2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

smge seni bende hatırladım nerelerde bu kız diyordum heralde sesi soluğu çıkmayan bir sen kalmıştın haberlerini alamadığımız... bizim bebişler iyi bilfiğim kadarıyla sorun yok.. öpyürum seni kocaman

1 bardak suyun içine 3 silme tatlı kaşığı pirinç unu koyuyorum koyulaşana kadar pişiriorum yapıo.inince 6 öçek mama atıp karıştırıorum. Yada yarı yarıya sütle su koyup içine 1,5 tatlı kaşığı pirinç unu az şeker koyup yapıorum. Tam ölçü veremedim çünkü göz kararı yapıorum. Yoğurtlu çorbayıda bi tencereye pirinç koyup haşlıorum. Tabi üstünü bayağı su kaplıo. Başka bi kaptada yoğut un yumutayı. çırpıp tencere kaynarken yavaş yavaş karıştırıorum. Kaynayana kadar karıştırıorum.sonrada blenderdan geçirip tel süzgeçten süzüorum. Umarım anlatabilmişimdr.
hoşgeldin canım
hoşbulduk cnm
saol cnm bende öpüorum seni

cnm ben kullandım antibiyotik. Sende kullan. Eltimle 2 ay var bebeklerimizin arasında ikiside hastalandı bayramda. Ben kullandım o kullanmadı. Ve hala hasta. Akciğerleri hava almış. Bir türlü iyileşemio sürekli tekrarlıo. Zaten dr lar hemen antibiyotik yazmıolar. Hastalık ileriyse yazıolar.

canım geçmiş olsun biz kullandık amoklovin toz suyla sulandırılıyo ... 10 güniçirdim ben idrar yolu enfeksiyonundan rahatsızlığı ilerlemesin sende ver istersen...

sağol canım... veriyorum geçmedi hala ateş olayı ilacın etkisi geçince artıyor ateşi.. fitil daha etkili geldi ateşine antibiyotikte ishal yaptı devam ediyoruz kuzum çok yıprandı iştahı da kesildi biran önce iyileşir inşallah

cnm ben kullandım antibiyotik. Sende kullan. Eltimle 2 ay var bebeklerimizin arasında ikiside hastalandı bayramda. Ben kullandım o kullanmadı. Ve hala hasta. Akciğerleri hava almış. Bir türlü iyileşemio sürekli tekrarlıo. Zaten dr lar hemen antibiyotik yazmıolar. Hastalık ileriyse yazıolar.[/QUOTE]

canım başladım cuma gününden beri kullanıyoruz inşallah geçer tamamen. kardeşimin penisiline alerjisi var ilacın prospektüsünde penisilin alerjisi olanlar kullanmasın yazıyor bebeğimin alerjisi varmı yokmu bilmiyoruz diye tereddüt ettim ama enfeksiyonda başka türlü dönmez geri diye başladık bizde

oğlum dişi çıktı hemde 2 tanesi aynı anda

gözünüz aydın hayırlı olsun inci taneleri
alttan mı çıkar ilk dişler hep kızım hasta bu ara da dişten de olabilir mi acaba diye de düşünmüyor değilim. bi farklılık varmıydı bebişinde ateş falan

Bebeklerin dişleri çıkmaya başlamış hayırlı olsun arkadaşlar ilk önce nereden çıkıyor???????

Kızlar merhaba, ben de cuma sabahı işe gitmeden bakmıştım kuzumun dişlerine, damağını yırtmasına az kalmıştı, akşam işten döndüğümde tekrar kontrol ettiğimde oğluşumun alt dişleri hem de ikisi de çıkmıştı. Ay o kadar çok sevindim ki anlatamam. Durup durup tekrar bakıyordum. Çok müthiş heyecanlandırdı beni...Tüm incileri çıkan bebişlerimizi kutluyorum ve sağlıklı dişler sağlıklı, gülüşler diliyorum.

kızlar bebeğim geceleri hala saat başı uyanıyor,kafayı yiyeceğim yakında çalışmaya da başlayamayacağım bu gidişle yemek olayı da kavga dövüş..ben bir yerde yanlış mı yapıyorum acaba.sütüm de iyice azaldı. siz ne yediriyorsunuz , öğünleriniz nasıl?

smg kayınvalidem dedi ki; yemeklerini hep blendırdan geçirme sonraki zamanlarda da hep öyle ister, kafam karıştı. siz ne yapıyosunuz.
ayrıca toprakım sümükleri akıyor , yavrumu terli terli rüzgara çıkarttı gaddar annesi

Ydm bizimde öyle tam anlamıyla uykuya dalamıyor oğlum. Ben uzun süre oldu çalışmaya başlayalı çalışınca daha düzenli oluyor yemeleri kilo alımı nasıl kaç aylık bebeğin? Bizim öğünümüz şöyle sabah 9:00 kahvaltı 11:00 meyvalı yoğurt 13:30 sebze çorbası öğleden sonra acıkırsa 2 saat sonra devam sütü 17:30 da tahıllı mama 19:30 dan sonra hep süt (devam sütü veya anne sütü)

yemekte bizde zorlanıyoruz ama idare etmeye çalışıyoruz...
sabahları saat 09:00 gibi kahvaltımız var, bir gün yumurtalı (yumurtanın sarısı) bir gün yumurtasız... içinde aptamil, pekmez ve labne var... kahvaltıdan sonra 13:00-14:00 gibi sebze çorbamız var...içine bazen kıyma, bazen tavuk atıyoruz... az sonrasında da yoğurt. Benim yaptığım yoğurdu beğenmediği için oğlum bu sıralar babymix veriyorum... sonrasında saat 16:00-17:30 gibi meyve püresi var. Ve son olarakta akşam 19:30-20:00 gibi tekrar sebze çorbası... Aralarda çok mızmızlanırsa aptamil devam sütü...
Şimdi yazınca fark ettim...sanki sabahtan öğlene kadar olan ara fazla uzun... acıkmasada ben arada aptamil verdireyim en iyisi...

teşekkürler arkadaşlar bende çok sevindim dişlerine çok şeker ya.ama emzirirken ısırınca pek şeker olmuyor
diş biraz huzursuzluk yapıyor.geceleri uyanıyor.gündüz uykularını bazen kısa uyuyor. hafif ateşi oluyor zaman zaman.huzursuz olduğunda biberon almak istemiyor.elleri hep ağzında.kızlar jel falan kullanan var mı diş etlerine?

ydm canm geceleri ben devam sütü veriyorum.emzirince keremde her saat başı acıkıyordu.

kızlar siz meyve ve sebze pürelerini ne kadar veriyorsunuz?

tam bir bütün meyveyi cam rendeden geçirip veriyorum...bir elma, bir armut...o gün hangi meyveyi vereceksem...ama tamamını bitirmiyor oğluşum...

benim oğlum sabah 6 da beni emiyor. 9-9:30 arasında kahvaltı ( cici bebe, labne, ceviz, pekmez, yumurta, tereyağı ) ben saat 1'e kadar evde oluyorum. işe gitmeden emziriyorum yine. ben evde yokken sağdığım sütü ve mama içiyor, oğlum bir de 100 cc kadar meyve suyu ( hergün değil ama) öğleden sonra oğluma babası bakıyor ve birşeyler yedirmek için uğraşmıyor. akşama kadar mama, süt ve meyve suyu ile idare ediyoruz. akşam 6da çorba veriyorum yoğurtla birlikte. bizim yemeklerimizden de yediriyorum azar azar. sabaha kadar da sık sık emziriyorum oğlumu.

İnşallah biran önce düzelir oğlunun hem yemesi hem de uykusu canım. yeni gıdalar ve diş huzursuz ediyor yavrularımızı. zamanla ayak uyduracaklardır.

ben artık püre yapmıyorum. katı meyve sıkacağına bir küçük elma, bir küçük havuç bir de mandalina atıyoruz. onu içiyor oğlum. sebze püresini ise 3-4 tatlı kaşığı anca yiyor.

MERABALAR KIZLARRR...Biz iyice osmanin pesine düsdük artik gun icinde hic bos vakit kalmadi kizlar...Benim oglum siraliyor teyzeleri cok erken farkindayim cuma gunu koltuga tutunarak kalkdi ve gümmmm yere dusdu arkadan yine yine derken bugun aksam bakdim yan yan siraliyo inanamiyoruz hala kipirdak oglum benim masallahh diyin teyzeleriii...Zaman nasilda akip gidiyo emekliyordu donuyordu derken siralamalar basladi..Isin acikcasi boyle anlatiyorum ama cok zor bir saniye yalniz birakmaya gelmiyo cunki solugu koltuklarda aliyo cikmak icin benim koltuklar epeycene alcak onunda faydasi var.Bugun kumandayi almak icin koltuga tutunurken bir elinle kumandayi aldi heyecanla iki eliyle tutmak isdedi henuz bacaklarda dimdik duracak kadar guc olmadigi icin dusdu tabi aman ne agladi hahh dedim daha kalmaz dememle gözünün ucundaki yas kurumadan yeniden kaldi cok sekerler yaaa... Cok sukur canim gelmis gelmis olsun allah bidaha yasatmasin dicem ama olucak aci tatli yasicaz bunlari hep ateslenmeler dusmeler derken bir bakmisiz boyumuzca olmuslar...

günaydın...
betüş benm oğlumunda dişleri çıkıyor.

ohhh guzulara lop lop et yesiler kimirt kimirt krakerler yesinler mamalar yesinler..bizde daha yokkk dis tembel osman hala incilerimiz cikmadiiii.tebriklerrrrr size masallahhhh
tatlim benimkide öyle merak etme emen bebelerin modeli bu surekli uyanip annelerini emmeleri uzerine dis eklenince kremali kahve kivaminda oluyorlar.dun gece esimi atik oturma odasina yatagin etrafin bezedik yasdiklarla oyle uyuduk dusun artik sabah yarim saat yatak odasinda koltuklarin yastiklarini topladim yerlesdirdim..okadar tatlilarki yapacak birsey yok en bitkisel sakinlesdirici aliyorum burada satilan hicbir yan etkisi olmuyan sutumden gecer rahatlar diyordum banamisin demedi cunki aliskanlik oldu artik tok olsa bile illki beni emecek sipa
öle deme kendine annesi kimbilir faketmemisindir sende....blendira gelince canim bazen ben geciriyorum bazende keyfim yerinde vakdim varsa plasdik bir suzgecim var ondan geciriyorum ama ev yemeyine ekmek dograyip yedireceksem catalla eziyorum ki genelde yemeklere patates atiyorum oglusumda yesin diye ozaman catalla eziyorum.Benim ilk kizimda ayi seyi yapdim blendir bebegi oldu 2 yasindi gecmisdi normal yemek veridgimde ögürüyordu puturcuklerden catalla ezerek yediriyordum cok zor aslinda her gittigim yere blendir tasiyordum dusun artik karpuzu bile blendirdan geciriyordum.cahillik ilk bebisim diye bilemedim

Merhaba kızlar nasılsınızz???
Biz kızımla antalya yapıp geldik...Mesafe yakın diye otobüsle gittim.Ama mahvoldumm.Muavinlerin kucağında geldi kızım :)).Çok şükür evimdeyim...
Azra tabi nişan kalabalığında şebekl,kler yaptı aileme bolbol..Artık insanları hiç yabancılamıyo..Kim ona baksa gülücükler atıyo..
Bizim dişler çıkmadı ama beyaz beyaz görünüyo 2 si bir arada çıkacak galiba...Hadi demeye başladı kendince şarkı söylüyo el çırpıyo nişanda öğrendi:)))Biyerlere tutunup ayağa kalkıyo ,çabuk yürüyecek diyolar...1 saniye yerinde durmuyoo ...

Dişleri çıkanları tebrik ediyorummm...Diş buğdayı yapan oldumu??
kızlar birde akika kurbanı kesen varmı aranızda bebeğine?

Kızlar oğlumun 3.dişi çıktı....üst yan kesici.....komik bir görüntü olacak...orta boş yanda diş:)))
Hala sıkıntısı huzursuzluğu geçmedi...kahvaltı yapmıyor ,m.suyu-püresi,sebze yemekleri,çorbalar,köfte ,muhallebi.....hiçbişey yemiyor...ancak keyfi yetrse 2 günde bir küçük kase ile yoğurt...sadece emmek istiyor....napcam bilmiyorum...10 gündür bu durumda...
cuma kontrole gidince sordum dr a olabilir takma kafana isteyince yer dedi....oğlum doğmadan önce bebeği yemediği için şikayet eden arkadaşlara kızardım''zorlamayın ölmeyecek kadar illaki yiyecek''' diye...hiç de öyle olmuyo çok canım sıkılıyo bu duruma....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…