2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

canım sevmez olur mı? şapır şapırtarak emiyorlar,çok hoşlarına gitti.oyuncaklarını sokup duruyorlardı ağzına şimdien azından meyvenin tadına bakıyorlar.
sağol gerçekten iyi oldu. biz yarından itibaren dolu dolu 5 aylık olduk.gün geçtikçe daha da zorlaşıyor sanırım. oyun istiyorlar ama bende enerji falan kalmadı.

çok sevindim benimkilerde çok sevdi aynen enerjı kalmadı çok yorgunum ve bitkinim uyumaya ihtiyacım var ama biri uyanıksa biri ayakta yorgunum :KK43: masallah 5 aylık oldunuz he ....
benimkiler 1 hafta sonra 6 aylık olucaklar bu arada saga sola dnüşler başladı arada yüzü koyun dönüyorlar dün gece saat 5 de uyanmış oglum dönmüs bas bas bagarıyo tekrar sırt üstü dönememis nerdeyse 30 dk sakinleştirmaya çalıstım bu aralar sanki daha zorlaştı gibi daha çok ilgi ve oyun istiyorlar ben yanlarından ayrılınca çok ağlıyorlar iş felan yapamıyorum
herkese diyorum çat kapı gelmeyin batıyorum .....
bu arada yogurtun içine 1 tane kesme sekeri at mutlaka tatlı bir tat veriyor bugün yedirdim hoşlarına giderek yediler.
herkese iyi geceler ben simdik uyuttum bir yıkanıp yatıcam .:KK16:

çok sevindim benimkilerde çok sevdi aynen enerjı kalmadı çok yorgunum ve bitkinim uyumaya ihtiyacım var ama biri uyanıksa biri ayakta yorgunum :KK43: masallah 5 aylık oldunuz he ....
benimkiler 1 hafta sonra 6 aylık olucaklar bu arada saga sola dnüşler başladı arada yüzü koyun dönüyorlar dün gece saat 5 de uyanmış oglum dönmüs bas bas bagarıyo tekrar sırt üstü dönememis nerdeyse 30 dk sakinleştirmaya çalıstım bu aralar sanki daha zorlaştı gibi daha çok ilgi ve oyun istiyorlar ben yanlarından ayrılınca çok ağlıyorlar iş felan yapamıyorum
herkese diyorum çat kapı gelmeyin batıyorum .....
bu arada yogurtun içine 1 tane kesme sekeri at mutlaka tatlı bir tat veriyor bugün yedirdim hoşlarına giderek yediler.
herkese iyi geceler ben simdik uyuttum bir yıkanıp yatıcam .:KK16:
şekerli yoğurt hımmm deneyeceğim duymuştum ama denememiştim.
benimkiler hafiften sağa sola dönmeye başladılar ama yüzükoyun yok daha...
canım ya nasıl öyle yüzünün üstüne doğru kalınca üzülmüştür,büyüdüke daha çok istiyorlar anneyi, kimsede sakinleşmiyorlar.
biz akşam 8 de yatırıyoruz bebekleri,
sabah 6-7 ye kadar. tabi gece 3 kez daha besliyoruz.4 saat aralıklar ile.
ben bugunden itibaren yardımcı bir bayan aldım, ev işi yemek, ütü vakit kalırsa da çocuklara el atacak. çok zorlanmaya başladım çünki artık hasta olduktan sonra anladım kendimi bu kadar yüklenmemin kötü oldugunu.inşallah yardımcımız iyi biri çıkar.

selam.
meyve filesi bende aldım ama benimki buruşuyor istemiyor
varsa yoksa eller ağızda diş patlayacak galiba

kızlar sütüm azalıyor ek gıdaya geçicem neyle başlayayım bi kaç meyve püresi verdim şimdiye kadar ama ciddi ciddi vericem ek gıda,siz ne yapıyorsunuz anlatsanıza

rudi yardımcıya ücret ne kadr ödüyorsun?
valla bende istiyorum çığlık atıcam yakında
kızım uslu sakin diye seviniyordum ama 4 ay bitince değişti
diş çıkartcak benimki erkenden galiba:KK43:
yetişemiyorum artık ya banada lazım yardımcı

biz bugün 4 ay aşımızı olduk ilaç vermedim ama pişman oldum ateşi çok çıktı kızımın bas bas bağırdı dayanamadık acile götürdük çok ağladı.ilaç verdik şu anda uyuyor bende nöbet tutuyorum bu saatte.acemilik çok kötü ya ne yapacağını bilemiyor insan.eşim ateşli kızımın alnına ıslak eliyle dokundu bebeğim daha çok bağırdı,tabi bende eşime kızdım şimdi ikiside uyuyor ben bekliyorum inşaallah tekrarlamaz ateş ve ağrı...

selam.
meyve filesi bende aldım ama benimki buruşuyor istemiyor
varsa yoksa eller ağızda diş patlayacak galiba

kızlar sütüm azalıyor ek gıdaya geçicem neyle başlayayım bi kaç meyve püresi verdim şimdiye kadar ama ciddi ciddi vericem ek gıda,siz ne yapıyorsunuz anlatsanıza
merhaba ankaralı,
benimkiler oyuncakları ağızlarına götürüyorlar ve eller tabiki ağızda fileyi arada tutturuyorum ellerine meyvelerin tadına bakıyorlar işte.
dişiniz mi geliyor geçen netten diş pastası baktım çok güzeller. inşallah kısmet olurda diş partisi yaparız:)
çok özeniyorum hiç bir şey içimde kalmasın daha bebek yapmayız bunlara her şeyi yapayım istiyorum:2:
canım ek goda ya önce bir kaç kaşık meyve suları ile başla, elma havuç armut suyu
sonra yoğurt yap günlük sütten 2-3 kaşık ver her gün 1 -2 kaşık arttır.
sonra sebze meyve püreleri ver.muhallebi var hazır alabilirsin böylece 2 ay kadar idare edeceğiz bende 6 ay gibi çorbalara başlayacağım.
ek gıa konusunda acaip stres yaptım yapabilir miyim diye. ama bir başlayınca devamı geliyor.maksat kaşıkla yemeyi,yutmayı öğrensinler bir de her şeyin tadını bilsinler 8.ay a kadar beslenme tabloları çok farklı ve özel umarım yetişip hepsini hazırlayabiliriz.sonrası biraz daha kolay bir çok şeyi yemeye başlıyorlarmış .

biz bugün 4 ay aşımızı olduk ilaç vermedim ama pişman oldum ateşi çok çıktı kızımın bas bas bağırdı dayanamadık acile götürdük çok ağladı.ilaç verdik şu anda uyuyor bende nöbet tutuyorum bu saatte.acemilik çok kötü ya ne yapacağını bilemiyor insan.eşim ateşli kızımın alnına ıslak eliyle dokundu bebeğim daha çok bağırdı,tabi bende eşime kızdım şimdi ikiside uyuyor ben bekliyorum inşaallah tekrarlamaz ateş ve ağrı...

Çok geçmiş olsun ravza. mümkün oldugu kadar ince giydir ve sık sık ellerini ayaklarını ıslak bezla sil. umarım bugun bebişin iyidir. bir de calpol var ateş düşürücü kullanmışsındır belki

merhaba ankaralı,
benimkiler oyuncakları ağızlarına götürüyorlar ve eller tabiki ağızda fileyi arada tutturuyorum ellerine meyvelerin tadına bakıyorlar işte.
dişiniz mi geliyor geçen netten diş pastası baktım çok güzeller. inşallah kısmet olurda diş partisi yaparız:)
çok özeniyorum hiç bir şey içimde kalmasın daha bebek yapmayız bunlara her şeyi yapayım istiyorum:2:
canım ek goda ya önce bir kaç kaşık meyve suları ile başla, elma havuç armut suyu
sonra yoğurt yap günlük sütten 2-3 kaşık ver her gün 1 -2 kaşık arttır.
sonra sebze meyve püreleri ver.muhallebi var hazır alabilirsin böylece 2 ay kadar idare edeceğiz bende 6 ay gibi çorbalara başlayacağım.
ek gıa konusunda acaip stres yaptım yapabilir miyim diye. ama bir başlayınca devamı geliyor.maksat kaşıkla yemeyi,yutmayı öğrensinler bir de her şeyin tadını bilsinler 8.ay a kadar beslenme tabloları çok farklı ve özel umarım yetişip hepsini hazırlayabiliriz.sonrası biraz daha kolay bir çok şeyi yemeye başlıyorlarmış .

çok teşekkür ederim canım valla önceden millete akıl verirdim şöyle yapın diye
ama şimdi sıfırlandım hiç bişey bilmiyor gibiyim
evet aynen bende hiçbirşey içimde kalmasın istiyorum
zaten zor kavştuk atlamayalım bişey:)

diş çıktı diye ortalığı ayağa kaldırdım eşimle
ama dr yok diş değil tomurcuk dedi:KK1: eşim diş buğdayı daveti bile yaptı yani:))

yoğurt mayasını ilk nasıl elde ettin? hazır yapsak yoğurtta hazır olur?

birde meyve sularını nasıl elde ediyorsun? katı meyve sıkcağın ucunda metal var metale değmemesi gerek ya,napcaz?
inş bende başarablirim biraz endişelerim var valla
ama burdan destek alıyorum birbrmzden iyi oluyor
iyiki varsınız:KK16:

cnm aslında eşine kızma eşin iyi yapmş
bize de dr soğuk tutun aşı yerlerine dmeişti
ama ateşi geçmiyorsa calpol tarzı şeyler ver
geçmiş olsun.
nöbet tutmana gerke yok endişe etme o kadar

çok teşekkür ederim canım valla önceden millete akıl verirdim şöyle yapın diye
ama şimdi sıfırlandım hiç bişey bilmiyor gibiyim
evet aynen bende hiçbirşey içimde kalmasın istiyorum
zaten zor kavştuk atlamayalım bişey:)

diş çıktı diye ortalığı ayağa kaldırdım eşimle
ama dr yok diş değil tomurcuk dedi:KK1: eşim diş buğdayı daveti bile yaptı yani:))

yoğurt mayasını ilk nasıl elde ettin? hazır yapsak yoğurtta hazır olur?

birde meyve sularını nasıl elde ediyorsun? katı meyve sıkcağın ucunda metal var metale değmemesi gerek ya,napcaz?
inş bende başarablirim biraz endişelerim var valla
ama burdan destek alıyorum birbrmzden iyi oluyor
iyiki varsınız:KK16:
atlamayalım tabi kardeşim ne zorluklarla geldi bebişler.bizim de minik bir beyazlık var diş sandık ama sağlık ocağından diş değil dediler heveslenmiştik ne güzel.
ilk maya malesef hazır yogurttan oldu.ama sen etrafta açık sütden yogurt mayalayan var ise ondan maya da alabilirsin çok daha iyi olur.
cam rende meyveyi rendeliyorum suyunu kaşıkla içiriyorum üstüne püresini veriyorum bazen de suyunu süzgeçten geçirip biberona koyup veriyorum.
bir kaç ay içinde katı meyve sıkacağına geçeriz sanırım.
tropikal meyveler yasak ananas kivi çilek portakal da 7.ay dan sonra sanırım ama zaten yaz mevsimi ne portakalı :KK53: diğer tüm meyveler bzim iyi bir dönem denk geldik iştahlı olsunlarda yesinler boncuklar..

selam hanımlar nasılsınız?
biz bu aralar dışarıya çıkmaya başladık tekrardan baya da hoşlarına gitti bebişlerimin :)bol bol geziyoruz , ben bugün armut suyu içirdim elma bide yogurt yapıyorum daha havuç suyu vermedim rudi sen veriosun dime canım.
kızlar artık bende zorlanıyorum büyüdükce sanki işimiz daha da zorlasıyor yanımıza yardımcı sart ama ben daha almadım öyle böyle geciyor zaman simdilik bakalım ne kadar daha dayanıcam :KK43:
bu arada dün basıma gelen çok kötü bir olay ben cocukları yere battaniye serdim dönüsler başladı diye benim oglan rahat dönüyo da kız dönerken kolu altta kaldı agladı yardım edim dedim nasıl olduysa kolu acıdı götürdüm aglaya aglaya doktora röntgen cektirdik çok şükür kırık yok ama ben kendimi yedim bitirdim nasıl böyle bir hata yaptım diye dikkat edin kızlar dönen çocuk ellenmezmis doktor dedi bırak altta kalsın ama kendi ugrassın dedi.) daha tövbe ellemem :)bugün özel ilg gösterdimi minik kızıma bol bol oynadık .
rudi sen meyveleri artık ezip veriyomusun ben daha başlamadım öyle yedirmeye ondan soruyorum sadece suyunu veriyorum.
bide muhallabiyi eldekedimiz yapsak ne iyi olur doktor paket vermeyelim dedi sen denedin mi ?eger yapdıysan yazsana arıyorum bende nasıl yapsam diye.
ravza geçmiş olsun biz daha sükürler olsun ateş nedir bilmiyoruz bazen diyorum allahım zaten zor uzun süre hastalanmasınlar diye dua ediyorum.
bende oglanı uyuttum, kızım simdi uyudu, nihayat yatak yüzü görücem inşş hepinizi öpt meleklerinizi benim için koklayın bol bol :KK16:

selam hanımlar nasılsınız?
biz bu aralar dışarıya çıkmaya başladık tekrardan baya da hoşlarına gitti bebişlerimin :)bol bol geziyoruz , ben bugün armut suyu içirdim elma bide yogurt yapıyorum daha havuç suyu vermedim rudi sen veriosun dime canım.
kızlar artık bende zorlanıyorum büyüdükce sanki işimiz daha da zorlasıyor yanımıza yardımcı sart ama ben daha almadım öyle böyle geciyor zaman simdilik bakalım ne kadar daha dayanıcam :KK43:
bu arada dün basıma gelen çok kötü bir olay ben cocukları yere battaniye serdim dönüsler başladı diye benim oglan rahat dönüyo da kız dönerken kolu altta kaldı agladı yardım edim dedim nasıl olduysa kolu acıdı götürdüm aglaya aglaya doktora röntgen cektirdik çok şükür kırık yok ama ben kendimi yedim bitirdim nasıl böyle bir hata yaptım diye dikkat edin kızlar dönen çocuk ellenmezmis doktor dedi bırak altta kalsın ama kendi ugrassın dedi.) daha tövbe ellemem :)bugün özel ilg gösterdimi minik kızıma bol bol oynadık .
rudi sen meyveleri artık ezip veriyomusun ben daha başlamadım öyle yedirmeye ondan soruyorum sadece suyunu veriyorum.
bide muhallabiyi eldekedimiz yapsak ne iyi olur doktor paket vermeyelim dedi sen denedin mi ?eger yapdıysan yazsana arıyorum bende nasıl yapsam diye.
ravza geçmiş olsun biz daha sükürler olsun ateş nedir bilmiyoruz bazen diyorum allahım zaten zor uzun süre hastalanmasınlar diye dua ediyorum.
bende oglanı uyuttum, kızım simdi uyudu, nihayat yatak yüzü görücem inşş hepinizi öpt meleklerinizi benim için koklayın bol bol :KK16:
dUSS demek geziyorsunuz maşallah. evet canım havuç suyu veriyorum. biberon ile acaip bi lekesi var ne yapsam çıkmıyor .
birde rendelerken olan püre kıvamında meyveleri de veriyorum.muhallebi tarifim yok malesef ben direkt hazır veriyorum.
Dönüşler başlamış hayırlı olsun emekleme ve yürüme faslına doğru yol alıyorsunuz desene. Kızına çok geçmiş olsun canım Allah korumus kolları çok hassas benim kızı da severken kolu dirseğinden çıkmış sanırım feryat figan ağladı doktora acile gittik röntgen ortopedi doktoru falan derken hiç bir şey çıkmadı ama doktor dedi ki bu aylar da bebeklerin kolları çok hassas olur,çogu bebekte dirsekten kol çıkar ama farkına olmadan yaptıgınız 2.bir hareketle yerine girer dedi.yani o kadar hassas oluyormus ki şu an orada kemik değil kıkırdak varmış çok nazik davranmak gerekli imiş..BENDE Özel ilgiye boğmuştum kızımı o günün devamında.İnan o an ömrümden ömür gitmişti röntgen sonucu çıkana kadar . Allah tüm bebekleri korusun

sagol rudiçim o günü hayatım boyunca unutamam allah k,mseye yasatmasın çok korktum atrık daha dikatli oluyorum .
geziyoruz evet cocuklar eve gelince de uzun süre uyuyorlar iyi oluyor:) havuç suyu bende verim o zaman.

Son düzenleme:
duss ve rudi, geçmişolsun kızlar
bende dikkat edeyim bundan sonra o zaman
severken baya hırpalıyorum kızı:KK1:

kızlar benim kız kg almıyor dr mama ver dedi almıyor tüm mamaları aldım bi dünya para vererek
yok almıyor geri atıyor
ne yapcam bilmiyorum
sütümde azaldı gibi

siz okudğuma göre havuş armut suları veriyorsunuz
nasıl veriyorsunuz,cam rende aldım bende 1-2 kere denedim yok almıyor
katı meyce sıkcağı ile mi sıkıyorsunuz meyveleri?

birde kaşıkla mı biberonla mı? veriyorsunuz

kızlar benim kız kg almıyor dr mama ver dedi almıyor tüm mamaları aldım bi dünya para vererek
yok almıyor geri atıyor
ne yapcam bilmiyorum
sütümde azaldı gibi

canım kaşıkla ver daha keyifli oluyor hem de kaşığa alışsın kızın.
sütlü ballı prinçli kaşık mamalarından al tadı çok güzel belki sever bir de açken ver yemesi lazım.

yok almıyor geri atıyor
ne yapcam bilmiyorum
sütümde azaldı gibi

evet canım çok dikkat et ,allah korusun kazalardan bebişlerimizi
aptamil kullanıyorum ben denedin mi bilmiyorum
canım ben normal rendeliyorum sonra tülbette n sıkıyorum ilk zamanlar kasıkla verdim sonra biborona koydum dökülüyo yedirirken
ben yogurt elma bide armut verdim simdiye kadar havuç vericem inşş
rudi nin dedigi gibi pakette muhallebiler var belki sever kızın ben de vermeye başladım elde yapsak iyi ama daha denemedim denersen paylaş bizimle
bide bebe bisküvisi var 30cc mama yap içine 4 tane at ez iyice kasıkla yedir ben onuda veriyorum cok seviyorlar

evet canım çok dikkat et ,allah korusun kazalardan bebişlerimizi
aptamil kullanıyorum ben denedin mi bilmiyorum
canım ben normal rendeliyorum sonra tülbette n sıkıyorum ilk zamanlar kasıkla verdim sonra biborona koydum dökülüyo yedirirken
ben yogurt elma bide armut verdim simdiye kadar havuç vericem inşş
rudi nin dedigi gibi pakette muhallebiler var belki sever kızın ben de vermeye başladım elde yapsak iyi ama daha denemedim denersen paylaş bizimle
bide bebe bisküvisi var 30cc mama yap içine 4 tane at ez iyice kasıkla yedir ben onuda veriyorum cok seviyorlar

aptamil aldım kullanma zamanı geçti çöpe attım yemedi:KK43:
tülbentle yapmamak için katı meyve sıkcağı aldım bende ne tembelim dimi:)
google dan bebe muhallebisi yapmayı öğrenip deniycem bakalım yicek mi hanım.
aa bak önerin çok güzel bebe büskivisini alp yapayım
ayy ben hiç bişey bilmiyormuşum yavrum kg alamıyo:KK43:(((

aptamil aldım kullanma zamanı geçti çöpe attım yemedi:KK43:
tülbentle yapmamak için katı meyve sıkcağı aldım bende ne tembelim dimi:)
google dan bebe muhallebisi yapmayı öğrenip deniycem bakalım yicek mi hanım.
aa bak önerin çok güzel bebe büskivisini alp yapayım
ayy ben hiç bişey bilmiyormuşum yavrum kg alamıyo:KK43:(((
canım ya endiselenme alır kuzucuk kilo :)aman benimkiler aptamili çok seviyor zaten hastaneden cıkarken elimize tutusdurtular onu verince meme bile dogru dürüst istemediler ,tülbet rahat oluyor bence makinada sıkmak daha zor.zamanla ögrenirsin sıkma canını daha önümüzde cok uzun yol var inşş
ben dün tuzsuz tarhana corbası yapmısdım agızlarına verdim bir kaç kasık içtiler .

inşş sevecegi mamayı bir an önce bulursun senin kızda birazcık zor begeniyor annesi:)
BU ARADA RUDİ SANA DA ÇOK GEÇMİŞ OLSUN İNŞŞ BİR DAHA BÖYLE AKSİLİKLER YASAMAYIZ :KK43:

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun ravza. mümkün oldugu kadar ince giydir ve sık sık ellerini ayaklarını ıslak bezla sil. umarım bugun bebişin iyidir. bir de calpol var ateş düşürücü kullanmışsındır belki

sağol canım evet verdim ama bugün 6. gün hala mızır mızır kendine gelemedi çocuk..

X