canım akika ne demek bilmiyorum ama biz doğar doğmaz kesmiştik kurbanı..

cvp veren herkese teşekkürler kızlar..çok canım sıkılıyo. normalde yalvar yakar saat 10 gibi kahvaltısını yediririm.saat 12 gibi meyvesi, sonra 4 civarı sebze çorbası 5 gibi yoğurdu olur. 8 gibi yerse muhallebisi.bu saatten sonra da sadece süt. bakıyorum öğünleri çok kaymış saatlerde. ama gece uyumadığı için sabah kahvaltı saati kayıyor, sonrası da beraberinde hepsi. arada çok deniyorum yedirmeye ama ağzını sıkı sıkı kapatıyor.sadece su için ağzını açıyor....iki gündür hırıltılı öksürüğü var. bgn de hiçbirşey yemedi.ısrar da etmedim çünkü dün ısrarla yedirdim en sonunda hepsini kustu doktora da götürmek istemiyorum, çünkü önceki aylardan biliyorum, bir kez götürünce en ufak şeyde doktora koşuyorum ama böyle de içim rahat değil.sizce ne yapayım ıhlamur mu vereyim?

canım biz de diş konusunda tık yok. eşime diyorum, biz yakında oğluşuma damak diş yaptıralım diye:)

mrb kızlar
akika kurbanı çocğun doğumu üzerine şükür nişanesi olarak kesilen kurban.Peygamberimiz (sav) torunlarına birer koçu akika kurbanı olarak kesmiş ve tavsiye temiş.yani sünnet.ayrıca bu akika kurbanın etinden kurban sahibi ve ailesi yiyrbildiği gibi dağıtıladabilir.
biz oğlum doğduğunda kestirmiştik.
Diş buğdayı ben düşünmüyor değilim.içinizde yapanlar nasıl yaptınız?
tracy hogg öneren arkadaş ben ben uyku konusunda farklı bi yöntem uyguluyorum.gece beslenmesini kesmek istemedim.3 kez besleniyor.beslenme konusunda ne gibi bi faydası oldu?

ıhlamur ver canım ıhlamurun içine ayva kabuğunu soyup ekle kaynat birlikte. işe yarıcaktır. bide sırtına bal sürüp kağıt havlu kapatılıyor öksürük ve hırıltı için onuda dene istersn. geçmiş olsun minnoşa.

ayrıca ela adaya katılıyorum gece beslenmesini kesmek sütün azalmasına ve neticesinde bitmesine neden olur.süt hormonumuz gece salgılanıyor..

Hoşgeldin Dilek biz kurbanı oğlum doğduğunda kesmiştik Allah kabul etsin....

ıhlamur en iyi ilaç içine elma yada ayvada koy..
ben hasta olmasada hergün 100 ml me yakın ıhlamur veriyorum hem kan yapıyor,
kahvaltısınıda ıhlamurla ıslatıyorum...

evet kvaliden doğru söylüo ama beim tembel oğlum ağız dolusu kusuyo boğazına ufak bişey takılsın gerçi ssadece yoğrtlu çorbayı geçiriorum içinde pirinç olduğu için. ğirincinide yesin diye
canım biz de diş konusunda tık yok. eşime diyorum, biz yakında oğluşuma damak diş yaptıralım diye:)

bizimde dişlerimiz çıkmadı 8 ayıda bitirdi ama tık yok.

Hayırlı olsun dişiniz canım..Isırıyomu peki emerken???
Birde dr.lar yeme konusunda çok rahat..Bende rahatım..Yemezse zorlamıyorum üzülmüyorumda çünkü bizi emiyolar..Diğerleri adı üzerinde EK GIDA ..Anne sütü öncelik yanii 2 yaşına kadar..Hayatı boyunca diğer gıdalardan beslenicek ama anne sütü aldığı bu dönem çok önemlii...
Bu kadının yöntemlerini bende okudum am abana çok katı geldi yaa..Galiba ben becerememm...Bu yöntemleri uygulayıp faydasını gören çok kişi okudum..EASY diye bi yöntemden bahsediyodu galiba..Ama ben bebeği saati saatine besleme taraftarı değilimmm..Yemek istemiyomu yemesin uyumak istemiyomu uyumasın..Bizim bile günümüz günümüzü tutmuyo...
Oyy kıyamam ben onaa canım benimm...
Bizdede diş çıkmadı...Ben kızıma kesmedim akikasını..En kısa zamanda kesmeliyim..Ne güzel çoğunuz kesmişsiniz..Allah kabul etsin..Bebeklerinizi korusun..

Canım hoşgeldinn...Geri dönmene çok sevindiim..

canim hosgeldin...kardesinide tebrikler ayrica....bende nasipse cumartesi yolcuyum 2 hafta yokum annemler heyecanla bizi bekliyor....izin telasi sardi iyice beni...Akika kurbaninida bende bayramda kesdirdim somaliye yolladik erkeklere iki kizlara bir diye duydum ben bilemiyorum nederece dogru.hatta kizlara 1 denince aa ne alaka dedim oglanlara iki kesiliyo ya onunda ilerdeki kocasi onun icin daha bebekken kesdiriyomus ay cok komigime gittii gelinimin kurbanini nasipse seneye artik bizde bir kerede 2 tane kesmek kolay degil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…