2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

hımm evet bak bu bakış açısıyla bakmamıştım sağol rahatladım, tuttuğunu koparan bir kız olsun benim kızım ve sizlerin evlatları da:))
teşekkürler tatlım tarifin için:) maydanoz ve semiz otu da değişik bir fikirmiş bilmiyordum verilebileceğini:))
soruna gelince demir ilacını da devit'i de 1 yaşına kadar verecekmişiz gittiğim bütün doktorlar verin diyor aksini söyleyeni görmedim sen ver ihmal etme,
nasıl kansız olduğunu anlarız bilmiyorum ben de İnşallah öyle bir durumları yoktur.Hepsi sağlıklı olsun kuzucuklarımızın. 1 yaşından önce inek sütü kansızlık yaparmış ona dikkat dikkat! eee peki yoğurt veriyoruz yaa ee o da inek sütünden olmuyor mu bu da beni düşündürüyor hımmm

bizim kız da günde 3 defa yapmaya başladı afedersiniz bazen sümüksü, bazen pütürlü, bazen fıştt diye sesli hem de ,ishal olduğunu nasıl anlarız ben de bilmiyorum bu demir şurubundan sonra kakası hep yeşil oluyor.
Maşşallah yemek istiyorsa ver bence de ooo karnıyarık yapılmış ben de isterem suyu bile yeterli bana da:))
benim kız 6,250 benimki kadar zayıf değil baak biz de ek gıda falan vermeye başladık aydaşlarından 1-1,5 kilo geride sanki. Üzülüyorum elimden bu kadarı geliyor en çok da doğum kilosu çok iyiydi niye böyle olduk anlamadım. Belki bizimki de boyuna veriyordur.
Dukan diyetini ilk defa duydum kilo fazlan mı var,(soruya bak hepimiz gibi benimde var ama 2 sene önce 1 ayda 8 kilo verdiren bir içeceğim olmuştu gene onu yapıp vücudumdan su kaybetmeden kilo vermeye çalışacam) ama bebek için olumsuz olmasın sonra diyete başlaman, sen bilirsin tabii de:)

bnde ogretmenım azartedı ıs bası yapcam kızımı hıcc bıseye alıstıramadımmama yemıyo devam sutu ıcmıyo sebze corbası yemıyooo naappcamm ben bılmıyorum
aynennn kolay gelsin valla çok zor...

o defteri kapadım deme sakın benim üniv'den mezun olalı kaç sene geçti master da yaptım üstelik o yıllarıma çok üzülüyorum, kızım için atanmalıyım, sen de kapama, ebnim de kimsem yanımda yok biliyorsun yaşadığım kırgınlıkları falan da şimdi iyi gibiyim o yüzden kendimi vermem gerek derslere...

o kadar ağladım hem de kaç defa yüzleştim yıprandıktan sonra şimdi anladı sanırım iyi yaklaşıyor bana, hatrımı sormalar falan, incindiğimi anladı heralde, yüzüne direkt söyledim yüzleşmekten kaçıyordu ben daha da öfkeleniyordum o zaman. Şimdi iyiyiz ama aklıma geldikçe kalbim bazen acıyor:9 Sevinmene çoook sevindim canım çok sağol umarım böyle şeyler yaşamayız helede sevdiklerimizle.
İnşallah taşınma işini hemen halladersiniz, bu bekleyiş ve evin o hali insanı geriyor, kolay gelsin yakın olsak yardıma gelirdim bak. 2 ay önce bizde taşındık hala yerleşmeye çalışıyorum. Eşyam o kadar olmadığı halde , ıvır zıvırım çokmuş benim onu anladım:))
Kolay gelsin çok yorma kendini tamam mı:)

günaydınlar inşallah herşey yolundadır

günaydııın, yolunda gibi gibi. Bizim kız da zayıf canım, geçmiş olsun aşı olmuşsunuz ayın 29 unda aşılar bizi de bekliyor offf.

günaydıııın Maşşallah siz epey büyümüşsünüz, diş perisi geldi mi bakalım:))
facede yokum o yüzden o sorunu cevaplayamayacağım, nurturiadayım bak oraya da gelebilirsin:))

slm kızlar çok özlüyorum eski sohbetlerimizi eda yüzünden fazla giremiyorum nete bide benim evimde net yok zaten ancak annemlere gelince girebiliyorum nabersiniz benim kolonoskopi sonucum iyi çıktı ameliyat olmam lazım ama acil değil nezaman beni zorlarsa bide ben ağustosun 9da adet oldum bu ay olmadım niye acaba

umarım annelik çok güzel gidiyordur Allah bebişşlerimizin 6 aylarını gördüğümüz gibi 6. yıllarınıda 60. yıllarınıda görmemizi nasip etsin dicem ama o biraz zor bizim ömür yetmicekkk...

Hergün emire daha da aşık oluyorumAllah onlara hayırlı uzun ömürler versin.

kuzucum çok iştahsız hişbişey yemiyor çok üzülüyorum zorla biberonu veriyorum ağlata ağlata yediriyorum. ne yapıcam ben işede başladım çok mutsuzum

İştahsız bebek çok zor oluyor canım.Arkadaşımın kızı 10 aylık 7 buçuk kilo.Çorbayı yogurdu yutmayıp geri tükürüyor.Bu yüzden kilo alamıyor.Allah yardımcınız olsun canım.

bugün mertin aşıları vardı çok ağladı vurulurken hatta katıldı ağlamaktankilomuz 8300 boyumuzda 71 cm olmuş ayy nasıılda büyüyorlar gözlerimizin önünde
Oyy kıyamam ona ben.Emirde aglamıştı.Kilosu iiyiBoyu çok uzun

Geçmiş olsun canım.Kıyamam onllara ya.Emirdende kan alıp hep tahlil yapmışlardı.Yavrum 2 gece yanmıştı.Onların yerine biz hasta olalım.Biz dayanırız ama onlar dayanamıyor.Hamagınız hayrlı olsun.Emirde tatildeyken havuz başında hep hamakta sallanıp uyudu.

E.mziren anneler yapamıyor dukn diyetini diye duydum canım
bnde ogretmenım azartedı ıs bası yapcam kızımı hıcc bıseye alıstıramadımmama yemıyo devam sutu ıcmıyo sebze corbası yemıyooo naappcamm ben bılmıyorum
Yukarda da belirttigim gibi yemeyen çocuk çok zor.Rabbim yardımcın olsun canım.Yogurt versen?

Kilo çok önemli degil canım saglıkları yerinde olsun yeter.Bende emir aşıda aglarken aglıyorum.Kıyamam onlara.

İyiyiz çok şükür.Dişleriniz hayırlı olsun.Darısı başımıza.

Arkadaşlar dün evde yogurt mayalayıp emire verdim.Şapur şupur yedi.Dr.9 kilo oldugu için ara ara ver dedi.Ama artık pürüzlü ıdalarada alışsın istiyorum.Sizler kahaltı ve sebze çorbasını nasıl yapıyorsunuz?İçlerine neler koyuyorsunuz?Birde mktar olarak kaç kaşık ne kadar veriyorsunuz?Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.Yavaş yavaş bende başlayayım diyorum.

merhaba biz yaklaşık 2 aydır ek gıda alıyoruz.. ek gıdaya yarım kahve fincanı ile başladık, şimdi 1 çay bardağı kadar veriyorum, zaten bebeğim aldığı miktarı kendi belirliyor, zamanla artırma gereği duyuyorsun.. sebze çorbasını ise, havuç,patates, kabak, fasulye vs. doğrayıp yeteri miktarda suda haşlayıp kapatmaya yakın irmik veya pirinç atıyorum (pirinci daha önce) ve blendırdan geçiriyorum.. önceleri tel süzgeçten geçiriyordum pütürlü alsın diye, daha sonra yiğenimin pütürlü çorbayı bebekken kabul etmediğini öğrenince fikrim değişti, şimdi benim yemediğim sebzeleri bile yiyiyor, bununla alakalı olmadığına karar verdim. süzgeç hem benim için zor oluyordu hemde bebeğim pek keyif almıyordu. sebze çorbasını bazen formül sütle karıştırıyorum ya da tek bir sebzeyi haşlayıp pirinçli muhallebi yapıp içine karıştırıyorum, değişik tat için.
sabah kahvaltıda ise, formül mamanın için bebe büskivisi, peynir ve pekmez karıştırıyorum, isterseniz formul mama yerine ıhlamurun içinde de ezebilirsiniz.. yumurtaya 7. aydan itibaren başlanıyormuş, şuan erken.
şimdilik aklıma gelenler bunlar, zorlu bir sürece başladığını söyleyebilirim, kolay gelsin..

facede yokum o yüzden o sorunu cevaplayamayacağım, nurturiadayım bak oraya da gelebilirsin:))
[/QUOTE]

evet canım benim sabırsız oğlum 29 martta doğması gerekirken 2 martta doğdu... şimdide dişleri çıkıyo... çok aceleci bu çocuk çokkkk....

kızlar teşekkür ederim şükür bugün vücudundaki döküntüler geçti...bu arada doktorumuz bize devit ve demir ilacını mutlaka vermemizi söyledi çünkü bu aylarda bebişlerimiz çoook hızlı gelişiyorlarmış ve demire ihtiyaçları varmışşş...bu arada bugün paşaya katı meyve sıkacağı aldık önceden milupanın bebkler için olan meyve sularından veriyordum şimdi taze taze içecek inşallah.hemen elma suyu verdimm çook sevdi eğer alma niyetiniz varsa tavsiye edeirm kızlarrr biz büyükler içinde iyi oluyor... öpüyorum hepinizi

geçmiş olsun eylemcim maşallah kilo ve boyuna
maşalllah kocaman canım ayy ben ben o kelimeyi kullanamıyorumrahatsız olmuş burdan arkadaşlar
yok canım giricemde çalışmadan olcak tabiiii nekdar başarı sağlarım orasını bilemiyorum
gözün aydın haticecim

çok sağol ebrucum

Çok teşekkür ederim canım.Kahvaltıya peynir,pekmez,yumurta ve anne sütüyle ıslatıp vermeyi planladım.Hergün vermiycem kilolu zaten.Hani normalde hergün kahvaltı sebze çorbası,muhallebi,meyve püresi veriliyor ama ben bunların hepsini birgünde verirsem çok kilo alır.Bugün yogurt verdim.Sanki bal yer gibi şapırtatarak yiyiyor.Gözü hep sofrada.Yarın sebze çorbasını deniycem kısmetse.

Şükür geçmiş canım.Devit ve demiri bizde kullanıyorz.Düşünceli kocam 3 aylk hamileyken almıştı meyve sıkacagını.Hamileyken taze taze kendime sıkmıştım.Artık oğluşuma sıkıcam.

herkese günaydın.... kızlar bu sabah çok kötüyüm... bu sabah oğlumu bırakıp işe gelmek çok zor geldi....
dün gece oğlumu emzirip yatırdım, uyuyordu... gece rahat uyusun diye koltuğu açıp koltukta yatırıyorum... bende yanına yatıyorum... gece güp diye bir ses geldi birde baktım oğlum yere düşmüş.... ağlamaya başladı... çok şükür bi yerine bir şey olmamıştı ama yüreğim ağzıma geldi.... gece uykusunda döne döne düşmüş koltuktan... nasıl ağladı kuzum kıyamam çok korktu oda.... rabbim tüm bebişleri korusun... artık iyice hareketlendiler... çok dikkat etmemiz lazım....

canım çok geçmiş olsun Allah korumuş. bizimde başımıza geldi aynı şey. sanırım hepsi tek tek düşüyor. Allahım korusun hepsini. çalışıyorsun ha Allahım sabır versin canım.

canım çok geçmiş olsun Allah korumuş. bizimde başımıza geldi aynı şey. sanırım hepsi tek tek düşüyor. Allahım korusun hepsini. çalışıyorsun ha Allahım sabır versin canım.

amin canım sağolasın.... aslında bu 2. düşüşümüz... ilkinde battaniyede sallarken ben elimden kaydırmıştım... ama akşam uyurken kendi kendine düştü... yavrum çok korktu ama... bu son olsun allah bir daha göstermesin işallah...
malesef çalışıyorum. çok zor oluyo ama mecburum... allahtan annem bakıyo o yönden içim rahat...

Geçmiş olsun canım.Emirde 3 aylıkken düşmüştü.Öyle korkmuştum ki aglayışından hastaneye götürüp film çektirmiştim.

Geçmiş olsun canım.Emirde 3 aylıkken düşmüştü.Öyle korkmuştum ki aglayışından hastaneye götürüp film çektirmiştim.

teşekkür ederim.... bende doktora gitmeyi düşündüm ama görünürde bişey yok dahazaten çok korkmuştu kuzum daha fazla korksun istemedim.

evet canım benim sabırsız oğlum 29 martta doğması gerekirken 2 martta doğdu... şimdide dişleri çıkıyo... çok aceleci bu çocuk çokkkk....[/QUOTE]
yaa çok sabırsızmış gerçekten 27 gün erkenden gelmiş:) yarın hemen askere de gider bu çocuk anne bu gelinin diye evlenr gelirse de şaşırma. tamam tamam korkma şakaydı sağlıkla büyüsünler İnşallah:)

hayırlı olsun bizim de arzum mela katı meyva sıkacağımız var heveslendik aldık epey de yapıp yapıp içtik meyvelerin sularını, ama şimdi yıkaması zor oluyor aparatları. şaşkoloz ben şeftaliyi tüm at çekirdeğini çıkarmadan aneeey bir de baktım küçöük bir cam parçası gerçi o sesten anlamam lazımdı, gene sıkıyor işi görüyor ama meyvelerin çöplerini dışarı atabiliyormuş bazı bazı koçis söyledi de kem küm ama faydalı canım hayırlı olsun güzel güzel tüket meyveleri ama çoook kalori olacaktır ona göre 4 elma sıksan biranda o kadar elma yemiyorsun değil mi ama misss misss, neyse çok uzattım sonuç güzel afiyet olsun:)

Rabbim korusun ,melekler tutarmış geçmiş olsun aynı şeyi iki defa yaşadım gerçekten çocuk düşe kalka büyüyormuş, ikisinde de beni bir titreme aldı şok geçirdim ikisinde de uykuluydum, ilkinde bizde doktora götürdük, düştüğü mesafeyi söyledik(kanepeydi bizimkide) doktor takip edin dedi, (kusma ve gözleri) tomografi çektirecektim doktor bebeğe zarar verir diye koymadı aradan 2 ay geçmiş off düşündükçe tuhaf oluyorum ayy kalbim heyecanlandı gene.

nerdesin yaaa hani beni yalnız bırakmayacaktın herkes gider ama Sultan burdadır diyordum, şimdi görünce sevindim ama biraz da sitemkarım. Neyse iyisin ya. Baban da iyidir inşalalh, aklıma neler geldi, o kadar bağlanmışım size, merak ediyorum şu halime bakın, sizleri sevmişim ben:)

formul mama ne arkadaslar bıde muhallbıyı nasıl yapıyosunuz

merhaba, bebeğim yaklasık 5 aylıkken dukan diyetine baslamistim, 3 gun kadar yaptim ve 1,5 kilo gitti diye sevinirken sütüm neredeyse tamamen kesildi, sonra sütüm gelsin diye yedim içtim ve sonuç verdigim kiloyu tekrar aldim :) emziriyorsaniz denemeyin derim..

haklısın canım bişey demeye hakkım yok. çok sağol canım babamda iyi çok şükür. bende herkesi çoook seviyorummm. sen nasılsın canım elif gülce nasıl. alıştınmı yeni evine annenlere yakın olmaya. annende düzelmiştir İnşallah biraz daha iyidir sana karşı. senide elif gülceyide kocaman öptük.

Son düzenleme:

canım bencede diyet süt veriyorsan zararlı bende 1 hafta yaptım 1 kilo verdim süt azaldı vazgeçtim aynı kiloya geri geldim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…