2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

oyun halısı süper bişey acayip keyf alıyor benmde kızım
ama koluna aldığım çıngırağı beğenmedi hiç yokmş gibi davranıyor
ayaklarınkini daha giydirmedim aslında giydirsem iyi olcak
canım 4.ayda diş çıkıyor muuuu eyvahhh
benim kızım elleri ağzında son günlerde valla suyuda akıyor diş mi acaba:18:
bende emziriyorum ek gıdaya 6.ayda geçeceğiz ama kolay mı olur zor mu bilmiyorum
bu emzirme kolay hemen çıkart ver

çok güldüm akşamakşam ankaralı, hemen çıkart ver demek.
benimkininde elleri ağzında ama okuduğum kadarıyla damakları gelişiyormuş tabi sonrada gelsin dişler. Bana da dr ek gıda ya 4.ay dolduktan sonra başlayacağız dedi, yoğurt ve meyve suyu ile öncelikler dedi.
ama ben bebeklerim gece en azından 6 saat uyanmadan uyusalar diye bekliyorum özlemle.

öyle ama canım ne büyük kolaylık
benmkinin elleri ağzından çıkmıyor artık o dereceye geldi
uyukrne bi sokmaya çalışıyor o esnadada uyanıyor yaa

cnm sen aylık mı götryrsun dr a,dr nuz kim nerde
iyi bi dr arıyorum
yavrumun dr u yok aradığım zaman ulaşablceğim bi dr istiyorum

Canım her ay sağlık ocağına gidiyoruz, aşı ve boy kilo kontrolu yapıyorlar.
Çocuk doktoruna ise ilk ay bölge hastanesine gittim memnun kalmadım,
2 ve 3. aylar ise medicine-asya musa bey e gidiyoruz şimdilik memnunum ,dikkatli,bilgili ve tel açtığımdaulaşıyorum muayenede ise biraz bekliyorum ama sorularıma yanıt veriyor.Şimdilik musa bey e devam edeceğim. sanırım cem yada can bey varmış medicine de ondan da baya memnunlar,
benimkide emzikleri ağzından düşünce uyanıyorlar, sık sık..

merhabalar arkadaşlar
bizde dün sağlık oçagına gittik ,aşımızı olduk bi daha ki aşı 6 mayısa verdiler.
ferro sanol kan ilaçına başladık d vitaminin yanında bunu da vericekmisim bu ay.
kızım 5 kilo 400, oglum 6 kilo 400 çıktı aralarında 1 kilo oynuyor çok üzzülüyorum.
bende çocuklarımı jinemed götürüyorum her ay kontrol için çok memnunum doktorumdan
aradıgım zaman hemen geri dönüyor sagolsun tavsiye ederim hepinize.
işte simdilik bu kadar tek şikayetim halen uyku sorunun olması bir türlü düzene girmedi .
dün kuçagıma aldım ilk kez bu kadar yol yürüdüm 15 dk ama ablama diyorum kuçagımda
çocuk var benim, ben rüyadamıyım beni bir çimçikle içim bir garip hala inanamıyorum allah
herkese nasip etsin bu koşuşturmaları inşş

Canım merhaba,
bende sürekli Allah evlat isteyen herkese nasip etsin diye dua ediyorum, çok başka bir duygu tarifi yok. Canımdan daha çok sevdiğim iki minik insan var artık hayatımda.
ohh demek 5.ay aşı falan yok. bebişler rahat etsin bir ayda ne öyle her ay çifter çifter aşılar..
benimkilerde uyku düzeni falan yok canım alıştılar 4 saat ara ile mama yiyorlar neredeyse,,günde 6 kez veriyorum biberon.
bir kaç kez elma suyunun tadına baktılar, şimdilik böylee...

Son düzenleme:
Slm kizlar

Nasilsiniz bakalim bebeisler nasil? maslalah ikizlerimiz buyuyor, keyfleri , sihatleri yerinde allah nazardan saklasin bende her gun ogluma yeni bastan asik oluyorum, mucizem benim... cok sveiliyorlar

bizimde 3 aylik muayenimz iyi gecti bebegim 64cm 7100 olmus... hersey yolunda git gite buyuor her gunumuz farklin geliyor, havalar isinsin diye sabirsizkla bekliyorum oglumuda alip parklara yuruyuuslere gitmek icin cunku ben emzirdikce kilo aliyorum yemesem sut az oluyor ama yyiyorum kilo nasilsa verilir diye... kizlar bebislere ek gidaya 4 aylikmi yoksa 6 aylik mi geciceksin... ne dusunuyorsunuz? bizim asilar iki ayda bir ikinci asimiz 4 aylik olunca yavrum olcak amsalah bizim ilk asimizda ates, huzurszuluk filan olmadi ins. bundada olmaz... kizalr benim oglan bu gunlerde 5 parmagini birden agzina gomuyor, su akiyor dis cikarmak icin cok erken niye boyle yapiyor sizinkilerdede varmi bacilar... hadi optum beebislerinizii

gulsum cuk nasilsiniz? elif prensesimiz nasil ? nasil geciyor annelik bakalim... uyuyo herhalde bebis benimde bulasikalr bekliyor ama firsat bu firsat bir gerip bakaiyim ddedim.... annelik cok guzel bir duygu rabbim bi yold abutun emek veren arkadaslarimiza nasip etsin, yilmasinlar mucadele etsinler ins. onlarda kavusular kuzularina...

merhaba sılanaz, uzun zamandır yoktun nelerle meşgulsun tabi bebekden zaman kalıyorsa,,
Bizde havaların ısınmasını bekliyoruz atacağız kendimizi dışarıya inşallah.. maşallah bebişinin ölçümleri çok güzel.
ben ek gıdaya 4.ay da geçeceğim elma, armut suyu,püres,, yoğurt,çorba 6.aya kadar sanırım bu şekilde geçecek,sonra diğer tadlar. çünki mama ile besleniyor benimkiler, ama sen anne sütü veriyorsun 6.ay da başlaman gerekli, istersen 4 aydan sonra meyve sularının tadına baktırabilirsin,
Parmakları benimkilerde ağzına alıyor ve hep sulu sulu oluyor ağzı damaklar gelişiyor sonrada dişler gelecek inşallah...

Canim anca girebiliyorm inanki bos zamanimda oluyor ama oyle boyle geciyor, bebisim allah razi olsun cok uslu gaz sorunumuz olmadikca, uykusu duzene girdi cok guzel uyuyor... elhamdulillah

Doktor amcamizda oyle dedi, benimde melegim yasasaydi eminimki oglumun kilosu bu kadar olmazdi ama simdi kendimi ogluma adamis durumdayim... rabbim bana sut verdi surece besliycem ins. bende 6 aydan sonra ins.ek gidaya gecicem tabi sutum kesilmezse.... canim bende cok guzel bir kitapcik var ben ondan bakip sana yazicam ins. 4 aydna itibaren hanig meyve ve sebzelerin evrilmesi gerektigi ve alerji ihtimalleri cok dusuk olan gidalarla basliyosun ins. bos kaldim bir sure turkceye cevirip yazarim... ikiz senin bebeklerin guzelim sutunun olsa bile eminimki yine takviye mama vermen lazim...
vallahi oyle hele ac oldumu 5 parmak birden agzina gomuyo, ooo sular nasil akiyor, disleride cikca yavrularimizin aman aman.....

ACİL YARDIM ! Merhabalar arkadaşlar bazı arkadaşların sütlerini sağdıkları ve bebeklerine verdiklerini önceki sayfalarda okumuştum. Göğüslerimde süt kalıyor ve bazen ağrı yapıyor. SÜT SAĞMA MAKİNASI ALMAM LAZIM siz hangi markayı kullanıyorsunuz tecrübelerinizi benimle paylaşırmısınız.

Slm canim ben de sagarka veriyorum cogu zaman, MAdella en iyisi bence bende elektronik olup iki gogsu ayni anda sagan makinesi var 10 dakikada iki gogsude cok guzel bir sekilde bosaltiyor.. 3 aydir ben boyle besliyorum ve cok sukur sutum artti, uc saate bir sagiyorum disari cikcam zaman 5 saat te bir... goguslerinde agri oluyorsa, oraya bir mendili sicak suyla islat agiran yerin ustune koy hem sutun akisini hizlandiriyor hemde agriyi aliyor... had bol sutlu gunler

ooo kitabı merak ettim. fırsatın oldukça oku ve yaz burayada olur mu.
ben minik bir araştırma yaptım ek gıda için ; elma, havuç suyu ilk hafta , muhallebi ve yoğurt var ilk sırada.
benimkiler eller sürekli ağızda bazen iki elinide sokmaya çalışıyorlar, damaklar oluşuyor dişlerin gelmesine az br zaman kaldı birde ellerini keşfediyorlarmış,
ooh be şu an bunları konuşmak (yazmak ) ne güzel geçen yıl bu zamanlar acaba olacak mı diye yaşıyordum. Allahıma binlerce şükürler olsun bize bu duyguyu yaşattığı için ve isteyen herkes anne olur inşallah.

Merhaba Kızlar ;

Bebişleri ile dışarı çıkan var mı ? ben çok istiyorum ama hava soğuk ve iki tane oldugu için zor olur diye deneyemedim daha..

selamm kizlarrr ben burayi cok aksattim yaa nasilsiniz iyiisiniz dimi, beni merak etmisiniz cok saolun Allaha sukur hic biseyiz yok iyiz nesemiz yerinde Simayla gunlerimiz dolu dolu geciyor, beim kiz pek cadilasti ,gunduzleri hic durmuyor,ama bu hafta havalar pek guzeldi hergun disari cikarip baya geziyoruz, yaz geliyor artik eve girmeyiz

geriyi inan hic okuyamadim neler oldu bitti, ama bi yaramazlik yok sanirim ona sevindim
hepimiz miniklerimiz kucagimizda tadini cikariyoruz

SILANAZ hep aklimdaydi sormak istedim unuttum, senin karinda olen kizin dogumda ne oldu ,iyice kucuklmusmu ,cunku demistin o icinde durdukca kuculur diye, hala senin olaya aklimda oyuzden merak ettim ne oldu diye

hadin kizlar yine gorusuruz artik ugrarimn minik cadidan firsat buldukca

kızlar bizim miniğin de elleri ağzında tükürükler falan demekki hepsi bu aralar bunu yapıyor.diş çıkaran varmı sizlerden?bir de benim enfeksiyon için dr.antibiyotik verdi kullanıyorum ama içim de huzursuz bebeğime zararı olurmu diye.Bu konuda bilgisi olan veya kullanan varmı?

merhabalarrrr
çoook uzun süre oldu foruma girmeyeliii
hatırlarmısınız bilmem beniii
ikiz bebişlerim olacaktı nihayetinde de oldu :))
çok şükür sağlıkları iyi maşaAllah kilo alımları fln da iyi
sizler nasılsınız??
nasıl gidiyor annelikk
ek gıdalar konuşulmaya başlanmış bilee...
Rabbime şükürler olsun nerelerden bu günlere geldik
hepiniz bebişlerinize kendinize iyi bakın
Allah' a emanet olunn

slm kizlr bende girmeyeli baya oldu
bebekler cok iyi cok sukur onumuzdeki ay galiba bizde ekgidaya gecicez
esim hala is bulamadi ama cok sukur yinede
bana yardim ediyo evde
bende 4 saat gunde temizlige gidiyorum
benim icin dua edin
ikiz bakimi baya zor ama cok sukur kokladikca sukrediyom
hepiniz allaha emanet olun

Merhaba Kızlar ;

Bebişleri ile dışarı çıkan var mı ? ben çok istiyorum ama hava soğuk ve iki tane oldugu için zor olur diye deneyemedim daha..
kızlar nasılsınız?çok sükür biz iyiyiz evde bebişlerle vakit geçiriyorum ama bu aralar çok bunaldım .esime dedim bunaldım ne olur biraz çıkalım bugün gittik ilk kez yıldız parkına söylşe bir gezindik valla iyi geldi hayırlısıyla su havalr bi düzelse sürekli cıkıcam dısarıya .
Ya kızlar humana nın iyi geceler cayı varmış gece yatmadan ver dediler benim oglan dogru düzgün uyumuyor zorluyor beni versem mi karar veremedim.
anason cayı da varmıs doktoruma sorıyorum hiçbirini verme dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…