- 10 Kasım 2008
- 6.179
- 442
tebrikler Allah uzun ve güzel bi ömür nasip etsin nice nice mutlu aylara ve yıllarabugün tam 6aylık olduk paşamın yarı yaşı kutlu olsun
tebrikler Allah uzun ve güzel bi ömür nasip etsin nice nice mutlu aylara ve yıllara
benimki 5 ay kontrolünde 8250 gr 69 cm di.şimdi bi 500 gr daha almıştır herhalde
çok da tontiş değil ama maşallahı var
hepsi çok tatlı Allah bağışlasın
n'olur ne vereceksen bebeğe ek gıda olarak burda paylaş e mi bizim kız 3.590 doğmuştu .13 gün sonra 6 aylık olacak ama kilosu 6.250 ne yapayım ben yaaa. İşte ilk zamanlar bu yüzden önemliymiş. Stresim yüzünden bebeğime süt veremedim. Süt vardı ama yaramadı, stres yüzünden. eşime, anneme o yüzden kızgınım...( şimdi annemle durumlar iyi ama bebeğim kilo almadı yazık olmadı mı bana kızıma....)biz anne sütüyle devam ediyoruz hala doktorumuz kilo alımını yeterli bulduğu için, 4.ayda 6,5 kiloydu(2,5 kilo doğmuştu zati) ben meyve suyu ve yoğurt da vermedim. bugün yarın 5.ay kontrolü var bakalım bu ay kaç kilo almış bizim kız yeterli değilse başlanacak ek gıdaya
bizimki de yan yan emekliyor:)) çook hareketli bizim kız da.o yüzden de kilo almayabilirmiş. yoğurtu sevmedi, bunları yedirirken özel bir çaban var mı Esracım?ben çok aktif değilim burada.ama hamileliğimi ilk öğrendiğimden beri okuyorum.bir arada baya takıldım.face im yok almakta istemiyorum ama alsamda sadece kk mart anneleri grubu için alırdım heralde.arada yazmama rağmen güzel paylaşımlarım oldu.özellikle damla,neslihan filan anında cevap yazdılar..şuan da da okul başladı gırsat olmuyor açıkçası.ama face i bırakıp burayı hareketlendirmenizi bende bekliyorum açıkçası.
kırgın arkadaşlarda kırılmasınlar.sonuçta burası sanal bir ortam,reel de bile bazen yanlış anlaşılıyoruz.olabilir yani.yoksa kimsenin kimseyle alıp veremediğini düşünmüyorum..
bu arada biz çorba,meyve püresi,yoğurt yiyoruz.benim kız çok hareketli...yüzü koyundan sırtüstüde dönüyor artık.hatta emekliyor diyebilirim.tabi çok başında yolun.ama diş yok henüz.
herkese iyi akşamlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
ilk zamanlar inneeee gibi sesler çıkarmıyorlar mıydı , üstüme alınayım ilk anne demiş olsun diyecem ama ilk da da da sesleri sonra şimdilerde ba ba ba sesleri çıkarıyor hatta geçenlerde babba dedi:) ben de bak ne dedi gibi filmlerdeki replikleri yapalım dedim eşime, bak ne dedi aaaa falan:) güzel duygular bunlar. Şükürler olsun Rabbime evlat güzel nimet. Rabbim dileyen herkese hayırlıysa versin. Amiiin.damlacım ya,hakikaten bize ilk anne diyeceklerini hatırlattın daaa..çok duygulandım şimdi...ona her geçen gün bağlanıyorum daha çok,,,her daim benim bir parçam..Allah hepsine sağlıklı hayırlı ömür versin..uyuyor şimdi meleğimmm.
6.ay aşısı ayın 19 unda.aslında 12sinde olması gerek ama bir önceki aşı 18 temmuzdu diye sanırım bu tarihi verdiler.o günde okulun ilk günü.çok endişeliyim..aşı olanlar nasıl atlattılar acaba?
:)))))ben yazana kadar sayfa ilerlemiş, konu kapanmışta ben uzatıyomuşum gibi olmuş.neyse söyledim rahatladım.emekleyen, diş çıkaran,dönüp duran, debelenen tüm bebişleri öpüyorum
ben çıkayım kızlar valla kocam yandan yandan bakıyokızıda uyudu rahatız oğluşta anne çekil odamdan yatıcam diyo bizde karı koca balkon keyfi yaparız...işten gelirken pasta almış yiyem
afiyet olsun, pasta yemeler eee bunun sonrası, pastayla kandırmacalar mı yoksa, kız uyumuş, oğlan odasına gidiyor falan. Romantizme baaak. Kilo durumları nasıl, benim göbek hala var. Hamileyken 9 kilo aldım, doğumdan sonra göbeğim yoktu, eski göbek bile gitmişti, emzirirken şunu da ye süt olur tuzağına düştüm eskisinden bile daha büyük göbek yerleşti offf inanın fazla kilolar atılıyor ama 3-4 kilo gitmiyor hele bu göbek bölgesinde yağa dönüşmüşse puffff...
herkeze iyi geceler şekerler
selam kızlar
gecenin 4.30 unda bebeğimi beslerken aklıma geldi.ben taaaaa koca geçenlerde(bizim burada böyle bir laf var çok seviyorum kullanmayı:) ) yani daha hamileyken tetanos aşıları zamanı yaptırmayı düşünmüyorum diyen herkesi terslemiştim.kıyamıyordum hiçbirinize yanlış yapmanızı istemiyordum.acep terslendik diyen hatunun bana taaaa o zamanlardan mı garezi ola ki????gerçi hatırlıyorum en sert cevabı renkrenk arkadaşımıza yazmıştımama onu sevdiğimden yaptığımı bilecek olgunlukta olduğu için hiççç hır çıkmamıştı aramızda
kızlar yeterince cevap vermişsiniz, hepinizin ellerine kollarına sağlık ama dikkat edelimde dışarıda da toplanıyormussunuz, birebir arkadaşlıklar kuruyormuşsunuz diye de yeni bir şikayet gelebilir şaşırmamak lazım
bu arada özlemişim gerçekten burayı cemreyi kucağıma alıp sıkı sıkı sarılıp yazdım.. bu topiğe ilk başladığımızda keselerden kalp atışlarından bahsediyorduk şimdi kucağımızda ki danacıkların yemediği sebe corbalarından, çıkaramadıkları dişlerinden, kramplardan bahsederken şimdi gece uyumamalarından şikayet ediyoruz..artık bizimle beraberler çok şükür..hatta birazdan cemreye yazması için pc yi uzatıcam aşagıdakileri cemre sizin yazmış olacak..
ofeoeıojkmefğ-903r1".,iüğ-*0-ffffe3ee6788öçşeflğp
iyi ki varsınız iyi ki tanımışım sizi..hepinizi çok seviyorum canım arkadaşlarım
selam kızlar umarım herkes iyidir çook acil bir problemim var oğlumun tek bir dişi çıktı ve memeyi aldığı anda iğne gibi batırıyor yaklaşık dişi on gündür var fakat ısırması bu sabah başladı gögüs kalkanı işe yarar mı eskisini atmıştım yeniden alayım mı? kızdım hayır dedim fakat umrunda bile değilim hem ısırıyor hem de gücünün yettiğince çekiştiriyor .....
adaşım gel yaz, paylaşımda bulun çok nazik, hassas bir yapın var yazından anlaşılıyor, tanımak isterim seniii:)slm arkadaşlar ben ayşe benim de22 mart doğumlu bi kızım var sizleri ramazan bayramından 3 4 gün önce okumaya başladım. çok geç kalmışım sizleri bulmakta gazlı gecelerde kızımın hastalıklaında sizlerle paylaşımda bulunabilseydim keşke diyorum şimdi ama kısmet...
ben calimero nickli hanfendinin bahsettiği sessiz okuyuculardanım. galiba bundan rahatsızsınız ama ben herkese açık olan bu platformda pek fazla katkıda bulunamam çevreme dostlarıma böyle bi grup olduğğunu onu takip ettiğimi söyledim bile ve mutlaka buradan yazılarımı okuyacaklardır ben bunu istemediğim için burada yazamıyorum. ama benim siziokumamdan ve bilgi almamdan rahatsızsanız ve hatta bi mesajda okuduğum kadarıyla röntgenlendiğinizi düşünüyorsanız bunu da yazın lütfen.. kimseyi rahatsız etmek istemem
bebişlerinizi ve sizi Allah a emanet ediyorum saygılar
hayırlı olsun yeni eviniz, kızzzz bir küstün gittin senin helalleşme mesajından sonra ortalık savaş alanına döndü kırılmalar , yanlış anlaşılmalar, gerginlikler, lütfen bir daha böyle olmayalım üzülüyorum ben de buranın müdavimlerindenim, face e girmesemde sizin buraya geleceğinizi biliyorum, ilk yuvanın sıcaklığı unutulmaz değil m:)slm kızlar nasılsınız biz dün aşımızı olduk..çok şükür ateşlenmedik ama sağ bacağı şişti yavrumun ve kızardı dru normal dedi...bende tüüm aşyalarımı koliledim taşınmaya hazır bekliyoruz bakalım inşallah haftaya bugün kendi evimizde olucazama şu anda ev çok garip heryerde koliler var halı falan serili olmayınca ev epey çirkin ve soğuk geliyo ve kaynanam yolda bize geliyo oğluma bakmaaya gönülsüz gönülsüz bakıcı buluncaya kadar bizde kalacakmış en fazla 1 ay kalırım dedi...ve benim moral yerlerde hiç çalışasım yok ama ayda 3000 tl kredi borcumuz var ve benim maaşla geçinmemiz lazım...inşallah gönlüme ferahlık verir Rabbim yoksa bırakıp gitmeyi hiç istemiyorum mantıklı sebepler bulamıyorum para haricinde akıl verin kızlar...
yaaaa ben Ankarada değilim ama , Razamanda ordaydık veee Ankamall'a gitmiştim güzeldi oralar, iyi eğlenceler tanışın tanışın bakalımankaralı anneler 2.geleneksel ankara buluşmamızı yapıyoruz çarşamba günü 13.30da ankmallde buluşuyoruz gelmek isteyen varsa davetlimizdir
bizim de ilk mamamız Ülker Hero baby sütlü pirinç unuydu, ilk geçişlerde sıkıntılar yaşanıyor, bizim kız da kilo almıyor ya da aldığını veriyor artık bilemiyorum 5 aylıkta 5.200 dü 15 gün sonra 6. 250 50 gr yaaa ne acı offf. Aptamil tahılı aldım gece olanından ,şimdi bebelac muhallebi aldım o da gece yazıyor ayyy ben de hep geceli olanlardan almışım ama faydaya bak 50 gr offf.KIZLAARRRR NELER OLMUSSS BOLE YAHUUUU..arkadaslaarrr kızımaaa buguuun mama vermeye calıstım hero ulker ama almadı ıstemedı offf offf bıbu ay sadece 100 gr almısızzz doktora gıttık katı gıdalara gecıyoruz artıkk bız ama ılk denemeee kotuyduu naapsamm var mı tavsıyelerınızzz hangı mamaları tavsıye edersınızz
sevgili Rosense evet o bahsettiğin kişi benim. Ve ağzım açık kaldı.Burası bi paylaşım ortamı,herkes birşeyler paylaşıyor. Ve en önemlisi hepimizin farkı yaşanmışlıkları var. Ben 4 aylık hamile olduğum günden beri bu topikteyim. Kimi terslemişim sormak isterim? Ben o selenayı terslemedim,farklı düşüncemi belirttim,asıl beni tersleyen kendisidir. Hatta o mesajdan sonra kendisine tekrar cevap yazıp,onu bilgilendirdim.Hatta face e "beni tersleyen kimdi" diye yazdım.Birde face grubu açıldıktan sonra kkya girmemeye başlamıştım. İçimden "facei olmayan arkadaşlarla paylaşımımız devam etmeli "diye düşünerek ,tekrar girmiştim.hiperaktif,poseidon ve abreli merak ediyordum. Ve artık çok başka insanlar vardı. Sana bulayım o benim girdiğim sayfaları. Ve acı gerçeği gör, sonradan geleni dışlayan asıl şimdi şikayetçi olanlardır. benim yazdıklarıma cevap verilmeyince ve terslenince ve selena arkadaşa, ne demek istediğimi,durumu anlattığım mesaja cevap verilmeyince bir daha girmedim.
gündüzde gece yazan mamalardan veriyorum ben bir şey olur mu ki bilemedim şimdi.sen devam sütü aldıysan canım biberonla vericen uykusunda verebilirsin bizimki acıkıyor ağlıyor biberonu veriyorum gözü kapalı içiyor ağır ağır diğer mamalarda çeşit çeşit varya biberonlada veriliyor ama vermemeye çalış kaşığa alışsın artık..birde geceleri ise gece mamalarından al istersen ben öyle yapıyorum daha tok tutuyormuş
jeli de ilk sizlerden duydum ,yeşil soğanı Açelya Akkoyun kızı Alya ya veriyodu şapır şupur ağzındaydı diş kaşınması için, kız alışmış ağzı yanmıyordu bile.canım doktor bize jel sürmeyin dedi kızlarla konuşma olmustu yeşil soğan iyi geliyormuş istersen ver eline yeşil soğanı
geçmiş olsun, hemoroid mi bende de var ayyy tırsıyorum, Allah şifa versin canım.slm kızlar naber benim pazartesi kolonoskopim var dua edin nolur devlet hastanesi anestezi vermiyormuş galiba çok huzursuzum şu anal fistül bi kurtulsam artık pazartesi aşımızda var beni ençok üzen ya edayla ilgilenemezsem nolur korkusu
Hayırlı yolculuklar ben bu mesajı yazdığımda belkide vardınız bile. Bizde kızımla seni öptük annene selamlar, sevgiler:)Günaydın Anneler..
Ben 1 hafta 10 gün kadar yokum Yarın sabah yola çıkacağız..Anneciğimin yanına gideceğiz inş.
Rabbime emanet minik meleklerimiz..Ve minik meleklerini KOruyan Melekler sizler de Rabbime emanetsiniz..
Hepinizi çok öpüyorum
Görüşmek üzere..Hoşçakalın..
bugün tam 6aylık olduk paşamın yarı yaşı kutlu olsunMaşşallah canım:))
okul alışverişiniz nasıl geçti, Eren kimbilir ne heyecanlıdır kaçıncı sınıf oldu 4.sınıf mı?
Aynen canım yaa bir yöntem varsa bana da söyleyin kızımın bir haftadır burnu tıkalı, serum fizyolojik damlalarla açmaya çalışıyorum, o an da nasıl ağlıyor arık elimde bir şeyle burnuna yaklaşsam hemen anlayıp kafayı bir o tarafa bir bu tarafa çeviriyor, kendimi kötü hissediyorum işkence yapar gibi offf.selam herkese..ben de mart annesiyim ve size danismak istedigim bir sey var;bebegimin burunlari tikali su an ve rahat nefes alamiyor serum damla ve sutumu damlatiyorum bunun disinda bildiginiz bir yontem var mi,ve burun temizleyicisi pompa disinda bildiginiz ve etkili bir yontem var mi..cevaplarinizi bekliyorum..tesekkurler..
Valla ben sırf açılsın diye gene burda KK'de öğrendim soğanı kesip yaklaştırdım burnuna hem benim gözüm yaşardı hem onun(kıyamama yaa) amaa bak baloncuk şeklinde burnu biraz açıldı. Bir de deniz suyu mu diyorlar ne ondan kullanılmalıymış...
selam herkese..ben de mart annesiyim ve size danismak istedigim bir sey var;bebegimin burunlari tikali su an ve rahat nefes alamiyor serum damla ve sutumu damlatiyorum bunun disinda bildiginiz bir yontem var mi,ve burun temizleyicisi pompa disinda bildiginiz ve etkili bir yontem var mi..cevaplarinizi bekliyorum..tesekkurler..
Alıntıladıklarım sayfayı çok kaplayıp sizi yormasın diye 2. kısmı bu şekilde yazıyorum artık kusura bakmayın:)))
yaaaa ben Ankarada değilim ama , Razamanda ordaydık veee Ankamall'a gitmiştim güzeldi oralar, iyi eğlenceler tanışın tanışın bakalım
bizim de ilk mamamız Ülker Hero baby sütlü pirinç unuydu, ilk geçişlerde sıkıntılar yaşanıyor, bizim kız da kilo almıyor ya da aldığını veriyor artık bilemiyorum 5 aylıkta 5.200 dü 15 gün sonra 6. 250 50 gr yaaa ne acı offf. Aptamil tahılı aldım gece olanından ,şimdi bebelac muhallebi aldım o da gece yazıyor ayyy ben de hep geceli olanlardan almışım ama faydaya bak 50 gr offf.
canımmmmm beni mi merak ettin sen, ayyy tatlım çok sağol, ben hep buralardayım kendi kendime takılıyorum işte:) haa ben de nurtiye girip anı defterimi dolduruyorum başka yaptığım bir şey yok, fotoğraflarım bölümüne de evliliğimin ilk yıllarında yaptığım kek, pastaları koyuyorum, ordakilerin de mesajlarını okuyorum, bazen yanıtlar veriyorum, bilgim dışındaysa cevap veremiyorum da:)
yanlış anlaşılmalar Esra arkadaşımın da dediği gibi normal yaşantımızda da olmuyor mu,önemli olan problemleri halletmek. İki taraflı da iyiniyetli olduğunuza eminim. Pozitif olun bakiiim, küsmek yakışmıyor ,ve gel gitmeee
gündüzde gece yazan mamalardan veriyorum ben bir şey olur mu ki bilemedim şimdi.
jeli de ilk sizlerden duydum ,yeşil soğanı Açelya Akkoyun kızı Alya ya veriyodu şapır şupur ağzındaydı diş kaşınması için, kız alışmış ağzı yanmıyordu bile.
geçmiş olsun, hemoroid mi bende de var ayyy tırsıyorum, Allah şifa versin canım.
Hayırlı yolculuklar ben bu mesajı yazdığımda belkide vardınız bile. Bizde kızımla seni öptük annene selamlar, sevgiler:)
Maşşallah canım:))
okul alışverişiniz nasıl geçti, Eren kimbilir ne heyecanlıdır kaçıncı sınıf oldu 4.sınıf mı?
Aynen canım yaa bir yöntem varsa bana da söyleyin kızımın bir haftadır burnu tıkalı, serum fizyolojik damlalarla açmaya çalışıyorum, o an da nasıl ağlıyor arık elimde bir şeyle burnuna yaklaşsam hemen anlayıp kafayı bir o tarafa bir bu tarafa çeviriyor, kendimi kötü hissediyorum işkence yapar gibi offf.
Valla ben sırf açılsın diye gene burda KK'de öğrendim soğanı kesip yaklaştırdım burnuna hem benim gözüm yaşardı hem onun(kıyamama yaa) amaa bak baloncuk şeklinde burnu biraz açıldı. Bir de deniz suyu mu diyorlar ne ondan kullanılmalıymış...
canım çok sağol güzel geçti...5.sınıfa gidecek teyzesi
Ben de alıntılayıp birkaç şey yazmıştım konularla ilgili ama kimse bir şey yazmamış peki öylee olsun.
Azizecim okumuşsun yazımı , pardon canım 5. sınıf olmuş hımm ne şanslısın erken yaşta anne olmanın avantajları bunlar. Belki anneliği kızında yaşıyorsundur. İlkinde küçük yaşın verdiği heyecan vardı değil mi, onla büyüdün yaa seneler çok çabuk mu geçiyor , o günleri bir de bana sor diyorsundur:))
alınganım yerim seniiiii olurmu okudum ama yazmadım buda benim kabahatimkendime kızdımmmmm.....
Damlacım dikkat ettin mi bir mesajınla kedicim bir anda büyüdü. yaaa biz insanoğlu da böyleyiz (sevgidir bizi besleyen, büyüten Nihat Doğan abime selamlar ben de felsefe yapmaya başladım. işte benim kalbim bu yüzden mondi'yi sevdi. hah hah haaa dellendüüüm.
Kızlar bakıyorum aşağı kalabalıklaşıyor ama uymuyor saatlerimiz hepimizin bebeklerinin uyku düzeni farklı tabiii bizim kız beni çağırıyor, gitmeliyim hepinizi öptüm see you later:)))
rica ederim canım..arkadasım güzel paylasımın için cok tesekkürler...benim kızımda 6200kg daha iyi kilo almasını istiyorum..1 haftadır kabak havuc ve pirincle sebze corbası yapıyorum.bende simbo blanderla yapıyordum dün bıcak kısmına bakınca hafif paslandıgını gördüm cok canım sıkıldı..bu gün kullanmadım..ezerek vericem.yeni bir blander alıcam.aman sende kontrol et aynı sey olmasın.bazı yerlerde tülbentten gecirin diyorlar hangisi daha saglıklı ve kolay bilemedim..
benim kızım seninkinden küçük sanırım bende kucagıma oturtuyorum.bir sey olmaz sanırım için rahat etmiyorsa dr sor istersen..
ek besin paylasımın için tekrar tesekkürler.
benim bebişte henüz dönemiyorarkadaşlar merhaba,
benim oğlum 6 mart doğumlu yani 6 ayı doldurdu.ama halen sırt üstünden yüzüstüne dönemiyor.geçen ayki kontrolünde doktorumuz bu ay içerisinde dönmesi lazım demişti ama hala tık yok bizimkinde.ayrıca neredeyse bir aydır diş çıkarmanın tüm belirtileri var ama br türlü patlamadı dişler.
sizin bebişler dönebiliyor mu? dişler çıktı mı?
benim kızımda 18 mart doğumlu...2-3 gün önce kendimiz tarttık dijitalde..fark alarak tabii..7.5 kilo..sadece emzirdiğim için babanne zayıf bulduğundan iki hafta önce başladık ek besine..şeftali suyu, elma suyu, sebze çorbası, ev yapımı yoğurt veriyorum bebişime..slm arkadaşlar umarım herkes iyidir uyarı konusuna sevinmedim desem yalan olur çünkü bebeklerimizle alakalı yazılanlar çok nadirdi normal sohpet ortamı vardı ve sadece belli kişiler konuşuyordu ben bi kaç kez cesaret edip yazdım ondada resmen terslendim yani sende nerden çıktın der gibi şahıs olarak belirtmiyorum genel olarak diyorum sonuçta ortada bir konu var mart anneleri diye hepimiz bebeklerimizdeki gelişmeleri ve mutlu ve üzücü olayları paylaşacağız birbirimize destek olup neyi yanlış neyi doğru yapıyoruz paylaşacağız bu demek değilki hiç hal hatır konuşulmayacak oda olacak ama herşey yerinde ve tadında güzel
beni yanlış anlamayacağınızı umuyorum
bu arada kızım hüma naz
26 mart doğumlu henüz dişlerini çıkarmadı ama bütün belirtileri var ateş zaman zaman isal mızmız ve uyku problemleri
5. ay kontrolünde 7300 gr ve 67 cm di
ek gıdaya başlamadık meyve suları ve ev yapımı yoğurt veriyorum
oda sütüm az olduğu zamanlar
benim gibi sadece anne sütüyle devam eden var mı