- 5 Haziran 2010
- 1.728
- 9
-
- Konu Sahibi Sympathique
- #1.641
canım cinsiyetlerini öğreneyim alışverişlerini yapacağım sonrası dediğin gibi çıkamayabilirim.sıcaklarda bastırdı iyice.. arkadaşına da şimdiden hayırlı doğumlar...masallah canim evet haftada bir kilo baya aliyosun ama tabi ikiz oldugun icin bu normalmi bilmiyorum ,gerci daha 15. haftadasin haftada bir kilo olmamasi lazim ama yinede doktora sormak gerek
aa demek ikiz olunca yuruyusu tavsiye etmiyor, iste ikiz gebeligi cok kisi hareketsiz yatarak geciriyor
benimde burda i arkadas ikiz hamile bugun yarin dogurck bekliyoruz :)
oda taaa 4. aydan beri yatiyor bi yere gidemiyor, hatta 1 ay oncesinde sancilari oldu bir ay kadar hastanede yatti suan evde dogum bekliyor, yani bebegin tum alisverisini annesi yapti kendisi disari cikamadi ,insallah sende boyle bisey yasanmaz ama sende her ihtimale karsi simdiden bebegin esas lazim kiyafetlerini al buyudukce diari cikamayabilirsin
evet canim tam kisa geliyor bebekler, hattailk hamile oldugumu ogrenince annem dedi Turkiyeyi arayimda bebek icin bikac kollu kolsuz yelek falan ordurtum dedi, bende gerek yok anne dedim oda kizim bebek tam kisa geliyo terler eder mecbur yelek lazim cok ise yarar dedi benimde dogru kafama yatti ,yani mutlaka bikac olmasi gerek
canim bende gunluk yarim saat kadar yuruyorum ama ikiz gebeler tabi riskli
bi onceki sayfada RUDI yazmis oda ikiz oldugu icin doktor yuruyusu tavsiye etmemis ,senin doktor ne demisti yuruyus konusunda
benim doktorum tam tersi bol bol yürü gebelik de yürürüşün cok iyi oldugunu bana ve bebeklere iyi gelecegini söyledi bende dün ilk kez cıktım .Ama icim rahat etmedi aslında doktoruma da cok güveniyorum süper biri ya 1 ayda 3.300gr alınca hareket et biraz dedi daha 4 ay sonrası ne olucak dedi . rudi neden izin vermedi anlamadım beni yüzmeye bile gönderdi .
slm arkadaşlar bende tüp bebege başlıyacagım bana istanbulda tavsiye edecgınız tüp bebek merkezi tavsiye edermisinz
canım şimdiden hayırlı olsun ben kadıköy şifa engin enginsu da yaptırdım
ilk denememde pozitif sonuç aldım ve çokkkkkkkkk memnunum
oluşan tüm olumsuzluklara rağmen herşeyi yoluna soktular araştır ve birebir de bi görüş derim en azından orda yaptırmasan bile sana tüm tedavi sürecini ve neler yapman gerktiğini hiç yorulmadan memnuniyetle anlatırlar.
en azından ne noktadasın onu görmüş olursun.
dobra lar ve umut tacirliği yapmıyorlar sana olanı söylüyorlar
ayrıca psikolojik destek sağlıyorlar
zaten zor olan süreci daha kolay atlatmanı sağlıyorlar
telefondanmi yazdin yoksa bu mesaji
ayni sreyleri yasiyoruz canim ,yazin izine giden kimse yokmu onunla gondersinler, yada mecbur kargoyla gondersin orgu olunca cok fazla tutmaz kilosu
bende seni gibi duz biliyorum oyle sekilli bilmem ama tig isini biliyoan tig isiyle yap ,ben baya model buldum ,hangisini yapacagima karar veremedim ,artik bugun yarin baslarim
maşallah canım aramızda az fark var hafta olarak kilo olarakta neredeyse aynı haydi yarışalım dermişim... kesin ben kazanıım bu hızla kilo almaya dvm edersem..senin doktor iyimiş açıkcası benimki acaip temkinli davranıyor yürüme,iş yapma....maglum tüp bebek ve 3.denemede oldu kıymetli gebelik diyor ve ne kadar yatarsam bebegin yeri o denli iyi olur ve erken doğumu tetiklemiş olmaz diyor. genelde hafasonları geziyorum haftaiçi komple evde sayılırım...boğazımdan bende kesemem ama ekmeği tamamen bırakabilirim sanırım , ben de elevit,demir hapı ve magnezyum kullanıyorum..
benim doktorum tam tersi bol bol yürü gebelik de yürürüşün cok iyi oldugunu bana ve bebeklere iyi gelecegini söyledi bende dün ilk kez cıktım .Ama icim rahat etmedi aslında doktoruma da cok güveniyorum süper biri ya 1 ayda 3.300gr alınca hareket et biraz dedi daha 4 ay sonrası ne olucak dedi . rudi neden izin vermedi anlamadım beni yüzmeye bile gönderdi .
kızlar valla ben her işimi yapıyorum,her gün 1 saat yüzüyorum
akşamları yarım saat yürüyüş yapıyorum.
bende ilk başta 3.5 kilo aldım.
bu ay 1,5 kilo ya kadar indirdim.
çokça faydasını gördüm.
ne kadar hareketsiz kalırsam o kadar kasık ağrım oluyo onu farkettim.
Selam duss, benim doktorda izin veriyor yuruyuse cok sukur her gun enrdeyse yuruyorum bir 20 dakika bazen daha fazla parkta filan, temiz hava beni rahatlatiyo..... cok sukur biseyde olmadi... benim doktor kilo ile ilgili bana bisey demedi daha bakalim iki haftas orna randevum sorcam kilom nasil diye hani kac kilo normal filan diye onunda fikrini almak icin... ya kizlar bizim iliskiyede doktor sorun yok dedi, kanama veya kahverengi akinti olmadiktan sonra hatta iyi dedi lol, sizin doktorlar ne tavsiye ediyor? Yuzmeye bende gitmek istiyom ama korkuyom ne bilem simdilik yuruyuslle yitiniyorum
canım bende yüzsem mi diye çok tereddüt ettim nihayetinde daha tatile çıkamadık havuza girmek zorundayım
mikrop kapar mıyım diye bi kasıldım ama doktor güneşe çok çıkmadığın sürece havuzdan bişi olmaz dedi
sadece öğle güneşi sakıncalı tam lekelenme zamanımızmış
sokağa çıkarken bile koruyucu sürüyorum
ilişki ilk başta yasaktı ama 10. haftadan sonra serbest bıraktı dr.
eskisi gibi olamıyor tabi ama göbüşünü zorlamamaya dikkat et dedi sadece
RUDI CNAIM BENIM dorduncu tup bebek, sollamisim seni bak, donmuslarla olan 4. denemde gebe kaldim bende..... Kilo olarak hadi bakalim hodti meydan, canim bu arlaar cok dondurma yiyiorum ama serbetli tatli hic tercih etmiyorum... onlar yararsa, esimde boyle almaya devam ederse, ben seni sollarim, bacim aman yedikelrimiz bebislerimize yarasinda.... benim doktorda canim bayan, Koreli olmasi lazim Korean turkcesii sanirsma ayni, bana oda dikat et diyo ama hic kisitlama yapmadi, herseyin cok guzel guzukuyo demisti, belki keseler filan asagida olsa yat dermiydi bilmiyorum bacim ben 12 hafta filandi sanirsam 7saat alisveris merkezindeydim,,, ben bile sonra cus dedim doktordan sorna esim, kayinvaldemle birakmisti, gez dolan, otur cay, yemek filan.... kardesim dedi bekleyin ebn sizi alirim... yani 7 saat sonra geldim eve benim esim boyle bomba gibiydii... hihii, cok sukur bisey olmadi ama tabi dikkat her zaman alzim, hepimizin yavrulari cok kiymetli cok zor bulduk cnaim... rabbim hepimizinkileri bagislasin bize.... banada canim 6 yada 7. ayda dedi hamileligin gidisatina gore belki yatabilirsin yada, hastanede bile yatirabilirim dedi, ama simdi yavas yavas isimi gormeye calsiiyorum ama saka maka hicbiseydende geri kalmiyorum, turk piknigi vardi ona gittim, cumalari duzenli cumakuranina gidiyom araba evde oldumu simdi esim izin veriyo surmeme, ilk 3 ay istemiyodu.... bende fazlatercih etmiyorum ama otobuslerden iyi, taksiye para yetismiyor... Ya ben sadece bir vatimin kullaniyorum icerigine bakcam,
benimde 8 .haftada filan cok kotu el bileklerimde ve ayak bileklerimde agri oluyodu, krampda giriyodu ama aile doktorum hicbisey vermemisti masaj yap demisti cunku tup icin zaten fazlasiyla ilac kullndim icin tercih etmemisti...
Ama doktora gittimde sorcam ben tavuk, et ttuketiyorum, balik fazla degil.... hatta 1 aydir hic yemedim desem yalan olmaz ama badem filan yemeye calisiyorum, Bana burda bir arkadas D vitamini cok onemlid emisti.. onuda sorcam ahhh su randevu bir gelse... cusss baya yasmisim
ne yüzmek mi hayal gibi geldi bana maşallah ne güzel ... sanırım dikkatli olduktan sonra herşey serbest sonuçta biz hasta değiliz hamileyiz.. ama doktorlar işte bazıları bizden daha fazla evhamlı...benim doktorum tam tersi bol bol yürü gebelik de yürürüşün cok iyi oldugunu bana ve bebeklere iyi gelecegini söyledi bende dün ilk kez cıktım .Ama icim rahat etmedi aslında doktoruma da cok güveniyorum süper biri ya 1 ayda 3.300gr alınca hareket et biraz dedi daha 4 ay sonrası ne olucak dedi . rudi neden izin vermedi anlamadım beni yüzmeye bile gönderdi .
slm arkadaşlar bende tüp bebege başlıyacagım bana istanbulda tavsiye edecgınız tüp bebek merkezi tavsiye edermisinz
ne yüzmek mi hayal gibi geldi bana maşallah ne güzel ... sanırım dikkatli olduktan sonra herşey serbest sonuçta biz hasta değiliz hamileyiz.. ama doktorlar işte bazıları bizden daha fazla evhamlı...
Benimde dondurulmuş embriyo fakat 3.deneme de oldu.Sağlıkla kucağımıza aldığımız günleride görürüz inşallah..Tatlı ile aram benim de fazla yok ama sürekli birşeyler yemek istiyorum 2 saat ara ile yemek,meyve yiyorum..bana da eşim yasakladı arabayı ama yavaş yavaş başlarım 2 hafta sonra falan. gerçi sen kanada da sın oralarda trafik nasıl bilmem ama istanbul gibi yoğun ve karışık değildir sanırım.otobüslere burada hamile olduğumdan bu yana binmiyorum çünki yollar çukur otobüsşöförleri çok hızlı kullanıyorlar acaip sallıyor ve rahatsızlık duymaktansa binmemeyi tercih ediyorum..bol bol ceviz badem ye balık ihtiyacını karşılıyor,
oturduğun yeri kıskandım yemyeşil demişssin ya bizim burası apartmanlarla dolu
evet rudi bende ilk duydugum da ilkildim nasıl yani diye .......dısarıdan yapılan hicbir hareket bebeğe zarar vermiyomus, yani senin hareketlerin bebeklere zarar vermez korkma dedi .Bugün 2 oldu bende yürüyorum artık ayetel kürsimü okuyup cıkıyorum. Sanki iyi de geldi önceden bacaklarımı atıp yürümekte zorluk çekiyodum sanki bugün daha iyi yürüdüm .Temiz hava iyi geldi .
sılanaz ne güzel bol bol geziyosun sen , piknik felan ben daha cıkmadım pikne
ige onu da en kısa zamanda yapmak istiyorum cinsel iliskiye gelince doktor 3 aydan sonra serbest dedi ama ben korkuyorum yapmam. Bu kızlar sizinkilerin cinsiyeti belli olmadı mı benimkileri 3 aylıkken söyledi doktorum