2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

teşekkürler arkadaşlar hoşbuldum:) ben zaten artık pek uğrayamam buraya malum okullar açılıyo (öğretmenim de ben) yine de iyi karşılanmak güzeldi bir de kızım büyüme atağında galiba tam 23 haftalık oldu ve bu haftada böyle bişey varmış zaten gözüme birden büyümüş gibi geliyodu :)ama uykusu iştahı huzuru heppten bozuldu bugün ve dun 5 saat uyanı k kaldı ve günde sadece 1 kere uyudu. normalde 3 saat falan uyanık kalır rahatça uyurdu emmek de istemiyo uyanık olduğu müddette biz oyun yapmazsak sürekli aaaaaaaaaa diye bağırıyo .. inş. çabucak geçer çünkü hem biz hem endi perişan oluyo

tebrikler Allah uzun ve güzel bi ömür nasip etsin nice nice mutlu aylara ve yıllara

çok sağol ayşecim vakit buldukça uğrarsın....sorma bu büyüme atakları diş çıkarmalarındaki huysuzluklar gelip geçicek zorda olsa allah sağlıkla büyütsün yavrucuklarımızı

selam herkese..ben de mart annesiyim ve size danismak istedigim bir sey var;bebegimin burunlari tikali su an ve rahat nefes alamiyor serum damla ve sutumu damlatiyorum bunun disinda bildiginiz bir yontem var mi,ve burun temizleyicisi pompa disinda bildiginiz ve etkili bir yontem var mi..cevaplarinizi bekliyorum..tesekkurler..

benimki 5 ay kontrolünde 8250 gr 69 cm di.şimdi bi 500 gr daha almıştır herhalde
çok da tontiş değil ama maşallahı var
hepsi çok tatlı Allah bağışlasın

Maşşallah. çok tontiş değil demişsin yai 5 ay kontrolinde 8.250 diyorsun Maşşallah. Gayet iyi.Bizimki 5.5 aylık da 6.250 çıktı. 2 kilo az seninkinden, o zaman bizim kız ooof iyice zayıf yaw herkesin öyle niye kilo alamıyor bu bebek. Tamam herkesin yapısı bir değil ama yazdıklarınızdan onu çıkarıyorum. Herkesin 4 aylık- 5 aylık bebekleri hep bizimkinden 1 kilo 2 kilo fazla
bir doktora göre iyi ,diğer doktora göre gelişim gerisi, ben de bu konunun delisi oldum

n'olur ne vereceksen bebeğe ek gıda olarak burda paylaş e mi bizim kız 3.590 doğmuştu .13 gün sonra 6 aylık olacak ama kilosu 6.250 ne yapayım ben yaaa. İşte ilk zamanlar bu yüzden önemliymiş. Stresim yüzünden bebeğime süt veremedim. Süt vardı ama yaramadı, stres yüzünden. eşime, anneme o yüzden kızgınım...( şimdi annemle durumlar iyi ama bebeğim kilo almadı yazık olmadı mı bana kızıma....)

Bu arada bebeğine de Maşşallah canım. İnşallah sütün yeterlidir de ek gıdaya hemen geçmezsiniz.

bizimki de yan yan emekliyor:)) çook hareketli bizim kız da.o yüzden de kilo almayabilirmiş. yoğurtu sevmedi, bunları yedirirken özel bir çaban var mı Esracım?

ilk zamanlar inneeee gibi sesler çıkarmıyorlar mıydı , üstüme alınayım ilk anne demiş olsun diyecem ama ilk da da da sesleri sonra şimdilerde ba ba ba sesleri çıkarıyor hatta geçenlerde babba dedi:) ben de bak ne dedi gibi filmlerdeki replikleri yapalım dedim eşime, bak ne dedi aaaa falan:) güzel duygular bunlar. Şükürler olsun Rabbime evlat güzel nimet. Rabbim dileyen herkese hayırlıysa versin. Amiiin.

ben yazana kadar sayfa ilerlemiş, konu kapanmışta ben uzatıyomuşum gibi olmuş.neyse söyledim rahatladım.emekleyen, diş çıkaran,dönüp duran, debelenen tüm bebişleri öpüyorum
:)))))

canımmm özlemişim seni güzel hemşiremiz, sayenizde ben de tetonoz aşısından haberdar olmuş, burdan duyup kendi doktoruma yaptırayım mı diye ben hatırlatıp söylemiştim,üstelik haftası geçtiği halde. Şekerli su içtikten sonra(glikoz) ve kan tahlilerimi buraya yazıp değerlendirmesini sen yapmıştın. Herkesin sorularına cevap verdin, bazen anında bazen sonra atladığını ve terslediğini görmedim. kendi adıma çooook "Teşekkürler".

bu da benim mızmızlanan kızımın yazdıkları: jjjjhnıhd r bumrvcxbbrgd

senin yazını okurken kucağımda tuttuğum kızım masayı kemirdi artık diyecek bir şey bulamıyorum. geçmiş olsun göğüs acısı çoook zor yaaa, kalkan kullanmalısın evet, umarım geçer sevgiler...

adaşım gel yaz, paylaşımda bulun çok nazik, hassas bir yapın var yazından anlaşılıyor, tanımak isterim seniii:)

hayırlı olsun yeni eviniz, kızzzz bir küstün gittin senin helalleşme mesajından sonra ortalık savaş alanına döndü kırılmalar , yanlış anlaşılmalar, gerginlikler, lütfen bir daha böyle olmayalım üzülüyorum ben de buranın müdavimlerindenim, face e girmesemde sizin buraya geleceğinizi biliyorum, ilk yuvanın sıcaklığı unutulmaz değil m:)
kayınvaliden de geliyormuş 1 ay da olsa ilgilenir torunuyla bu maksatla belki buzlar çözülür çok poyannacı gördüm kendimi:)
evladın yeni evinde sağlıkla huzurla büyüsün. Huzur şart o olmazsa ne sağlık kalıyor, ne neşe. Sen de yorma kendiniiii.

Alıntıladıklarım sayfayı çok kaplayıp sizi yormasın diye 2. kısmı bu şekilde yazıyorum artık kusura bakmayın:)))

ankaralı anneler 2.geleneksel ankara buluşmamızı yapıyoruz çarşamba günü 13.30da ankmallde buluşuyoruz gelmek isteyen varsa davetlimizdir
yaaaa ben Ankarada değilim ama , Razamanda ordaydık veee Ankamall'a gitmiştim güzeldi oralar, iyi eğlenceler tanışın tanışın bakalım

bizim de ilk mamamız Ülker Hero baby sütlü pirinç unuydu, ilk geçişlerde sıkıntılar yaşanıyor, bizim kız da kilo almıyor ya da aldığını veriyor artık bilemiyorum 5 aylıkta 5.200 dü 15 gün sonra 6. 250 50 gr yaaa ne acı offf. Aptamil tahılı aldım gece olanından ,şimdi bebelac muhallebi aldım o da gece yazıyor ayyy ben de hep geceli olanlardan almışım ama faydaya bak 50 gr offf.

canımmmmm beni mi merak ettin sen, ayyy tatlım çok sağol, ben hep buralardayım kendi kendime takılıyorum işte:) haa ben de nurtiye girip anı defterimi dolduruyorum başka yaptığım bir şey yok, fotoğraflarım bölümüne de evliliğimin ilk yıllarında yaptığım kek, pastaları koyuyorum, ordakilerin de mesajlarını okuyorum, bazen yanıtlar veriyorum, bilgim dışındaysa cevap veremiyorum da:)
yanlış anlaşılmalar Esra arkadaşımın da dediği gibi normal yaşantımızda da olmuyor mu,önemli olan problemleri halletmek. İki taraflı da iyiniyetli olduğunuza eminim. Pozitif olun bakiiim, küsmek yakışmıyor ,ve gel gitmeee

okyanus suyu var birde istersen onu dene yeliz

Ben de alıntılayıp birkaç şey yazmıştım konularla ilgili ama kimse bir şey yazmamış peki öylee olsun.

Azizecim okumuşsun yazımı , pardon canım 5. sınıf olmuş hımm ne şanslısın erken yaşta anne olmanın avantajları bunlar. Belki anneliği kızında yaşıyorsundur. İlkinde küçük yaşın verdiği heyecan vardı değil mi, onla büyüdün yaa seneler çok çabuk mu geçiyor , o günleri bir de bana sor diyorsundur:))

alınganım yerim seniiiii olurmu okudum ama yazmadım buda benim kabahatim kendime kızdımmmmm.....

Damlacım dikkat ettin mi bir mesajınla kedicim bir anda büyüdü. yaaa biz insanoğlu da böyleyiz (sevgidir bizi besleyen, büyüten Nihat Doğan abime selamlar ben de felsefe yapmaya başladım. işte benim kalbim bu yüzden mondi'yi sevdi. hah hah haaa dellendüüüm.

Kızlar bakıyorum aşağı kalabalıklaşıyor ama uymuyor saatlerimiz hepimizin bebeklerinin uyku düzeni farklı tabiii bizim kız beni çağırıyor, gitmeliyim hepinizi öptüm see you later:)))

ama kediciklerde çok şirinmişşşşşş ayyy gece gece güldürdün canım yaaaa evet her bebek farklı birbirimizi yakalamak zor oluyor öptük sizi kocaman

rica ederim canım..
zamanım olsa daha da yazılar eklemek isterim..
tel süzgeçte olabilir bence geçici olarak..aslında iyi bir blendır almak lazım..sonuçta her zaman lazım oluyor özellikle mercimek çorbası için..ama eşim bişey olmaz dedi simbonun plastik uçlu blendırı için..bıktı adam herşeyepara vermekten napsın:)
bebeğinin doğum klosu kaçtı? şu an doğum kilosunun iki katı ise üzülme bence kilosu için..sadece emziriyorsan destek olarak devam sütü de verebilirsin kilo alması için..

benim bebişte henüz dönemiyor ama çok hareketli
bizimde henüz çıkmadı dişleri..çıkınca inşallah ısırmaz memişlerimizi

benim kızımda 18 mart doğumlu...2-3 gün önce kendimiz tarttık dijitalde..fark alarak tabii..7.5 kilo..sadece emzirdiğim için babanne zayıf bulduğundan iki hafta önce başladık ek besine..şeftali suyu, elma suyu, sebze çorbası, ev yapımı yoğurt veriyorum bebişime..

bu arada tecrübesi olanlara bir sorum olacak..sebze çorbasına pateteste katıyorum ben doğru yapıyormuyum acaba? bir de geçen çok az kırmızıbiber(sebze olan) doğradım içine..çok hoş tat verdi çorbaya..tavsiye ederim..dün şapır şupur yedi bebişim çorbasını:) kıvamını da biraz koyu yaparsanız ve yatarak yedirirseniz daha kolay oluyor yedirmesi..onunla konuşmayı da ihmal etmeyin tabii yedirirken..yemek yemeyi sevsin ki iler de sorun yaşamasın:) bu arada sebze çorbasını 3 gün yediriyorum ben sonra yenisini yapıyorum siz nasıl yapıyorsunuz? ölçü olarakta yaklaşık bir küçük kahve fincanı veriyorum..acaba daha fazla kadar versem dokunur mu onu da bilmiyorum çünkü daha fazlasını versem yer yani:)

Son düzenleme:
Bebeğinize Ek Besinler Verirken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Ek besinler verirken emzirmeye mutlaka devam etmelisiniz.
Besinin bebeğinizin boğazına kaçmasını önleyebilmek için başının altına yastık koyarak
yarı oturur pozisyona getirmelisiniz.
Ek besinleri bebeğinize tatlı kaşığı ya da fincan ile vermeli, biberon kullanmamalısınız.
Ek beslenmeye her zaman tek bir gıda çeşidi ile başlamalısınız. İlk kez verdiğiniz diğer gıdalara en az üç gün, tercihen yedi gün arayla başlamalısınız. Böylece bebeğinizin yeni besine alışması için zaman tanımış olur ve alerjik reaksiyon gelişirse hangi besinden kaynaklandığını anlayabilirsiniz.
Bebeğiniz ek besin aldıktan sonra alerjik reaksiyon gösterirse besini kesmeli, mutlaka doktorunuza danışmalısınız.
Yeni bir besine başlarken bebeğinizin aç olmasına dikkat etmelisiniz. Bebeğinizi istemediği besinleri yemesi için zorlamamalı, aradan vakit geçtikten sonra yeniden denemeli ya da sevdiği başka bir besin ile karıştırarak şansınızı denemelisiniz.
Bebeğiniz için hazırladığınız ek gıdaların her zaman taze olmasına, hazırlarken hijyenik koşullara dikkat etmelisiniz.
Dondurulmuş yiyeceklerden, katkı maddesi içeren hazır besinlerden, kızartmalardan ve konserve gıdalardan kaçınmalısınız.
Yemeklere tuz ve şeker eklememeli, acı ve baharat koymamalısınız.

12. aydan itibaren bebeğinize özel bir besin hazırlamanıza gerek yoktur. Ailenin diğer üyeleri için hazırlanan besinler, bebeğiniz için de uygundur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…