2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

nerdesiniz çok özledim hepinizin

merhaba hatice
ben de özledim burdaki sohbetleri ama galiba artık bebişlerden vakit bulamıyor kimse e tabi gün içinde uyku süreleri azaldı ne yaramazlık peşinde koşsak diye dolanıyorlar
herkesin bebeğini nanaklarından öpüyorum, kol ve bacaklardan ısırıyorum:) iyi bakın kendinize...

Allah'ım çok şükür geldim ya üfff mail şifre uzun zamandır giremiyordum sıkıntı vardı aaaa deli oldum yaaa

Selammmm kızlar burayı çok özledimmm..

İnşallah sizde minik meleklerinizde iyidir =))

bir çoğumuz çalışıyor bide genelde facadan görüşüyoruz ama burdaki sohbet başka tabii

Pazar gecesi oğlumun ateşi 38,7 çıktı sirkeli su ile sildim düştü şurup verdim yatırdım..gece kontrol için kalktığımda yanıyordu soğuk su ile dolu küvete koyduk tekrar şurup verdim..Düşmedi acile gittik..Fitil verdiler ılık uygulama yaptık ateş 39,2 ye çıktı hastanenin dışına çıktık bezleri ıslatıp ıslatıp koltuk altına ensesine koyduk..Ölüyorum sandım ağlaması beni bitirdi..Mahvoldum..Kulak iltahaplanması varmış 3 gün ateşi yüksek olur dedi doktor..Bir de azı dişlerini çıkarıyor..

Kızlar hepinizden dua istiyorum..Gece tel. alarmı kuruyorum saat başı kontrol ediyorum..Birden çıkıyor düşmüyor ateşi...Dün artık ağladım hiç birşey düşüremedi soydum çıktık balkona hafif esinti vardı ılık ılık öyle düştü ardından da duş ama 2 saat sürmeden yine çıkıyor..

canım çok büyük geçmiş olsun geçer inşallah böyle büyütecez yavtrularıımızı kendini harab etme rabbimin melekleri yanında olsun

Herkese merhaba,

kuzucuğum ilk defa hastalandı berbat durumdayız hepimiz pzt beri yıllık izindeydik 1 hft bütün kış hasta olmayan çocuğu hasta ettik pzt işe başladım sabah öksürüyordu sadece aile hekimine götürün dedim annem ve eşime ..götürdüler göğsünde birşey yok boğazda hafif kızarıklık demiş ilaca gerek yok demiş..ama biz yinede aferin şurup aldık onu gece ateşi çıktı dolven hemen düşürdü allahtan var süper bir şurup ılık duş rahatladı ama kaç gündür ilaç veriyoruz 3 kere aferin dolven yinede arttı boğazında balgam var çıkaramıyor tabi deliriyor çocuk gece olunca sürekli hapşuruk burun akıntısı öksürük gündüz yine iyide gece olunca uyuyamıyor sürekli ağlayarak kalkıyor ..dün çocuk doktoruna götürdük oda aynısını dedi boğazda hafif kızarıklık birşey yok ama çocuk hasta anlaadım ya ..dün gece yine arar ara ateş çıktı dolven vermesem sürekli çıkacakda önlüyorum..yanıma aldım gece benimle yattı saat 4 de yine gıcık tuuttu öğüre öğüre kustu bütün yatağa yavrum ..çok üzülüyorum ya ne ypmalı biledmedim geçmedi gitti boğaz ballı su veriyoruz içmiyor tabi gece buhar mak açıyorum burnuna kremi vardı geçen kış almıştım viks gibi ama mentol yok ondan sürüyorum.kalabalıkta izindeyiz diye kv gittik geldik halası dünyanın dondrmasını yedirdi ya birde k.pederim yeter diyor ne olacak baba ya dondurma faydalı diyor bende yediyorum ama ölçülü üstüne mutlaka su veriyorum birşey olmadı ..sürekli dolapdan o sıcakta millet karpuz yiyiyor bunada yediyorlar herkes ağzına tıka tıka buz gibi ..birde bir piknik orzg yapmış salaça çocuklu insan bunlar düşünür pikniğe gidene kadar salak gibi onca yol yaptık piknikten çok yoolarda geçti gün klima çalışıyor güneş vuruyor çocuğa camdan oto koltuğu zaten terletiyor sıcak soğuk hasta oldu çocuk..nefret ediyorum insanların aman ne olacak diye saygısızca çocuğa müdahale etmelerinden ya büyüdükçe kontorden çıkıyor ..şelaleye gittik soramuyor bile çıkradı ayaklarını suya soktu çocuğu ne olacak diyor ..al oldu işte gerizekalı bütün ceremesini biz çekiyor 1 hfdır..sanki onun bir tarafı duyuyor..müdahale etmek istemiyorum sürekli hadi sakınan anne olmayayım ama yok ya anlamıyorlar ..anne deyil ki neyi anlasın gerçi bekar kız..

Selam kızlar nasılsınız..ben hiç iyi değilim hiç bir şey yemiyor deli ediyor beni sadece kaşık maması yiyor çok vermek istemiyorum bende sadece yatarken veriyorum sizin ufaklıklar nasıl..

Selam kızlar nasılsınız..ben hiç iyi değilim hiç bir şey yemiyor deli ediyor beni sadece kaşık maması yiyor çok vermek istemiyorum bende sadece yatarken veriyorum sizin ufaklıklar nasıl..

Emirde iştahsızZorla pepe izlerken peşinden sokakta kaşıkla arkdan çaktırmadan besliyorum.Belim kopyorÜzerine dştüm bu aralar baya yiyior.Ama bazen bu durumdan sıkılıp ögürüyor bazen çıkartıyor beni tehdit eder gibiZorlamadan zaman aralıklarıyla bende yedigi sevdigi şeyleri vermeye çalışıyorum canım.Az az yiyor ama herşeyden yiyor.Sende 1dl. ekmek içi yemiyorsa azcık ver.Acıkınca kek meyve suyu ver.Zamanla alışacaktır.Emirde zamanla daha iyi oldu.Bu iyi hali anlıycan

pufff nerdeee çizgifilm tv izlemiyor çocuklar gelin yusuf kayranın yanına diyorum arkadaşlarının ismini sayıyorum öyle bir kaç lokma ama kaşık maması vereyim bir kase yiyor sesi çıkmadan bende vermek istemiyorum onu (

Arakan daki müslüman kardeşlerimiz ne yapıyor acaba..Kimimiz yatağımızda kimimiz pc de oturuyoruz rahat rahat acaba oaradaki kardeşimiz kardeşlerimiz ne yapıyor genç delikanlılar belki nöbet tutuyor anneler kızlarına sımsıkı sarılıyor tecavüzden pislikten ölümden korumak için belki de korkusunu bastırmak için..

Kendimi hiç ama hiç iyi hissetmiyorum..Herkesten isteğim bugün ellerinizi semaya Onlar için Kaldırın ve dua edin..Rabbim yardımcıları olsun İnşallah..

ARAKAN SMS YARDIMI - 5 TL
Arakan yaz 5601 gönder (Diyanet)
Arakan yaz 5777 gönder (Kimse Yokmu Derneği)
Arakan yaz 3072 gönder (IHH İnsani Yardım Vakfı)
Arakan yaz 4042 gönder (Beşir Derneği)”

“Kadir gecesi üç defa “La ilahe illallah” söyleyen müslümanın, birincisinde bütün günahları bağışlanır. İkincisinde Cehennemden kurtulur, üçüncüsünde Cennete girer.”

[Tefsir-i Mugni]

Kadir Gecemiz Mübarek Olsun..

Anne - BABA OLUNCA NELER DEĞİŞİR? :)

Şu anda anne veya baba olup olmadığınız önemli değil. İşte size anne –baba olduğunuzda değişecek şeylerin listesi! Bizim hazırladığımız listeyi okuduktan sonra altına siz de kendinizde değişenleri ekley
ebilirsiniz.

- Nihayet kendi anne-babanızı anlamaya başlarsınız.
- Sürekli irtibat halinde olduğunuz pek çok insanı uzun zamandır aramadığınızı fark edersiniz.
- Çocuklarla ilgili problemler dışındaki her problem sıradanlaşır.
- Bebeğinizin ağrısının sizin ağrınızdan daha şiddetli olduğunu hissedersiniz.
- Kalbiniz daha kolay kırılır.
- Her gün bir sürprize dönüşür.
- Kendinizi kaka gördüğünüz için sevinirken bulabilirsiniz.
- Aynada kendinize değil bebeğinize bakmaya başlarsınız.
- Aslında çok güzel taklit yapabildiğinizi fark edersiniz.
- Bir diş için söylenecek ne çok söz bulduğunuza şaşarsınız.
- Nihayet, gerçek mutluluğun maddi şeylerden gelmediğini anlarsınız.
- Şeker ve çikolatanın -yapışkan ve kalorili olsa dahi- süper güçleri olduğunu öğrenirsiniz.
- Cumartesi akşamı 22:00’de yatağa girmek lütuf olur.
- Avaz avaz ağlayan bir çocuk gördüğünüzde “çocuğunu kontrol edemiyor musun” bakışı yerine “ne hissettiğini biliyorum” bakışı atarsınız.
- Ne kadar aceleniz olursa olsun onu öpmek ve sarılmak için mutlaka zaman yaratırsınız.
- Uzun bir duş almanın lüks olduğunu öğrenirsiniz.
- Dünyayı daha yaşanır bir yer yapmanın ve çevreciliğin önemli olduğunu düşünmeye başlarsınız.
- Daha önce ilk görüşte aşka inanmıyorsanız bile bebeğinizi görünce inanırsınız.
- Haberleri izlemek ızdırap haline gelir çünkü her şeyi anne-baba perspektifiyle izlemeye başlarsınız.
- Nihayet, göğüslerin aslında ne için olduğunu anlarsınız.
- Elinize işendiği için kahkaha atarsınız.
- Hiçbir şey sadece sizin olmaz, her şeyi paylaşmayı öğrenirsiniz.
- Hayatta ne başarırsanız başarın hiçbir şey çocuğunuza baktığınız andaki mutluluğa yaklaşamaz.
- Daha önce fark etmediğiniz tüm çukurlar, delikler ve sivri köşeler dikkatinizi çekmeye başlar.
- Çocuklu arkadaşlarınızla daha çok görüşmeye başladığınızı fark edersiniz.
- Cep telefonunuzun nereden kapatıldığını unutursunuz(acil aramalar için cep telefonunuz hep açık kalır).
- Japon turistler gibi sürekli fotoğraf çekmeye başlarsınız.
- Aslında “çok yetenekli bir yazar” olduğunuzu düşünmeye başlarsınız.
- Gürültüde ve ışıkta da uyuyabildiğinizi öğrenirsiniz.
- Tanımadığınız insanlar sizi daha fazla korkutmaya başlar.
- Bir oyuncağın üzerine çıplak ayak basınca ne kadar canınızın yanabildiğine şaşarsınız.
- Omzunuza kusulması komik gelir.
- Dünyanın sizin etrafınızda dönmediğini öğrenirsiniz.
- Gerekirse dünyayı yerinden oynatabileceğinize inanırsınız.
- Ne kadar sık vicdan azabı çekebildiğinize hayret edersiniz.
- Zamanla bütün çizgi film kahramanlarının adını öğrenirsiniz.

“Analık nedir Annem?” derdim de anacığıma; “Ben ol da bil” derdi Mevlânaca..
Ben ol da bil!
“Sen” oldum annem bak!..
“Sen” oldum ve bildim neymiş bu işin yürekcesi..
Hani “köpekler bile “ana” olmasın” derdin ya hep, o ızdıraplı yüreğinle, o
engin şefkatinle..
Anlamazdık o zaman biz zamâneler..
“Zor kızım, çok zor analık” derdin ardından derin bir iç çekişle..
Zormuş anam..
Ana olmak “Hiç” ken “Hep” olmakmış meğer..Çoğalmakmış durmadan..
Dünyaya meydan okumak, mazi ve istikbâli sırtlamak, pervâsız bir gözü karalıkmış..
Zormuş Annem..Olduk, gördük, bildik bak..
Ana olmak meğer; kor ateşlerde üşümesi, kara kışlarda buz kesmesiymiş yüreğin..
Hep; “Ben!” derken, artık; “O”, “illâ O!” demesiymiş..
Hiç varmayacağı kapıları çalması, hiç ederek ömrünü, adanmasıymış..
Hiç kızmaması yüreğin, almayı hiç düşünmeden hep vermesiymiş..
Hep sarıp-sarmalaması, hiç hesap sormadan, hep dost hep yâr olmasıymış..
Zormuş Anam..
Meğer ölümüne bir kara sevdaymış analık..
Olduk, gördük, bildik

Ömrümden ömür gitti dün..Oğlum fışkırarak kustu 2 defa hastaneye götürdük hemen..Tomografi çekildi tabi durmadığı için 2 doz sakinleştirici verdiler..Sarhoş gibi oldu..Bakışları değişti ağzından salyası aktı başını tutamıyordu..Bir anne için ölüm anı inanın..Ben ağlamaya başladım..Başını kaldırdı annee dedi daha kötü oldum..

Sonra eve geldik..1,5 Saat sonra tekrar kustu ama öyle böyle değil boğulacaktı nerede ise arka arkaya 2 defa kustu yatak yastık hiç bir şey kalmadı o kadar kötü..Hastane gittik..Tahliller yapıldı gece 2,5 taburcu olduk çok kötü bir gece idi..Neden kustuğunu bilmiyoruz ama..Fışkırarak olduğu için tehlikeli dediler..

Rabbim bir daha yaşatmasın..

Rabbim esirgesin yavrularımızı bizlere bağışlasın..

Dualarınızı eksik etmeyin inşallah..

Canım çok geçmiş olsun.Allah yavrrularımızı bize bagışlasın.Ama nasıl tahlillerde bişi çıkmaz:44:.Bu kadar çok ve fışkırarak kusmasının vardır elbet bir nedeni.İnş. bi daha tekrarlamaz

saol canım

Amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin inşallah..

Temiz çıktı çok şükür canım ama o korku ömrümden ömür götürdü..

Bir sebep bulamadılar tek seçenek midesini üşütmüş olabileceği gibi görünüyor..şUan şükürler olsun iyi..2 gün sonrasında bende öyle oldum mahvoldum ((

çok geçmiş olsun allah tekrarını yaşatmasın

çook geçmiş olsun canım, duygularını çok iyi anlıyorum. inşallah bi daha yaşatmasın Rabb'im ama böyle böyle büyüyecekler işte üzme kendini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…