• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

ya bende pijama almadım Allah korusun erken doğum falan olursa bence hemen hazır etmeli..en kısa zamanda alacam hepsini bi de önden düğmeli falan olması gerekiyormuş emzirme açısından rahat olur diye..

aynen bendede eksik çok bu arada kozmetik market diye bir yer var orda sebamed ürünleri indirime girmiş. ben sebamed almayı düşünüyorum. acaba burdan alsammı kızlar???

ben port bebe almıcam. Sadece ana kucağı alıcam. Hani şu otoda kullananlardan. Onu da gün evelinden almak gerekiyor tabi...

Ufff daha çok eksik var. Pijama takımı falan aldınızmı. Nasıl birşey alacaksınız????

ben daha hiç bişey alamdım bu hafta sonu bebek odasını alcam artık içini de yavaştan dolduruyum diyorum pijama takımı benim aklıma bile gelmedi ben 2 yada 3 tane hastane çıkışı almayı düşünüyorum onların içinde hem çok parça var hemde pijama gibi içndekiler olmazmı?? Etraftakiler de çok kıyafet alma diyolar valla kafam karma karışık hiçbişey yetişmiyecek gibi

ya bende pijama almadım allah korusun erken doğum falan olursa bence hemen hazır etmeli..en kısa zamanda alacam hepsini bi de önden düğmeli falan olması gerekiyormuş emzirme açısından rahat olur diye..

kafam nerelerde kim bilir siz anne pijaması diyorsunuz ben bebek pijaması diye konuşuyom onu da almadım zaten off off

evet pijamanın üstten düğmeli olması daha iyiymiş emzirme kolaylığı açısından..Beli de lastikli olmalıymış sezeryan falan olursa dikiş yerine baskı yapmaması açısından..Zaten hamile gyim yerlerinde satılıyor sanırım onlar kolay da bebek eşyaları ıvır zıvırını toplamak zor oluyor :D

ben daha hiç bişey alamdım bu hafta sonu bebek odasını alcam artık içini de yavaştan dolduruyum diyorum pijama takımı benim aklıma bile gelmedi ben 2 yada 3 tane hastane çıkışı almayı düşünüyorum onların içinde hem çok parça var hemde pijama gibi içndekiler olmazmı?? Etraftakiler de çok kıyafet alma diyolar valla kafam karma karışık hiçbişey yetişmiyecek gibi

pijama sana lazım olacak tatlım, bebiş için her penye kıyafet ilk etapta pijama zaten ufaklıklar sürekli uyudukları için, ben bebişe 1-2 tane pijama aldım penyesi yumuşak olanlarından..ama kendime henüz almadım. kayınvalidem sen bebiş için bi şey alma diyor ama mesafe uzak o alıp gönderene kadar ya ben doğurursam bu yüzden tedbiri elden bırakmamak lazım herşeyden azar azar alınacak...benim zamanım çok ama eşimin işleri yoğun bu yüzden henüz büyük bir alış verişe çıkamadık..

kafam nerelerde kim bilir siz anne pijaması diyorsunuz ben bebek pijaması diye konuşuyom onu da almadım zaten off off

sakin ol tatlım yetişir merak etme, iş sadece çarşıya çıkmaya kalsın gerisi ard arda geliyor zaten, ilk etapta lazım olacak şeylerin küçük bi listesini hazırla acil olanları al..

bende hafta sonu yatak olayını halletmeyi düşünüyorum..bir de 5 çekmeceli bir şifonyer tarzı bir şey alacağız eşimle baktık..Kendi eşyalarımı aralayıp ona yer açamıyorum,ona daha sonra oda yapacağımıza göre en azından beyaz alalım da dedim daha sonra odası olunca sırıtmaz en azından oda takımı rengi beyaza gider..ama yatak olayını bu hafta halletmek istiyorum ki telsiz uyku takımı vs si eklensin yavaş yavaş..

kendinden başla istersen, pijama, iç çamaşırı, emzirme sütyeni, göğüs pedi bunları dışardan alacaksın evde havluların ve terliğin vardır zaten.
bebiş için hastene çıkışı takımlarından alırsın, çıtçıtlı body, zıbın takımları, havlu, battaniye,yastık, emzik-biberon, eldiven,şapka, önlük, ağız mendili ve bolca çocuk bezi alırsın, arkası hem çevreden hem de büyüklerden gelir zaten eksik olanlarda sonradan tamamlanır doğum yapınca hayat bitmiyorki mutlaka eksikleri aldıracak veya alacak zamanın olur..

canım ben telsizi izinli olduğum süre içerisinde düşünmüyorum..bebişimle baş başa kalacğız zaten..sonrasında eşim halleder sever bu tür şeyleri araştırır alır...ben daha çok kılık kıyafet,yatak, yorgan vs. ince detayları düşünüyorum..

kendinden başla istersen, pijama, iç çamaşırı, emzirme sütyeni, göğüs pedi bunları dışardan alacaksın evde havluların ve terliğin vardır zaten.
Bebiş için hastene çıkışı takımlarından alırsın, çıtçıtlı body, zıbın takımları, havlu, battaniye,yastık, emzik-biberon, eldiven,şapka, önlük, ağız mendili ve bolca çocuk bezi alırsın, arkası hem çevreden hem de büyüklerden gelir zaten eksik olanlarda sonradan tamamlanır doğum yapınca hayat bitmiyorki mutlaka eksikleri aldıracak veya alacak zamanın olur..

çok saol canım yazdıklarını listre yaptım artık duydukça eklerim bişeyler aldıklarıma da işaret koyarım çok sağol

Telsiz ilk zamandan itibaren gerekli bence :D ama evde olsak bile bir misafir gelse falan çocuk odada yatsa kapısını kapatcaz,içerde otururken bebek ağlasa duymayabilirsin ? hele çocuklu misafir gelse kapıları kapatmak lazım tabi çocuğun sesini duymayabilirsin..ben fazla detaycı düşünüyorum belki de :D Uyku az bulunduğu için ağır olacak belki diğer odada uyurken duymayabilirsin..

Son düzenleme:
Arkadaşlar demin internetten sebamedin ürünlerinden sipariş verdim. şampuan, sabun, yağ+ pişik önleyici.
Birde göğüs pedi.
Bu arada bugün hepsi burda.comda bebek telsizi gördüm sinbonundu 69 falan olması lazım bilginize bende almayı düşünmüyordum ama artık düşünüyorum. çünkü kesinlikle ayrı yatırmak istiyorum. Her ne kadar odalar yan yana olsada sadece akşamları ihtiyacımız olmıcak sanırım. Evde iş falan yaparkende ihtiyacımız olacak dileğin söylediği gibi misafir falan gelirsede tabi.

ya benim burda çok fazla tanıdığım yok gelen gidenimde olmuyor herkes memlekette :(
tabi ev desen kutu gibi, tabi baktım olmuyor, ihtiyaç duyar duymaz alırım..

YA BİZDE KONU KOMŞU AKRABA FALAN BEBEK GÖRMEYE GELEN ÇOK OLUR..mevlüdü bilmem nesi de olur tabi :)
Kapısını hep kapalı tutarım ben korkarım çocuk falan girer diye..O nedenle kapalı tutarım ve telsiz gerekebilir..Yada ben salonda otursam tv izlesem belki duymam ya ağlarsa duymazsam :97: ben fazla pimpirikiyim kızlar ya :D

biz aldık bebek telsizini ve kulaktan ateş ölçerini. weewell marka. Eşim baya bir araştırma yaptıktan sonra ona karar verdi. En ufak tıkırtıda bile hemen uyarı veriyor tavsiye ederim sizede. Bencede çok çok gerekli telsiz ki benim oturma odam evin bir ucunda bebek odasıda diğer ucunda tv açarsam yemek yaparken aspiratör felan açarsam onu duyabileceğimi hiç sanmıyorum oyüzdende zaten hemen aldık :)

Herkese Merhaba,

Bebek telsizi bana ablam vermişti Kraft'ın çalışıyor dedi bi pil alıp kontrol yapıcam. Kraft'tan memnun kalmış o ama Sİnbo'nunda iyidir bence çünkü onun ev aletleri genelde iyi çıkıyor yorumlarınada bakarsınız zaten..

hastane için bende pijama vs almadım henüz sadece lansinoh'un göğüs pedlerinden aldım 1 paket. birde ben gecelik hastanede daha rahat olur diye düşünüyorum emzirmeye uygun bir gecelik tabiki. çünkü beli ne kadar lastiklide olsa sezeryanda da normal dogumdada dikişli olucaz ve gecelik daha rahat olur diye düşünüyorum. Kışa dogru dogum yapıcaz ama hastane ortamı soguk olmaz birde emzirme filan çalışmalar başlayacak hemen ısınırız :)
bana gecelik daha rahat olur gibi geliyor birde kanama olucak tuvalete git vs pansuman işleri daha kolay olabilir o nedenle ben gecelik düşünüyorum.

şampuan vs.de ya Mustela ya da Sebamed almayı düşünüyorum.. Mustelanında çok iyi oldugunu duydum pişik kreminde de belki daha fiyatlı olabilir bakmadım daha ama Desitin'İn üstüne yokmuş..

Back