2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

bizde 2-3 hafta evde kullandık arabayı çok hoşlarına gitti. sonra dışarıda sürdük tabi tekerlekler pislendiği için artık evde kullanamıyoruz.
güle güle gezdir bebişleri ,evin asansorüne sıgıyır mu senin araba ? bizimki 2 cm ile asansor kapısından geçemedi malesef.
meyve filesine bakmıştım netten alayım o zaman bende hoşlanıyorlarsa..
e bebek te kraft mama sandalyesinde indirim var daha erken ama indirim varken alsam mı acaba diyede düşünmüyor değilim..

Son düzenleme:

daha denemedim bugün parka gödürmeyi düsünüyorum bakalım sıgıcak mı bende bilmiyorum merak ettim şimdi:)
altını mendille silsen olmaz mı acaba ?evde kullanım tekrardan
mutlaka meyve filesini al çok memnun kalı can
ben mama sandalyesini mutfaga koydum meyve sıkacagım zaman içine oturduruyorum cocukları sıkıyorum meyveleri aslında ise yarıyor.

Merhaba kızlar. herkez büyütü bebişlerini Maşallah. Kızım 5.5 aylık oldu bugün kontrolümüz vardı. Minik kızım 64 cm ve 6900 gr.mış. Sadece anne sütü ile besleniyoruz ama ek gıdalara başlayalım artık dedi doktorumuz. Bana söylediklerini sizlerlede paylaşayım;. Bana ufak geliyor bebeğim ama doktor önemli olan gelişimi ve bu bebek gayet iyi dedi. Kan damlasına başlayacağız artık. Ek besinlerede elma suyu ile başla dedi. 2 kaşıkla başlayıp 2 günde 1 arttıracağız dedi. sonra havuç suyu, yoğurt baharatsız tarhana ve sebzelere başlayacağız dedi. 3 ana öğün olarak emzireceksin 3 ara öğün ek gıda vereceksin dedi.Yoğurdu kesinlikle kendin yapacaksın ve marketlerdeki günlük sütle yap dedi. Kıvam arttırıcı olarak çok az pirinçunu, mısırunu ve irmik kullanabilirsin dedi. Bebek bisküvisi ve hazır bebek ekmekleri verilmeyecek, mümkün olduğunca hazır fırınlanmış şeyler tükettirme dedi. Kof kilo yapacak herşeyden uzak duracağız dedi. Birsürü şey konuştuk şidilik aklımda kalanlar bunlar.
Yukarıda birinde hazır yoğurt okudm ne olur hazır yoğurt vermeyin bebelerinize. Ben mümkün olduğunca herşeyi kendim yapmaya çalışacağım. Birkaç kahvaltı tarifi buldum sizlerlede paylaşayım birazdan.

Kahvaltı tarifleri

Kahvaltı Tarifi-1

2 adet kuru kayısı

1 yemek kaşığı mısır unu

1 tatlı kaşığı tahin

1 çay kaşığı tereyağ

1 su bardağı su (200ml)

1 tatlı kaşığı pekmez

Kahvaltımızın hazırlanışı

Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin. Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun. Kayısılı suyu mısır ununa dökün huzlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Mama muhallebi kıvamında olmalı, çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin. Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.

Mısır ununu kavurmadan direkt cezvedeki kuru meyveli suya katarak muhallebi pişirir gibi hazırlayabilirsiniz.

Kahvaltı Tarifi-2

1 adet haşlanmış yumurta sarısı

1 kibrit kutusu suda bekletilip tuzu alınmış beyaz peynir

1 çay kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı zeytinyağı

biraz ekmek içi

1 çay bardağı süt veya devam maması

Yumurta,peynir ve ekmek içi iyice ezildikten sonra diğer malzemeler karıştırılır ve en son üzerine devam sütü(maması) veya anne sütü katılır.

Kahvaltı Tarifi-3

1 Adet yumurta

Yarım Muz

1 kibrit kutusu suda bekletilip tuzu alınmış beyaz peynir

1 çay kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı zeytinyağı

1 tane ceviz(iyice ezilmiş)

1 kaşık pekmez

biraz ekmek içi

1 çay bardağı süt veya devam maması

Yumurta,peynir muz ve ekmek içi iyice ezildikten sonra diğer malzemeler karıştırılır ve en son üzerine devam sütü(maması) veya anne sütü katılıp muhallebi kıvamına getirilir.

Kahvaltı Tarifi-4

Malzemeler:

• 150 ml. hazırlanmış Devam Biberon Maması

• 2-3 yemek kaşığı Milupa 8 Tahıllı ve Ballı Kahvaltılık Ek Besin

• 1/8 haşlanmış yumurta sarısı*

• ½ kibrit kutusu (yaklaşık 10 g.) beyaz peynir**

• 1 tatlı kaşığı pekmez

Hazırlanışı:

Devam maması kutu üzerinde yazan tarife göre hazırlayınız. Ilık iken içerisine tüm malzemeleri yavaş yavaş ilave edip, bir çatalla iyice karıştırınız.Bebeğiniz için lezzetli ve besleyici kahvaltı karışımı hazır..

Kahvaltı Tarifi- 5

Elma,bal kabağı ve kuru üzümü pişirip püre haline getiriyoruz.Bebeğimize yedireceğimiz zaman içine lor ve bebe bisküvisi ekliyoruz.

Ek Gıdaya Yeni Başlayanlar için Alternatif Bebek Kahvaltısı

Ek gıdaya başlandımı kahvaltıda ne yedirelim?Hep aynı şeyler mi hazır gıda kullanmak istemiyorum ama ne verebilirim gibi sorular kafamızı kurcalayabilir..

Klasik kahvaltı yumurta,peynir,bebe bisküvisi anne sütü veya mama karışımıdır çoğu kez..Peynir olarakta yumusak labne tercih edilir fakat bebeğime labne vermeyi planlarken gıda mühendisi annelerin bebekler için çok önermediklerini gördüm.Tabi bendeki hazır gıda fobisi de ayrı bir dert..

Herseyi evde yapmaya imkan yok ama yapılabilcek bir kaç tarif ekledim:))

Evde lor yapmakta cok sıkıntılı bir iş değilmiş.Bebe bisküvisinide haftasonu yapıp butun hafta yetecek şekilde kavanozda muhafaza ediyorum.Bebe bisküvisinin tam kıvamını bulmam birkaç pişirmeden sonra oldu,bizde bebeğimizde cok sevdi.Yinede cok sert olursa bira ıslatıp blendır ile ufalayabilirisiniz..Yeni başlayanlar için birkaç farklı tarif..

Kahvaltı Muhallebisi

2 adet günkurusu kayısı

½ ceviz

1 adet Erik kurusu

2 tatlı kaşığı pirinç unu

1 dilim elma(isteğe göre kuru üzüm veya muzda ilave edilebilir)

Malzemeler cezveye konur uzeri suyla kaplanacak şekilde haşlanır,blendır ile püre haline getirilir

Pirinç unu ile koyulaştırılır.Ocaktan alınır 50 cc mama veya anne sütü ile karıştırılıp verilir.

Not:Katılan malzemeler tek tek az az öncesinde denenir,bebekte allerji oluşturmazsa verilmeye devam edilir.

Bebek Bisküvisi

2 çay bardağı tam buğday unu

1/2 çay bardağı irmik

2 çay bardağı pirinç unu

4 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı pekmez

1 tatlı kaşığı kayısı püresi( kuru kayısıyı sıcak suda beklet, rondodan geçir)(isteğe bağlı)

bütün malzemeler kurabiye yaparmış gibi yoğurulur(öneri: unun yarısını malzemeye karıştırın diğer yarısını hamurun kıvamına göre yavaş yavaş aldığı kadar ekleyin) kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.. istenilen kalınlıkta kesilir. eğer kahvaltısında erimesini istiyosanız çok ince olmaması gerekiyor. pişirirken de önerilen 175 derece de 20 dakika pişiriliyor. Ama dikkat etmek gerekiyor ki kurumasın.15 dk dan itibaren kontol edin.Daha tatlı olsun istersen pekmezi arttırabilirsin. fazla pişerse kuruyor o zaman baba kurabiyesi oluyorJ

Evde Süt kesiği yapımı

Bir kg süt(pastörize süt kullanıyorum) kaynama noktasına gelmeden yarım limon suyu eklenir kaynatılır.Süt kesilir sonrasında tel süzgeçten geçirilir.

Evde Lor yapımı

MALZEMELER

4 litre peynir altı suyu( sütü kaynama noktasına gelince yarım limon ekleniyor kaynatılıyor süt kesilip süzülüyor,alt suyu kullanılıyor)

1 su bardağı yoğurt (ekşi olursa daha iyi sonuç verir)

-Peynir altı suyunuzu tencereye koyup kaynamaya bırakın.

-Kaynamaya başladığı anda yoğurdunu döküp yenide kaynamaya çıkana kadar bekleyin.Kaynamaya başlayınca altını kapatın,1 saat kadar bekleyin ki,kesilen lor tamamen üstte biriksin.Üstte biriken loru kevgirle bir süzeğe alın yada suyuyla beraber süzeğe dökün.1-2 saat sonra lorunuz hazır afiyet olsun

Maşallah mehtap senin kızçende büyümüş
paylaşım için teşekkürler, açıkcası kahvaltıdan gözüm korktu,nasıl yetiştiririm ben bunları diye.not ettim verdiğin tarifleri sanırım 1 ay sonra bende başlarım artık kahvaltı ve çorbalara.

kızlar bugün kızıma kalp ekosu çekldi ve kızımın kalbinde delik varmş
takip edeceğiz 3 yaşına kadar
kendi kapanmazsa ameliyat ile kapanacak
moralim çok bozuk...

moralim çok bozuk...

Canim bozma mOralini daha cok kucuk kaanir kendisi insallah merak etme
Kapanmazsada zaten tip cok ilerledi
Bol bol dua et allaha emanet olun rabbim yardimciniz olsun

moralim çok bozuk...

inşaallah kendiliğinden kapanır canım dua et iyi olur inş.
Ya kızlar benim bebeğimin biraz önce altını değiştirirken normal kakasının içinde sümüğümsü azıcık kan vardı.bilen varmı önemli olabilirmi.daha önce böyle bir durumla karşılaştınızmı?ben de çok endişelendim birden

moralim çok bozuk...

canım ya,anne yüregi ne desek moral bozuklugu gecmez benim yegenimde de vardı erken dogdu 7 aylık onda da vardı kendi kendine kapandı inşş elifin de kendi kendine kapanır.

hepinize tek tek teşekkür ediyorum kızlar
inş kendiliğinden kapanır delik
ameliyatla kapatıyorlar ama o ameliyathane önnde beklemek çok kötü bir duygu
kızım zaten 1 aylık bile olmadan ameliyat oldu fıtıktan.

Rudi bebek arabası asansöre sıgdıramadım sonra ablam yan deneyelim dedi valla kıl payı sıgdırdık:)
ama cok zor oluyor yanında insanın biri bulunması şart .
bugün elma suyu içtik .
arkadaşlar bide sakın kücük cocukları yan yana yatırmayın dısarıya cıktık ben cocukları iceriye aldım yataga yatırdım posetlerimi aldım mutfaga koydum birde aglama sesi duydum acı acı ama ne oluyo diyue kostum odaya kızım eliyle oglumun kulaga yapısmıs diger eliylede gözüne yaapısmıs oglum hüngür hüngür ağlıyodu nasıl birbirlerinden ayırdım bilmiyorum gözü kıpkırmızı oldu yavrumun hala aklıma geldikce hali oturup aglıyorum iste böyle bir sorun atlattık artık dikkat ediyorum yan yan a ben yanlarında yokkken koymuyorum .

iyi yine yan girmiş araba canım benimk, yan bile girmedi.
canım çok geçmiş olsun nasıl yapışmış aklım almadı. ben de yalnız bıraktığımda pek yakın koymuyorum birbirine zarar verirler diye.

ravza hiçbilgim yok.istersen bir doktoruna sor

moralim çok bozuk...
canım çok geçmiş olsun. İnşallah kendiliğinden kapanır.ameliyata gerek kalmaz. Bol bol dua et.

rudi bende şok oldum görünce bir an öyle kalakaldım zaten simdi dediğim gibi uzak yatırıyorum
bugün hava çok güzeldi bebekleride aldık bir güzel gezdik cocuklardan cok bana iyi geldi
kızlar ya,bugün kendime birseyler alım dedim üzerime birsey girmedi moralim bozuldu bu göbek bu kilo nasıl gidecek diyet yapan var mı aranızda göbekler ne durumda sizlerde

oo ne güzel gezmişsiniz canım yalnız kendine ve beişlere dikkat et havalar çok değişken, ikiçocuga bakmak evet çok zor ama birde hastalık hiççekilmiyor 3 gündür hastalıktan gözümü açamıyorum zavallı bebeklerim bana öylece bakıyorlar kucağıma bile almadım grip oldugumdan onlarada geçer diye annem 2 gündür geldi o bakıyor bebeklere. şunu anladım annelerin hasta olma lüksü bile yok.aman kendinize çok dikkat edin.
bu arada benimde göbek şöyle en az 4 aylık gibi. geçen biri hamilemisin dedi.çok alındım gaza gelirim diyet yaparım dedim. malesef başlayamadım bile. ben gündüz bir yere giderken korse kullanıyorum , göbeğin gitmesi 1 yılı buluyırmus. bizim 5 ay gitti ama giden bir şey yok.

arkadaşlar uzun bir aradan sonra sizlerden tekrar haber alabilmek çok güzel
hepinizi ayrı ayrı merak ettim ama haberleşmek şimdiye kısmetmiş.
geçmişi okuyup haberlerinizi almak istiyorum ama taktir edersinizki 5 aylık bir bebek annesi olarak geçmişi okumak fazla mümkün olmadı.
okuduğum kadarıyla herkesler iyi allahım bozmasın inşaallah.
bu arada rudi canım geçmiş olsun aman dikkat et. bizde gribi ailece yeni atlattık. malesef ben bebeğimede geçirdim. antibiyotik kullanmak zorunda kaldık çok üzüldüm. ama çok şükür şimdi iyiyiz.

rudi cok geçmiş olsun inşş bebişler almaz gripi valla özüm korktu simdi bu aralar çok çıktık .

rudi cok geçmiş olsun inşş bebişler almaz gripi valla özüm korktu simdi bu aralar çok çıktık .

sağol canım. dikkat etmek lazım havalar çok kararsız bugunlerde.
bugun meyve filesi siparişim geldi. sanırım yarın deneyeceğim.Çünki elma suyumuzu az önce içtik.

Son düzenleme:
rudina yaptınız merak ettim bebişler sevdimi meyve filesini
sen nasıl oldun geçti mi grip ? inşş bebekler almamısdır

rudina yaptınız merak ettim bebişler sevdimi meyve filesini
sen nasıl oldun geçti mi grip ? inşş bebekler almamısdır
canım sevmez olur mı? şapır şapırtarak emiyorlar,çok hoşlarına gitti.oyuncaklarını sokup duruyorlardı ağzına şimdien azından meyvenin tadına bakıyorlar.
sağol gerçekten iyi oldu. biz yarından itibaren dolu dolu 5 aylık olduk.gün geçtikçe daha da zorlaşıyor sanırım. oyun istiyorlar ama bende enerji falan kalmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…