• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

diyetisyene yediklerim kontrol altında dursun diye gittim :))

yani yemem gerekenleri yiyeyim ıvır zıvırdan kaçınırım en azından dedim ama nerdeee. demin iki diilim kek yedim :)))

yoo normal dedi. bu önümüzdeki üç ayı da 3-4 kilo ile atlatmaya bak dedi. son 3 ayda zaten çok alıcaksın dedi. bi de benim zaten bi beş kilo fazlalığım vardı. çok alırsam rahatsız olucam iyice.
valla bana hiç vitamin falan vermediler yaa bi folicasit. haftaya demirlere başlicam. ilk üç ay kendimden geçtim zaten yerimden kalkamadım. vitamin ii olabilirdi aslında neyse geçti.

diyetisyenin verdiği de protein ağırlıklı sanırım biraz .bol yoğurt ve meyve var. öğlen et var. akşam sebze yemeği var.ama her öğünmde mutlaka ayran yoğurt var. hamile olduğumu belirttim diyetsiyeene.

kıpırdadığını hissedio musunuz bebeğinizin :)

selam kızlar, şimdiye kadar kaç kilo aldınız?
ben 16. haftaya giricem 2 kilo aldım ve de ilerisi için korkuyorum :)) diyetisyene gittim ama bi türlü verdiği listetye başlayamadım tutamıyorum boğazımı :(

ben dün 16. haftayı doldurdum ve 2 kilo aldım 16 hafta için fena değil iyi bence ama şimdi ay sonuna kadar yarım kilo hakkım kaldı max. doktoruma göre :):49:

Benim doktoruma görede ilk 3 ayda max. 1 kilo ondan sonrada 4-5-6 da sanırım ayda 1 kilo gibi son 3 ayda alınacak kilolarla da toplamda 12 kilo ile hamileliğimi bitirmeyi hedefliyoruz.. Bende bu hedeften şaşmak istemiyorum umarım şaşmam :) ama şu var hamilelikte belirlenen kilo alım miktarı herkesin boy kilo oranına göre hamile kaldığındaki kilo durumuna göre değişebilir. Ben 1,59 boy ve 48 kg ile hamile kaldım. işte 60-61 kg ile bitirebilirsem çok sevinicem..

alışveriş konusuna gelince internettende bakınmaya baslamadım henüz yaz sonrası alışverişleri yapmayı planlıyorum eylül ekim gibi ama sertifikalarına kadar kontrol edip bakamamda internetten almaktansa görerek kalitesini vs. dokunarak almayı tercih ederim ancak dışarıda begendigim birsey olur aynısını internette daha uygun görürüm ancak o zaman sipariş verebilirim. Birde benim ablamın oğlu var o bazı kullanılabilecek ve yeni kalan eşyalarını paketleyip saklamış benim için :) önce onlarada bakıcam ne var ne yok ona göre liste yapıcam baya bişiler saydı çünkü.. erkek bebeğimiz olursa cuk oturucak tüm renkleriyle ama kız olursa bakıcaz artık :)
yatak konusunda çevremde tecrübeli cogu anne park yatak kullandılar ilk aylar için odalarında ve memnun kalmış hepsi.. Bende şimdilik park yatak düşünüyorum ama eylüle yeni bişiler çıkarsa tabi fikir değişebilir.
Maddi manevi allah yardımcımız olsun yanımızda olsun annelerim :49:

günaydın güzel anneler ve bebişlerimiz :21::emir_bebek:

ben daha hiç düşünmedim ama eltimler görümcemler oyun parkı gibi olan beişklerden almış çok rahat kullanımı..Hem şimdi bir yere gittklerinde yazlık vs gibi beşiğide götürüyorlar çocuk yerini yadırgamıyor :)

Fiyatlarda 200-250 arasındaymış..

ya ben yazdikca batiyorum he :)) benim bebek odasinda hersey var hatta bebek yokken bile vardi ben hepsini almistim..daha dogrusu bir arkadasim vasitasiyla almistim zaten lazim olacak diye..yani tahmininizden ucuza ve hepsi cok kaliteli...gelenim gidenim yok diye odaya yerlestirdim..burasi turkiye gibi degil burada bir indirim yapiyorlar istemesende alasin geliyor...simdi erken diyeceksiniz icim rahat ugrasimayacagim diye seviniyorum ben..helede bu sicakta...

selam kızlar, şimdiye kadar kaç kilo aldınız?
ben 16. haftaya giricem 2 kilo aldım ve de ilerisi için korkuyorum :)) diyetisyene gittim ama bi türlü verdiği listetye başlayamadım tutamıyorum boğazımı :(

:))) uzulme canim cok kilo almamissinki dikkat edersin yediklerine...senden beteri olarak ben varim bak 5 kilo verdim 15+3 daha kilo almadim...hos doktorda kilo alirsin diyor...ben bide cok su iciyorum vede meyve falan yiyorum zorla et falan allahtan hamur isi sevmem yoksa bende cok zayif sayilmam yani simdiye iki kati olmustum :)))bunye ile alakali herkeste degisiyor 2 kiloya uzulme bence cokta degilmis zaten...diyetisyene gitmissin zaten endiselerin icin verdigi listeye uyarsin artik...

gunaydin kizlar nasilsiniz...

dun biraz canim cekti cips yedim azcik vicdan azabi cekmeyim diyede bugun zararlarini okudum...ama canimin bu kadar cektigi bir seyi yemesem olmazdi dimi hala bile icimde bir istek var ama engelliyorum...hersey bebek icin :)))):49:

günaydın herkese :)
ara sıra yenilen azıcık cipsten bi şey olmaz....ben ilk günlerde çok takıntı yapmıştım yemek konusunu ama artık bakmıyorum süt ve sütürünlerine zaten ağırlık vemiştim...ama onun dışında canım ne çekerse onu yiyorum abur-cuburla zaten aram yok...

günaydın herkese :)
ara sıra yenilen azıcık cipsten bi şey olmaz....ben ilk günlerde çok takıntı yapmıştım yemek konusunu ama artık bakmıyorum süt ve sütürünlerine zaten ağırlık vemiştim...ama onun dışında canım ne çekerse onu yiyorum abur-cuburla zaten aram yok...

ya bende tuzlu seylere bayiliyorum su aralar ne alaka ise bir iki tane yiyip birakiyorum....yemek konusunda hala ayni mizmizim :)))

ay ben de bugün çok çay içtim. toplamda dört bardak içmişimdir yani ufak ince bel bardaklardan ama açık içiyorum gerçi. gene de zararlı mıdır ki?

bi de yarım porsiyon adana yedim yaa .ondan çok pişmanım.iç yağ koyuyolar herhalde pis pis koktu içim almadı. zavallı yavrum karnımda nelere maruz kalıo :(

ay ben de bugün çok çay içtim. toplamda dört bardak içmişimdir yani ufak ince bel bardaklardan ama açık içiyorum gerçi. gene de zararlı mıdır ki?

bi de yarım porsiyon adana yedim yaa .ondan çok pişmanım.iç yağ koyuyolar herhalde pis pis koktu içim almadı. zavallı yavrum karnımda nelere maruz kalıo :(

cay bisey olmaz eger vitamin kullanmiyorsan bir kac saat ara ile bende arada sirada iciyorum kafeinsiz cay kullaniyorum turkiyede varmi bilmiyorum ama...o kadar dert etme adanada yiyebilirsin sonucta iii pismis bir etse problem olmuyor diye biliyorum...merak etme olmaz bebege birsey sonucta hala senden besleniyor ve tabiyati geregi en kaliteli vitaminleri seciyor..surekli yaptigin birsey degilse bosver ani yasa....

valla benim bir arkadasim vardi hatirladim kiz 3 aylik hamile idi kfc den tavuk yiyordu ve onemsemeden hemde cogu zaman..bende ozamanlar hamile ne yer ne yemez bilmedigim icin cok dert etmedim...mesela simdi ben yemem allaha buyuk soz olmasin..birde burada alman bir kadin var hamile yazik allah hayirlisini versin kadin sadece pizza margarita yiyebiliyor baska ne yerse kusuyor 9 ay boyunca her ogun ayni sey..ondan ornek vermek istedim ilk cocuklari cok saglik uygun kiloda dogdular masallahlari var yani...

dünedain'cim allahtan öyle ağır et yemeklerine karşı zafım yok. yılda bi kere adana yedim o da yiyemedim zaten ama dün gece resmen kabus oldu :D

onu sindiremedi midem sıcaklar bastı,midem yandı uyuyamadım resmen.zaten eti sindiremeyen bi bünyem var..

ben de ilk üç ay çay may kahve içmedim ,ama çaya karşı acayip bi zaafım var.bu ara daha sık içmeye başladım ama resmen koklaya koklaya içiyorum :))

neyse canım bi iki açık çaydan bişi olmaz herhalde :)

dünedain'cim allahtan öyle ağır et yemeklerine karşı zafım yok. yılda bi kere adana yedim o da yiyemedim zaten ama dün gece resmen kabus oldu :D

onu sindiremedi midem sıcaklar bastı,midem yandı uyuyamadım resmen.zaten eti sindiremeyen bi bünyem var..

ben de ilk üç ay çay may kahve içmedim ,ama çaya karşı acayip bi zaafım var.bu ara daha sık içmeye başladım ama resmen koklaya koklaya içiyorum :))

neyse canım bi iki açık çaydan bişi olmaz herhalde :)

tabi canim ne olacak ablam iciyordu genelde acik cay sabahlari hamileyken...benim ole kahve cayla aram yok...benimde midem cok eksir ne yersem resmen bebek bir daha bunu yeme diyor..turkiyeden salgam suyu istettim nese geldi falan ama valla kac gundur cok ictim..midemi yakmasina ragmen birde markete gittim ustune..uzerine portakal suyu ictim alev aldi iice en son bir reyonda limonlu yesil cay yapip dagitiyorlardi gittim istedim valla..ondan sonra bir ferahlama geldi mideme...sonra internette yesil cayin zarari varmi diye arastirirken buldum kendimi tabi salgam saglikliya :)))

sonrada aman ne olacak allah hayirlisini versin abartilmadigi surece birsey olmaz allahin izniyle :)))

günaydın herkese:) iyi haftalar. bizde cumartesi gittik kontrole. kıpır kıpırdı elleri ayakları:nazar: 4 lü test yaptırdık cuma alcaz sonuçlarını inşallah bir aksilik çıkmaz

Back