• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

merhaba bende 22 haftalık hamileyim kasım 7 doğum görünüyor.tecrübeliyim 3.bebeğim bu bebişim süpriz yumurta:emir_bebek:

merhabalaar aramızda tecrübeli annelerin olması ne güzel :)

dünedain'cim geçmiş olsun ben de ara ara kusuyorum sabahları. gerçi son bi haftadır iyiyim. böyle böyle ara ara gelip geçicek herhalde.

benim de doğum tarihim 11 aaralık gözüküyor hayırlısı bakalım.şimdi gözüme çooook uzak gelio ama elbet çıkıcak bu çocuk bi şekilde tırsmıyo da değilim :))

belki aynı güne denk gelenlerimiz olur çok yakın tarihlerimiz :)

ya çocuk için nası bi dolap ayarlicaksınız? benim de hiç tecrübem yok ki. ne ne kadar yer tutar. biberonları, bezleri, yağları, şampuanları pudrası falan bilmem ne nereye gircek? büyükçene bi dolap mı alsak.ben oda kurmicam da. bi park yatak bi de işi göcek bi dolap ayarlasam diorum.

bende oda kurmayacağım bi park yatak alacağız yatak odam biraz geniş ilk etapta odamızda-dolabımızda ona bi bölüm ayırıcam biraz büyüsün, bizimde nerde yaşayacağımız kesinleşmiş olur ona göre ev alıp odasını döşeyeceğiz...ama belli olmaz eşyalarını sığdıramazsam bi dolap almayı düşünürüz artık :)

bende oda kurmayacağım bi park yatak alacağız yatak odam biraz geniş ilk etapta odamızda-dolabımızda ona bi bölüm ayırıcam biraz büyüsün, bizimde nerde yaşayacağımız kesinleşmiş olur ona göre ev alıp odasını döşeyeceğiz...ama belli olmaz eşyalarını sığdıramazsam bi dolap almayı düşünürüz artık :)

ay evet işte benim de eşim iş değiştirdi.maslak'ta yeni iş yeri. mecbur taşınıcaz. o yüzden bu eve yerleşemiyorum. ben de şifonyerimi ayırayım diyorum.ama yetmez gibi gelio. ben kendi eşyamı zor sığdırıorum bakalım nası olcak :))

merhabalaar aramızda tecrübeli annelerin olması ne güzel :)

dünedain'cim geçmiş olsun ben de ara ara kusuyorum sabahları. gerçi son bi haftadır iyiyim. böyle böyle ara ara gelip geçicek herhalde.

benim de doğum tarihim 11 aaralık gözüküyor hayırlısı bakalım.şimdi gözüme çooook uzak gelio ama elbet çıkıcak bu çocuk bi şekilde tırsmıyo da değilim :))

belki aynı güne denk gelenlerimiz olur çok yakın tarihlerimiz :)

ya çocuk için nası bi dolap ayarlicaksınız? benim de hiç tecrübem yok ki. ne ne kadar yer tutar. biberonları, bezleri, yağları, şampuanları pudrası falan bilmem ne nereye gircek? büyükçene bi dolap mı alsak.ben oda kurmicam da. bi park yatak bi de işi göcek bi dolap ayarlasam diorum.

bende park yatak almayı düşünüyorum..Olmazsa diyoruz bir de şifonyer tarzı bir dolap alırız üzerine pudra biberon vs koyarız içine de minik minik kıyafetlerini :nazar:

Herkeslere günaydın ve iyi haftalar diliyorum :))) ve hayırlı ramazanlar

merhaba bende 22 haftalık hamileyim kasım 7 doğum görünüyor.tecrübeliyim 3.bebeğim bu bebişim süpriz yumurta:emir_bebek:

merhaba hoşgeldin allah tamamamına erdirsin inşalah. öbür çocukların kaç yaşında ve onların cinsiyeti ne?

Bu arada bende allah nasip ederse odasına eylülden sonra başlıycam.
Küçük odamız var orda büyük bir gömme dolabım var o gömme dolabı çıkarcam. Oraya uygun bir model buldum beyaz güzel bir dolap yaptırcam. Odamızı duvar kağıdı yapıcaz:) sonra 5 yaşına kadar yatabilecek normal çekmeceli bir beşik alıcam. Duvarlara raf attırcam oyuncak koymak için. Halı, perde ve lamba derken bitcek inşallah. Bizim planımız bu şimdilik bir aksilik çıkmassa odası bitincede bir günde çıkcaz eksiklerini alıcaz. Eşim şimdiden birşey aldırmıyor. Bende almıyorum zaten uzunca bir liste yaptım. Hepsi bir anda halolacak inşallah.

eşler hep aynı düşncede sanırım :) şimdi bakalım araştıralım ne nerde ne kadar diyor benim de eşim eylül ekim gibi alırız hepsini birden diyor ben görünce dayanamaıyorum ama almıyorum napalım artık iyice araştırdıktan sonra eylül ekim gibi almaya başlayacağız bizde :97:

eşler hep aynı düşncede sanırım :) şimdi bakalım araştıralım ne nerde ne kadar diyor benim de eşim eylül ekim gibi alırız hepsini birden diyor ben görünce dayanamaıyorum ama almıyorum napalım artık iyice araştırdıktan sonra eylül ekim gibi almaya başlayacağız bizde :97:

:) benimkide benle yasiya yasiya bana benzedi heralde cunku bir yere gitsek hemen bebek magazasinda yada bebek reyonlarinda buluyorus kendimizi..biberonlarini bile kendi secti ben sadece yonlendirdim hatta benim dedigim markalardan bile kalitelisi aldi sonra emzik ve diger akseuarlari birer tanede yedek aldi..oyuncaklarina bile kendi bakiyor..kendi sevmedigi kalitesine guvenmedigi bisey olursa almiyor..bebek arabasi baktik gecen modelleri begenmedi dedim bak bunlar iii olmaz sevmedim dedi onu sonra alicazda milletin kullandigi arabalar bakiyor geneli ne kullaniyor diye..

ama gel gelelim normalde cocuklar onu cok sever ama tabiat bakimindan cocuklardan hoslanmaz..ama is kendi cocugun olunca bak degiseceksin dedim..oo yuzde yuz dondu..

bende bebek listelerinde gobek bagi icin steril bantlar alin yaniniza demisler..bende ya simdi onu nerden bulucamki acaba eczaneden verirlermi..iki hafta kullaniliyormus gobek dusene kadar..neyse ben dusunurken arkadasim demesinmi ya bende varya yaklasik 100 tane gobek banti var yarisini sana verim ne yapicam okadari ben diye...valla dedim allah ev kurana bebek bekleyene yardimci oluyormus...kiza soylemedim bile ihtiyacim oldugunu...

:) benimkide benle yasiya yasiya bana benzedi heralde cunku bir yere gitsek hemen bebek magazasinda yada bebek reyonlarinda buluyorus kendimizi..biberonlarini bile kendi secti ben sadece yonlendirdim hatta benim dedigim markalardan bile kalitelisi aldi sonra emzik ve diger akseuarlari birer tanede yedek aldi..oyuncaklarina bile kendi bakiyor..kendi sevmedigi kalitesine guvenmedigi bisey olursa almiyor..bebek arabasi baktik gecen modelleri begenmedi dedim bak bunlar iii olmaz sevmedim dedi onu sonra alicazda milletin kullandigi arabalar bakiyor geneli ne kullaniyor diye..

ama gel gelelim normalde cocuklar onu cok sever ama tabiat bakimindan cocuklardan hoslanmaz..ama is kendi cocugun olunca bak degiseceksin dedim..oo yuzde yuz dondu..

bende bebek listelerinde gobek bagi icin steril bantlar alin yaniniza demisler..bende ya simdi onu nerden bulucamki acaba eczaneden verirlermi..iki hafta kullaniliyormus gobek dusene kadar..neyse ben dusunurken arkadasim demesinmi ya bende varya yaklasik 100 tane gobek banti var yarisini sana verim ne yapicam okadari ben diye...valla dedim allah ev kurana bebek bekleyene yardimci oluyormus...kiza soylemedim bile ihtiyacim oldugunu...

ohh ne güzel :) Allahım tüm zorda sıkıntıda arayışta olanların yardımcısı olsun :)
Ramazan geldi içim bir huzur dolu..Oruç tutamıyorum ama ramazan coşkusunu hissediyorum:49:

bizim de bebek arabasını teyzem vericek. kendisi bi kaç tane bebek arabası almış oğluna sora hepsi kırılmış, en son iiyi bişi aliim demiş onu da kullanamamış doğru dürüst oğlan yürümeye başlamış. yeni gibi dedi onu vercekmiş bana. eşimin arkadaşı araba koltuğu vercekmiş falan. şimdiden hiç beklemediğim halde bi kaç bişisi var :)) ondan alışverişi acele etmemek istiyorum. ama çok da özeniyorum.çok da şişmeden almak lazım.
ramazan öyle ya ben de öyle hissediyorum. gece kalktık eşime hazırladım falan mutlu oldum bi :)

günaydın herkese hayırlı ramazanlar diliyorum
sahurda bizim ufaklık davulcuların sesine uyandı korktumu acaba adamlar dışarda davul çalıyor, bizimkide karnımda kıpır kıpırdı :))
sabah sağlık ocağına gittim kan ve idrar tahlili verdim..aşı yaptırdık umarım ağrı yapmaz bi dahaki aşı bebişle birlikte olacak 1 şubatta ALLAH o günleri hayırlısıyla gösterir inş...oğluşumun kalp atışlarını dinledik 142 çıktı, hemşire normal dedi.

bende sabah unuttum ramazan oldugunu...ama o manevi hava her yere cokuyor heralde...gecen sene bir markete gitmistim burada ramazanin ilk gunu neyse dolanirken susadim sise aldim actim icmeye basladim regl oldugum icin o anda hatirlayamadim ramazani...filipinli bir genc calisan siz muslunam degilmisiniz diye sordu...bende baktim ne alaka sonra ramazan oldugunu hatirladim..yoo muslumanim dedim elimde sise..nese onun yaptigi densizlik benimkide dalginlik birakmistim su icmeyi sonra...burada saat 7 kadar heryer kapali ezan okunduktan sonra aciliyor sonrada sabaha kadar heryer acik ve insan kayniyor...gecenin 3 de disari ciksaniz sanki gunduz gibi kadin erkek coluk cocuk herkes disarida.....yatarak oruc tutuyorlar :))

bende manevi olarak rahatsizlik duyuyorum ne zaman desem kilic kalkanla ustume geliyorlar olmazzz hamilesin cocuga yazik degilmi ya tutacam demedim ama uzun senelerden sonra tuaf oluyorum sadece....

günaydın herkese hayırlı ramazanlar diliyorum
sahurda bizim ufaklık davulcuların sesine uyandı korktumu acaba adamlar dışarda davul çalıyor, bizimkide karnımda kıpır kıpırdı :))
sabah sağlık ocağına gittim kan ve idrar tahlili verdim..aşı yaptırdık umarım ağrı yapmaz bi dahaki aşı bebişle birlikte olacak 1 şubatta ALLAH o günleri hayırlısıyla gösterir inş...oğluşumun kalp atışlarını dinledik 142 çıktı, hemşire normal dedi.

oh oh ne güzel maşallah. valla benimkide aynı saat 3 te saat ve davulla başladı oynamaya. kalkıp eşime sahur hazırlamıcaktım normalde akşamdan ayarladım ama bizimkide kıyamadı galiba kalk babama eşlik et dedi:) bende kalktım hazırladım hemen. bu arada tutamadım kendimi bende birşeyler yedim. sonra dedimki zaten aldım başımı gidiyorum.birde sahurda yersem tam olacam. hayırlısı artık.

oh oh ne güzel maşallah. valla benimkide aynı saat 3 te saat ve davulla başladı oynamaya. kalkıp eşime sahur hazırlamıcaktım normalde akşamdan ayarladım ama bizimkide kıyamadı galiba kalk babama eşlik et dedi:) bende kalktım hazırladım hemen. bu arada tutamadım kendimi bende birşeyler yedim. sonra dedimki zaten aldım başımı gidiyorum.birde sahurda yersem tam olacam. hayırlısı artık.
maşallah bebişlerimize :nazar: bizimkide bütün gün evde kıpır kıpır akşam babası gelince sus pus, eşimde sinirleniyor bu çocuk niye ben eve gelince hareket etmiyor diyo bende babasına saygısından deyip geçiyorummm :))
ne yapalım canım hepimiz öle eşlerimiz için kalkacağız, oruç tutamıyoruz bari tutanlara yardımcı olalım dimi..sağlık ocağındada kiloma baktılar 58.8 çıktı..

aynen valla ben de böyle düşünerekten gene de yedim. sabah acıkırsam meyve ile geçiştiririm dedim ki öyle yaptım.
bizim burda davul çalmadı yaa hayret. benim kızım rahatına düşkün mü olacak ne hiiiç rahatını uykusunu bozmadı :))

Bende kendimi bir garip hissediyorum ama napalım bebeklerimizin sağlığı için gerekli..Kışın günlerin daha kısa ve serin olduğu günlerde kazasını yaparız inşallah..

maşallah bebişlerimize :nazar: Bizimkide bütün gün evde kıpır kıpır akşam babası gelince sus pus, eşimde sinirleniyor bu çocuk niye ben eve gelince hareket etmiyor diyo bende babasına saygısından deyip geçiyorummm :))
ne yapalım canım hepimiz öle eşlerimiz için kalkacağız, oruç tutamıyoruz bari tutanlara yardımcı olalım dimi..sağlık ocağındada kiloma baktılar 58.8 çıktı..

üüff ya benim kilolar aldı başını gidiyor:43: Neyse takmıcam artık çok zayıf olmanın bedelini şimdi şişko olarak ödicem herhalde :50: Benimkide oynuyor. Sonra babası elini koyunca tık yok. Hissediyormu bebişlerimiz acaba. Bende diyorumki kendini güvende hissediyor herhalde duruyor. Yada diyorum çocuk sana sinir oluyor. Aman bilemiyoruzki neye nasıl tepki vericek. Sadece bir kez eşime tepki verdi şöyle okkalı bir vurdu sonra tık yok. Sustu çocuk dedim daha yabancılıyor sanırım.

babanın sesini biraz kalın olduğu için pek algılayamazmış,ben önce biraz konuşuyorum ama eşim elini koyuyor öyle oynarsa oynuyor :):) :1:

üüff ya benim kilolar aldı başını gidiyor:43: Neyse takmıcam artık çok zayıf olmanın bedelini şimdi şişko olarak ödicem herhalde :50: Benimkide oynuyor. Sonra babası elini koyunca tık yok. Hissediyormu bebişlerimiz acaba. Bende diyorumki kendini güvende hissediyor herhalde duruyor. Yada diyorum çocuk sana sinir oluyor. Aman bilemiyoruzki neye nasıl tepki vericek. Sadece bir kez eşime tepki verdi şöyle okkalı bir vurdu sonra tık yok. Sustu çocuk dedim daha yabancılıyor sanırım.

kiloyu kendine mi alıyorsun bebeğemi? bana herkes bebeğe alıyorsun sende bi şey yok diyorlar...
zamanın bebişleri ne zaman ne yapacakları belli olmuyor, babalarda başlarını beklesin dursun tekme atacaklar diye :))

Back