canım bizde öyleyiz ama tek farkı kızım klavyeye vuruyor sürekli. birde ekrana bakıyor cadı.ama var ya çoook zor oluyor. bende akşam sabah mamalarını deniyorum ama sonuç alamadım. meyve püreside yemiyor. canım tartılma olayını bende aynı yapıyorum başka nasıl tartabilirim ki değilmi ama. yumurta peynir deniyorum ama bende başarılı olamadım. bende doktor olayından vazgeçtim artık. sağlık ocağına götürüyorum sadece. elif gülcem nasıl davulcu prensesim benim
merhabalar Sultan, davulcu prenses sürekli farklı oyunlar, oyuncaklar peşinde, eğlendirme perşindeyim:))) ailenin yanında mısın hala ne güzel:) Elif Eylül ve senin için mutluluk verici, ben iki defa G.Antep'e gittim ama aileme uğramadım çarşıyı gezdik evimize geldik, mesafe 30-40 dk merkezle ilçe arası. bundan sonra böyleee.
günaydın hepinize sizleri çok özlüyoruz biz yavaş yavaş büyüyoruz 2tane dişimiz çıktı artık arada anne baba dedeyi gayet net söylüyoruz ama çok fettan bişey oldu çok şükür allahıma sessiz sakin uysal benim kızım bu arada benimle birlikte doğum yapan arkadaşım 2 aylık hamile 2012 nisan annesi olacak ama hiç üzülmüyor gayet mutlu
dişler hayırlı olsun, Maşşallah konuşuyor haa cimcimeye bak:) arkadaşın için de hayırlı olsun yaaa ne güzel araları yakın olacak kardeşlerin. Allah tamamına erdirsin canım.
Bu arada Tuana Ilgın bebeğe Allah acil şifa versin, annesine sabır, babasına da vicdan, merhamet versin. Anneyi suçlayacaklarına onun yanında yer alsalar, iyi günü beraber yaşarken kötü günleri de beraber yaşayıp birbirlerine destek olsalar bu sıkıntılar daha kolay aşılmaz mı, yazık o kocaya ne diyeyim. Allah annenin gözyaşlarını mutluluk gözyaşlarına çevirsin.Rabbim büyük, inancımızı kaybetmeyelim. Dua çok önemli.
kızlar bende bişey soracağım ek gıdaya başlayınca bebeğinizin kakası nasıl benimkini biraz sert ve sanki siyah siyah şeyler var ip gibi acaba lifli yediriyoruz ya onlar olabilirmi bide tahıl maması falan veriyorum ekstra olarak suyu nasıl içiriyosunuz bide ne kadar içiriyosunuz
evet canım ek gıdaya başlayan bebeklerin kakası değişim geçiriyor, hem renk hem koku açısından. Bizimki bazen kına gibi oluyor bazen afedersin büyük kakası gibi, rengi yediklerinden ve demir ilacından öyle oluyor, muz verirsen içinde siyah iplik gibi şeyler oluyor onlar lifler. Su vermeye çalışıyorum kendisi belirliyor ne kadar içmek isterse. su için küçük biberonlar var minnacık alıştırma bardağı diye geçiyor ona koyup veriyorum bazen eline veriyorum döküyor o ayrı:)
Ayşecim,merhaba. okul başladıktan sonra yine giremez oldum nete. şimdi okuldayım,tenefüs arasını değerlendiriyorum. Canım ben de aynı durumdayım. senin gibi sürekli tartıyorum. 7 yi görsem ben de çok mutlu olacağım. anne sütü yaramadı,1 aydır ek gıdaya başladık,biraz farketti. Ama başlarda iyiydi, şimdi diş çıkartıyor herhalde, çok isteksiz. akşam 5 de uyandı düşün. Benim kalkma saatime de uyudu cadı.ossun çok tatlı teyzesi. şimdi de okuldayım işte. ben de iyi bi doktor bulamadım canım. kendim araştırarak ve arkadaşlara sorarak bişeyler yapmaya çalışıyorum. seninle sık sık haberleşelim bacım.
Merhabalar çoktandır yoktun, okul-ev arasında yoruluyorsundur, kolay değil, Allah yardımcın olsun, bazen ben de göreve başlayayım atansaydım bir diye içimden geçiriyorum öyle de zor böyle de zor şekerim yaa. Bizimki hala 7 kilo olmadı üzgünüm. 4,5 aylıkken mamaya, 5 aylıkken de ek gıdaya başladım gece gene emiyor beni, gündüz de emziriyorum, uyku öncesi emzik niyetine beni kullanıyor uyumak için. Sanki bir doktor bulduk gibi son mesajımdan sonra bakalım günler neyi gösterecek. Bir sorun olursa, ya da öylesine yazmak istersen buralarda olurum. Keyifli günler olsun...
ev ziyaretinden ebemiz simdi gitti,ve sizinlede paylasayim soylediklerini:resimli kitap alip,hayvanlari tanitacagiz,gunluk sporunu yaptiracagiz,yulaf ve cavdar mamalari vermeye baslayacagiz..bu ayni sonundada kucuk ekmek dilimleri uzerlerine cesitli katiklar surulmus vermeye baslayacagiz..yer puzzle si ve ayna aldik,yerde emeklemeyi denetiyoruz..bebegim 9100kg ve 70cm
6.ayini 22sinde bitirdi..sukur hersey yolunda 20 gundur suren nezlesi disinda..buna bir cozum bulamiyoruz oti baby,damla,basini yuksekte yatirmak denediklerimiz..buhar mak.tavsiye etmedi..bizde durum boyle..
sizlerde yemeklerin ile ilgili tarif yazar misiniz,ve nezle ile ilgili denediginiz cozumleri ,ben daha cok hazir bu icerikli lapalardan aliyorum,karabugday,pirinc ve emziriyordum simdi diger lapalardanda baslayacagiz simdi..
ne şanslısın eve ebe geliyor yurt dışında yaşamanın avantajı mı bu:) ebenin söylediklerini bizle paylaşmışsın sağol canım. Bebebğine de Maşşallah canım kilosu çok iyi.nezle ilgili deneyimim burdan arkadaşın dediğini yapmaktı canım soğanı kestim kızıma yaklaştırdım, baloncuklar:) yemek tariflerine benim de ihtiyacım var, çok bilgili değilim bizimkinin tuzsuzunu vericem...
bende mart annesiyim yazmasamda hamile olduğumdan beri devamlı okuyorum .yani sizlerle beraberim
ne güzel, arada yaz ama haberdar et...
ebrarcığım hoşgeldin canım.
haticeciğim yazdıklarını okudum ve çok kötü oldum. gözlerim doldu. Allahım kimselere yaşatmasın bu duyguyu. Allahım hepimizin evlatlarını korusun İnşallah. bi anda bi insanın hayatı nasıl değişiyor. Allahım yavrusunu kurtarsın İnşallah. türlü türlü mucizeleri var Rabbimin. annesine bağışlasın İnşallah. Allahım o kadıncağıza yardım etsin sabır versin. kocasınada vizdan merhamet versin.
bencede evlat çok başkaymış. hayatımda hiç hissetmediğim duygular var aklımda. belki hastalık diyeceksiniz ama hep bana bişey olursa kızımı kime emanet ederim. beni unutur hatırlamaz. onu nasıl sevdiğimi asla bilemez düşünceleri beynimi yiyor. bunu okuyuncaysa daha kötü oldum. Allahım yavrularımızı bize bağışlasın sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bizide onların üzerinden eksik etmesin İnşallah
Amin canım, dediklerine katılıyorum tercüman olmuşsun hislerime.
günaydın 2011 mart anneleri.. ben de nasip olursa 2012 mart annesi olcam. inş biz de siizn gibi bağlarımızı koparmayız doğumdan sonra da topiğimiz aynı heyacanla devam eder...
sizler tecrübeli annelersiniz .size bir şey danışmak istiyorum...ben 15 haftanın içerisindeyim..dün benim arada vajinada 3- 4 sn süren kasılma mıdır nedir adını tam bilemediğim hareketler oluyor.. tam tarif edemiyorum aslında....
yatınca hemen geçiyo.. bunu birkaç yerde araştırdım rahimin büyümesi diyor ama ilk gebeliğim olduğum için biraz telaş yapıyorum sanırsam...sizin bir fikri var mı??
Hayırlı olsun hamileliğin. Üff o korkuları hepimiz burda yaşadık canım sorma, kaç defa çikolata yiyip ya da şekerli şeyler yiyip solumuza yatıp hareketlerini kontrol etmedik mi, muayene günlerini heyecanla beklemedik mi, ilk günler ben de de alttan iğnelenme batma şeklinde şeyler oluyordu arkadaşların dediği gibi rahim büyümesinden canım. Allah esirgedikten sonra birşey olmaz canım. Herşeyin hayırlı olanını versin Rabbim, hayırlısını iste tamam mı, kolay ve sağlıklı hamilelikler diliyorum.
Topiniz aynı heyecanla devam eder mi bak onu bilemem, facede grup kurarsınız buraya da nadiren uğrarsınız, özlersiniz, geleceğiz denilir kaç hafta böyle söylenir, çok yakındaa neden beklenir hala bilemem, belki gelindiğinde artık siz de o özlemle şevkiniz gitmiş artık yoksunuzdur, ya da nadiren uğrarsınız böyleymiş bu durumlar. Siz burayı unutmayın e mi sevgiler...
selam kızlar nasılsınız bende artık ist terk ettim eşimede kavuştum şükür..sizleri çok merak ettim nazılsınız inş..iyisinizdir herkesi öpüyorum..
Ankaralı mı oldunuz, hayırlı olsun, giderken söylemedin çok merak ettim, facedesin sandım ama değilmişsin, son mesajda rahatsızlığın vardı, bebek olayından dolayı. neyse ki herşey hallolmuş, güzel. Keyifli günler sana da...
not:
Sermestciğim sana da çok çok geçmiş olsun Eslem seni çok korkutmuş, bir daha böyle üzücü durumlar yaşanmasın o korkular kalıcı oluyor...