2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

Kizlarrr size bisey sorcam, catlak kremi kullaniyomusnuz yada basladinizmi
ben daha baslamadim ama baslamak istiyorum ,gerci burda catlak kremi ne demek bilmem ama sorucam insallah faydasini gorurum

ha birde yuruyus yapaniniz varmi, ben cok yapmak istiyorum ama korkuyorum ,bikac hafta daha atlatim hemen baslicam​

hahahhhaa Lahor, yalniz degislin canim bende ayni pantolanlar oluyor ama cok sikiyor ondan giymiyorum belden lastikli bir pantolan aldim disari cikarken giymeye onun disinda hep esortman, pjima geziyom lol,, anam simdien ona endiselnmiyelim ya gobekler ciktindaa oyy oyy o gunelride goruruz insallah, KIzlar uc aylik oldumu karnin cikiyomu?

ilk gebeliklerde 3 aylıkken çok hafif bi göbek olur ama kişi zaten göbekliyse daha çok belli olur
ama bizim durum farklı en nihayetinde içtiğimiz ilaçlar şişkinlik yapıyoo

canim ben igne falan kullanmiyorum pirtilasmada yok,olunca olur illaki ondan dolayi degildir bi bilgim yok yani
ama benim doktorumun bana dedigi iki tane emriyo transfer edilip birisi tuttu digeri tutmadi,o tutmayan kayboldugundan dolayi kanama oluyor dedi, bi onceki gitmemde tam kaybolmamis kanama bi sure daha devam edebilir dedi ve o hafta senin gibi lekelenmeler oldu sonraki hafta ve bu hafta bitti
suan kalkiyorum ayaga,hani bi is gormesemde yavas yavas gidip geliyorum ama evde olunca yine hemen yatiyorum,insallah boyle boyle duzelir daha yasamam bu problemi

ve bikac gundur kasiklarimda agri var artik kafama takmiyorum normaldir, sonucta kimse agrisiz sizisiz bir hamilelik gecirmemistir, birde karnim genisliyor buuzdendir diye iyi olmasini bekliyorum

peki bugun ne durumdasin yine geliyormu leke?

bu lekelenmelerin sebebi tam olarak nedir kesin bilen yok yaniiiii
bende kan sulandırıcı iğne kullanıyorum ama bende bişey yok
kesenin etrafında kanama görünmüştü o zaman aspirini kesmişti dr
ama kanama dışarı gelmedi + benimde 2 transfer oldu ama 1 tanesi tutundu
sonuç itibariyle sizde lekelenme oluşunun yada bende olmayışının sebebi başka olmalı
kiiiiiii ben hemen hemen hergün dışardayım
demekki her vücut gebeliğe farklı tepki gösteriyo

hastayımmmmmmmm:KK43::KK43:
dün hesapta temizlik yapıyorum diye cam pencere ne varsa açıktı ceryanda kalmışım öksürüp hapşırmaktan helak oldummmm

evet canim suan sukur kanamalar duzeldi yavas yavas ayaklandim ama yine korkyorum ayaklandim diye yine kanama olur diye
gerci doktor tutmayan emriyo kayboldugu icin kanama oluyor dedi, sanirim kaybolmus insallah daha yasamam benim icin bir felaketti aman Rabbim kimseye yasatmasin bu durumu
sen iyisin insallah:KK71:

teşekkürler canım iyiyim çok şükür. seninde dediğin gibi biraz kasık ağrılarım oluyor ilk günlerdeki gibi ama sanırım karnımız büyümeye başladığı için öyle hissediyorum. çünkü hem her yerden kilo aldım hem karnım büyüdü. ben artık pantolon gömleklere kesinlikle sığmıyorum. hamile pantolonu alalı iki hafta oldu. ama tartıya çıkıyorum çok şükür hala 59 kilo gösteriyor sanırım şiş çok olduğu için böyle karın büyük oluyor.

neyse ne bebeklerimiz sağlıklı olsunda kilo umrumda bile değil doğumdan sonra birbirimize destek olur zayıflarız. :KK1: ben zaten hep dikkat eden 3-5 kilo verip tekrar alan birisi oldum hamilelik bahane olunca dikkat etmediğim için ve hareket azaldığı için çok alıcam galiba :KK1:

seninde iyi olduğuna sevindeim canım inşaallah kanamların tekrar başlamaz.

hastayımmmmmmmm:KK43::KK43:
dün hesapta temizlik yapıyorum diye cam pencere ne varsa açıktı ceryanda kalmışım öksürüp hapşırmaktan helak oldummmm

geçmiş olsun canım. iki üç hafta önce bende aynı şeyi yaptım sonrada bir hafta yattım malesef dikkat etmek lazım. artık daha dayanıksız olduk sanırım. bol bol kuşburnu ıhlamur kaynatıp balla içtim iyi geliyoru tavsiye ederim. allah şifanı versin:KK71:

ilk gebeliklerde 3 aylıkken çok hafif bi göbek olur ama kişi zaten göbekliyse daha çok belli olur
ama bizim durum farklı en nihayetinde içtiğimiz ilaçlar şişkinlik yapıyoo

benim göbek 2 aylıktan beri var gibiydi hamilelikten zannediyordum ama tamamen şişkinlikten oluyormuş. çünkü şimdi 3,5 aylık olunca anladım hamilelikten kaynaklanan göbek farklı oluyor. önceden tüm karın bölgem şişiyordu. oysa şimdi göbeğimin alt kısmı elle hissedilir top gibi bir şey olmaya başladı :KK1: ilerledikçe sizde aradaki farkı göreceksiniz

ama sılanaz canım seninki ikiz olduğu için sende büyüme daha erken olabilir belki :KK9:

komik ama önceden biraz karnım çıksa üzülürken şimdi aynaya bakıp karnım çıktığı için mutlu oluyorum annelik böyle birşey galiba allahım inşallah hepimize sonuna kadar bu duyguyu yaşatıp hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin. :nazar: allahım isteyen herkese de yaşat yarabbi

ben daha baslamadim ama baslamak istiyorum ,gerci burda catlak kremi ne demek bilmem ama sorucam insallah faydasini gorurum

ha birde yuruyus yapaniniz varmi, ben cok yapmak istiyorum ama korkuyorum ,bikac hafta daha atlatim hemen baslicam​

bende bu konuyu merak ediyorum ama geçen sefer gittiğimizde doktoruma sormaya unuttum. kozmetikçilerde eczanelerde satılanlar var ama doktora sormadan kullanmak istemiyorum bebeğime bir zararı olurmu diye sormam lazım. doğal yollarda varmış aslında badem yağı, kakao yağı felan diyorlar ama dediğim gibi doktorla konuşmadan başlamaya cesaret edemedim. 3 hafta sonra kontrolüm var ozaman sorucam. kullanan bilgisi olan varmı ?????

Sympathique benim de aklımdaydı catlak kremi kullanmaya baslayım mı diye sorma k doktora ama unuttum bir dergi de okudum catlaklar baslamadan yani erkenden kullanın diye yazıyo du bazı arkadaslara sordum bagdem yagı kullandıklarını söylediler bende doktora gidene kadar kullanıyorum göbegimi yumusacık yaptı ama insallah catlamaz.
ben de yapmıyorum yürürüs hala korkuyorum senin 16 hafta oldu degil mi? benim doktorum artık cık yavas yavas yürü dedi :KK50:biraz daha geçsin diyorum

bende daha başlamadım ve vücudum çok müsait çatlamaya:KK17: o değilde beni en çok tedirgen eden ilk doğum yapan annelerin genelde göğüsucu yara olur diye biliyorum ve çok acı veriyormuş onun için şimdiden yapılcak bişi yokmu bende onu merak ediyorum:KK31:

canım bende oluştu bile bir kaç çatlak.kardeşim hamileyken chicco nun çatlak kremini almıştı ve hiç faydasını görmedi baya bi çatlağı oldu.bende lokman hekime gittim bi karışım hazırladılar.kayısı yağı salyongaz kremi 3-4 çeşit daha koydu ama adlarını hatırlamıyorum.sürünce yumuşacık oluyo karnım

benim çok şükür kanamam falan olmadığı için bol bol yürüyorum.çok yemek yediğim halde 1 kilo almamım sebebi o bence.

bende daha başlamadım ve vücudum çok müsait çatlamaya:KK17: o değilde beni en çok tedirgen eden ilk doğum yapan annelerin genelde göğüsucu yara olur diye biliyorum ve çok acı veriyormuş onun için şimdiden yapılcak bişi yokmu bende onu merak ediyorum:KK31:

canım göğüs ucu için en iyi bepanten krem oluyormuş.ben şimdiden alıcam.baya kuruyo uçları çünkü

canım bende oluştu bile bir kaç çatlak.kardeşim hamileyken chicco nun çatlak kremini almıştı ve hiç faydasını görmedi baya bi çatlağı oldu.bende lokman hekime gittim bi karışım hazırladılar.kayısı yağı salyongaz kremi 3-4 çeşit daha koydu ama adlarını hatırlamıyorum.sürünce yumuşacık oluyo karnım

benim çok şükür kanamam falan olmadığı için bol bol yürüyorum.çok yemek yediğim halde 1 kilo almamım sebebi o bence.

cok sükür bende de olmadı kanama felan ama hala korkuyoları atamadım üstümden biraz aslında sakin olup hamileligin tatını cıkarmam lazım benim istahim cok acık ama gece 6 dan sonra sadece meyve yemege calısıyorum .bide garip olucak ama vucud temizliginizi nasıl yapıyosunuz ben koktum jiletle aldım hertarafımı mahfetti

kızlar merhaba.. bende aralık 2010 annesiyim.. sizi okuyunca en az sizin kadar heyecanlanıyorum.. karın çatlakları için ben 3 aydan itibaren fındık, badem, kakao, susam, havuç, zeytinyağını karıştırıp her sabah ve banyodan sonra karnıma sürdüm.. aslında amaç karnı sürekli yumuşak tutup kurumasını engellemekti çok şükür hiç çatlağım olmadı.. göğüs ucu kremini Lansinoh aldım.. ilk üç ay emzirdiğim için hiç yara olmadı.. ama işe başlayıp düzenli olarak sağdığımdan kurudu ve kanamaya başladı.. bu kremi sürer sürmez geçiriyor.. emzirirken size doğumdan sonra hemşireler gösterecektir zaten, meme ucu çevresindeki kahverengi kısmıda olabildiğince ağzına verin.. o zaman yara olmuyor.. umarım herşey hepiniz için yolunda gider.. size tek bi önerim var.. hamileliğinizin tadını çıkarın. tabiki endişeleriniz korkularınız olacaktır.. ama mümkün olduğunca o kaca karnınızla gezmenin zevkine varın..

çatlak kremi sürmeyi düşünmüyorum ben yani şuan farklı endişelerim var yada erken ondan yada zaten kiloluyum nereye süreceğim koca göbek var zaten:KK1:
hayrlısı ile 3 ayımızı bi doldursak
perşembeyi iple çekiyorum ınş bebeğim iyidir
bugün sağlık ocağında kan verdim tsh ve hemogram için
bakalım nasıl çıkcak

kızlar merhaba.. bende aralık 2010 annesiyim.. sizi okuyunca en az sizin kadar heyecanlanıyorum.. karın çatlakları için ben 3 aydan itibaren fındık, badem, kakao, susam, havuç, zeytinyağını karıştırıp her sabah ve banyodan sonra karnıma sürdüm.. aslında amaç karnı sürekli yumuşak tutup kurumasını engellemekti çok şükür hiç çatlağım olmadı.. göğüs ucu kremini Lansinoh aldım.. ilk üç ay emzirdiğim için hiç yara olmadı.. ama işe başlayıp düzenli olarak sağdığımdan kurudu ve kanamaya başladı.. bu kremi sürer sürmez geçiriyor.. emzirirken size doğumdan sonra hemşireler gösterecektir zaten, meme ucu çevresindeki kahverengi kısmıda olabildiğince ağzına verin.. o zaman yara olmuyor.. umarım herşey hepiniz için yolunda gider.. size tek bi önerim var.. hamileliğinizin tadını çıkarın. tabiki endişeleriniz korkularınız olacaktır.. ama mümkün olduğunca o kaca karnınızla gezmenin zevkine varın..

merhaba bee009 sizi gizemlinin topiğnden biliyorum arasıra orayı takip ediyorum geçenyıl bende başlamıştım mayısta tüp bebk yaptıracklar topiği ama olmadı yumurtam fazla oluşmadı dr iptal etmişti kısmet bu seneyeymiş inşallah allah kısmet ederse aralık gbi gibi gözüküor doğum bakalım hayırlsı sizin topiğin bebişleri bayağı büyümüştür herhalde bizmkilerin ablaları abileri oldu onlar artık Yüce Rabbim hepsine sağlıklı mutlu kısmetli bi şekilde büyümeyi nasip etsin. inşallah bizimkilerde sağlıklı bişekilde kucağımıza alrız günleri zor geçiyoruz hergün usg ye giresimiz var kalbi atiyımo acaba duruyumu bişeymi oldu olacakmı diye sizler de geçirmişsinezdir bu günleri takıntılardan hamileliğin tadını çıkartamıyoruz valla :KK16::KK16:

O konuda biraz araştırma yaptım doktorların ortak kanısı bol bol su için, yürüşüş yaparak cildinizi esnetin. Banyo sırasında yuvarlak şekilde karnınıza masaj yapın, badem yağı için şehir efsanesi diyor birçoğu ama kakao yağından fayda görürsünüz diyorlar. Esmerlerde daha az, beyaz tenlilerde daha çok çatlak olurmuş. Birde anne ve kardeşinizde çatlaklar varsa ne yaparsanız yapın sizde de olur diyorlar. Sanırım tamamen genetik. Ben henüz doktoruma daanışmadım ama cildimde kuruluk ve kaşıntılar başladı şimdilik bebe yağı kullanmayı düşünüyorum.

X