2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kuzucum çok iştahsız hişbişey yemiyor çok üzülüyorum zorla biberonu veriyorum ağlata ağlata yediriyorum. ne yapıcam ben işede başladım çok mutsuzum

Saliha verdiğin bilgiler için çok teşekkürler canım, faydalanıyorum ben de:) bu arada benim kız doğum kilosunun 2 katına ulaşmadı. 3.590 doğmuştu şimdi 6.250 offf ben de veriyorum elma suyu, şeftali püresi, yoğurt( babymix: doktor kendiniz yapın vermeyin öyle dedi ama) havuç suyu, üzüm suyu hepsini de reddediyor, hemen ağlamaya başlıyor emzirmeyi bırakacağımı mı zannediyor ne offf, patatesli-havuçlu tatsız çorba yapıyoruz( tatsız olması hani tuz yok yaa az zeytin yağı içinde ben de olsam yemem:)) onu da ağlaya ağlaya zorla yemeye çalıştırıyorum, ben de aslında böyle yapmamalıyım sonra hepten yemeyecek, koç burcu yaa inatçı yaa bu, ben de tam onu soracaktım yaptığınız yemeği bir öğünlük mü yapıyorsunuz 2-3 güne de veriyormusunuz diye 1 patates, 1 havuçtan gene de çok yemek çıkıyor her defasında yapsam heder oluyor yemek yaa, zaten yemiyor off, Maşşallah seninkinin iştahı var galiba şapır şupur yediğine göre, bizim kız çook iştahsız yaw. tarifini yazar mısın bir daha bir de onu deneyeyim:)) teşekkürler şimdiden.

Yukarıda yazdıklarını kendimce yorumlayacam:))
1.Ediyorum ama sadece emmek istiyor ek besini reddediyor.
2. tam yatırdığımda ancak ağzına yemeği sokabiliyorum, ikide bir de beni korkutuyor ağzında biriktiriyor cimcime yutmuyor eee bu seferde sırta vurma faslı ayyy.
3.besinleri silikon kaşıkla veriyorum damağı acımasın diye,
4. 5. tek bir gıda çeşidi ile başlamadım, o gün iki defa denediğim şeyler oluyor alerji olup olmadığını umarım anlarım
6. bu konuda çok zorluyorum bunun sonucunda da yedirme-yememe konusunda inatlaşıyoruz kazanan o oluyor, ağlama silahı var yaaa. yoğurdun içine şeftali püresini karıştırdım bak onu sever gibi oldu. Aç tok farketmiyor benim için ne zaman aklıma gelse aç yesin kilo alsın mantığıyla elimde kaşık hücuuum ediyorum.
7. gıdalar taze ( dolap sağolsun) hijyene de dikkat ediyorum ama nereye kadar.
8. hazır gıdalar derken içine kavanoz mamaları da giriyor mu şayet 48 saat içinde tüketilmeli ama benim kız yemiyor ki o kadar hooop o da çöpe. 2 defa böyle oldu, 2.sinde bari kavonuzu kurtarayım dedim, içine yoğurt falan koyarım diyee.
9. yemeklerine tuz, baharat koymadığımız için belkide yemiyor eee bebişlerimizin de damak tadı var valla yemeğin tadına bakıyorum benim bile yiyesim olmuyor yani.
Saliha sen biber doğrayarak çocuğunun belkide iştahını açtın biz de mi öyle yapsak nee:))
Sevgiler, teşekkürler......................

umarım annelik çok güzel gidiyordur Allah bebişşlerimizin 6 aylarını gördüğümüz gibi 6. yıllarınıda 60. yıllarınıda görmemizi nasip etsin dicem ama o biraz zor bizim ömür yetmicekkk...

pzatates koymakla iyi yapıyorsun canım çünkü patatesi hep koyduruyor birde çorbayı 3 gün boyunca yedirme hep taze yapın diyor az az taze taze yapıp yedirin diyor günde 2 sefer yediriyorsan günlük yap çorbanı 2 sefer yedir 1 sefer yediriyorsan her seferinde taze yap yedir canım

kuzucum çok iştahsız hişbişey yemiyor çok üzülüyorum zorla biberonu veriyorum ağlata ağlata yediriyorum. ne yapıcam ben işede başladım çok mutsuzum
canım üzülme inşallah geçici bir süreçtir yaşadığınız
umarım annelik çok güzel gidiyordur Allah bebişşlerimizin 6 aylarını gördüğümüz gibi 6. yıllarınıda 60. yıllarınıda görmemizi nasip etsin dicem ama o biraz zor bizim ömür yetmicekkk...

aminn allah uzun,güzel sağlıklı ömür versin bebişlerimize

paylaşımın için sağol

bugün mertin aşıları vardı çok ağladı vurulurken hatta katıldı ağlamaktankilomuz 8300 boyumuzda 71 cm olmuş ayy nasıılda büyüyorlar gözlerimizin önünde

kızlar merhaba...geçmişi okuyamadım inşallah herkes iyidir...buraya yazmıştım okuyan olmuştur belki oğlum çok huysuz diye ateşifalan da vardı doktora götürdük diştendir dendi...bu 1 hafta sürdü ateş huysuzkluk falan...dün sabah üzerini değiştiriken bir de baktım vücudu kızrmızı kırmızı kabarmış hemen doktora götürdük götürdüğümüz doktor ilgisiz geldi alerji olmuş atarax içirin geçmezse gelin birdaha bakalım dedi...ben çok tatmin olmadımm..sonra ankara sami ulus çocuk hastanesine götürdük dermatoloji,enfeksiyon,bölümünde dokrtorlar baktı sıkı takibe alındı kan alındı yavrumdan çok zormuş ya bebekelrden kan almak...6.hastalık teşhisi kondu bu aylarda ki süt bebeklerinde görüşürmüş deride döküntü oluşmuş...geçirdiği ateşşş huzursuzluk bu yüzdenmiş,bir yerlerden enfeksiyon kapmışş,bayramda millet şapır şupu öpüyordu düşüncesizce birilerinden geçti sanırım...çok şükür kan sonuçlarında kötü birşey çıkmadı...vücudundaki döküntüde bir haftaya kadar geçermiş...çok şükü Allahım dermanı olmayan dertler vermesin çocuklarımıza...bu arada oğlluşuma hamak aldık uyumuyordu hamakta uyuyor tavsiye ederimm.öpüyorum kızlra benim oğlan beni çağırıyorrr....

kivircik paylasimin icin tesekkur ederim kendi adima..cok gecmis olsun

çoook geçmiş olsun kıvırcık06 dediğin gibi Allah dermansız dert vermesin. Amiin.
Biz de salıncak aldık kızıma Johnsons marka 80 tl, onda da uyuyor şık ve güzel bir şey, 5 yaşına kadar kullanılabilrmiş, o kadarını bilemem ama, sizin de hamağınız hayırlı olsun oğluşun mışıl mışıl uyusun:))
Damlacım, Mert'e geçmiş olsun canım artık büyüyorlar acı kavramını anlamaya mı başladılar ne, okulda aşıdan kaçmasınlar da oyy kuzucuklar. Bu arada sen öğretmenlik işini ne yaptın, KPSS ye hazırlanmaya başlıyor musun, benim de çalışmam gerek bebek küçükken atandım atandım, hayırlısı tabiki.

zaten sorun orda..senin mutsuzluğunu hissediyor o da mutsuz oluyor iştahi kaçıyor:)
işin şakası ben 40 yaşında bir anneyim..ayşe benim üçüncü kızım..ilk kızım 18 yaşında..adı zeynep..zeynep küçükken babanneyle ikimiz zorla yedirirdik..bir şekilde mutsuzdum ve bebeğime isteksiz bakıyordum..bunu hissetmiş olacakki o da yemiyordu..
ikinci kızım zehra da ise nispeten mutlu idim o da nisbeten yiyordu..
diyeceğim o ki hep pozitif olmalıyız ki bebeğimize de geçsin ve mamasını şımararak zevkle yesin..
gece ve sabah emzirmelerini de ihmal etmeyelim..
ayrıca bebeği asla zorlayarak yedirmeyin ki yemekten nefret etmesin..yedirirken şarkı söyleyin, konuşun hiç yapamıyorsanız gülümseyin bebeğinize..dediğim gibi ben şimdi mutluyum(hamdolsun) hep gülümsüyorum bebeğimde mutlu ve mamasını şımararak yiyor..
daha da yemiyorsa bir çıngırakla falan kafasını yukarı kaldırmasını sağlayıp dikkatini dağıtın o da ağzını açsın..ama son çare bunu yapın ki bu duruma da fazla alışmasın çünkü her seferinde değişik şeyler ister..doktor yeğenimin başında var öyle bir tane, 4 yaşında
hee bir de aç olması önemli..yemeden önce hafiften mızmızlamasını bekliyorum ben..

ben nasıl beslenme prensibi izliyorum? sabah uykudan kalkınca emziriyorum, sütüm az olsa da bunu ihmal etmiyorum..15- 20 dk sonra sonra şeftali suyu (bebişin mendilini kaynattım ondan sıkıyorum biberonuna) tabii şeftali oda ısısına getirilip öyle sıkılacak..meyve suyu beklerse vitamini kaçar....az daha sonra da mızmızlanınca devam sütü 3 ya da 4 ölçek.. sonra yatırıyorum beşiğine.. ağzına da yalancı meme..bu arada aklıma gelmişken size bir püf..bebekler bu dönem sık üstünü açar..benim bir yastık kılıfım var, kumaşı biraz kalınca..işte onu gövdesine doğru enlemesine örtüyorum(kollarının altından doğru)..bu şekilde battaniye ya da yorganını teperek açsa bile o gövdesinde kalıyor..ama dönünce napcaz bilmiyorum

neyse uykudan uyandığında tekrar emziriyorum..bu sefer diğer mememi aradan zaman geçincede önceden hazırlamış olduğum sebze çorbasından 2-3 çrb kaşığı çelik bir kasede ılıtıp(ısısını temiz olan elimin serçe prmağı ile kntrol ediyorum)..daha sonra 45 derece eğimli yatırdığım bebişime slikon kaşıkla ağzının kenarına aşanları da toplayarak yediriyorum..belki yeni anneler vardır diye ayrıntılı yazıyorum:)

neyse bekliyorum az daha mızmızlanınca tekrar beşiğe..bu arada balkona falan çıkaıp temiz hava aldırıyorum bebişime..bir daha ki sefere aynı şekilde yoğurt veriyorum.. bir uyku daha ve uyanınca sütümün durumuna göre kaşık maması ya da devam sütü verip uyutuyorum..gece de 3-4 civarı emziriyorum..sabah 7 de kalkıp tekrar emziriyorum..
bu arada kaşık mamasını bırakmayı düşünüyorum..ne de olsa sebze çorbası ile tahılını falan veriyorum..sonuçta mamalar da raf ürünü..
ve önemli bir not: kaynatılmış ılıtılmış suyunu asla ihmal etmeyin, sık sık verin..mesela az önce benim bebiş mızıldandı..suyunu verdim sesi kesildi:)

dikkat! topikte koç burcu olabilir..mesela ben bu arada peygamberimiz de koç burcudur....o beğenmediğimiz inatçı kişiliğimiz istediğimizi söke söke almamıza yarar..:) yeterki koç olsun bebeğimiz değil mi

tekrar dikkat! kırmızı biber derken sebze olan varya o..taze olan biber..sebze çorbamın tarifine gelince..iki çrb kş pirinç, 1 çrb kş kadar doğranmış kabak, patates, havuç..kırmızı biber daha az..zamanla değişik sebzelerde atıyorum..mesela saksıda semiz otum var, -arsız oluyor öneririm- ondan katıyorum bir iki dal..ve yine saksımdan az bi maydanoz..ve üzerini geçecek kadar içme suyumdan doldurup kısık ateşte pirinçler iyice pişene kadar pişiriyorum..ılıyınca da çubuk blendıra çekiyorum (aman dikkat edin büyük parça patates kalmasın içinde) yine de çok fazla inceltmiyorum, burda okudum bebekler pürtüye de alışsın yazmış biri..birde bebeği kabız olanlar 1 ttl kş zeytinyağ koyabilir..püre haline getirmek için tel süzgeçte kullanabilirsiniz..

biz iki günde anlaşalım bence

paylaşımın için sağol
sende sağol

bugün mertin aşıları vardı çok ağladı vurulurken hatta katıldı ağlamaktankilomuz 8300 boyumuzda 71 cm olmuş ayy nasıılda büyüyorlar gözlerimizin önünde
maşallah bebişine..bende tarttırcam aşısına gidince..benimki diğer aşılarda fazla ağlamadı ve sorun yaşamadı..inşallah yine öyle olur

alerjileri ek besinlerden olabilir belki..neler veriyorsun bebişine?
bu arada öpmekten alerji olacağını sanmam..ama sen yine de bu durumlarda çaktırmadan yüzünü yıkayabilirsin halbuki mis gibi ensesini koklamak varken öpmek niye

benimde bir sorum olacak..demir ilacı ve d-vit veriyor musunuz? bugün bebelac müşteri temsilcisini (0 800 2117088) arayıp sordum..düzenli sebze çorbasını veriyorsanız besinlerden alır dedi demiri..görümcemde illa ver akıllı olur diyor..çok kararsızım açıkçası..beslenme uzmanı kansızlık durumunda verilir dedi..ama nasıl anlıycazki kansız olduğunu
D-vit damlayı da ya meyve suyuna ya da sebze çorbasına damlatıp veriyorum..damlayı nasıl damlatacağımı keşfedene kadar da canım çıktı..

Son düzenleme:
kızlar herkese iyi akşamlar.okul açıldı.yoğunluk hat safhada...nete pek giremiyorum...kızımın uyku düzeni kaçık.dünde her bezi kakalıydı ama ishal değildi.nedendir bilmem.benim kız herşeyin tadına bakmak istiyor..bugün karnıyarık suyundan bile yedi...ama hala zayıf.boya gidiyor.ancak 7buçuk kg dr galiba.pzt aşımız var.çok korkuyorum.bu arada dukan diyetini duyan var mı?yapmayı düşünüyorum da

Emziriyorsan Dukan diyetini uygulaman zor canım.Ama sütten kesildiysen uygulayabilirsin.İl atak dönemi zor,sadece et yiyorsun.Yulaf kepeği de eskiden zor bulunuyordu ama şimdi nette bir çok sitede satılıyor.

bnde ogretmenım azartedı ıs bası yapcam kızımı hıcc bıseye alıstıramadımmama yemıyo devam sutu ıcmıyo sebze corbası yemıyooo naappcamm ben bılmıyorum

çok sağol canım kpss.ye çalışmam imkansız tatlım annem ankarada biliyorsun kayınvalidemde eltimin çocuğuna bakıyor eee annem gelse nekadar süre olcak gidip gelmeli olcak budurumda kpss felan hikaye..inşallah sen atanırsın
maşallah annesi

geçmiş olsun tatlım paşana

herkese merhabalar
sweetdropcum: ben taşınamadım ama yine de gelemiyorum buluşmaya, ev yeni tutuldu temizlik işleri var bi yığın
hiperaktifcim: canım tabiki paylaşırım vereceğim ek besinleri, bu aralar doktora gidicez zaten 6 aya yaklaştı artık bebiş bakalım neler yedircez,bu aralar taşınma işim var taşınıp iyice yerleştikten sonra işe başlamayı düşündüğümden yemeklere alışsın istiyorum. inşallah bütün bebişler iştahlı olurlar. bu arada anladığım kadarıyla annenle iyi olmuş aranız sevindim adına:)
saliha67:canım doktorumuz demir damlasını gereksiz buldu, sağlık ocağından verdiler ama ben kullanmıyorum. dvit kullanıyorum ama 1 yaşına kadar kullanılıyodu galiba
kıvırcık06: size de çok geçmiş olsun arkadaşım

kısmet bir dahaki buluşmaya inşallah kolay gelsin tatlım

dün 6. ayımız bitti kızımın aşılarından sonra aile hekimize baktırdım kızımı, çok şükür çok sağlıklı dedi 7 kilo 67 cm olmuş bebişim aynen bu şekil beslemeye devam edin ne aşırı şişman nede çok zayıf tam kararında beslemişsiniz böyle devam edin dedi. çok sevindim ama kuzum aşılarında çok ağladı yaa 3 tane birden vurdular içim hala acıyooooo......

herkese günaydınnnnn....
nasılsınız annecikler ve tatlı bebişleri...
biz artık 6.5 aylık olduk.... herşey yolunda çok şükür....
2 tane dişimiz bile var....
(bu arada ben face deki gruba katılmıştım ama artık giremiyorum nedennnn???????????????????????)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…