bende sana yakınım...hamilelikte 24-25 kilo aldım... 5,5 ay emzirdikten sonra 12 kg. civarı verdim... diyet yapamıyorum ne yazı ki... deli gibi bir iştahım var... ama diyet şart kilo verebilmem için... benim en az 13kg. vermem lazım...
nasıl bir diyet yapıyorsun
bu arada iştah yedikçe artan yemedikçe azalan bişey,
bikaçgün sık dişini yeme sonra alışıyor bünye...
canim aynen bende diyet yapmak isdesem istahim acayip oluyor o yuzden diyet fikri bana gore degil 20 kilonun nasil gittigini bende anlamadim ama su son 7 yapisdi kaldi iyice...derken aksam eski fotolara bakiyorumda diyer dogumlarimdan sonrada normale donmem 1 seneyi almis aslinda hemen sipadanak eskisi gibi olunmuyorki ama ben sabirsiz bir hatunum eskisi gibi cita gibi gezedigim gunleri ozluyorum...birde hep fizigimle önplanda olan bir bayanken suanda kendimi pek pasakli goruyorumHepimiz aynıyız canım evet diyet çok etkiliyor sütü kaç kilosun ne kadar fazlalığın var ??
tatlim hic goysunu SIKIP sut nasil akiyo diye bakdinmi..bendede gorunurde sanki hic sutum yokmus gibi öyle ilk aylardaki irilik kalmadi göyüslerde ama SIKTIRINCA geliyo oradan anliyorummerhaba arkadaşlar
gilraen canm çok sevindim bişey çıkmamasına.Allah korusun bebişlerimizi
kzılar benm de iştahım çok açık.artık bide benm sütüm iyiyce azaldı.emziren anneler ne güzel.sık sıkda emzirmeye çalışıyorum ama çok azaldı.tamamen bitmez inş.ben 2 yaşına kadar emzirmek istiyorrum oğlumu.kilolar bende kendimi tutamıyorum ya.diyet olayına hiç uyamıyorum of ne yapacaz ya.
mandalina vermeye bende çekiniyorum.bazen tattırıyorum ama.yinede öyle daha veremiyorum.oğlum 7. ayına daha bugün girdi.sizin bebişler biraz daha büyük sanırım.birkaç hafta sonra bende tamamen veririm.
HIPP omega3 lü oldugu icin bana cok agir balikyagi kokusu geldi...eeee ben biraz burundan yana hassasimda...yinede yogurt yapiminda kullandim gayet guzel tutuyordu kokusuda gelmiyordu..birde milumil mamasi cok sekerli emen bebeklere pek tavsiye edilmiyormus cunki tadi anne sutu gibi sekerli oldugundan bebek milumilden sonra emmek isdemiyormus kk da okumusdum bendeCanım çok sevindim bişey çıkmamasına Hipp mamanın balıkyağı gibi koktuğunu yazmış ilenia birde biberondan mama hazırlanınca kolaylıkla akıyormu??? bebelac2 akmadığı için biz kullanamadık..
Günaydın arkadaşlar. güzel bir gün geçiririz umarım hepimiz.
Kızlar nasıl doğum yaptınız bilmiyorum ama ben normal doğum yaptım ve ilk hafta hergün 1 kilom gitti. toplam 17 kilo almıştım.şimdi sadece 4 kg fazlam kaldı. herşeyden bol bol da yiyorum sütüm olsun diye. hızlı kilo vermemi normal doğuma bağlıyorum ama metabolizma da önemli sanırım. Bebişler sağlıklı olsun da verilir kilolar çok dert etmeyin bence.
Canim ben BERN deyim Baselde benimde kuzenler dayimlar filan var...Bern e beklerim geldiginde bizim pek oyle trden gelen iden anca 2 senede bir.....senide beklerim canim corbamizi cayimizi iceriz....Canım ben veriyorum elma veya armut ile karıştırıp veriyorum ...
Canım sevindim birşey çıkmamasına gözün aydın:))
Canım ayy o baybled bizde var dediğin gibi görünce çıldırıyor :))) Ne güzel 20 kilo vermişsin kalanınıda ilerleyen zamanlarda vereceğine eminim nede olsa 3 tane kuzu var evde:)) Canım benim teyzemlerde İsviçrede Baseldeler 4 sene onca bende ziyaretlerine gitmiştim kuzular biraz daha büyüsün gitmek istiyoruz tekrar sen neresindensin?
Geçmiş olsun canım..
Canım ben sebze koydum ama meyva sadece vişne olarak koydum onuda komposto yapıyorum direk hiç vermedim...
Canım hamilelik önceside var 15 falan:18:
Canım süper olur :)))
Canım ben sezeryan yaptım ama bunun doğumla ilgisi olduğunu sanmıyorum metabolizma dediğin gibi çok önemli vede kişinin beslenme şekli ile bağlantılı...
kızlaar bu burun tıkanıklığına ne iyi geliyor allah aşkına serum fizyolojikler hiçbir işe yaramıyor, sprey olanlardan da aldım ama açılmıyor.. buranın havasından kaynaklı hepimizin burnu tıkalı,nezle yada grip olmasakta...
değişik bi çözüm bulan varsa paylaşır mı?
zeytinyağı duydum deneyen var mı?
günaydın kıslar..
oğluşum nezle oldu. burnu akıyor.tıkanıyor..baya huysuzdu iki gündür. dün izin aldım işe gitmedim.biraz toparladı.şimdi annem bakıyor aklım evde.birde dün gece yataktan düştü oğlumhasta olduğu için babamız salonda yattı rahat rahat yatın siz die. yatağımızda baya geniştir.kenarlarada yastık koymuştum ama bir anda hani sanki resmen düşerken uyandım..patt die düştü yavrum.uyku sersemi ne olduğunu şaşırdı yavrucak o ağladı ben ağladım çok kötüydü yaa..bişey olmadı şükür ama ömrümden ömür gitti..allah yavrularımızı bize bağışlasın:26:
Amin canımm Allah korusun hepimizin bebeklerini...bende azra emerken alıyorum laptopu yanıma,dediğin gibi hayat zorlaştı yaa.zaman nasıl geçiYO anlamıyorumm..Büşra nasıl annesi..Malum kış geldi artık dışarı çok çıkmıyorum bizimki çok sıkılıyooo
Günaydın Arkadaşlar hasta olan bebeklerimize acil şifalar yataktan düşen bebeklerimizi Allah korumuş onlar bi melek olduğu için rabbim koruyor çok dikkatli olmak gerekiyor artık. Arkadaşlar sizin bebekleriniz gece düzenli uyuyorlarmı artık bizimki dün gece hiç uyumadı nerdeyse her saat başı kalktık bu uykuları ne zaman düzene girecek???
Özlüyoruz ama seni duncanım daha çok gelin yaa:))
kızlar bebişine mandalina suyu veren var mı?
bende sana yakınım...hamilelikte 24-25 kilo aldım... 5,5 ay emzirdikten sonra 12 kg. civarı verdim... diyet yapamıyorum ne yazı ki... deli gibi bir iştahım var... ama diyet şart kilo verebilmem için... benim en az 13kg. vermem lazım...
nasıl bir diyet yapıyorsun
Aferim Ulaşıma bir hastalık gelmesin kuzuma:)saol ilenacım.evet ya daha neler olacak kimbilir..allahım esirgesin hepsini.
geçmiş olsun canım ya. yazık kuzulara anasız babasız oralarda ..
tomurcum burnu hala tıkanıyor sümüklülüğe devam :) ama onun dışında bişi kalmadı çok şükür. ilaçsız atlattık sayılır
Biz serum fizyolojik kullanıyorum birde banyodan sonra çok rahatlıyor kuzum ..Zeytinyağını hiç duymadım?kızlaar bu burun tıkanıklığına ne iyi geliyor allah aşkına serum fizyolojikler hiçbir işe yaramıyor, sprey olanlardan da aldım ama açılmıyor.. buranın havasından kaynaklı hepimizin burnu tıkalı,nezle yada grip olmasakta...
değişik bi çözüm bulan varsa paylaşır mı?
zeytinyağı duydum deneyen var mı?
Canıım bende tatlıyı ve ekmeği azalttım sayılır bu aralar birde diyetisyene gitmeyi düşünüyorum..benim oğlum 5,5 ay emdikten sonra bıraktı... artık emzirmiyorum ne yazık ki ama diyette yapamıyorum...
Hamilelik ve loğusalık dönemimde iştehım çok açıldı...hala da aynı...
şimdi ana öğünlerimi azaltmayı deniyorum ama şu tatlı, abur cubur kilo vermeme engel...
sezeryan ile doğum yaptım ve koskocaman bir göbeğim var hala... nasıl gidecek bu göbek, nasıl gidecek bu kilolar bilmiyorum...
Siz kilo vermek için neler yapıyorsunuz???
Bende hamilelikle 9 kilo alıpta hiç veremeyen tek kişiyim sanırım:))) Birde doğum önceside vartopikte benim kadar kilo alan yok sanırım rekor bendeydi yanlış hatırlamıyorsam 30 kilo ile
6,5 ay emzirdim bu süre içerisinde 18 kilo falan verdim yanlış deilsem..
sütüm kesildikten sonra bi süre diyete başlayamadım
2 haftadırda sıkı diyetteyim..
şu an itibari ile toplam 23 kilo verdim
hala 7 kilom var
şaka gibi
İnşallah canım :)) bu arada bilgin için çok sağol bende deneyeyim..Canim ben BERN deyim Baselde benimde kuzenler dayimlar filan var...Bern e beklerim geldiginde bizim pek oyle trden gelen iden anca 2 senede bir.....senide beklerim canim corbamizi cayimizi iceriz....
Canim bir ingilizden aldigim tarif yap derim cok acayip ise yariyor ...su agiz bezleri varya onu elma sirkesine batir islar sonra bas ucuna bebeginin koy ben mandalliyorum besigine...burnunu aciyor hatta kendime bile denedim super aciyor ama igrencccc kokuyo o ayri...buradaki dokdorlar ebeler hemen sogan tavsiye ederler bas ucuna bebegin yarim sogan kes koy burnunu aciyo ama ben hic denemedim kusarim heralde...
Keşke canım bir türlü görüşemedikoyy damadıma çok geçmiş olsun kıyamam ben ona rapucan ya.. seninde nası korktuğuınu tahimn ediyorum cnım...
büşra nasıl olsun canım hareketlendiler iyicene ama hala emeklemiyor benim kızım dönerekte gitmiyor bir yere öle annem emeklemeden yürür bu kız diyo ...
diş çıkaracağı zmaan kötü oluyor uykusu canım diğer zamanlarda gecede 1 kez uyanıyor...
bende seni özlüyorum keşke görüşebilsek ...
ben veriyorum hande ama tek değil elma ile birlikte veriiyorum...
Kuzum baya vermişsin devamı gelir inanıyorum..ben 12 kilo alarak tamamladım hamileliğimi 2 kilosu hala bende kaldı... bende emziriyorum zaten emzirmek bence kilo düşmanı bir olay... bir alıp bir veriyorum kilolarımı nasıl birşeydir anlamadım.. neyse en azından hamile kaldığım kiloaya gelip üzerine bir 10 kilo daha vermem lazım ki 60 lı kilolara gelebileyim
Canım çok sevindim bişey çıkmamasına Hipp mamanın balıkyağı gibi koktuğunu yazmış ilenia birde biberondan mama hazırlanınca kolaylıkla akıyormu??? bebelac2 akmadığı için biz kullanamadık..
Merhaba Güzel anneler :))
Benim kızçem biberonı bırakıyor gibiAnne sütünü kaşıkla içiriyorum onunla maşallah içiyor ama çok zor tabii Üff bu kuzu benim bütün ezberimi bozdu yada kızlar böyle oğlumu hatırlıyorumda onun yanında melake kalıyor yakışıklım:))
Canım geçmiş olsun ..Geriye idrar kaldığına göre iye olabilirmi acaba?ılenia, pingwings, betus19, ela_eda, fdilek48, mukeyyif, tomurcuk82 çok teşekkürler nasıl sevindiğimi ve rahatladığımı en iyi anneler anlar zaten.
sağol canım ama ben farketmedim kokuyu. akıyordu biz kusmaya başlayınca bıraktık bir de kilo alımı az diye.
sabah 5 de uyandı kuzucum ateşi vardı calpol verdim 11 gibi acilde gitti artık baktı etti bir sebep bulamadı idrar tahlili yapıcaklar taktık poşeti bekliyoruz uyudu cimcimem ama ateşi yok gibi.
kızlar durduk yere böyle ateşi çıkan oldumu hiç
grip değil burun akıntısı öksürük yok diş değilmiş sadece idrar kaldı karın ultrasonu da çekti. kilo da almıyor doğru dürüst çıldırıcam yemese tamam daha ne yapmalıyım bilmiyorum
Canım geçmiş olsun ..Geriye idrar kaldığına göre iye olabilirmi acaba?
ee kızçeler nazlı oluyor annesiama biberonu bırakması zor bi durum canım ya hiçmi almıyor
sağol canım öğleden sonra götürücem bakalım tahlile o zaman anlaşılır sadece aşıda ateşlenmişti çok değildi o da ilk defa böyle ateşi var anlamadım
Canım yarım saat içinde götürmen gerekiyor diye biliyorum idrarı, bekleyincede yapmaz veletler bizim başımızada geldi kızlarda çok zor kaydı falan..Sonucu bekliyoruz mutlaka yaz emi..
ÖYLE BİŞEY HİÇ OLMADI CANIM YAAA.......İNŞ ÖNEMLİ BİŞEY DEĞİLDİR...ılenia, pingwings, betus19, ela_eda, fdilek48, mukeyyif, tomurcuk82 çok teşekkürler nasıl sevindiğimi ve rahatladığımı en iyi anneler anlar zaten.
sağol canım ama ben farketmedim kokuyu. akıyordu biz kusmaya başlayınca bıraktık bir de kilo alımı az diye.
sabah 5 de uyandı kuzucum ateşi vardı calpol verdim 11 gibi acilde gitti artık baktı etti bir sebep bulamadı idrar tahlili yapıcaklar taktık poşeti bekliyoruz uyudu cimcimem ama ateşi yok gibi.
kızlar durduk yere böyle ateşi çıkan oldumu hiç
grip değil burun akıntısı öksürük yok diş değilmiş sadece idrar kaldı karın ultrasonu da çekti. kilo da almıyor doğru dürüst çıldırıcam yemese tamam daha ne yapmalıyım bilmiyorum
Merhaba Güzel anneler :))
Benim kızçem biberonı bırakıyor gibiAnne sütünü kaşıkla içiriyorum onunla maşallah içiyor ama çok zor tabii Üff bu kuzu benim bütün ezberimi bozdu yada kızlar böyle oğlumu hatırlıyorumda onun yanında melake kalıyor yakışıklım:))
sağol canım öğleden sonra götürücem bakalım tahlile o zaman anlaşılır sadece aşıda ateşlenmişti çok değildi o da ilk defa böyle ateşi var anlamadım
ÖYLE BİŞEY HİÇ OLMADI CANIM YAAA.......İNŞ ÖNEMLİ BİŞEY DEĞİLDİR...
NE NAZLI ÇIKTI SENİN KIZ...ALANIN VAY HALİNE:)))))Berke den sonra nazlı bir kız zor gelmiştir sana...:)))
açım canım hiçbişey yemiyorum
sabah kahvaltıda yarım dilim ekmek onun dışında hiç ekmek yok
öğlen çorba salata
akşam yapılan yemekten 2 kaşık ekmeksiz okadar valla
bide koşu bandında yürüyorum hergün sıkılaşmak için...
anlayacağın aç geziyorum
sağlıklı deil ama ben yiyerek verebilenlerden deilim ne yazıkki