2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canımmmm ne cici bir tebrik öyle çoook teşekkür ederim İnşallah hepimiz sevdiklerimizle-eşimiz, bebeklerimizle- beraber sağlıklı- huzurlu ve mutlu yaşlanırız. Amiiin. Yaşlanmaktan korkar insanlar, ama bu lütfu herkese nasip etmez Allah, o yüzden sağlıklı, kimseye muhtaç olmadan yaşlanalım mini mini torunlarımız olsun ne şeker diii mi Ali Dede, Ayşe Nine oluruz. hii hiii. Tabii sizlerin (bazılarınızın )adınıı bilmiyorum, sizler de kendi adınızı koyun bakiiim yerlere:))
Çoook haklısın insan düşüne düşüne yaa sinir hastası olur, yaa da panikatak v.b. Allah korusun. Biliyorum biliyorum da işte dediğim gibi icraata geçince yok, söz dinlemiyorum. Kıymetlimiz bebeklerimiz evet ne de güzel söylemişsin. Bir gülüşlerine ömür değer, seviyorum yaw:)
Evet çoook gençsin daha çıtır prenses:)
Kendime hiiiç bakmıyorum salıverdim valla, kuaföre atasım var kendimi kaş, bıyık, saçç öfff bu psikolojik durumdan da belki kurtulurum:) imkan olsa gezip tozmak kafamı başka şeylerle meşgul etmek istiyorum yoksa aynı şeyleri düşün dur, kur offf bunlar insanı yıpratıyor , yaşa yaş katıyor iştee.
Allah'a havale etmekten başka bir şey yapacağımız yok, ama yaşamadan alayamaz diyorum ben kızkardeşim için, annem de benim de onun kızı olduğumu anlaması lazım. 2 çocuğu olanlar hiç bir çocuğunuzu diğerinden ayırır mısınız, işte benim annem de bu var, bu da yanlış benim üzüntümü, gözyaşımın hakkını Allah sormaz mı?
Neyseeeee sen de kayınvalidene taviz verme baştan nasıl olursa öyle gider , taviz tavizi doğurur bunu hiiiç unutma .SEVGİYLE...

canım bu arada senin çizelgen bebişini 5 yaş 8 aylık gösteriyor yanlış olmuş düzelt istersen tabii bebişin 5 yaşında değilse ok canım hoşçakal

evet canımm..oğlumun yaş çizelgesii,kızım gelince oğlumun papucunu dama atmış gibi olmasın diye değiştirmedim...

Amiiiiiiiin inş. büşra nine mustafa dede ayyyy süper

Evet maalesef bakma sana böyle söylüyorum ama bende bişey yapamıyorum..Ne yapabilirim ki diyor insan senin öz annen benim eşimin annesi..Bazen kapana sıkışmış gibi hissetmiyor değilim doğrusu..Aslında biraz çok afedersiniz ama yırtık olmak gerek ezilmemek için..
Pek çıtır olduğum söylenemez tosun gibiyim hehehe =))) biraz da gülelim ama demiiii =)))
benimde gitmem gerek bayram öncesi temizlik heheh kuaförler sağolsun
Kesinlikle insan söyleyemedikleri şeyleri büyütüyor içinde hem sen boğuluyorsun hemde karşındakinden nefret ediyorsun hatta bir araba sopa atasın geliyor
Haklısın..Bırak Rabbim sorar elbette öyle mükemmel ince bir terazisi var ki kimsenin hakkı kimse de kalmayacak inş.
Ben vermiyorum da da işte pek işe yaramıyor karşında ki insan çok önemli tavırdan sözden anlamıyorsa konuştuğun kadarsın maalesef..

Amiiin canım Allahım hepimizin mutluluğunu daim etsin. Kıymet bilmek , kıymetli olmak ne güzel kavramlar değeri yitirilmese, harcanmasa yerinde, zamanında bilinse, hak ettiği konumu alsa "insanlık için diyorum" çok güzel kavramlar:) sevdiklerimize kıymetli kılınalım çook teşekkürler lügatıma yeni cümleler ekledin çook sağol canım:)
Gel G.Antep' e beklerim dağ dağa kavuşmaz insan insana kavuşur:) diii miii yaa:)
kızkardeşimin yaşı da küçük görünür belki o yüzden kuzudur hep ama yanlış böyle cicimlerle büyütülmek, ilerde zorluk çeker.Mühendis, yeni mezun oldu. Saygı kavramını da öğrenseydi, annemin desteği, pohpohlamasıyla cesareti buluyor annemi, babamı bile tabiri caizse hizaye getiriyor. Eşim de diyor korkuyorlar ona bir şey demeye diye. Ama onu şımartanlardan biri de benim. Böyle karşılığını alacağımı bilseydim, kendimden taviz verir miydim, yazık yani. Anneme de dedim çok şımarık, saygısız diye ne diyor annem bak "senin de kızın var, şımartırsın" sanki ben de onun kızı değilim, yabancı biriyim gibi konuşuyor.ne diyeyim:)
kınıyorum evet bu davranışları. Gor haa nerelisin aslen? yeni bir kelime öğrendim:)
ben de seni seveyruuum Suzancığımmmm:) mutlu ediyorsun beni çoook düşüncelisin iki elin bebekte de olsa:)hemen cevap yazıyorsun.haa yazmasan da seviyorum şimdi bende kızımla yazıyorum

ayyy güldürdün beni sağol tosun haaaa, sonra verirsin kiloları şeker üzmeee kendini, hatta sinirden yiyesim vaaaar.
evet doğru söylemişsin yırtık olmak gerek ama nirdeeeee:)

kızlar çok kötüyüm kızım yataktan düştü çok ağladı bebğim nolur dua edin kızıma bişey olmasın allahım korusun bebeğimi

Canım seni çok iyi anlıyorum.Oglumu 3 aylıkken düşürmüştüm.Çok şükür bişi çıkmadı.İnş. bişi olmaz.Düşe kalka büyüyecekler ama ilk düşüş ve anne yüregi işte.

Sana eşinden başka kimseen fayda yok anlaşılan.Bu yüzden özlemcim eşine ve evladına sımsıkı sarıl.Bu zorluklarda geçicek inş.İşte bu zamnalarında yannda olmayanları rahata erdiginde ogluşunu büyüttügünde sende yanına alma derim.

ayyy güldürdün beni sağol tosun haaaa, sonra verirsin kiloları şeker üzmeee kendini, hatta sinirden yiyesim vaaaar.
evet doğru söylemişsin yırtık olmak gerek ama nirdeeeee:)

evet göbek önde popiş arkada gidenlerdenim kendimi seviyorum göbeğim gider ise süper olacak daha çok seveceğim kendimi kilo takıntım var da Ayyy bazen bende çikolata kazanına düşmek istiyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Evet maalesef öyle olan kıymetli de oluyor ama yapamıyoruz işte..

arkadaşlar anneler kaynanalar konuşulmuş.haklısınız,her insan yaşayabiliyor böyle zamanlar. ama Allah hakkından sonra gelen hak anne baba hakkı..bende çok kızıyorum hele şimdi iyice çocuk gelişimine daldım..böyle yetiştirdiği için anneme kızıyorum.küçük bir şey kırsak burnumuzdan gelirdi...ben böyle olmayacağım inş.bir gün bizde anne anne babaanne olacağız diyorum affetmeyi seçiyorum ama öfkelendiğimde oluyor içimden...
yinede çok şükür eşlerimiz var...kıymetini bilelim.bende kzımdan önce bebek düşürmüştüm ve işimiz gereği bulunduğumuz ilde özel hastane olmadığından devlette kürtaj olmuştum.eşim odaya girememişti 3 kişi daha vardı çünkü.ama sabaha kadar doğum yapanların beklediği odada beklemişti.bebeği düşürmek için suni sancı veriyorlardı ve sürekli wc ye gidiyordum çünkü düşünce pataloji için alacaklardı...işte ozaman o koridorlarda bir tek eşim vardı.annem uzak olduğu için gelinecek mesafede değildi,acildi durum.gerçi doğumda prenses gibi baktı sağolsun.
ama eşimin bu tip fedakarlıklarını unutamam..sizinde eşlerinile aranız iyi bozulmasında inş.ya eşle geçinemeyip aileye sığınsaydık?ozaman çocuklarımıza da yazık olurdu.şimdi enazından bebeişlerimiz ve kocişlerimiz var:)
buarada anneme geldim ben..yazamıyorum pek fırsat olmuyor.kzıım iyice memede uyumaya alıştı.5 eylülde okul başlıyor.bırakmıyor beni.buarada üç kilo fazlam var ama sıkılaşmak için pilatese başlayacağım eylülün 10unda

çok sağolun kızlar yorumlarınız için allaha şükür bişeyimiz yok ama benim ömrümden ömür gitti allah hiç bir anneye yaşatmasın çok korktum okadar tedbir almama rağmen düştü yatağın etrafına nekadar yastık kırlent varsa dizmiştim yastıkların üstüne çıkıp düşmüş benim miniş canavarım annesinin ödünü kopardı

kızlar slm.oğlum 1 hafta sonra 5. ayına girecek.ek gidalara başladık memeyle doymuyo artık.armut,şeftali arada da elma sularını veriyorum.yoğurda başladık.2 gündür de muza başladık.doğrumu yapıyoruz bilmiyorum.örnek beslenme listeniz varmı.muhallebiye başlasammı ne dersiniz??
iyiki varsınız.sizler olmasanız nedcemmm ben.sizi seviyorum....muckss.

Günaydıııııııııııııııııııııııııııııınnn..

Nasılsınız Kızlar yine kimsecikler yok boş kalmasın burası eylem yapacağım sonundaaaaaaaa

Benim canavar oğlum var ya çok tatlı ya ıssırasım geliyor valla kendimi zor tutuyorum eşim bir kaç defa ıssırdı benim ki de güldü =))) çok ıssırmadı tabi oyun sandı sanırım..Çok nazlı ya şuan pusette ee eıyy die sesler çıkarıyor bakınca gülücük yapıyor =)))

söyleniyor die kucağıma aldım omuza vurdu şak şak yapıştırdı valla sonra da kulağımı çekti =))) Şİmdiden kulağımızı saçımızı çekiyor

İŞTE KEFİR' İN YARARLARI:

* Bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden mikrobik enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırır.

* Astım ve alerjiye karşı direnç oluşturur.

* Büyümeye güçlü destek sağlar.

* İhtiyaç duyulan enerji için mükemmel destek verir.

* Beyin hücrelerini aktif hale getirir ve beyinsel dinamizmi arttırır.

* Obeziteye ve aşırı zayıflamaya karşı frenleyicidir.

* Bağırsak florasını düzenler eder.

* Cilt güzelliğine ve parlaklığına olumlu etkileri vardır.

* Saçları güçlendirir.

* Gençlik döneminin etkin, enerjik ve aktif bir dönem olması için unutulmaz bir partnerdir.

* Gençlik ve dinçlik duygusunun sürekli olmasını sağlar.

* Yorgunluk ve strese karşı koruyucu bir kalkan görevi görür.

* Cinsel fonksiyonların devamlı olmasında aktiflik kazandırır.

* Kanı temizler, kolesterolü dengeler ve yüksek tansiyonu düşürür

* Damar sertliğini ve kalp krizi riskini önler.

* Uykusuzluğu gidericidir. Spor yapan kişiler için enerji deposudur.

* Sindirimi kolaylaştırır.

* Kemoterapi tedavisi sırasında vücudun güçlü kalmasını ve beslenmenin devamlı olmasını sağlar.

* Selülitlere karşı etkilidir.

* Bir çok hastalığın oluşumunu ilk başlangıçtan itibaren hemen önler.

* Alkol alanlar bakımından kaybolan vitaminlerin geri kazanılmasında tam bir takviye sağlar.

* Saç dökülmelerini azaltır.

* Doğum kontrol hapı ve idrar söktürücü ilaç kullananlara yardımcıdır

* Antibiyotik ilaçlar vücuttaki tüm vitaminleri ve bakterileri öldürdüğü için; doğal savunma ve savaş ordularını kurarak doğal antibiyotik görevi yapar.

* Antioksidan özellikleriye hücre yenilenmesine katkıda bulunur.

* Menopoz dönemindeki riskleri azaltır

* Aşırı yıpranmayı ve yaşlanmayı yavaşlatır.

* Damar sertliğini önler

* Uzun ve sağlıklı bir ömür trendine yönelik metabolizmanın mimarıdır. Kemiklerin ve kasların kuvvetli kalmasına destek sağlar.

* Oestropoz ve Alzheimer hastalığına karşı direnç oluşturur.

* Başta Prostat ve bağırsak kanseri olmak üzere bir çok kanseri önleyici etkisi olduğu bilinmektedir.

* Bellek zayıflığını ve dikkat azalmasını engeller.

* Kronik güçsüzlüğe karşı kuvveti arttırır.

* Görme zayıflığını ve katarakt oluşumunu önler.

* Serbest radikallerin, ağır metallerin ve zehirli gazların vücuttaki olumsuz etkilerini azaltır.

* Kronik depresyona karşı olumlu iyileştirmeler gerçekleştirir.

* Genç yaşlanmayı sistemize eder.

* Mutlu bir yaşlılık dönemi için vazgeçilmez doğal bir dosttur.

benim kızım da haftaya 5 aylık olacak ve ben neredeyse bir aydır ek gıda veriyorum

sabahları meyve suyu(armut,elma,şeftali,üzüm,kayısı,kavun,karpuz) veriyorum

öğle olunca sebze çorbası(bir bardak suya biraz havuç,patates,kabak,fasülye,bezelye ne bulursam sebze olarak küp küp doğrayı atıyorum,az da pirinç ve zeytinyağı
pişince blenderden geçirip veriyorum,ama başlangıçta sadece patates,havuç,pirinç ve zeytinyağı verdim,gitgide artırıyorum sebzeleri )

akşam da muhallebi olarak arı mama veriyorum
bunlar doktor tavsiyesi canım sen de böyle başlayabilirsin

sadece ben henüz yoğurt vermedim nedense doktorumuz 5.ayda demişti yoğurt için ,yarın kontrole gidince menümüz artara heralde yazarım canım sana da

selam kızlar, ne kadar sessiz buralar yaa iyice tenhalaştı, herkes gene face de takılıyor hımm.
bugün benim kız 5 aylık oldu ablaları, teyzeleri:))
ama ben bugünü kızımın tırnağını keserken yanlışlıkla etine de dokundurup kanattığım için biraz içim cız ederek hatırlayacam. yaa öyle böyle değil peçete hep kan oldu, kendimi kötü hissettim, daha öncede tırnaklarını kesmiştim dikkat ediyordum bu sefer böyle olunca üzüldüm yaa.
Kıyamam rahat da durmuyor ki dursun kan, kurusun.
Kızımın hoşuna gitsin diye küvetini babasına doldurtup salona getirttim, içinde tabii ben tutarak daha oturamıyor bile minnağım yaa içinde cıp cıp etti. Maksat tatile gitmiş havası vermek kızıma:26: o anda da tatil mesajlarını da babişkosuna yolluyorum kızım havuza girmiş sanki bak diye ( gerçi gitsem havuza ben de sokmazdım sizler gibi deniz daha hijyenik olurdu dediğiniz gibi) neyse bu sene tatil rüyası başka zamana kaldı. Ankara'nın serinliğini de aldık o da yeter:)
bu arada arim yazdığın doktor tavsiyeli menü güzelmiş kendi adıma teşekkür edrim ben de faydalanabilür müyümmm:82:
ben de bir kaç zamandır kaşık maması veriyorum kızıma ,bugün de öyle bir dolu dolu mama verdim ki kıza, çok geldi galiba bizim yatağın üstüne koymuştu babası kustu, bu da bana ders oldu tabii zorlamak yooook.
bebek tatlılarından da hero baby'nin armut-muz-mandalinasını verdim. Yaa bunlar 48 saat içinde tüketilmeli yaa kaç saatte bir verilecek küçük kavonoz ama bitmiyor ki. Öncesini de elmalıydı süre içinde bitiremeyince atmış oldum, bunu da atmak istemiyorum ama benimki tadımlığı geçiyor kç kaşık veriyorsunuz?
neyse ben kaçayrum ezan okunacak şimdi ,eşim oruç kızacak şimdi bana see you later:))

cnm ççook teşekkür ederim.ellerine emeğine sağlık yazıp paylaştığın için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…