Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz/çoğul

• Ankete Katılan
    11
Ya kızlar bişey sorcam size aranızda astımı olan var mı bilmiyorum ama ben günde bir kere alerji ilacı içiyorum ve astımım var air plus kullanıyorum, astımı olan var mı daha doktora gitmedim erken diye ama zararı olur diye de korkuyorum. Astım ilacı olmadan da nefes alamıyorum 😢
Gebelikte alerji ilacı hayati olmadıkça kullanılmıyor diye biliyorum. Bence doktorunuza danışın, belki ilacınızı değiştirir. İlaçlar A, B, C gibi gruplara ayrılıyor. Tam olarak şöyle bir bilgi mevcut, paylaşıyorum.
“Gebelik döneminde genellikle A grubudestek tedaviler verilir. Bazı klinik durumlarda B grubu ilaçlar da tercih edilebilir. C ve D grubu ilaçlar ise yarar zarar oranına göre doktor hasta işbirliğiyle karar verilerek uygulanır.”

İyi düşün iyi olsun canım risk aslında hayatın her döneminde var. Oyüzden kanama falan yoksa kötü şeyleri hiç düşünmeyin keyifle geçirin inşAllah bu dönemleri☺️
Gercekten öyle olması gerekiyor canım. Ben düşük yaptığımda da ne kanamam ne ağrım oldu ultrasonda öğrenmiştik. O yüzden herşey olacağına varıyor. Hamilelik çok keyifli tadını çıkarmak lazım 🥰🥰

😃Kız grubun başkanına bakın Allah iyiliğini versin bende daha girmedim ultrasona tecrübeli olunca beklemek istedim 👀👀👀
Kan verdim iyi artış görünce ben listeyi tutarım dedim sonrası nasip artık 😃 Kızımda kalp atışından önce iki kez daha ultrasona girmiştim bu kez doğumda gitcem herhalde 🤣

Gebelikte alerji ilacı hayati olmadıkça kullanılmıyor diye biliyorum. Bence doktorunuza danışın, belki ilacınızı değiştirir. İlaçlar A, B, C gibi gruplara ayrılıyor. Tam olarak şöyle bir bilgi mevcut, paylaşıyorum.
“Gebelik döneminde genellikle A grubudestek tedaviler verilir. Bazı klinik durumlarda B grubu ilaçlar da tercih edilebilir. C ve D grubu ilaçlar ise yarar zarar oranına göre doktor hasta işbirliğiyle karar verilerek uygulanır.”
Teşekkür ederim bilgi için 🙏 öalıştığım için izin almak sıkıntı oluyor ama en iyisi ben görüşeyim doktorla 🫶🏻

Ya kızlar bişey sorcam size aranızda astımı olan var mı bilmiyorum ama ben günde bir kere alerji ilacı içiyorum ve astımım var air plus kullanıyorum, astımı olan var mı daha doktora gitmedim erken diye ama zararı olur diye de korkuyorum. Astım ilacı olmadan da nefes alamıyorum 😢
Astım değil ama kronik ürtikerim var ve bir gün ilaç içmesem kaşıntıdan ölüyorum.doktora gittim alejiye gönderdi o da gebelikte kullanılabilen allerset 10 mg verdi.bilaxten kadar etkili olmasa da en azından insanı deli etmiyor diyebilirim.Ama astım için de kullanılır mı bilmiyorum

ben de 4+4 tü dün sağlık ocagına gittim kan verdim hcg 1127 cıktı kan idrar testlerini de yaptı her şey yolunda gözüküyor şükür 6+6 ya randevu aldım insallah kalp atışını duyarız ara ara kasık ağrısı sızısı oluyor bende de

kızlar ben dün o kadar kötüydüm ve gözümü bile açamıyordum acaba hiç canım bişeyler isteyecek mi aşerebilecek miyim diye düşündüm
Daha erken aşerme için bence şuanda vücud hormon salgılıyor sürece alışmaya çalışıyor bende bak hala kahvaltı yapamadım

Herkese merhaba annabelica annabelica benide listeye ekleyebilirmisin 😇
Yaş 26
İlk çocuk
Sat:28 Şubat
beklenen doğum:4 aralık
Kese:5+5
Kalp atışı:7+3
kızlar birşey soracağım size doktor çok kafamı karıştırdıda bugün kalp atışını duymaya gittik özel hastaneye çok az kanama alanımın olduğunu söyledi 1 haftadır fitil kullanıyorum devlet hastanesindeki doktorum lekelenmem olduğu için vermişti.bugün ise kalp atışı duyulduğu için çok az bir düşük ihtimali olduğunu söyledi özeldeki doktor ve geçen hafta devlet hastanesinde kan testi vermiştim devletteki doktor sorun olmadığını söyledi fakat bugün gittiğim özel hastanedeki doktor tiroid değerimin yüksek olduğunu söyledi aslında istenilen değerde yani çokta yüksek değil e nabızdan kontrol ettiğimde normal değer olarak gözüküyor özeldeki doktorda kanama alanı oluşturuyor diyip bana ilaç yazdı 2 hafta somra gel dedi tekrar kan testi istiycek galiba böyle bir durum yaşayan var mı merak ettim

Astım değil ama kronik ürtikerim var ve bir gün ilaç içmesem kaşıntıdan ölüyorum.doktora gittim alejiye gönderdi o da gebelikte kullanılabilen allerset 10 mg verdi.bilaxten kadar etkili olmasa da en azından insanı deli etmiyor diyebilirim.Ama astım için de kullanılır mı bilmiyorum
Hmm allerset de var bende daha hafif o gerçi. Onu kullanırım o zaman doktorla görüşene kadar. Teşekkür ederim bilgilendirme için :halay:

Kuzum için nasıl rahat edecekse öyle yap ben çok tezcanlı olduğum için bekleyemem o yüzden perşembe gideceğim kese için, dün 1108 çıktı beta sanırım 2000 üzerine çıkar perşembeye. En azından vajinalde olsa görürüz gibi geliyor inşallah tabiii 🙏
Vajinal baktiracaksan zaten görünür canim. Karından görünmez. Ama zayifsan gobusun yoksa belki ordan da gorunurmus oyle diyorlar. Hadi bakalim ne olacak bir görün bakalim🙏

2 düşüğümü onunla yaptım şimdi tekrar ona gidiyorum, farklı doktorlar denedim hep gerisin geri ona dönüyorum memnunum ben de kadınlar kulubünde ismini duyup gitmiştim
Anladim canim teşekkür ederim birde ben bakayim. Bir iki dr daha var listemde.birde perinatolog bakiyorum ben acikcasi. Bakalim nasil ilerleyecegim isin en zor kısmı doktor bulmak

Back
X