- 21 Şubat 2009
- 969
- 1
Öncelikleeee Tebrik Ederimmmmmmmm..Rabbim bastonlu nine ve dede olmanızı da nasip eder inş. Huzurlu Mutlu Sağlıklı nice nice Yıllara el ele göz göze girersiniz inş.
Allah'ım yardımcın olsun canım..Eşini de bebişini de sana bağışlasın seni de eşine bebeğine inş. Rabbim herkesi ayrı ayrı imtahan ediyor..Benim de kayınvalidem Allah'a haval ediyorum..Bu mübarek günlerde dua edelim bol bol ve şükür edelim ki eşimiz ile bebişlerimiz ile imtahan etmesin..Biliyorum uzaktan konuşmak hep kolay olmuştur..Ama Bebeğin için kendi ruh sağlığın için dik dur..Rabbim esirgesin inş. ama sinir hastası olur isen ya üzüntüden bişey olur ise bebeğin ne olacak..Beni hep telkin eden bebeğimin kıymetlimin gülüşü varlığı..
Sende dikkat et ne olur dikkat kendine..Bende farklı olarak yaşadım sorunlar kaç gün sütüm olmadı..Canım acıdı daha kötü oldum..Hep meleğimin gülüşü ile eşimin elimi tutması ile telkin oldum..Ama yıprandım çok yıprandım..Sinirleneyim üzüleyim hemen kalbime sancı giriyor kitleniyorum nefes alamıyorum sinirden kolum uyuşuyor başım batlıyor ve 24 yaşındayım henüz..Dert sahibi ediyorlar insanı gencecik yaştayım ama o kadar sıkıntılı geçiyor ki zaman ne giyinmek ne gezmek gelimiyor içimden..Bize bunları yaşatanları Rabbime haval ediyorum..!
canım bu arada senin çizelgen bebişini 5 yaş 8 aylık gösteriyor yanlış olmuş düzelt istersen tabii bebişin 5 yaşında değilse ok canım hoşçakal
canımmmm ne cici bir tebrik öyle çoook teşekkür ederim İnşallah hepimiz sevdiklerimizle-eşimiz, bebeklerimizle- beraber sağlıklı- huzurlu ve mutlu yaşlanırız. Amiiin. Yaşlanmaktan korkar insanlar, ama bu lütfu herkese nasip etmez Allah, o yüzden sağlıklı, kimseye muhtaç olmadan yaşlanalım mini mini torunlarımız olsun ne şeker diii mi Ali Dede, Ayşe Nine oluruz. hii hiii. Tabii sizlerin (bazılarınızın )adınıı bilmiyorum, sizler de kendi adınızı koyun bakiiim yerlere:))
Çoook haklısın insan düşüne düşüne yaa sinir hastası olur, yaa da panikatak v.b. Allah korusun. Biliyorum biliyorum da işte dediğim gibi icraata geçince yok, söz dinlemiyorum. Kıymetlimiz bebeklerimiz evet ne de güzel söylemişsin. Bir gülüşlerine ömür değer, seviyorum yaw:)
Evet çoook gençsin daha çıtır prenses:)
Kendime hiiiç bakmıyorum salıverdim valla, kuaföre atasım var kendimi kaş, bıyık, saçç öfff bu psikolojik durumdan da belki kurtulurum:) imkan olsa gezip tozmak kafamı başka şeylerle meşgul etmek istiyorum yoksa aynı şeyleri düşün dur, kur offf bunlar insanı yıpratıyor , yaşa yaş katıyor iştee.
Allah'a havale etmekten başka bir şey yapacağımız yok, ama yaşamadan alayamaz diyorum ben kızkardeşim için, annem de benim de onun kızı olduğumu anlaması lazım. 2 çocuğu olanlar hiç bir çocuğunuzu diğerinden ayırır mısınız, işte benim annem de bu var, bu da yanlış benim üzüntümü, gözyaşımın hakkını Allah sormaz mı?
Neyseeeee sen de kayınvalidene taviz verme baştan nasıl olursa öyle gider , taviz tavizi doğurur bunu hiiiç unutma .SEVGİYLE...
tebrik ederim canımm..allah mutluluğunuzu daim etsin..senii eşine eşinide sana kıymetli kılsın...canım o ne demek insanlar paylaştıkça mutlu olrlar,sen anlattıkça içini dökmek istedikçe ben hep yanındayım..kııızz gaziantep e getiricen benii heee..:))kız kardeşin bencil bir insan anladığım kadarıyla 25 yaşında çocukta değil ..bedeni büyümüş kafası büyümemiş kusura bakma ama,benim ablam evimize misafir gelmiş yavrusuyla evimize neşe getirmiş baş tacı yapmamız lazım diye düşünecek kafa yok yaniii....bebeğin için boşvermeyi öğreneceksin,dedimya insanlar zamanı gelince tüm yaptıklarından utanacaklar...bizde senii ve güzeller güzeli gülcenii öptükk...kocaman maşallah kuzuna nasılda hızla büyüyorlar değilmi..evet canım oğlumun yaş çizelgesi, kızımınkinide eklebiliyormuyumkii..yanii 2 si bir arada..çizelgeyide başka arkadaşım sağolsun eklemişti ben becerememiştimdeee:26::26:
kul kınadığını görmeden gora girmezmiş...(gor da mezar demek:)) ) dipnot:kk yı açtığımda yazdığım msj ayşe beğenmiş bildirisini görünce sevindirik oluyorum..gerçekten senii düşüncelerinle seviyorumm ayyşecimm
Amiiiiiiiin inş. büşra nine mustafa dede ayyyy süper
Evet maalesef bakma sana böyle söylüyorum ama bende bişey yapamıyorum..Ne yapabilirim ki diyor insan senin öz annen benim eşimin annesi..Bazen kapana sıkışmış gibi hissetmiyor değilim doğrusu..Aslında biraz çok afedersiniz ama yırtık olmak gerek ezilmemek için..
Pek çıtır olduğum söylenemez tosun gibiyim hehehe =))) biraz da gülelim ama demiiii =)))
benimde gitmem gerek bayram öncesi temizlik heheh kuaförler sağolsun
Kesinlikle insan söyleyemedikleri şeyleri büyütüyor içinde hem sen boğuluyorsun hemde karşındakinden nefret ediyorsun hatta bir araba sopa atasın geliyor
Haklısın..Bırak Rabbim sorar elbette öyle mükemmel ince bir terazisi var ki kimsenin hakkı kimse de kalmayacak inş.
Ben vermiyorum da da işte pek işe yaramıyor karşında ki insan çok önemli tavırdan sözden anlamıyorsa konuştuğun kadarsın maalesef..
kızlar çok kötüyüm kızım yataktan düştü çok ağladı bebğim nolur dua edin kızıma bişey olmasın allahım korusun bebeğimi
slm annişler epeydir başım çok ağrıyo ev arıyoruz bir taraftan diğer yandan okul bakıcıherşey üstüste geldi okullar açılmadan taşınmamız lazım...kaynanama eşim yalvardı resmen 3 gün boyunca anne sadece 1 aylığına gel özlem elini sıcak sudan soğuk suya sokturmaz sadece Talha'ya bak dediyse de gelmiyo kadın...bundan sonra benden kimse merhamet beklemesin...kendi annemde öyle...ben doğum yaptım 5.günde apartopar gitti şimdi gelinine ve has torununa 40'ı çıkıncaya kadar bakacakmış...baksın artık hiçte umursamıyorum..geçen tlfda gelin anne aaa özlemgil taşınacakmış sana yine yol göründü dedi bende duyydum sinirlendim merak etmesin o bizim derdimiz şimdiye kadar kimseyi germedi bundan sonra da öyle olur...annem gelsin istemiyorum zaten ev yerleşmeden birde onu gönderme telaşı olur dedim..ben kendi kendime hallederim şimdiye kadar Rabbim beni hiç bunaltmadı bundan sonra da bunaltmabüz dedim..çok ağrıma gitti neden biz bu kadar yalnızız? anne baba kaynana kayınbaba neden sadece laftalar..haa birde annem dedi ki oğlan artık ekgıdaya geçti ben yanıma getireyim bakayım sizde haftasonlarında falan gelri görürsünüz ben oğluma nasıl iyi bakarım hem bakıcıya da bırakmamış olursunuz.....bu cümleye gülsemmi ağlasam mı bilemedim...dünyada eşim ve oğlumdan başka kimim var ki benim birde oğluma bakacakmış aramızda 8 saatlik yol..nasıl düşüncesiz ben onu uyurken bile özlüyorum bunu hiç düşünmüyo...amaaaa oğluna gelinnce yok babasının annesinin kokusuna alışsın diye yanlarında yatırıyo onlar uyuyo annem uyankı kalıyo...kızlar çok çaresizim dua edin...biran önce hayırlısıyla evi bulup taşınsaydık düzenimizi oturtsaydık valla öyle kafam yorgun ki anlatamam...hepsi görecek ama zamanı gelince teker teker laflarını alacaklar..bu arada teyzeleri oğluşum emekleyecek sanırım iyice lleri üzerinde duruyo ilermeleye çalışırken pat düşüveriyo canım oğlum ve sevgilim iyi ki varlar...Rabbim onları esirgesin...gerçekten baba evinden bir kez gelinliğinle çıkınca o ev yabancı oluyormuş.bana vermedikleri değeri gelinlerine veriyorlar benim oğlumu sevmediler kardeşimin bebeğine kurban oluyorlar tlfda konuşurken oğlum mızırdansın sıpa az sessiz akıllı ol diyolar..ama zamanını bekliyorum...hele bir şu düzenimizi kuralım sonrasında korksunlar özlemin hışmından....doğumda ve sonraasında,taşınırken ve yerleşirken,minicik bbebeği bakıcıya verirken yanımda olmayanlar sizi Allah'a havale ediyorum
ayyy güldürdün beni sağol tosun haaaa, sonra verirsin kiloları şeker üzmeee kendini, hatta sinirden yiyesim vaaaar.
evet doğru söylemişsin yırtık olmak gerek ama nirdeeeee:)
inşallah sen de bebeğini sağlıkla doğurursun canım,tebrikler şimdiden
ben genel anestezi ile sezeryan oldum ama ayıldıktan sonra öyle bir şey yapılmadı bana,hiç de duymamıştım
zararı oldu mu bilmem,sanmam da çünkü olsaydı doktorum yapardı
kötü kan diyince de zaten kan sürekli akıyor doğumdan sonra karına bastırmaya ne gerek var
geçmiş olsun canım,korkma bir şey olmamıştır inşallah
bebeğin de eminim senin gibi korkmuştur,ona ağlamştır
ALLAH gerçekten bebekleri,çocukları koruyor
hem düşmeden büyüyemezler ki
Canım seni çok iyi anlıyorum.Oglumu 3 aylıkken düşürmüştüm.Çok şükür bişi çıkmadı.İnş. bişi olmaz.Düşe kalka büyüyecekler ama ilk düşüş ve anne yüregi işte.
Sana eşinden başka kimseen fayda yok anlaşılan.Bu yüzden özlemcim eşine ve evladına sımsıkı sarıl.Bu zorluklarda geçicek inş.İşte bu zamnalarında yannda olmayanları rahata erdiginde ogluşunu büyüttügünde sende yanına alma derim.
kızlar slm.oğlum 1 hafta sonra 5. ayına girecek.ek gidalara başladık memeyle doymuyo artık.armut,şeftali arada da elma sularını veriyorum.yoğurda başladık.2 gündür de muza başladık.doğrumu yapıyoruz bilmiyorum.örnek beslenme listeniz varmı.muhallebiye başlasammı ne dersiniz??
iyiki varsınız.sizler olmasanız nedcemmm ben.sizi seviyorum....muckss.
benim kızım da haftaya 5 aylık olacak ve ben neredeyse bir aydır ek gıda veriyorum
sabahları meyve suyu(armut,elma,şeftali,üzüm,kayısı,kavun,karpuz) veriyorum
öğle olunca sebze çorbası(bir bardak suya biraz havuç,patates,kabak,fasülye,bezelye ne bulursam sebze olarak küp küp doğrayı atıyorum,az da pirinç ve zeytinyağı
pişince blenderden geçirip veriyorum,ama başlangıçta sadece patates,havuç,pirinç ve zeytinyağı verdim,gitgide artırıyorum sebzeleri )
akşam da muhallebi olarak arı mama veriyorum
bunlar doktor tavsiyesi canım sen de böyle başlayabilirsin
sadece ben henüz yoğurt vermedim nedense doktorumuz 5.ayda demişti yoğurt için ,yarın kontrole gidince menümüz artara heralde yazarım canım sana da