2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

inşallah sen de bebeğini sağlıkla doğurursun canım,tebrikler şimdiden
ben genel anestezi ile sezeryan oldum ama ayıldıktan sonra öyle bir şey yapılmadı bana,hiç de duymamıştım
zararı oldu mu bilmem,sanmam da çünkü olsaydı doktorum yapardı
kötü kan diyince de zaten kan sürekli akıyor doğumdan sonra karına bastırmaya ne gerek var

kızlar çok kötüyüm kızım yataktan düştü çok ağladı bebğim nolur dua edin kızıma bişey olmasın allahım korusun bebeğimi

geçmiş olsun canım,korkma bir şey olmamıştır inşallah
bebeğin de eminim senin gibi korkmuştur,ona ağlamştır
ALLAH gerçekten bebekleri,çocukları koruyor
hem düşmeden büyüyemezler ki

slm annişler epeydir başım çok ağrıyo ev arıyoruz bir taraftan diğer yandan okul bakıcı herşey üstüste geldi okullar açılmadan taşınmamız lazım...kaynanama eşim yalvardı resmen 3 gün boyunca anne sadece 1 aylığına gel özlem elini sıcak sudan soğuk suya sokturmaz sadece Talha'ya bak dediyse de gelmiyo kadın...bundan sonra benden kimse merhamet beklemesin...kendi annemde öyle...ben doğum yaptım 5.günde apartopar gitti şimdi gelinine ve has torununa 40'ı çıkıncaya kadar bakacakmış...baksın artık hiçte umursamıyorum..geçen tlfda gelin anne aaa özlemgil taşınacakmış sana yine yol göründü dedi bende duyydum sinirlendim merak etmesin o bizim derdimiz şimdiye kadar kimseyi germedi bundan sonra da öyle olur...annem gelsin istemiyorum zaten ev yerleşmeden birde onu gönderme telaşı olur dedim..ben kendi kendime hallederim şimdiye kadar Rabbim beni hiç bunaltmadı bundan sonra da bunaltmaz dedim..çok ağrıma gitti neden biz bu kadar yalnızız? anne baba kaynana kayınbaba neden sadece laftalar..haa birde annem dedi ki oğlan artık ekgıdaya geçti ben yanıma getireyim bakayım sizde haftasonlarında falan gelri görürsünüz ben oğluma nasıl iyi bakarım hem bakıcıya da bırakmamış olursunuz.....bu cümleye gülsemmi ağlasam mı bilemedim...dünyada eşim ve oğlumdan başka kimim var ki benim birde oğluma bakacakmış aramızda 8 saatlik yol..nasıl düşüncesiz ben onu uyurken bile özlüyorum bunu hiç düşünmüyo...amaaaa oğluna gelinnce yok babasının annesinin kokusuna alışsın diye yanlarında yatırıyo onlar uyuyo annem uyankı kalıyo...kızlar çok çaresizim dua edin...biran önce hayırlısıyla evi bulup taşınsaydık düzenimizi oturtsaydık valla öyle kafam yorgun ki anlatamam...hepsi görecek ama zamanı gelince teker teker laflarını alacaklar..bu arada teyzeleri oğluşum emekleyecek sanırım iyice lleri üzerinde duruyo ilermeleye çalışırken pat düşüveriyocanım oğlum ve sevgilim iyi ki varlar...Rabbim onları esirgesin...gerçekten baba evinden bir kez gelinliğinle çıkınca o ev yabancı oluyormuş.bana vermedikleri değeri gelinlerine veriyorlar benim oğlumu sevmediler kardeşimin bebeğine kurban oluyorlar tlfda konuşurken oğlum mızırdansın sıpa az sessiz akıllı ol diyolar..ama zamanını bekliyorum...hele bir şu düzenimizi kuralım sonrasında korksunlar özlemin hışmından....doğumda ve sonraasında,taşınırken ve yerleşirken,minicik bbebeği bakıcıya verirken yanımda olmayanlar sizi Allah'a havale ediyorum

2009 annelerine girecektim yanlışlıkla girmişim yazını okuyunca göz yaşlarımı tutamadım sanki beni anlatdın beni yaşadım hep derdim milletin 2 taraflı iyi olur benim neden iki tarafta zulümlü küçücük çocuğa bakmayı bahane ederek bana etmediklerini bırakmadılar sen sabırlı ol sağlam ve güvenilir bi bakıcı bul inşallah bak benim o şansımda yoktu ev almıştık bebek doğmadan yani zor geçindiğimizden bakıcıya verecek paramız yoktu yüzsüzlükle götürüyorduk kapılarına baksınlar diye eğer maddi sorunum olmasaydı onları bize hasret bırrakır kendi düzenimi kurardım sende bu imkan var yaptıkları yanlarına kalmasın.rabbim yanında olsun:2:

amiin canım Rabbim yalnızların yanında olur bizim gibilirinde yanındadır inşallah..gerçekten çok bunaldım bizde ev alıcaz ayda 3500 tl kredi ödeyecez biraz zor olacak ama sonu güzel olacak inşallah...ben inşallah senin yapamadığını yapıcam..yle çok yıprandım ki ancak sen anlarsın beni annem neden oğluyla kızı arasında ayrım yapıyo anlamadım her ikiside 9 ay taşınıyo aynı doğum sancıları ve hatta kızlar daha yakın oluyo anne babaya ama yaranamıyo bir türlü...ben oraya gittiğimde her hafta alışverişe çıktım a'dan z'ye herşeyi alıyprdum gelin ne dese beğenirsin yaranmak için yapmış yalaka nolacak....bunları bile duydum ben artık hiç bir sevgi kalmadı içimmde dünden beri içim içimi yiyo eşime de anlatamyorum elin oğluna şikayet etmek iistemiyorum kendi ailemi

canım seni çoook iyi anlıyorum , aynı durumlar bende de vardı, kızıma karşı sevecenler ama kalbimi çooook kırdılar. 2.ayında kızıma sayelerinde 250 gr aldırabildim. O kadar ağladım üzüldüm ki stresli sütüm bebeğimi de etkiledi. Şimdilerde kızımın süt hakkı için Allaha dua ediyorum onun süt hakkını çaldılar beni üzerek, o gözyaşarımın hakkını kim teslim edecek? Burda sürekli yazdım sizlerle paylaştım hatırlarsan, üstelik eşim sayesinde kızımın adı annemin adına yakın oldu ve ben kızıma hitap edemiyorum tüm bunlar yetmezmiş gibi. Eşime de o yüzden kızgınım, kırgınım. Benim annem de doğum yapmışım 4. gün eşim herşeyime yardım eden biri olduğu için ona güvenip gidecekti ( babam ve kızkardeşim aç olurlarmış, birşey yapamazlarmış diye survivor adasına düştüler yaaa) babam tlfda kal dediği için kalmıştı. 7. gün gitti. 3,5 senelik evliliğimde ilk defa 1 hafta kalmış oldu. Eşime güvense bile o bebek bakımından ne anlar, benim manevi desteğe ihtiyacım var. Kaç tane 40 tane çocuk doğurmuşum sanki. Kızkardeşim 25 yaşında öyle şımarık ki herşeyine annem koşturuyor, yarın birgün o doğum yapsa uzaktada olsa gider eminim. 4,5 saatlik mesafedeydik halbuki. Doğumumu yaptığımda Allaım ve eşimden başkası yoktu gurbet ellerde. Şimdi de beni hamileyken bile sanki o üzmemiş bir odayı bile çok görmemiş gibi kızıma sarılıyor seviyor "kızım benim" diyor ya saçlarım dik dik oluyor. Bizim de gelin hamile bir sandalyeyi eline alsa dur sen kaldırma diyor. Bense şubat tatiline geldiğimizde kanepede otururken arkama yastık istiyorum kanepenin yastıkları var nereye koyduysa, gidinceye kadar vermedi çıkaracam dedi durdu, normal yattığımız yastık var ya onu aldım belime koydum artık 8 aylıktım yaa. Hele hamileliğimin başında bu zamanlar öğrenmedik mi hamileliklerimizi (Temmuzda öğrenmiştim). Neyse o sıcaklarda balkonda oturmak istiyorum,yere bir yolluk (kilim) vermedi ki rahat oturalım. Sandalye sırtıma bata bata oturdum. Mutfakta halının üstüne yattığımı hatırlıyorum üşütsem bebeğe bir şey olsa ne olacaktı. Düşündükçe sinir oluyorum. O zamanlar söyleyince de bir şey olmaz biz de hamileydik, çocuk doğurduk, iş yapanlar, tarladakileri örnek veriyordu. Sırf öyle düşünmesin diye hamileyken hiçbir şeyden sakınmadım. Herşeyi yaptım, kaldırdım, kendim çabaladım. Ama şimdi görüyorum geline dur kaldırma sen dur falan. Şimdilerde yaa demiyor ki senin bebeğin var onla ,igilen, yemek yapılacağı zaman sen salatayı yap diyor bana ( yapmayacağımdan değil, yaa evde bir kızın daha var )kızkardeşime hiç iş göstertmiyor, olmaz ki böyle yaa. Geleyim evine bana kek yap diyor, artık uğraşmıyorum yapamam dedim ben de.Kızkardeşimin yaşını ben de yaşadım diyorum eşime , ben yapıyordum, bana yap diyordu bu kadar da şımartılmazki. Bir de saygısız, babamın hatrı olmasa bir daha gidesim yok eve.
Özlemciğim dediğin gibi evlenip çıkınca babaocağından sonra gerçekten kopuluyor mu noluyor yabancılaşılıyor. Birbirine saygıyla bağlı ailelere gıpta ediyorum, öyleee özeniyorum ki. Bağlılar da birbirlerine. Gerçekten beş parmağın beşi bir değil . Kum döktüm, kan şeklinde idrar yaptım, (hem de kaç kere)aralıksız kustum geçen haftalarda, abim aramadı bir geçmiş olsun demedi bile.
Yani hoşlanmadığım eltim bile aradı sordu yaa. Eşimin ailesi de benle daha ilgili offf. İnan ailemin evine gidiyorum ama her defasında diken üstünde oturuyorum, hemen evime gidesim var. Her defasında tükürdüğümü yalıyorum yaa bu da kendime olan saygımı yitirmeme sebep oluyor, artık geri vites yok diyorum ama gene beceremem ben öff.
Sen de boşver ,yabancı biri baksın oğluna çok daha iyi, sonra minnet etmezsin, belki başına bile kakılır. Ben evlatlar arasındaki ayrıma içerliyorum vee çoook gözyaşı döküyorum eşimin deyişiyle günde yüz defa ağlıyorum, hasta olmaktan korkuyorum, ertesi günü başım ağrıyınca anlıyorum kimse için değmez diye. Kıymet bilenlerle görüşelim, Allahım herkesi doğrularla karşılaştırsın, benim ailem keşke yaptıkları hatalarla yüzleşseler, bana çok haksızlık yapıldı, yazık ettiler ne diyeyim.

bu arada " Bir de saygısız, babamın hatrı olmasa bir daha gidesim yok eve. " cümlesini kızkardeşim için kullanmıştım. Konuşmaları, alttan hiç almaması, egosunun sayemizde şişirilmiş olması ( en çok da ben şımarttım asıl) Yiğidin hakkı yiğide anneme kullanmadım, kırgınlıklarımız çoook oldu ama saygı çok farklı bir kavram, onun (annemin)yaptıkları bana karşı yanlıştı , vicdanen yanlıştı anlarsa ama saygısızlık ayrı kavramlar..

yazdıklarını okuyunca 2.5 ay önceki halim gözümün ününe geldi..bende bebeğim 2 aylıkken tasındım..bir kişi yardıma gelmedi..sadece hasta annem yanımdaydı oda
hiç bir sey yapamıyordu..sadece kızıma bakıyordu...eşim dısardaki işlere kosuyordu ben evde koli yapıp tasıyordum...dikişlerimin agrısından gece uyuyamıyordum...
ne benim ailemden nede eşimin ailesinden kimse yardıma gelmedi. ama utanmadan yerleşince meraktan görümcem ailecek kosup 1 hafta bende kaldılar..bir bardak bile kaldırmadılar..bizde cok yüklü kredi ödüyoruz..maddi manevi cok sıkıntı cektik..ama allah yardım ediyor.o günlerde cok dua ettim hiç birisine muhtac kalmıyım diye
yavrumun yüzünü günlerce sadece emzirirken gördüm..ama inan günde sadece 1 tane poğaca yediğim oldu tasınma telasından..sütüm hiç azalmadı..
simdi cok sükür evimdeyim..insallah sende hayırlısıyla bir ev bulur kolayca tasınırsın..allah yardımcın olsun...

canımm yaa kıyamam sana, üzülme bak paşamızın sütlerini düşün annesi....canım insanlar zamanı gelince yaptıklarından utananacaklar..allah büyük elbet sizide bir doğru yol üstüne koymuştur.sıkıntılı zamanlar elbette gececek ama kimin ne mal olduğunu anlayacaksın(gelin dediğin kendini bilmez)..dualarım seninle , eşine ve yavruna sımsıkı sarıl ve herzaman mutlu ol işlh.gelinde hasetinden çatlasın

aahhh ayşecim aaahhhh her doğum yapan kadın anne olamıyor malesef canım benim...allah vicdan versin merhamet versin inan sen anlattıkça ben şaşıyorum annene...yastık ne demek yaaaa, haalı ne demekkk kurban olsun sana....sende üzülme artık dik dur karşılarında bırak yaptıklarından mutlaka utanacaklar,unutma bu günün yarınıda var......biliyorrsun hamileliğimiz geçen sene ramazana denk gelmişti ve ben resmen yataklara yapışmıştım 6 ay ne çektiğimi bir ben birde allah biliyor.....kendimi bildim bileli hasta olan annem ramazan mukabelesine gitmeden kahvaltımı hazırlardı koştur koştur giderdi(astım hastası annem 43 yaşında)bende yediğimden değilya işte aalaırsam 1 lokma oda afedersin daha sonra dışarıya..birgün sofrayı mutfağa götürmedim annem eve geldi aaaaa aşk olsun suzan şu saat olmuş sofrayı mutfağa koysaydınya dedi,(yakın bir akrabamızın kızı hem kusmuş hem yemek yapmış hemde oğluna bakmış falan filan) bunları söyleyince beynimden vurulmuşa döndüm ve çok ağladım...tamam dediim ben gidiyorum hem çıkartırım hem yemek yaparım dedim...çookk pişman oldu oda bu söylediklerine ve ilk ve son oldu.....annem bizim üstümüze titrer 1 de erkek kardeşim var..o günden sora annem bana ve oğluma gık demeden deyim yerindeyse güll gibi baktı....bana hak ver dedi çokk yoruluyorum mukabele git gel yemek falan fistan ama çokk kırılmıştım anneme....oğluma kurban olurum diye sever,kızım oğlumuda bastırdı galiba çocuklarımı kıskannıyorummmyanii dicem oki ben bu minnacık olaydan bu kadar kırılmışken sen ne durumlarla baş etmişsin arkadaşım..amma anladığım kadarıyla eşin sana destek seni çokk seviyor sende onu annen baban bil sarıl ona boşşşverr senii üzenleri allaha havale et..kızım kucağımda cümlelerim devrik olmuş olabilirr bebeyle ancaaa

arkadaşlar yazdıklarını okudum çok üzüldüm ne olur kafanıza takıpta bebişlerini ihmal etmeyin Allah yardımcınız olsun

canım bu arada senin çizelgen bebişini 5 yaş 8 aylık gösteriyor yanlış olmuş düzelt istersen tabii bebişin 5 yaşında değilse ok canım hoşçakal

insalllah daha neseli gunler goruruz cnm

bugun tam 8 saat uyudum neseli olmama yetti.

normalde 5 saat falan uyurum:-(

calisiyorum su an dukkandayim hanimlaaar

sizler napiyonuz nerdesiniz bakem?

Canım Allah razı olsun, çok düşüncelisin kucağında bebğinle yazmışsın yaa nasıl duygulandım bir bilsen. Bazen böyle yazıp da sizi de sıktığımı düşünüyorum, hakkınızı n'olur helal edin; ama inan içimdekileri haykırmaya o kadar ihtiyacım oluyor ki, annemin yüzüne ne kadar ağlayıp bunları tek tek haykırdım, ama oralı bile olmadı , yüzleşmek istemedi bir türlü, halbuki senin annen sana küçük de olsa bir açıklama yapmış yaa gönlünü almak için, işte benim de istediğim o, kızım seni seviyorum yanlış anladın beni böyleyken böyle şöyle diye söylese bana sarılsa inan herşeyi unutacam, keşke dediğin gibi bana da neden sofrayı kaldırmadın deseydi keşke bunu deseydi ( gene ağlıyorum(
ama bugünlerde şu cümleyi çok kullanıyorum "şahsiyetli durmak gerek" sen resti çekip tavrını koymuşsun,doğru olanı yapmışsın o yüzden yüzleşmiş ve şu an da aranız iyi ama ben bu tavrı koyamadım, başım önde gözlerim dolu hiçbirşey olmamış gibi içime atarak biriktirmişim tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali davranmışım onu anlıyorum. Yüzleştiğimde de artık eski sayfaları ( hamileliğimde sineye çektiğim bu konuları )açar oldum.
Kızım 1,5 aylıkken yanlarına getirdiğimde bir akşam kızkardeşimle yaşadığım ( onun şımarıklığı yüzünden haklıyken bile haksız olursunuz özür dileyen siz olursunuz nerdeyse) tartışma sonrasında babamdan da hakareti yedim. Buraya misafir gelmiş, evli bebeği var denmeden. Eşim,beni bırakıp eve dönmüştü, okuldan izin kullanmadı. Bebekle tek başıma halledebilsem , eşyalarım da vardı hemen evime gidecektim.( şehirlerarası olmasa hemen giderdim yaa) eşimin birkaç gün sonra gelmesini bekledim, o bekleyişte o evde yaşadığım durumu düşünsenize, yüzüm düşmüş, kendime olan saygınlığım gitmiş biçare gibi. Ben kendime acıyorum zaten düşününce.
Eşim evet bana destek, bugün de evlilik yıldönümümüz biliyor musun, böyle olayları düşününce bu mutlu günlerin güzelliğini bozmak istemiyorum ama aklımdan da çıkaramıyorum. Hafızadan kötü şeyleri silme makinesi gelse ilk alanlardan olurum kesin:)
O yüzdendir ki hemen atanmak istiyorum kızım için, Allahım eşimi korusun, bize bağışlasın, bizi de ona. Bir şey olsa (Allahım korusun) ben o eve dönemem( Allahım korusun bunları düşünmek istemiyorum ama) yapamam yani.
Bu arada Suzancığım cümlelerin de devrik değildi ayrıca .Doğal ,konuşuyormuş gibi cümlerin kuruluşu hoşuma gidiyor (bende de anlatım bozukluğu olan cümleler var, hoşgör beni olur mu:))
kızını ve de oğlunu öptüüüm, haa çizelgeni arkadaş sormuş oğlunun yaşı 5 yaş 8 ay sanırım eee kızın için çizelge yok mu ? Biz yarın 5 aylık oluyoruuuz. Ağlamalı ( benim ağlamalarım) geçen halbuki o süt kokusunun keyfini çıkarmam gereken 5 aylık ...Diyorum ya bebeğimin süt hakkını çaldılar Allahıma havale ediyorum. Kızkardeşim de şımarıklığını başına gelince anlayacak, anlamasını çoook istiyorum.

Öncelikleeee Tebrik Ederimmmmmmmm..Rabbim bastonlu nine ve dede olmanızı da nasip eder inş. Huzurlu Mutlu Sağlıklı nice nice Yıllara el ele göz göze girersiniz inş.

Allah'ım yardımcın olsun canım..Eşini de bebişini de sana bağışlasın seni de eşine bebeğine inş. Rabbim herkesi ayrı ayrı imtahan ediyor..Benim de kayınvalidem Allah'a haval ediyorum..Bu mübarek günlerde dua edelim bol bol ve şükür edelim ki eşimiz ile bebişlerimiz ile imtahan etmesin..Biliyorum uzaktan konuşmak hep kolay olmuştur..Ama Bebeğin için kendi ruh sağlığın için dik dur..Rabbim esirgesin inş. ama sinir hastası olur isen ya üzüntüden bişey olur ise bebeğin ne olacak..Beni hep telkin eden bebeğimin kıymetlimin gülüşü varlığı..

Sende dikkat et ne olur dikkat kendine..Bende farklı olarak yaşadım sorunlar kaç gün sütüm olmadı..Canım acıdı daha kötü oldum..Hep meleğimin gülüşü ile eşimin elimi tutması ile telkin oldum..Ama yıprandım çok yıprandım..Sinirleneyim üzüleyim hemen kalbime sancı giriyor kitleniyorum nefes alamıyorum sinirden kolum uyuşuyor başım batlıyor ve 24 yaşındayım henüz..Dert sahibi ediyorlar insanı gencecik yaştayım ama o kadar sıkıntılı geçiyor ki zaman ne giyinmek ne gezmek gelimiyor içimden..Bize bunları yaşatanları Rabbime haval ediyorum..!

tebrik ederim canımm..allah mutluluğunuzu daim etsin..senii eşine eşinide sana kıymetli kılsın...canım o ne demek insanlar paylaştıkça mutlu olrlar,sen anlattıkça içini dökmek istedikçe ben hep yanındayım..kııızz gaziantep e getiricen benii heee..:))kız kardeşin bencil bir insan anladığım kadarıyla 25 yaşında çocukta değil ..bedeni büyümüş kafası büyümemiş kusura bakma ama,benim ablam evimize misafir gelmiş yavrusuyla evimize neşe getirmiş baş tacı yapmamız lazım diye düşünecek kafa yok yaniii....bebeğin için boşvermeyi öğreneceksin,dedimya insanlar zamanı gelince tüm yaptıklarından utanacaklar...bizde senii ve güzeller güzeli gülcenii öptükk...kocaman maşallah kuzuna nasılda hızla büyüyorlar değilmi..evet canım oğlumun yaş çizelgesi, kızımınkinide eklebiliyormuyumkii..yanii 2 si bir arada..çizelgeyide başka arkadaşım sağolsun eklemişti ben becerememiştimdeee:26::26:

kul kınadığını görmeden gora girmezmiş...(gor da mezar demek:)) ) dipnot:kk yı açtığımda yazdığım msj ayşe beğenmiş bildirisini görünce sevindirik oluyorum..gerçekten senii düşüncelerinle seviyorumm ayyşecimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…